Spetterend Zomerkamp op noord

Spetterend Zomerkamp op noord

28 juni 2022 16:30


Hierbij een verslag over het zomerkamp 2022
dat plaatsvond bij LV Roodenburg voor de jeugdafdeling.

Met dank aan Jan Lovink

Dit weekend vond voor de tweede keer het zomerkamp van Roodenburg plaats. De activiteitencommissie van de jeugd is weken in touw geweest om er een ware happening van te maken.Vrijdag was men al druk bezig met de voorbereiding van de tenten. Op het keepersveldje stonden maar liefst 4 grote tenten, want er waren 65 slapers. Daarnaast waren er diverse opblaasbare spellen, die in orde gemaakt moesten worden.

Zaterdagmorgen begon met regen en diende er geschuild te worden. Tegen 11.00 uur werd het droger en was het jeugdvoorzitter Rik van Oosten, die de 100 kinderen, de vele ouders en vrijwilligers welkom heette. Een speciaal welkom was er voor de Marokkaanse consul uit Rotterdam, sponsor Driss Abdales,  en voetballer Abdou Harroui, profvoetballer van Sansuolo en oud Roodenburg speler.

De kinderen, allen voorzien van een sportkamp shirt, verzamelden zich met leiders voor het veld.Een drone vloog boven de kinderen en maakte filmbeelden. Een aantal leiders stak fakkels op.In het Engels opende de consul daarna het kamp.

De kinderen gingen vervolgens naar de diverse onderdelen. Ik zag een hindernisbaan van wel 40 meter lengte en dat bleek de gehele dag een topevenement te zijn. Bij het ene onderdeel moest je zacht en zuiver mikken, bij het andere hard en hoog schieten en bij weer een ander onderdeel moest je op de stier blijven zitten.Ik kan zeggen, dat de kinderen een afwisselend sportprogramma voorgeschoteld kregen.

Ondertussen kregen de kinderen bezoek van profvoetballer Abdou en de onze gasten.  Abdou deelde handtekening uit of  voorzag shirts van zijn handtekening.De gasten, rondgeleid door de bestuursleden Fattiha en Rik  bekeken aandachtig de diverse onderdelen en gingen graag met kinderen en begeleiders op de foto.

 harraoui.jpg                 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!