Aktueel 10 2022 - LV Roodenburg

Aktueel 10 2022

Aktueel 10 2022

14 maart 2022 10:30


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

    VEEL KINDEREN IN ACTIE BIJ SPONSORLOOP

Zondag organiseerde de jeugdactiviteiten commissie voor de tweede keer een sponsorloop bij Roodenburg. Het was stralend weer en naar schatting 100 kinderen, vergezeld van ouders waren aanwezig.  De opbrengst van de sponsorloop was voor een deel ten bate van het Kinderziekenhuis van het Leidsch Universitair Medisch Centrum en voor een ander deel ten bate van de eigen jeugd.

Wim Rijsbergen was voor deze gelegenheid aanwezig bij zijn oude club. Als ambassadeur van de stichting t.b.v. kinderen bij LUMC en als oud-voetballer van Roodenburg.

Samen met voorzitter Leon Kloos werden de kinderen door hen welkom geheten en aangemoedigd om goed hun best te doen.

Aktueel_10_1.png

 

Amel en Mourad Kaddouri , Danielle en vele anderen hadden hun uiterste best gedaan om er een mooie middag van te maken voor de kinderen. Er waren twee parcoursen gebouwd, 1 parcours voor de allerkleinsten en 1 voor de jeugd vanaf JO 8 tot JO 13.

Ieder deelnemend kind moest zich melden bij een tafel. Hier werden zij ingeschreven.

Aktueel_10_2.png

 

Deze foto is van alle kinderen van deze groepen. Vervolgens nam Ibrahim de leiding en alle kinderen verkenden samen met hem het parcours.

Nadat de route verkend was, klonk het startschot. Alle kinderen deden hun uiterste best.Sommigen hadden al 10 ronden gedaan, voordat het pauze was. In de pauze was er limonade en gesponsord fruit van supermarkt LIDL van de Kopermolen.

Iedereen bleek over lange adem te beschikken, want hierna gingen de kinderen nogmaals los , waarbij de nodige kilometers verslonden werden.

Nadat iedereen klaar was, werden de vaders uitgedaagd om te lopen. Menig zweetdruppeltje was merkbaar op hun voorhoofd, maar iedereen kwam binnen de tijd over de streep.

Toen was het tijd voor de prijsuitreiking. Voor ieder kind was er een medaille.Met trots kunnen begeleiders, organisatie, kinderen terug kijken op een bijzondere happening bij de club.Het geheel is gefilmd en er zijn foto’s gemaakt. Het verslag zal op de website verschijnen.

Namens de zieke kinderen in het LUMC , en het bestuur,  willen wij allen bedanken, die dit evenement hebben mogelijk gemaakt.Het was SUPER!!!

Aktueel_10_3.png

 

Danielle runt de fruittafels.

             De jeugdvoorzitter stelt zich voor!Rik_jeugdvoorzitter_foto.jpeg


Het bestuur is zeer content met het feit dat Rik van Oosten het bestuur komt versterken als jeugdvoorzitter. Lees hieronder meer over Rik

Aan de leden van de LV Roodenburg,

 

Even voorstellen,

 

Mijn naam is Rik van Oosten, sinds 2019 met pensioen. Na een werkzaam leven als ambtenaar in dienst van het Ministerie van Financiën op zoek naar nieuwe uitdagingen. Inmiddels ben ik als vrijwilliger aan de slag gegaan in een buurtcentrum in Zuid-West. Door het klaverjassen op de dinsdagmiddag bij Roodenburg raakte ik ook weer enthousiast om een bijdrage te kunnen leveren aan het verenigingsleven. In het verleden ben ik ook al actief geweest bij vv. VNL ( later VCL / GHC) als spelend lid, jeugdelftal begeleider en lid van de activiteiten-/jubileumcommissie.

Na een oriënterend gesprek met oud collega Jan Lovink en de voorzitter Leon Kloos, heb ik de knoop doorgehakt en besloten om invulling te gaan geven aan de functie van voorzitter van het jeugdbestuur. De komende periode wil ik gaan gebruiken om met eenieder kennis te maken, de diverse vergaderingen bij te wonen en om op de zaterdag aanwezig te zijn bij het jeugdvoetbal.

Ik hoop op een prettige samenwerking met alle betrokkenen die Roodenburg een warm hart toedragen en om zodoende een bijdrage te kunnen leveren aan het verder uitbouwen en versterken van de voetballende jeugd.

Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Tot ziens bij Roodenburg.

 Met sportieve groeten,

Rik van Oosten

Kantine prijzen omhoog


Het bestuur heeft deze week de kantine prijzen verhoogd. Door de stijgende inkoop prijzen zijn we hiertoe genoodzaakt. We vragen hier begrip voor.Toch nog opmerkingen of vragen mail naar penningmeester@lvroodenburg.nlVerder willen we de afspraken rond cashless betalen zoals die op de ALV gemaakt zijn nogmaals onder u aandacht brengen.

 

Het bestuur

 

                                   ROODENBURG 35 PLUS 1 EN 3 IN OEGSTGEEST

 

Deze week is het het 35 plus voetbal weer begonnen. Dit betreft de voorjaarsreeks. Met twee zeventallen wordt deelgenomen aan dit 7 tegen 7 voetbal toernooi, dat wordt georganiseerd door de KNVB. Voor beide teams was FC Oegstgeest afgelopen vrijdagavond de gastheer.

Er werden heel wat wedstrijden gespeeld, wat leidde tot de volgende uitslagen:

 

Roodenburg 35 + 1                   - EMM ’21 35 2                         2-0

Voorschoten 35+ 2                   - Roodenburg 35+1                  0-0Roodenburg 35+ 1                    - FC Oegstgeest 35+ 2             2-1

 

Voorschoten  35+ 3                  - Roodenburg 35+ 3                  2-3Quick Boys 35 + 3                    - Roodenburg 35 + 3                 3-1

Roodenburg 35+ 3                    - FC Oegstgeest 35+ 1             2-3Roodenburg 35+ 3                    - Sporting Leiden 35+ 1             1-1

 

                                   HET VOETBALKAMP IN HEERLEN DEEL 1

Klokslag 07:00 uur druppelen de eerste ouders en kinderen het parkeerterrein van de LV Roodenburg binnen. Een heerlijk zonnetje begint net op te komen, maar de temperatuur is nog maar een paar graden. De ouders zijn duidelijk nog bezig aan een langzame ontwaking terwijl de kinderen opgewekt, actief en vol enthousiasme elkaar opzoeken.

Nadat iedereen elkaar hartelijk heeft begroet en de kopjes zijn  geteld, vertrekt de stoet, van 9 auto’s sterk, richting bestemming. Heerlen, here we come!

Na 1,5 uur rijden verzamelt de Roodenburg-stoet bij Tankstation 'De Lucht' in Den Bosch. Sanitaire stop, koffie voor de ouders en de weg weer op richting de eerste bestemming, Sporting Heerlen.Aangekomen op de parkeerplaats van Sporting Heerlen maakten LV Roodenburg al direct kennis met Limburgse gastvrijheid; een mega spandoek was opgehangen aan het hek met de tekst “Welkom bij Sporting Heerlen, LV Roodenburg”

Aktueel_10_4.jpeg

 

Bij de poort stonden de altijd goedlachse Brahim en zijn vrijwilligers ons al op te wachten.  Het veld was al uitgezet, de kleedkamers klaar voor gebruik, koffie, limonade en broodjes over de tafels gespreid. Niets was aan het toeval overgelaten en we werden goed verwend.

Aktueel_10_5.jpeg

 

Bij Sporting Heerlen waren ook hun spelers en ouders al aanwezig. Iedereen maakte kennis met elkaar en het was al snel duidelijk dat de ouders en vrijwilligers van Sporting Heerlen er minstensnet zoveel zin in hadden als wij.  Nadat iedereen wat had genuttigd en was bijgepraat, gingen de kinderen zich omkleden en begaven zich richting het veld.

Brahim nam de hele groep spelers onder zijn hoede zoals alleen Brahim dat kan; serieus, vol passie, maar toch altijd met een vleugje humor, waardoor hij de volledige aandacht had van de ruim veertig spelertjes van beide clubs.  Brahim liep het programma door en maakte een aantal teams bestaande uit zowel spelers van LV Roodenburg als van Sporting Heerlen om elkaar zo beter te leren kennen. Niks rivaliteit, niks wij tegen jullie, wij gaan hier samen een leuke dag van maken was de boodschap van Brahim.

