Aktueel 34 2022 - LV Roodenburg

Aktueel 34 2022

Aktueel 34 2022

31 augustus 2022 16:15


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

                                                          ACTUEEL nr 34

rb_actueel_34.png

                                     TER GELEGENHEID VAN 50 JARIG BESTAAN

Het is 1977 en een paar jaar eerder heeft Roodenburg net het landskampioenschap van Nederland gemist. In 1977 wordt er een klein clubblad uitgegeven ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan. Bert Martijn, de zoon van de oud secretaris, bezorgde dit clubblad bij de club.Het is een kleine uitgave, want de financiën boden in dat jaar weinig speelruimte. In al die jaren is dat weinig veranderd.  De voorzitter van toen Henk Uiterdijk doet een wens.

                                               HOUDT ROODENBURG GEZOND

Wat is hiervan 45 jaar later terecht van gekomen?Hoe heeft het voetbal zich ontwikkeld in relatie tot maatschappelijke veranderingen?

In al die jaren heeft Roodenburg jeugd opgevangen. En als je nadenkt, zijn er vriendschappen voor het leven ontstaan. De voorzitter ( Henk Uiterdijk+) vraagt zich af, waarom mensen zich inzetten voor de club. Je bereikt 50 jaar niet zomaar, net zo min als je 95 jaar niet zo maar bereikt.

Hij waarschuwt voor de prestatiedrang bij de jeugd. De prestatiedrang wordt tegenwoordig dagelijks aangepraat door de media. In voetbalprogramma’s gaat het over de 80 miljoen voor een spits en aan tafel zitten de  grootverdieners te discussiëren of het misschien wel 100 miljoen moet zijn. Een gewone transfer wordt met een bericht afgedaan. Door zulke bedragen, gaat het hart van menig ouder en kind harder kloppen.Klassementen kunnen spelers ook gek maken. Zelfs op lokaal niveau wordt menig speler van de 3de, 4de of 5de klasse gevraagd of er ambities zijn om hoger te spelen.

In de afgelopen 45 jaar is betalen van spelers en het verkrijgen van status gemeengoed geworden. Maar hoe zit het met de langdurige vriendschappen tussen spelers onderling en de club, waarvoor ze gespeeld hebben? Is de pers niet meegesleurd in de vaart van de volken? Toen Aandewiel ( Quick Boys) in de jaren 80 naar Rijnsburg ging, werd er met een scheef oog gekeken. Nu lees ik in november al, dat de contracten worden verlengd.

Betaalde spelers zijn passanten. Vrijwilligers, die zich belangeloos voor een club inzetten, zijn veelal de blijvers en op hun inzet draait het verenigingsleven.

Wil je als club stappen maken, dan moet dit een combinatie zijn van prestatie en kameraadschap voor het leven.Je moet op elkaar kunnen bouwen.Dat is een van de belangrijkste pijlers van het verenigingsleven.Vooral bij ouderen constateer ik dat menigeen die druk om te presteren wil ontlopen. Op werk, studie loopt men al op zijn tenen en bij voetballen wordt dit ook gevraagd. Het gaat immers om winnen. Dat ontlopen vertaald zich naar het sprinten naar de sportschool. Basic Fit is beursgenoteerd en dat bedrijf groeit als kool. Ik constateer dat dit ten koste gaat van het seniorenvoetbal. Bij menig club merk ik dat het aantal seniorenteams dit jaar flink is afgenomen.

                                   JEUGDTRAINERS TEKENEN CONTRACTEN

De eerste week van een seizoen is één van de drukste weken van het seizoen. Kinderen komen weer trainen. Materiaal moet klaar staan. De trainers dienen present te zijn, want een groep zonder trainer is het laatste wat je wil. Maar soms ontkom je er niet aan.Roodenburg legt aan alle jeugdtrainers een contract voor, waarbij de wederzijdse verplichtingen worden vastgelegd.

In de bestuurskamer was het een komen en gaan van trainers, die hun contract tekenden.

Dat deden ze met de jeugdvoorzitter Rik.

