Aktueel 30 2022 - LV Roodenburg

Aktueel 30 2022

Aktueel 30 2022

22 augustus 2022 2:00


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

                                                             ROODENBURG ACTUEEL

                                                         IN MEMORIAM LIA BUDDING

Na een kort ziekbed is deze week Lia Budding overleden. Lia was de echtgenote van Theo Budding. Lia en Theo hebben elkaar al op jonge leeftijd leren kennen en waren altijd close.Omdat Theo bij Roodenburg voetbalde, kwam zij ook in aanraking met de club. De spelersvrouwen vormden een onderdeel van het verenigingsleven.

Lia werd vrijwilligster en was één van de vrouwen, die eens in de maand het clubgebouw schoonmaakten. Wat de mannen niet zagen, dat zagen de vrouwen en als die de zaak onderhanden hadden genomen, dan zag alles er weer spic en span uit.

Lia behoorde tot onze groep de Weekenders. Met een groot aantal echtparen, waarvan velen als vrijwillig(st)er voor de club actief waren, ging men één maal per jaar een lang weekend op stap. Daarbij werden er allerlei activiteiten georganiseerd en Lia was daar één van de drijvende krachten van.Plus minus 25 jaar zijn ze met elkaar opgetrokken en Lia legde dat allemaal vast in plakboeken. Wat dat betreft was zij zeer creatief.Menig Roodenburger , familielid, kennis, werd blij verrast met haar zelf gemaakte kaartjes.Zeer attent hield zij bij, wanneer er wat te vieren was.

Twee weken geleden sprak ik haar nog door de telefoon. Zij maakte zich ongerust omdat wij na een lange wandeling in het oosten van het land, zo laat in Leiden waren aangekomen. Theo meldde, dezelfde week dat  zijn Lia zich niet goed voelde en pijn had. In zeer korte tijd ging haar gezondheid snel achteruit.Gelukkig kon zij afscheid nemen van al haar naasten.

Het overlijden van Lia is een groot verlies voor Theo en zijn kinderen en kleinkinderen.

Wij wensen hen veel sterkte toe.Lia , rust zacht.

Correspondentieadres:Lisdoddekreek 292353 JP LEIDERDORP

 

            ROODENBURG 7 of 9  van 1984    VERVOLG

In de maand mei hebben wij veel elftalfoto’s mogen ontvangen en tijdens de reünie zijn er vele herinneringen opgehaald. In de vorige RB actueel is al gesteld, dat wij op zoek zouden gaan naar alle namen van dit team.

Eerst nog even de foto.

Aktueel_291.jpeg

 

Hans de Graaf reageerde enthousiast, kwam met de namen en het volgende verhaal.

Staand v.l.n.r.: Aad Piekaar (leider), Hans de Graaf, Gerrit van der Mey, Rob Brittijn, Arno Zonderop, Marcel Lens, Hennie Stouten.Zittend v.l.n.r.: Ron van Poelgeest, Jan de Reus, John Baartwijk, Cor Duijverman, Peter van der Weijden, Peter de Leeuw.   Kleine supporter is Alexander Brittijn.

Volgens mij is deze foto gemaakt op het veld van Teylingen voordat wij onze laatste wedstrijd van het seizoen speelden tegen Teylingen met als inzet het kampioenschap (onze eerste die wij ooit konden halen).

Verhaal van Hans de Graaf.

Voorafgaand aan het seizoen had Willem Duijverman (toen ook speler van ons elftal) bij een kampioenschap een etentje voor het hele team beloofd in zijn “Double Dutch Inn”. Op zich niet zo dapper, want we waren nog nooit hoger geëindigd dan een 6e of 7e plaats.

Maar dat seizoen liep het anders. Na 19 van de 20 wedstrijden waren we nog steeds ongeslagen. 15 overwinningen en 4 gelijke spelen. Toen goed voor 34 punten uit 19 wedstrijden.

Echter Teylingen stond nog boven ons met 35 punten uit 19 wedstrijden. 17 overwinningen, 1 gelijk spel en 1 nederlaag (tegen ons). Dus de laatste onderlinge wedstrijd was beslissend en wij moesten winnen.