Met de hulp en onder toezicht van een aantal ouders en vrijwilligers werd de aftrap van het sportieve geheel gedaan. Eerst een warming up en daarna een toernooitje.  Het was prachtig om te zien, alle velden van Sporting Heerlen kleuren wit/ blauw, de twee kleuren van de twee clubs. De spelertjes van verschillende clubs en verschillende leeftijdscategorieën door elkaar heen. Jongens en meisjes die elkaar net hadden leren kennen coachten elkaar vlogen elkaar in de armen als er werd gescoord. De gesprekken onderling waren ook bijzonder en hilarisch tegelijk; de zachte “G’s” en de Leidse “R’s” vlogen je om de oren en na elk ‘wablief’ volgde een ‘wat zeg je?’

Aktueel_10_6.jpeg

 

Na een geslaagd uurtje voetballen en een hapje te hebben gegeten bij Sporting Heerlen, was het nu tijd om richting ons hotel te gaan.  Rond 15:00 uur kwam bijna iedereen van LV Roodenburg aan bij Van der Valk Hotel in Heerlen.

Abdel-ilah en Latifa hadden al voor iedereen  ingecheckt en zo kon iedereen even lekker bijkomen op de kamers of direct het zwembad opzoeken. Dat laatste lieten de meeste kinderen, en sommige ouders, zich geen tweede keer zeggen! Het kleine zwembad waar af en toe een bezoeker in het bubbelbad kwam liggen werd binnen no time overgenomen door de Roodenburgers.

Het hotel zag er top uit en van alle gemakken voorzien en ook over de service was niks op aan te merken.

Aktueel_10_7.jpegAktueel_10_12.jpeg

 

Nadat alle energie op was gegaan aan het voetballen en zwemmen was het om 17:30 uur was het tijd om met de hele groep te gaan eten.  Restaurant Paradiso in Hoensbroek was reeds gereserveerd door Abdel-ilah en Latifa.  Bij het restaurant aangekomen bleek een hele hoek speciaal voor het gezelschap te zijn gereserveerd waardoor we gezellig bij elkaar konden zitten.

Het werd een geslaagde all you can eat-avond. Het eten was lekker, personeel vriendelijk en de kinderen gedroegen zich, zoals de hele reis eigenlijk, heel netjes. Er was voor de kinderen een speelhoek met tafelvoetbal en een grote klimrek en ballenbak.  

Na twee uur eten, spelen en socializen vertrok weer iedereen richting hotel. Sommige kinderen en ouders  gingen nog even bij elkaar op de kamer tv kijken of gamen, anderen lagen al snel onder de veren en een kleine groep ouders bleef nog met Brahim hangen in het café.

Aktueel_10_8.jpegAktueel_10_10.jpeg

Aktueel_10_9.jpegaktueel_10_11.jpeg

 

 

Het was een drukke, maar fantastische dag. Een dag vol mooie herinneringen om niet snel te vergeten!

Deel 2 (zaterdag 5 maart 2022) volgt volgende week zondag

                                   ROODENBURG WON TWEEMAAL DEZE WEEK

Leiden Amateurvoetbal heeft 2 wedstrijdverslagen gepubliceerd van de gespeelde wedstrijden van heteerste zaterdagteam.  Dinsdag werd er gewonnen van Kickers 69. De wedstrijd van zaterdag, die ik vlak na de rust verliet, kende niet het slot waarop je niet zit te wachten.Zodra de punten binnen komen, zie je meer publiek verschijnen. Dan voelt men zich geroepen om er bij te horen. Gaat het slecht, dan zijn ze de eersten, die afhaken. Publiek is er om de eigen spelers aan te moedigen en respect te tonen voor de tegenstander.De verslagen zijn terug te vinden op www.leidenamateurvoetbal.nl en op de eigen website bij wedstrijdverslagen. ( www.lvroodenburg.nl)

 

                        WANDELEN DOOR ONTLUIKEND GROEN VAN MERENWIJKOp donderdagmorgen 17 maart staat de achttiende wandeling van onze wandelgroep op het programma. Een thuiswedstrijd, want we blijven in de buurt.Hans Tisseur en Jan Lovink hebben de route voorgelopen.