De volgende trainers zijn gefotografeerd

  1. Trainer Anass Lehsini,  trainer JO 13
  2. Trainer Mohammed Ben Hannah, trainer JO 10
  3. Trainer Rashwan  Bafati, trainer JO 15

In het contract is o.a. opgenomen, dat de trainers kleding van de club krijgen en dragen.Trainers zijn hierdoor herkenbaar en ook aanspreekpunt.

jeugdcontract_1.png           

                          jeugdcontract_2.png

jeugdcontract_3.png

 

                                 

                                                WANDELING BINNENDOOR NAAR KOUDEKERK

De 29ste wandeling van de wandelgroep staat gepland voor donderdag 1 september a.s.Deze week is er voorgelopen. Dat leidt vaak tot aanpassingen.

We vertrekken om 10.00 uur vanaf Sportpark Noord. Verzamelen om 9.45 uurWe wandelen door Leiderdorp, binnendoor de  Winkelhof om uit te komen bij het Elisabethhof. Vandaar langs het oude HSL gebouw naar de Ruigekade.Via de Matterkade en Lagewaard bereiken we onze eindbestemming. Café de HoekTerug gaan we met bus 169 richting Leiden Centraal.  Hier kan men overstappen op bus 56 / 410 naar Kooiplein. Een andere mogelijkheid is uitstappen bij halte Plantage en via Singelpark en Kooilaan  terug naar de start.

De afstand is 10,5 km.Meewandelen is voor eigen risico.

                                   WEDSTRIJDBILJARTEN START WEER

Biljartvereniging de Pelikaan ( spelend bij Roodenburg met veel Roodenburgers als lid ) begint aan het 2de seizoen bij Roodenburg.Er wordt gestart met een bekercompetitie, net zoals bij het voetbal.

Op maandag 29 augustus is er driebanden. Aanvang 19.00 uur. Pelikaan 2 komt dan uit tegen TOP 2

Woensdag 31 augustus is er libre. Pelikaan 1 neemt het op tegen Stompwijk 1.Toeschouwers zijn welkom/

 

                                              KLAVERJASSEN / SJOELEN

Het 20ste seizoen van het klaverjassen / sjoelen begint op dinsdagmiddag 30 augustusAanvang 14.00 uur. Inschrijven vanaf 13.30 uurDe deelnamesom is € 2,50 per persoon. Plaats van handeling: het clubgebouw.

De middag is bestemd voor (oud) leden, buurtbewoners en gezellige klaverjas  - en sjoelsters.Kleine prijsjes op de prijzentafel, een hapje tussendoor.De leden zorgen er zelf voor, dat het gezellig wordt.   Nieuwe deelnemers zijn welkom.

                                               KAARTCLUB VAN WIJK

Op vrijdagavond 2 september begint ook de andere klaverjasclub bij Roodenburg. Na een tochtje door de Leidse grachten gaan ze er tegen aan.

De aanvang 20.00 uurPlaats van handeling : het jeugdhonk

Kandidaat leden kunnen zich melden om 19.30 uur bij het bestuur van de club.U kunt dan zelf bepalen of u gaat meedoen.

                                   SPONSOR JO 12 SCHENKT PRESENTATIEPAKKEN

Zaterdag waren er onderlinge wedstrijden . Er was een onderling toernooi met teams van JO 8, de JO 9 teams speelden onderling. Er was een toernooi met JO 12-JO 11-1 en Jo 11-2 en de JO 13 oefende uit bij AVV Alphen. Verlies 4-0. Zaterdag1 oefende bij Rijnsburgse B en speelde 4-4. Zondag spelen Roodenburg zo 4 en Sporting Leiden vriendschappelijk tegen elkaar.

Na het toernooi van de JO 12 vond er een bijeenkomst plaats in het jeugdhonk plaats voor de JO 12-1 Sponsor Said Serbout had presentatiepakken voor het team en die werden afgelopen zaterdag uitgereikt door jeugdvoorzitter Rik. Daarnaast waren er bloemen voor de sponsor.

