Aktueel 27 2021 - LV Roodenburg

Aktueel 27 2021

Aktueel 27 2021

11 juli 2021 20:30


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

DE START VAN HET VAKANTIEKAMP

Het is zaterdagmorgen half elf als het vakantiekamp van start gaat. De 68 kinderen zijn inmiddels binnen en allemaal voorzien van een wit T shirt , gesponsord door Belaidi Automative en voorzien van het logo van Kawtar Voetbalacademie.

Door de organisatie ben ik gevraagd om de opening bij te wonen. Dat gaat er geordend aan toe. De 9 groepen met begeleiders verzamelen zich twee aan twee bij de ingang van het kunstgrasveld. Aan de ene zijkant staan er een aantal leiders met smartphone camera in de aanslag, aan de andere kant staan er ouders met rookpotten, waar blauw en zwarte rook uit komt. Terwijl de groepen een voor een met muziek opmarcheren vliegt er een drone boven de groepen en filmt het gebeuren. De kinderen wordt gevraagd om omhoog te kijken en te zwaaien.

Na de opening, hoe lang is het geleden dat er blauw/zwarte rook omhoog steeg op Noord  ( kampioenschap zaterdag 1) verdelen de groepen zich over de diverse onderdelen, die zijn uitgezet. De organisatie heeft daarbij hulp van selectiespelers. Ozan Yuksel, Hakim Bouchlaf, Sabir Serray, Ilias Bsibsi, Mohammed Foudal en Aymen Mizab nemen een onderdeel voor hun rekening, terwijl Hicham Nour als keeper fungeert.

Om het kwartier verkassen de kinderen naar een ander onderdeel. Bij de meeste onderdelen gaat het om het mikken. Er is een opblaasbare hindernisbaan, een opblaasbaar rad van avontuur, waar je punten scoort door de bal er tegen aan te schieten. De geschoten bal blijft dan vastzitten. Er is ook een onderdeel bij, waarbij er met water gegooid mag worden.
Niet alleen jongens doen mee aan dit kamp , maar ook de meiden. Die meiden zien hun kans schoon om Sabir en Mohammed Foudal eens te trakteren op een portie “water uit eigen kraan “. En het moet worden vermeld, de meiden zijn snel op de eerste meters en geven hen de volle laag. 

In het clubgebouw zijn moeders inmiddels bezig met de voorbereiding van de lunch.
Tegen het middaguur verlaat ik de arena. Aan de organisatie vraag ik hoe het programma er verder uit ziet. Na de lunch is er  ’s middags kick bal en gaan de jongsten naar huis.
Na het diner komen er meerdere ouders en zij brengen de kinderen naar de bowlingbaan.
Terug komende van de bowling is er in het clubgebouw een kinderbingo , waarbij de prijzen gesponsord zijn en dan is het tijd om te slapen. Op het keeperveld staan er 4-5 grote legertenten. De organisatie heeft op vrijdagavond al voorgeslapen.
Zondagmorgen is er een ontbijt , gevolgd door het roverspel voor de jongste jeugd en spelvormen voor de wat oudere kinderen.
Als alles achter de rug is, dan eindigt het feest met een barbecue.

Het kan dit weekend niet op en ik hoop dat ouders, kinderen trots en met veel genoegen terug kijken op dit weekend. Een weekend , dat alleen mogelijk is, omdat velen zich belangeloos hebben ingezet voor de jeugd.( leiders, ouders, selectiespelers en staf enz.)
Een feest, dat alleen kan worden gevierd, dankzij sponsors.
De namen van de sponsors hoop ik in de volgende RB actueel te kunnen melden . Daarnaast wordt er een video gemaakt van het geheel, dat je moet koesteren als aandenken voor lager.
Namens Roodenburg danken wij iedereen, die heeft meegeholpen.

              DE LEIDEN SPORTZOMER DEZE ZOMER BIJ ROODENBURG

                    Gratis sporten gedurende de gehele zomer!


DOE JIJ DEZE ZOMER (WEER) MEE?