Start  10.00 uur, verzamelen vanaf 9.45 uur.De route brengt ons door de volkstuinen van Ons Buiten en via de Stinksloot naar de Zijl. We lopen langs de Zijl in de richting van de Strengen. Een route , waarbij je kunt lopen over graskaden, planken. Dat mag, maar het hoeft niet. We gaan langs de nieuwe vogelkijkhut, waarbij je om verder weg te kijken moet klauteren, ook dat het hoeft niet. Vervolgens lopen we rondom de golfbaan. Je kunt via het fietspad en voor de liefhebbers hebben we planken en graskaden.Na de Golfbaan komen we aan in het Merenwijk park.| Het koffiemoment is bij de kinderboerderij DE TROTSE PAUW in de Merenwijk.

We laten ons verrassen door de mensen van de Haardstee, die actief zijn in dit park, waar het wemelt van de lammetjes.Van Anneloes , begeleidster bij de Trotse  Pauw, kreeg ik de volgende suggestie:

Is het nog leuk om hier wat huisgemaakt zoete lekkernij bij te serveren? Voor een kleine prijs. Deze zoete lekkernij maken wij zelf op een andere locatie van ons. Leuke opdracht voor onze cliënten J

Geef even aan, dat u mee wandelt, dan kan ik tijdig doorgeven, met hoeveel wij verschijnen.U wandelt mee voor eigen risico. Aanmelden bij jlovink@casema.nl tot maandag 14 maart.

                                   RESTANT THUISWEDSTRIJDEN PELIKAAN BEKEND

Onder de naam PELIKAAN spelen 4 teams hun biljartwedstrijden in het clubgebouw van Roodenburg. De teams bevatten veel Roodenburgers, die dit seizoen in competitieverband uitkomen. Voor hen en voor toeschouwers, hier het restant van de thuiswedstrijden.

Vervolg biljartcompetitie                              start wedstrijd om 19.30 uur tot 23.00 uur

Maandag 21 maart                                        PELIKAAN 1 – PELIKAAN 2             biljarten driebanden.Woensdag 23 maart                                     PELIKAAN 2 – STOMPWIJK 1         biljarten libre                                                                          PELIKAAN 1 – POMERANS 2          biljarten libreWoensdag 30 maart                                     PELIKAAN 2 – TOP 2                        biljarten libreWoensdag 6 april                                           PELIKAAN 1 – BRANDEWIJNTJE 1 biljarten libreMaandag 11 april                                           PELIKAAN 1 – BARRELZZ 1             biljarten driebanden                                                                          PELIKAAN 2  - POMERANS 1          biljarten driebandenWoensdag 20 april                                        PELIKAAN 2 – BRANDEWIJNTJE 3 biljarten libre                                                                          PELIKAAN 1 – SPIJKERBAK 1          biljarten libreMaandag 25 april                                           PELIKAAN 1  - SPIJKERBAK 2          biljarten driebandenMaandag 2 mei                                              PELIKAAN 2 – TOP 2                        biljarten driebandenWoensdag 4 mei                                            PELIKAAN 1  - TOP 1                       biljarten libreMaandag 9 mei                                              PELIKAAN 1 – TOP 1                        biljarten driebandenWoensdag 11 mei                                          PELIKAAN 2 – ’T WACHTJE 1         biljarten libre                                                                          PELIKAAN 1 – POMERANS 1          biljarten libreMaandag 16 mei                                            PELIKAAN 1 – BARRELZZ 3             biljarten driebanden

                                                           DE AGENDA VOOR KOMENDE WEEK

MAANDAG 14 MAART                      in het clubgebouw om 19.30 uur                                                           PELIKAAN 2 – SPIJKERBAK 2   biljarten

DINSDAG 15 MAART                         in het clubgebouw om 14.00 uur                                                           klaverjassen / sjoelen.

WOENSDAG 16 MAART                    in jeugdhonk                                                           ouderbijeenkomst jongste jeugd.

DONDERDAG 17 MAART                  vanaf sportpark om 10.00 uur                                                           wandeling wandelgroep.                                                           om 19.00 uur in het clubgebouw CLUBAVONDVRIJDAG 18 MAART                          in het jeugdhonk om 20.00 uur                                                           klaverjassen.

ZATERDAG 19 MAART                       WARMUNDA – ROODENBURG         15.00 UUR                                                           in de morgen jeugdochtend met alle jeugdteams                                                           die een thuiswedstrijd spelen.

ZONDAG 20 MAART                          senioren voetbal van 10.00 tot 16.30 uur

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!