Goed voorbereid (twee kratten bier in de tassen om koel te leggen in de toen gebruikelijke “voetenwasbakken”) kwamen wij naar de wedstrijd toe op een flink hete zondagmiddag.

Stijf van de zenuwen (nog nooit een echt belangrijke wedstrijd gespeeld) begonnen we aan de wedstrijd, waardoor we de volledige eerste helft enorm onder druk stonden. Dankzij het goede keeperswerk van John Baartwijk stonden we slechts met 1-0 achter.

Met de toezegging dat het etentje in de Double Dutch Inn ’s avonds in ieder geval door zou gaan, in de rust afgesproken om de tweede helft “op ons af te laten komen” en gewoon te gaan voetballen zoals we altijd deden. Hierdoor kregen wij langzaam de overhand en met een geweldig diagonaal schot in de kruising maakte ondergetekende de gelijkmaker.

Overigens stond ik met deze omschrijving alleen, want alle aanwezigen vonden het een mazzelgoal, omdat het eigenlijk een voorzet was, die toevallig over de keeper heen in het doel viel. Vol goede moed gingen wij door en ongeveer een kwartier voor het einde, kwamen wij zelfs voor door een doelpunt van Arno Zonderop.

Met nog een paar minuten te spelen kreeg Teylingen een vrij trap net buiten het strafschopgebied. Terwijl hun speler zijn aanloop al nam, stak de scheidsrechter (wat laat) zijn hand op ten teken dat de vrije trap indirect was. Schitterend schoot de Teylingenspeler de bal in de kruising. AFGEKEURD. Teylingen natuurlijk (een beetje terecht) witheet en wij erg opgelucht.  Zwaar onder druk werd het blessuretijd. De scheidsrechter besloot al het vertragen door Teylingen toen het nog geen 1-2 stond erbij te tellen.

In blessuretijd een voorzet van rechts die over de spits en onze keeper heen ging. De spits loopt achter de bal aan met John in zijn rug. De spits struikelt daarbij over zijn eigen benen en John valt over hem heen. PENALTY (goedmakertje?).

Roodenburg natuurlijk (volledig terecht) witheet en Teylingen blij. Penalty gaat er in en tijdens een massaal slotoffensief ook nog een counter die tot 3-2 voor Teylingen leidde.

Teleurgesteld begonnen we aan het legen van de inhoud van de “voetenwasbakken”. En dan met de aanvoerder van Teylingen naar de scheidsrechter voor het tekenen van de wedstrijdformulieren.

Op zijn vraag of ik nog wat ging zeggen tegen de scheidsrechter was ik duidelijk. NEE. Zwijgend werden alle formulieren door eenieder getekend. Al op weg naar de deur kon de scheidsrechter zich toch niet inhouden. Dat Roodenburg blij mocht zijn, dat er geen spelers uit het veld gestuurd waren, na alle “slechte en nare” opmerkingen die hij naar zijn hoofd had gekregen.

Na mijn opmerking dat als die opmerkingen net zo “slecht” waren als zijn penaltybeslissing hij gelijk had, ben ik samen met de aanvoerder van Teylingen hard lachend naar buiten gelopen.

In de kantine van Teylingen nog wat nagepraat over deze rare wedstrijd met de tegenstander, die overigens (en dat is ook wel eens anders) een uitermate leuke tegenstander was in een zeer sportieve wedstrijd.

En toen naar de Double Dutch Inn, waar we het niet behaalde kampioenschap wel degelijk uitgebreid gevierd hebben incl. een uitgebreide fondue aangeboden door Willem Duijverman.

Het laatste wat ik mij kan herinneren dat wij (ik in ieder geval) om ca. 03:30 in de ochtend naar huis gingen. De volgende dag toch twee katers in huis. Eén van het gemiste kampioenschap en één van de ?????????.

Mocht de foto toch ergens anders genomen zijn, heb ik in ieder geval een oude (leuke?) herinnering opgehaald.

Groeten,  Hans de Graaf.


Peter de Leeuw reageerde op het verhaal van Hans.

Hij was tijdens deze kampioenswedstrijd elders en stond wel op de foto. Destijds schreef Peter artikelen voor het clubblad de BlauwZwarter en van deze wedstrijd schreef een verslag.