Deze zomer wordt voor de vierde keer alweer de LeidenSportZomer georganiseerd! Dat betekent weer lekker gratis sporten voor alle kinderen in de Leidse regio van 6-12 jaar!

sportzomer27.JPG

WELKE SPORTEN GAAN WE DOEN?


Op dit moment weten we als dat we in elk geval voetbal, rugby, basketbal, schaken en skeeleren gaan aanbieden. Je hoeft niet te kiezen, want je gaat natuurlijk alles gewoon proberen!

WIE MOGEN ER MEE DOEN?

De LeidenSportZomer is bedoeld voor alle kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar uit de Leidse regio. We controleren niet waar je woont, maar je moet wel in de leeftijdsklasse zitten.
Je hoeft ook geen ervaring met de sporten te hebben. Onze ervaren trainers leren je de basis als de sport nieuw voor je is en kan je een bepaalde sport al behoorlijk goed, dan leren ze je allemaal extra trucjes en vaardigheden.

WIE GEVEN ER TRAINING?

De trainingen worden verzorgd door de sportverenigingen uit Leiden. Zo worden voetbaltrainingen verzorgd door LV Roodenburg en Lugdunum, wordt rugby verzorgd door RC DIOK, komt basketbal voor rekening van BV Leiden en worden de schaaktrainingen  gegeven door Jeugdschaakvereniging Op Eigen Wieken. Alle trainingen worden gegeven door ervaren trainers!

AANMELDEN NIET NODIG

We werken op basis van het instuif model. Heb je zin, kom dan lekker sporten en neem je vrienden mee. Aanmelden is niet nodig!

LET OP GEEN KINDEROPVANG

Onze trainers zijn goed in het trainen van kinderen. Ze zijn geen kinderopvang. Dat betekent dat ouders zelf verantwoordelijk zijn voor hun kinderen.

WANNEER ZIJN DE TRAININGEN?

De trainingen zijn op maandagmiddag , woensdagmiddag en zaterdagochtend.
Van 17 juli tot 28 augustus.  3 x per week

Start zaterdagmorgen 17 juli, aanvang 10.00 – 12.00 uur

Maandag 19 juli                      aanvang 14.00 – 16.00 uur
Woensdag 21 juli                    aanvang 14.00 – 16.00 uur
Zaterdagochtend 23 juli          aanvang 10.00 -  12.00 uur.

Zorg dat je een kwartier voor aanvang aanwezig bent, want de trainers willen op tijd beginnen.

                                   INDELING ROODENBURG ZAT 1 BEKEND.

4A: Bernardus, Football Factory, Koudekerk, LSVV’70, MMO, Meerburg, Roodenburg, Kickers’69, SJC, SJZ, Teylingen, Warmunda, Woubrugge, FC Boshuizen.  ( Bron Leiden Amateurvoetbal)

Elke week een derby, werk aan de winkel voor de sponsorcommissie.

 

                                   DE WANDELING NAAR HET CRONESTEINPARK

Afgelopen donderdag hebben wij “De Ooijendijkroute” gelopen vanaf Roodenburg.
Trudy en André hadden de route voorgelopen en we lieten ons verrassen. Voordat we echter vertrokken nam Henk Tegelaar het woord.

                                  

Staande op de mozaïek tafel sprak hij de groep toe. Omdat de wandelgroep sterk is gegroeid werden er een paar afspraken gemaakt. We lopen als groep “links “en op fietspaden met niet meer dan 2 personen naast elkaar.

We vertrokken met 14 personen en daarbij verwelkomde wij Marijke als nieuwe wandelaarster. De route ging via het Singelpark naar het Cronesteinpark en de Tuin van de Smid. Hier was ons koffiemoment.  De terugweg door de Professorenwijk, de Hooigracht weer terug naar het sportpark.

