Aktueel 40 2020

11 november 2020 18:45

Sportiff company LAV CUP.
Afgelopen dinsdagavond gespeeld op Noord.

Poule G: In Leiden-Noord stond gisteravond de eerste wedstrijd uit deze poule op het programma. Het Leidse Roodenburg ontving de zondag-tak van Voorschoten’97.

De thuisploeg verloor afgelopen zaterdag verdienstelijk van SJC, de bezoekers legden het op individuele klasse af tegen SVH. Voor de rust een sterker Roodenburg maar gescoord werd er niet. Na rust kwamen de groen-gelen sterker uit de kleedkamer maar stond het wel binnen een paar minuten 1-0. Dit was tevens de eindstand, een verdiende overwinning derhalve voor de ploeg van trainers Wim Filippo en Peter Huigsloot. Na een paar minuten spelen riep Filippo tegen zijn mannen: ,,Zij spelen 4-4-2”, met andere woorden het heeft geen zin om hier vier verdedigers tegenover te zetten. Van een volwassen ploeg mag je verwachten dat die dit zelf in het veld omzetten, een ploeg in opbouw heeft wel eens een steuntje in de rug nodig en daar zijn natuurlijk ook trainers voor. De thuisploeg was voor de rust de betere ploeg, technisch vaardig, een aantal behendige spelers en bij vlagen een uitstekend positiespel. Echter het benutten van kansen is ook een wezenlijk onderdeel van het ons aller geliefde spelletje en daar valt nog wel wat winst te behalen, wat efficiënter met de kansen en mogelijkheden omgaan.

En de Voorschotenaren? Zij oogden soms wat onwennig. Het ging allemaal wat moeizamer dan bij de tegenstander en de uitploeg kwam pas na een half uur spelen met het eerste schot richting doel. Desondanks werd de rust met een gelijke stand bereikt. In de eerste minuten na rust kwam de equipe van trainer Denis Luhulima sterk uit de startblokken, maar keek het ineens wel tegen een achterstand aan. Een fantastisch doelpunt van Abdenour Zouali middels een ‘krul’ van een meter of twintig. Roodenburg bleef de betere ploeg, de jonkies van Adegeest sputterden af en toe nog wel wat tegen maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

,,Een verdiende overwinning die wat mij betreft wel wat hoger had mogen uitvallen, maar we zijn op de goede weg en dat is prachtig om te zien. Er heeft de afgelopen jaren altijd wel voetbal in de ploeg gezeten maar op mentaal vlak liet men het nog wel eens afweten en gingen de koppies hangen. Daar waken we nu voor en daar zitten we ook kort op, daarnaast is de ploeg versterkt en dat gaat zeker zijn vruchten afwerpen”, aldus de fanatiek meelevende en druk coachende Filippo.

CLUBNIEUWS/ELF VOETBALNIEUWS

Een website, die up-to-date is, lokt mensen , die interesse tonen, om een kijkje te nemen. Sinds enkele weken verschijnt de RB actueel weer op de site, waarvoor dank.
Waar vind u de wekelijkse blog?
Ga naar de website www.lvroodenburg.nl Op de zwarte balk klik je op de actueel en kun je het wekelijks verslag teruglezen.
Ben je op zoek naar meer voetbalnieuws? Naast Roodenburg nieuws kun je hiernaast op Elf voetbalnieuws klikken en blijf je op de hoogte van het actuele nationale en internationale voetbalnieuws.

Heeft u wel eens op sitemap geklikt? Daar staat zeer veel verenigingsinformatie, maar ook teaminformatie.
Teams kunnen hier hun eigen informatie kwijt. Misschien een item voor de trainersvergadering, vergadering oudercommissie?
De voetbaluitslagen treft men aan onder de rubriek wedstrijdprogramma. Mits de uitslagen zijn ingetikt.

BILJARTHOEK

Je mag het geen arena noemen, want de toeschouwers zitten niet hoger dan de spelers. Via verrijdbare tafels kunnen de wedstrijdspelers wel worden afgescheiden van het publiek.
Zijn er dus biljartwedstrijden, dan kan er ongehinderd gespeeld worden op Noord.
Toeschouwers, maar ook leden, die getraind hebben, kunnen eveneens gebruik maken van het clubgebouw.
In vergelijking met een café is er met in achtneming van de corona meer ruimte beschikbaar voor alle bezoekers.

CORONA GRIJPT OM ZICH HEEN
Het aantal besmettingen neemt snel toe en de gevolgen zijn merkbaar bij het voetbal. Vanwege een groot aantal besmettingen bij Hazerswoudse Boys is de uitwedstrijd van het eerste elftal afgelast. De anderhalve meter afstand dient nog steeds in acht te worden genomen om uitbreiding tegen te gaan.

45 PLUS WINT
35 PLUS VERLIEST
35 PLUS 2 MOET NOG BEGINNEN

Vorig jaar kon 45 plus geen deuk in een pakje boter trappen en verloor meer dan 90% van de gespeelde potjes 7 tegen 7.
Afgelopen vrijdagavond werd er voor het eerst gewonnen en notabene van UVS. Dat geeft de oudere Roodenburger een hemels gevoel.
35 plus 1 werd vorig seizoen bijna ongeslagen kampioen. Dit jaar werd gestart met een nederlaag.
35 plus 2 komt er aan. Met 17 man sterk kun je iedere pot aantreden met “verse krachten”.

KOMENDE WANDELING
Donderdag gaan we weer op stap voor de tweewekelijkse wandeling vanaf Noord. We hebben nog een groot aantal wandelingen, die moeten worden nagelopen.
Verzamelen om 9.45 uur.  Vertrek 10.00 uur.

AGENDA KOMENDE WEEK

In de agenda staan wekelijks de activiteiten, die plaatsvinden in het clubgebouw en op sportpark Noord. Zoveel mogelijk