Aktueel 26 2022 - LV Roodenburg

Aktueel 26 2022

Aktueel 26 2022

9 juli 2022 16:15


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

                                                                                                ROODENBURG ACTUEEL

                                                                                    JE KUNT DE HELE WEEK SPORTEN!!!

                                                Aktueel_261.jpeg

Sportplaza stelt ouderen, kinderen in staat op sportmateriaal te lenen en dan te gaan sporten bij Roodenburg. In de flyer zie je welk materiaal er voor handen is . Met vrienden en vriendinnen lekker bewegen, het kan bijna iedere dag en het is gratis. Een unieke gelegenheid om in beweging te blijven en om bijvoorbeeld eens kennis te maken met een andere sport. De buurtcoaches verzorgen dit programma en zullen jullie helpen bij het sporten.  Je hoeft geen lid te zijn van Roodenburg. Sporten is er dus voor iedereen!
MAANDAG, DINSDAG, DONDERDAG EN VRIJDAG VAN 15.00 – 18.00 UURWOENSDAG VAN 14.00 – 18.00 UUR

Kom dus gezellig langs en snuffel wat er allemaal kan worden gedaan.

INCLUZIO LEIDEN organiseert dit evenement.


          EEN IMPRESSIE VAN HET ZOMERKAMP VAN VORIG WEEKEND

De opening met rook van de fakkels en muziek op de achtergrond.

Aktueel_262.jpeg

 

In het sportprogramma werd veelvuldig gebruik gemaakt van opblaas speeltoestellen.En daar hoort natuurlijk een voetbalveld bij.

Aktueel_263.jpeg                

Na het sporten gaat de maag knorren. Maar dankzij de inzet van de moeders kunnen  de deelnemers zich te goed doen aan de maaltijd.

Aktueel_264.jpeg         

Aktueel_265.jpeg            

 

Nadat het avondprogramma is afgewerkt , zijn het vooral de iets oudere kinderen, die blijven slapen. Het keeperveld is ingericht als tentenkamp

Aktueel_266.jpeg

 

Buiten slapen, met veel personen tegelijk in de tent, het is een spannend avontuur voor de meeste kinderen. Kinderen moet je uitdagen en dan moeten ze ook kennis opdoen met het slapen in tenten.

Aktueel_267.jpeg                       

 

Er zijn ook gezelschapspellen, die de kinderen mogen gebruiken. Een potje schaken op het biljart moet kunnen, mits het biljart goed is afgedekt.

Aktueel_268.jpeg                      

Het sportkamp wordt afgesloten met een grote barbecue.

Op 3 barbecues wordt het vlees geroosterd. Het vlees dat is gesponsord door slagerij Versmarkt Mabroek van de Beestenmarkt.Op de achtergrond de grote hindernisbaan. Dat was gedurende het gehele weekend de topattractie voor de jeugd.

Aktueel_269.jpeg                    

Een groot aantal zaken heeft dit zomerkamp gesponsord. Goed om ze even aan u voor te stellen.Mabroek  Beestenmarkt dus het vlees voor de BBQ en de olijven.Slagerij Welkom van de Standerdmolen het vlees voor de pasta , kruiden en benodigdheden voor het avondeten en het ontbijt.De AH van de Kopermolen nam het ontbijt voor haar rekening.De Hoogvliet van Kooiplein sponsorde alles , want ze elders niet konden krijgen. Zij zorgden voor het feestelijk tintje zoals de prik en de chips.De ondernemersvereniging van het Kooiplein zorgde er voor, dat alle kinderen voor aanvang van het kamp een T shirt kregen. Op sommige shirts prijkt de handtekening van Abdou Harroui. Die shirts worden waarschijnlijk niet gewassen?Bellaidi  Automative sponsorde de zaterdagactiviteiten.Van Zelst Horecagroep de borden en het bestekKogros  ( Quick) en de Etos uit de Kopermolen  de prijsjes bij de bingo.De Hendo sponsorde de maaltijd van de activiteitencommissie op de vrijdagavond en het nagerecht van het diner : de ijsjes.Patisserie Al Yassamin van de Standerdmolen hebben deels het Marokkaanse ontbijt voor hun rekening genomen.De DIRK  uit de Kopermolen de groente en het fruit. Voordat het sporten op zaterdag en zondag begon, was er dus eerst fruit van de Dirk.MAVICSTUDIO.NL ( professionele dronefotografie)  Joulestraat 4 te Leiden in de persoon van Redouane, een drone piloot, die zijn drone heeft gebruikt om een film te maken van het kamp.