( de groep voor vertrek).
De totaal gelopen afstand schommelde tussen de 10,36 en 10 km). Er was applaus voor Trudy, die deze wandeling heeft uitgestippeld.
De volgende wandeling is op donderdag 22 juli. De bedoeling is om dan de Aderroute te gaan lopen in Kaag en Braassem. Pieter en Jan gaan voorlopen en vanaf de Dijk  ( einde Pieter Bothstraat wordt dat dan een schoolreisje met Q bus 365 richting Schiphol)

 

                       

                                     START  KAART/SJOELSEIZOEN.

Roodenburg kaart/sjoelclub

Na een onderbreking vanaf maart 2020 staat de herstart van het klaverjas / sjoelseizoen gepland op

DINSDAG  31 AUGUSTUS 2021.   AANVANG 14.00 UUR

Dit is de wekelijks ontmoetingsplek voor leden, supporters, wijkbewoners en andere geïnteresseerden. Naast de Roodenburgers zijn er ook deelnemers van andere clubs uit de stad.

De deelnamesom per middag wordt € 2,50 per persoon.

Daarbij gaan we driemaal rond met een hapje.

Vanaf 14.00 uur wordt er klaverjas gespeeld en gesjoeld en naar het laat aanzien wordt er ook biljart gespeeld/

We hebben genoeg speelruimte, desnoods breiden we uit.

Bij het deelnemen aan onze soos, dient u rekening te houden met de eventuele maatregelen van de overheid in verband met de COVID.

De organisatie is deze week rustig gestart met de aankoop van non-food artikelen voor de prijzentafel.
In vergelijking met voor de crisis doen we het wat prijzen betreft wat rustiger aan.

Meer informatie over de soos bij Jan Lovink, jlovink@casema.nl.

PS:  er vindt wekelijks een soos plaats, maar u bent niet verplicht om iedere keer aanwezig te zijn.

 

                                                           KOMENDE WEEK

Donderdag 15 juli             clubavonden, recreatievoetbal.

Zaterdag 17  juli                feestelijke start van de sportzomer 2021         

                                       Aanvang 10.00 uur tot 12.00 uur

Zaterdag 17 juli                in het clubgebouw, 2de ronde biljarttoernooi
                                       Aanvang 14.00 uur .

 

 

HET PUPILLENVOETBAL IN DENEMARKEN

Denemarken kent een districten stelsel. Een daarvan is het district Kopenhagen en een coordinator van de Deense bond heeft tot taak de verenigingen naar inzichten van de bond aan te sturen. Ze mogen daarbij ook eigen ideeen inbrengen.

In Denemarken is een nieuw project gestart, waarbij de focus niet meer op de vereniging is toegespitst, maar op de behoeften en wensen van het kind. Uitgangspunt is de Europese conventie van de uitvoering van de kinderrechten. Denk daarbij dat een kind in een veilige omgeving moet opgroeien.  In Kopenhagen zijn er maar een paar verenigingen. De ene vereniging heeft een duidelijke strategie om talent te  ontwikkelen, een andere vereniging verricht vooral sociaal en integratiewerk in de multiculturele stad. Twee van de drie grootste clubs uit het land komen uit Kopenhagen en hebben ieder bijna 2000 leden.

DIGITAAL CLUBHUIS?
Om tot een betere samenwerking te komen tussen de verenigingen en haar leden  maken de coordinatoren gebruik van een digitaal clubhuis. Het is nog in ontwikkeling, maar het moet een online trefpunt worden voor allerlei voetbalactiviteiten. Men wil hier spelers, verenigingen, scholen en gemeenschappen samenbrengen om zo een breder palet aan te bieden van activiteiten en opleidingsmogelijkheden. Eén daarvan is bijvoorbeeld een online-scheidsrechterscursus. Thuis volgt men de cursus en voor de praktijk moet men naar buiten. Via deze methode is het aantal scheidsrechtersbij  clubs in een jaar verdubbeld.

DE UITVOERING VAN DE TRAINING
In het kort gezegd, ontwikkeling is alles. De trainer heeft de sleutel. Resultaten spelen geen enkele rol. Het trainen van de techniek en de bewegingvaardigheid met veel spelvariaties is de beste leermeester.