Betaplus_1.png                

Op de foto de groep, met de trainers Oussama en Youssef, sponsor Said en jeugdvoorzitter Rik en alle spelers van de JO 12-1 met hun presentatiepak.

betaplus_2.png

 

Wij danken Said, eigenaar van het bedrijf Betaplus engineering voor de sponsoring van dit team.

                                       DE COMPETITIE GAAT BEGINNEN

Aanstaande zaterdag wordt er weer afgetrapt. In de actueel een keer de wedstrijden, die op de rail staan voor komend weekend.U kunt de wedstrijden vinden op de website www.lvroodenburg.nlKlik dan op wedstrijdinfo en op programma.

Staat Roodenburg als eerste vermeld, dan speelt Roodenburg thuis. Staat Roodenburg als tweede, dan speelt men uit en moet men tijdig vertrekken.Als er achter de wedstrijd be staat, dan is dit een bekerwedstrijd. Bij co is sprake van een competitiewedstrijd. Zaterdag bij de onderlinge wedstrijden werd de organisatie getest. Er werd gezocht naar scheidsrechterfluiten en dat kun je nu beter weten, dan dat je volgende week voor een voldongen feit staat.

 

 

 

 

 

     

3 sep

14:30

Roodenburg 1

RAS 1

be

     

4 sep

10:30

HBS 7 (zon)

Roodenburg 2 (zon)

be

     

3 sep

12:00

Roodenburg 2

SJZ 2

be

     

4 sep

12:00

Roodenburg 3 (zon)

ESTO 3 (zon)

be

     

4 sep

10:00

Roodenburg 4 (zon)

EMM'21 5 (zon)

be

     

4 sep

12:00

SJZ 2 (zon)

Roodenburg 5 (zon)

be

     

3 sep

15:30

Foreholte JO19-2

Roodenburg JO19-1

co

     

3 sep

14:00

SJC JO15-2

Roodenburg JO15-1

co

     

3 sep

9:30

Roodenburg JO13-1

RCL JO13-2

co

     

3 sep

10:00

FC Lisse JO12-4

Roodenburg JO12-1

co

     

3 sep

10:30

Roodenburg JO11-1

Voorschoten`97 JO11-2

co

     

3 sep

10:30

Roodenburg JO11-2

ROAC JO11-1

co

     

3 sep

9:30

Roodenburg JO11-3

ASC JO11-4

co

     

3 sep

10:30

Roodenburg JO10-1

Voorschoten`97 JO10-3

co

     

3 sep

9:30

RCL JO9-2

Roodenburg JO9-1

co

     

3 sep

8:30

Woubrugge JO9-2

Roodenburg JO9-2

co

     

3 sep

8:30

Meerburg JO8-1JM

Roodenburg JO8-1

co

     

3 sep

8:30

Meerburg JO8-3JM

Roodenburg JO8-2

co

     

3 sep

8:45

Noordwijk JO8-2

Roodenburg JO8-3

co

     

                                                           DE AGENDA

Maandag  29/8                      in bestuurskamer                                               vergadering hoofdbestuur met zondag commissie

                                               In het clubgebouw  om 19.00 uur                                               bekercompetitie driebanden.

Dinsdag 30/8                         in het clubgebouw om 14.00 uur                                                klaverjassen / sjoelen

                                                Op het veld om 19.00 uur                                                oefenen Roodenburg JO 13-1 – RCL JO 13-2

Woensdag 31/8                      in het clubgebouw om 19.00 uur                                                 bekercompetitie libre

Donderdag 1 september        vanaf sportpark Noord  10.00 uur                                                 wandeling naar Koudekerk

                                                 Op het veld en in clubgebouw                                                 clubavond vanaf 19.00 uur

Vrijdag 2 september               in het jeugdhonk om 20.00 uur                                                 klaverjassen

Zaterdag 3 september           jeugdvoetbal en beker                                                 ROODENBURG – RAS OM 14.30 UUR

                                                 Een voetbal clinic van Roodenburg bij speeltuinvereniging                                                 De Maredijk.

Zondag 4 september              bekervoetbal om 10.00- en om 12.00 uur                                                 Roodenburg 3 en 4 spelen thuis.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!