 

Maandag bracht Oussama Belaidi nog een bezoek aan de club. Oussama is niet alleen sponsor, hij voetbalt ook nog eens bij de club.In de bestuurskamer bedankte jeugdvoorzitter Rik  Oussama voor zijn aandeel in het Zomerkamp en dat ging gepaard met een fraai boeket bloemen.

Aktueel_2610.jpeg

 

 

Dit kamp werd georganiseerd door de jeugdactiviteiten commissie. Dit was alleen maar mogelijk dankzij de steun van de sponsors, zie het spandoek
Aktueel_2611.jpeg

 

Zij ontvingen een boeket bloemen voor het vele werk, dat hiervoor verricht is. Op de foto van links naar rechts: Nouri, Amel, Kawtar, Mourad, Jaouad, Danielle en Rachid.

 

                          KOMENDE , GAANDE EN BLIJVENDE JEUGDTRAINERS

thumbnail_image013.jpeg

 

Donderdagavond was er een bijeenkomst van het jeugdbestuur , waarbij de jeugdtrainers door de jeugdvoorzitter werden bedankt voor hun inzet gedurende het afgelopen seizoen. Een aantal trainers stopt vanwege privé omstandigheden en niet uit onvrede.Het is goed om te zien, dat veel jonge mannen zich willen inzetten voor de club en je hebt nooit genoeg jeugdtrainers. Voor hun inzet was er een presentje en een informeel samenzijn in het jeugdhonk.

Op de foto : Rachid Oulgout, Rachid Maatoug, Abdou Farhane, Nouri Essaoui, Anass Bouchnafa, jeugdvoorzitter Rik, Oussama Belaidi, Mohammed Ben Hanna, Youssef El Aiachi

Zittend: Anouar Matoug, Anass Lehsseini, Whalid Belkhir, Younes Oulmouden, Mouaad Bekkali, Calvin Rijsdam

                     VOORWANDELAARS ONDER EREBOOG VAN  PIONIERSFEEST

Aktueel_2612.jpeg                  

Aanstaande donderdag is er weer een wandeling van de Roodenburg wandelgroep. Omdat de groep groeiende is, dient er voor gewandeld te worden. Je wilt checken is de route nog goed , waar kunnen  we koffie drinken en hoe is het met de buslijn. Bij deze wandeling blijkt dat de buslijn is opgeheven en dan moet je improviseren.Na de wandeling  werden we verrast  door een ereboog bij de ingang van het veld. Vrijdagmiddag / avond bleek er een groot feest te zijn van de Pionierschool van de Houtmarkt.Ouders met kinderen kwamen met lekkernijen, die op lange tafels werden neergezet, Op het kunstgrasveld waren diverse spellen uitgezet. Kortom, veel kinderen uit Nieuw Leyden zijn op bezoek.

                                       KOMENDE WANDELING BRAASSEM  / WIJDE AA

Donderdag 7 juli.  Verzamelen om 9.30 uur bij Roodenburg.Vertrek met de bus 365 om 9.52 vanaf halte Kooiplein.

We starten bij de toeristische opstapplaats aan het Noorderhem te Roelofarendsveen.De koffie met taart staat klaar bij Café de Haven , Noordkade 3  Roelofarendsveen.We lopen daarna langs de Braassem, nemen de pont naar Woubrugge.Vervolgens lopen we langs Heijmanswetering en Wijde AA.Aan het einde van de Wijde AA nemen we de bus terug. Mogelijk dat we nog 1 x moeten overstappen bij het Ziekenhuis , zodat we weer veilig aankomen op Noord

De gelopen afstand is 11 – 12 kmMeelopen is voor eigen risico

                                       DE L.A.V CUP VOOR SEIZOEN 2022/2023De door Leiden Amateurvoetbal georganiseerde wedstrijden, zijn een welkome aanvulling om te oefenen.  Roodenburg is ingedeeld in een poule  met  Van Nispen en Bernardus.

De volgende wedstrijden zijn al bekend.