EEN ALTERNATIEVE VERENIGING
Een van de drie verenigingen is een hippe, multiculturele vereniging. De club heeft niet de ambitie om op klassieke wijze het talent te ontwikkelen. In plaats daarvan verricht de club veel sociaal en integratiewerk en staat voor alternatief voetbal. Een bijzonder projekt is het voetballen op kleine veldjes in de  de wijk. Vertaal je dit naar onze buurten, dan organiseert de coordinator toernooitjes namens en samen met de club op allerlei veldjes in de Kooi, Noord, Merenwijk, Groenoord. De buurtcoach krijgt dan als taak om het verenigingsleven in Noord sterker te maken. Dat zorgt weer dan veel wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Je bent dan vaak op de club en in de buurt. Je begeleidt ouders, die meehelpen bij de activiteiten, de trainingen. Je verzorgt interne cursussen, zoals pedagogiek, arbitrage,
trainerscursus, een cursus Leiden. Een breed werkgebied , waarbij de kwaliteit kan worden afgelezen via de stijging van het ledental, het aantal ouders dat als vrijwilliger actief wordt en blijft.
De hippe Deense club groeit als kool en heeft momenteel al 1800 leden.

In mijn visie ben je dan werkzaam in het Noorderpark voor een beperkt aantal clubs, maar je bent de drijvende kracht om allerlei culturen samen te brengen. Voor een sterke vereniging heb je zelf een sterk verenigingsgevoel nodig.  Ik denk aan een soort buurtcoach met een HBO opleiding , die kinderen vanuit meerdere culturen, maar net zo goed ouders vanuit meerdere culturen , kan verenigen. Alleen als je begeleiders hebt vanuit meerdere culturen gaat je ledenaantal groeien als kool.

De oefening is afkomstig van de laatste vereniging. Niet nieuw, maar oh zo moeilijk.

1 TEGEN 1 OP 2 DOELEN

Een veld maken van 12 x 8 meter. 4 doelen van 2 meter breed. De trainingsgroep indelen zoals in de tekening.

Alle spelers van geel hebben een bal. De eerste speler van geel probeert door een van de twee doelen van rood te dribbelen. De rode speler verdedigt en probeert op de andere pylonendoelen te counteren.

OPM:  Het speelveld is bewust klein gehouden, dit betekent dat je dynamische acties moet maken om de tegenstander te passeren. Om het oefenverloop te begrijpen, kun je starten zonder bal. De gele speler moet door een doel aan de overzijde sprinten, zonder getikt te worden. Nadat alle gele spelers geweest zijn, wisselt de taak.
Je kunt het spel voorts spelen om punten. Aanvaller niet getikt = 1 punt aanvaller. Verdediger tikt = 1 punt verdediger.  Welk team scoort als eerste 10 punten?

Terug naar het dribbelspel.
De volgende tips heeft de trainer voor de aanvallers: in HOOG TEMPO dribbelen, toe dribbelen naar een zijlijn en doorbreken of met een snelle schijnbeweging van richting veranderen. Na de schijnbeweging in hoog tempo door doel dribbelen. De verdediger geen 2de kans geven.

Voor de verdedigers: een zijwaartse positie innemen, de aanvaller op zijn zwakke voet dwingen, in het duel je lichaam gebruiken.

Stapje terug. Vermoedelijk zal je zien, dat kinderen de grootste moeite hebben om op snelheid de schijnbeweging te maken, waarbij hij rekening moet houden met ruimte en tegenstander. Ik denk hierbij aan de volgende spelvorm als tussenvorm.

Rood en geel hebben beiden een bal. Ze dribbelen tegelijkertijd op elkaar af, maken een schijnbeweging en dribbelen in hoogste tempo door het tegenoverliggende doeltje.
Daar stoppen ze de bal met de voetzool af. Wie is het snelst?

Als dat goed lukt, dan ga je terug naar dribbelspel.

Als je twee – driemaal deze organisatie uitzet, dan kun je er een toernooi van maken tussen meerdere drietallen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!