Beide heren beschikken over rammelende geheugens.

Volgens Peter moet de foto genomen zijn, ergens in Rijpwetering.

Met beide verhalen , leest u hoe beiden een bijna kampioensjaar 1984  beleefd hebben.Een kampioensjaar van Roodenburg 9 , waarbij de drang om kampioen te worden met het jaar steeg.Omdat het zelf niet lukte, werden oud – eerste elftalspelers, die de dertig ruim gepasseerd worden binnen gehengeld. Rob Brittijn, Hans Tisseur werden gevraagd.Of dit leidde tot een kampioenschap?  Zaterdagmiddag werd deze vraag met JA BEANTWOORDHet gebeurde tegen ASC en Hans Schiphorst ( oud voorzitter van ASC) schijnt er een trauma aan over te hebben gehouden. Hier het verhaal uit de Blauw Zwarter.

actueel_292.png

 

Actueel_294.png

 

 

                                   WANDELGROEP GAAT NAAR ZOETERWOUDE.

Donderdag 4 augustus staat de volgende wandeling gepland.We vertrekken vanaf 10.00 uur vanaf La Place, Groene Hartplein, Zoeterwoude ( Dorp)

De route loopt langs het Molenpad, de Weipoortse Vliet, de Weipoort naar de ijsboerderij.Daar is het koffiemoment.Terug doen we het Korte Kerkepad, de Zuidbuurt en het Watertje aan.

De afstand 10-11 km

Meewandelen gebeurt op eigen risico

Verzamelen op eigen gelegenheid of om 9.30uur bij het busstation van Leiden Centraal.Daar nemen we bus 400 naar Zoetermeer.

                        HET CLUBKAMPIOENSCHAP BILJARTEN, DE TUSSENSTAND

In de zomer wordt dit jaar gespeeld om het kampioenschap biljarten libre van Roodenburg. Er wordt gestreden om een grote beker ( wisselbeker?). Op dinsdag, woensdag en donderdagavond wordt er gespeeld en de redactie kreeg de volgende tussenstand door.Toeschouwers zijn welkom. Men start om 19.00 uur

Stand dinsdag poule

Stand

Speler

Partijen

Punten

Moyenne

Hoogste serie

1

Hans de Graaf

3

4

         1,42

8

2

Jan Wansink

3

4

         1,27

7

3

Piet van der Wilk

2

2

         1,60

9

4

Bas Kokkedee

2

0

         1,03

7

           

Stand woensdag poule

Stand

Speler

Partijen

Punten

Moyenne

Hoogste serie

1

Jean-Marc van Steenbergen

4

5

         0,95

7

2

Maarten van Kooperen

3

4

         0,87

13

3

Dick van der Weijden jr.

4

4

         1,79

11

4

Johan van der Bogaerd

3

3

         0,70

4

5

Dick Koolmoes

3

2

         1,65

9

6

Richard Riethoven

3

2

         3,32

18

           

Stand donderdag poule

Stand

Speler

Partijen

Punten

Moyenne

Hoogste serie

1

Jan van der Reijden

4

6

         2,72

16

2

Bart Kok

4

4

         0,70

7

3

Marcel Maliepaard

5

4

         2,01

11

4

Eric Bunnig

1

0

         1,19

6

 

 

                                               AGENDA KOMENDE WEEK

Maandag 1 augustus           op het veld van 14.00 – 16.00uur                                               SPORTZOMER

Dinsdag 2 augustus             in het clubhuis vanaf 19.00 uur                                               kampioenschap biljarten libre

Woensdag 3 augustus         op het veld van 14.00 – 16.00 uur                                               SPORTZOMER

                                               In het clubhuis vanaf 19.00 uur                                               kampioenschap biljarten libre

Donderdag 4 augustus        vanaf busstation Leiden CS om 9.30 uur                                               vertrek wandelgroep naar Zoeterwoude Dorp

                                               Vanaf 19.00 uur recreatie voetbal en clubavond

Zaterdag 6 augustus            op het veld om 10.00 uur                                               SPORTZOMER

                                              

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!