Van Nispen-Bernardus (27 augustus, 14.00), Roodenburg- Van Nispen (13 september), Bernardus-Roodenburg

                             SELECTIE VOOR SEIZOEN 2022/2023 KOMT BIJEEN

Zaterdagmiddag is de volgende groep op Noord en dit betreft dan de selectie voor het seizoen 2022/2023.  In het jeugdhonk volgt de bespreking en krijgen spelers een trainingsprogramma mee.Intussen wordt in de keuken alles in orde gemaakt voor een lopend buffet en staat de barbecue aan.Na de bespreking is het terras het domein van de spelers. Er zijn voldoende zitplaatsen en er is een muziekinstallatie buiten gezet. De microfoon wordt regelmatig ter hand genomen en het blijkt dat er veel zangtalent schuilt in de selectie. Er wordt gerapt, de Nederlandse krakers worden luidkeels meegezongen. Voor mij een teken dat de integratie door gaat. Het Nederlands lied valt blijkbaar goed bij de derde generatie.Als de beste zanger moet worden gekozen dan komt Younes Irdi voor nominatie in aanmerking. Schuilt in hem de nieuwe Mart Hoogkamer van Noord?De selectie neemt  afscheid van Younes Oulmoudem, die het gaat proberen bij FC Boshuizen.Hij krijgt een foto collage van een aantal actie foto’s in zijn Roodenburg shirt. Hij is ontroerd en ik weet zeker dat dit cadeau een leuke plek krijgt.

Isaac van Weerlee ( 87 jaar jong) is één van de oudste leden en oud speler van Roodenburg 1. Omdat er deze zaterdag niet geklaverjast wordt, doen we een wandeling door de Tuin van Noord. “Ik heb hier wat getraind “. Wat is het allemaal veranderd. Bij het Theehuis staat een van de personen op en omhelst hem. Het is Meindert van der Kaay, die hij getraind heeft bij Oranje Groen. “Hij was mijn aanvoerder “. vertelt trotse Isaac. Meindert van der Kaay was journalist  en is tegenwoordig auteur.

Diezelfde Isaac bekijkt met interesse het groepsgebeuren van de zaterdagselectie. De omgang met elkaar, het zingen met elkaar, het doet hem goed. In het verleden gebeurde dit ook. Toen was het Hennie Choufoer, die met zijn accordeon, sfeer bracht als een groep bij elkaar kwam. Als oud trainer heeft Isaac  een oordeel over wat er op het terras laats vindt. . Het is een homogene groep, ik zie het, hoe ze met elkaar optrekken.Een woord van dank aan allen, die deze zaterdag voor hen in de weer geweest zijn.Het was weer klasse.

                                   ZONDAG SPORTFEEST TURKSE MOSKEE

Iedere keer zijn er deze week andere groepen op Noord. Eén keer per jaar organiseert de Turkse moskee van het Kooiplein een sportfeest voor de jeugd.Het is een gezellig samen zijn, waarbij veel ouders aanwezig zijn. Als ik er ben is er vrij voetbal en de muziek is weer anders, dan de zaterdagmiddag. Terwijl ik even binnen ben, wordt ik aangesproken door iemand. Herkent u mij nog? Ik antwoord “Ja”. Je bent de oudere broer van Haydar Barak. Die had zich aangemeld voor de reünie. Haydar heb ik echter niet gesproken. “Meneer, Haydar zit heel veel in buitenland , Londen, Dubai en is directeur van de ABN AMRO bank.Tijd om even te googlen. Haydar blijkt linkedin – influencer te zijn, die mensen verbindt en op zoek is naar mensen, die iets bijzonders doen.. Die Haydar uit de Hoven!Al met al constateer ik dat de club goed functioneert als wijkclub. Groepen weten de club te vinden en dat zorgt voor vele activiteiten. Waar de traditionele club de tent sluit, is op Noord nog van alles te doen.  Komend weekend wordt het was rustiger. Dan is het  Offerfeest en zijn er familie verplichtingen.

                                               AGENDA KOMENDE WEEK

Maandag   4/7                      op het veld van 15.00 -18.00 u SPORTPLAZA                                               bestuursvergadering

Dinsdag  5/7                         op het veld van 15.00 – 18.00 u SPORTPLAZAWoensdag 6/7                      op het veld van 14.00 – 18.00 u SPORTPLAZA

Donderdag 7/7                      wandeling  vanaf Noord, verzamelen 9.30 uur                                               Braassem – Wijde AAroute.

                                               Op het veld van 15.00 -18.00 u SPORTPLAZA

                                               Recreatievoetbal en clubavond vanaf 19.00 u

Vrijdag 8/7                            op het veld van 15.00 – 18.00 u SPORTPLAZA

Zaterdag 9/7                         clubgebouw open van 12.00 – 17.00 uur

                    

 

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!