Bericht van de Jeugdvoorzitter - LV Roodenburg

Bericht van de Jeugdvoorzitter

Bericht van de Jeugdvoorzitter

5 juni 2022 15:15


Hierbij een bericht van de jeugdvoorzitter omtrent de
seizoensafsluiting.

Van de Jeugdvoorzitter.

 

Een terugblik met overpeinzingen.

Nog niet zolang geleden een zorgeloze pensionada en nu alweer een paar maanden voorzitter van het Jeugdbestuur van de LV Roodenburg. Nogal een contrast zou je denken. Inderdaad, stoppen met werken betekent nadenken over hoe je al die vrije tijd gaat invullen.

En nu als voorzitter betekent dat nadenken over waar al die vrije tijd is gebleven. Direct na het aanvaarden van mijn nieuwe rol was het aanpoten geblazen. Kennis maken met de andere bestuursleden, trainers, vrijwilligers, gesprekken voeren, trainingen en wedstrijden bijwonen, aanschuiven bij de diverse vergaderingen en deelnemen aan diverse activiteiten.

Maar bovenal de sfeer proeven van een voetbalvereniging die zich na een schijnbaar uitzichtloze periode weer aan het oprichten is. Dankzij al die leden die zich onbaatzuchtig inzetten om Roodenburg in zijn oude glorie te doen herleven.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik al snel werd meegezogen in dat enthousiasme. De afgelopen periode was zonder meer constructief met mooie sportieve resultaten, aanwas van nieuwe leden en hopelijk ook nog meer trainers. Een aantal hoogtepunten het vermelden waard waren de Sponsorloop, de Mini Kooi Cup (waar ik al eerder verslag van deed) en het 95 - jarig jubileum met de daarbij behorende activiteiten. En wie weet wat dat ons nog kan opleveren.

Absoluut het vermelden waard zijn de inspanningen van de Activiteitencommissie die zich voortdurend inzet om voor de jeugdleden bezigheden te organiseren die het lidmaatschap van Roodenburg zo aantrekkelijk maakt. Ik verwijs daarbij graag naar de komende laatste grote afsluitende activiteit van dit seizoen, namelijk het Jeugdkamp op ons eigen clubterrein.

Nu het einde van het seizoen nadert breken er extra drukke weken aan voor het Jeugdbestuur. Naast de trainingen en toernooien wordt er druk gewerkt aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2022 - 2023. Teams samenstellen, inschrijven bij de KNVB, nieuwe jeugdleden verwelkomen, trainers toewijzen en de afsluitende gesprekken met het Hoofdbestuur. Bijzonder om te vermelden is dat we het nieuwe seizoen kunnen starten met een team in de bovenbouw, namelijk JO15. En dat is hoopgevend voor de toekomst.

Het Jeugdbestuur heeft ambities die de komende jaren moeten worden omgezet in resultaten. Wij gaan ons inzetten voor het behoud van de nu al aanwezige jeugd en de aanwas van nieuwe jeugdleden. Wij streven naar spelplezier, sportieve resultaten en het versterken van de binding met de club.

Blijft er verder nog iets te wensen over? Ja zeker, meer dan genoeg. Het Jeugdbestuur heeft de wens, de ambitie, om als het 100 jarig jubileum van Roodenburg aanstaande is, de eerste eigen jeugdspelers uit de bovenbouw aan te bieden aan de selectie van de senioren.

Met deze wens wil ik mijn terugblik afsluiten. Rest mij nog eenieder een fijne zomervakantie te wensen en alvast een gezonde start van het nieuwe seizoen.

Wat ik ga doen de komende zomerperiode? Waarschijnlijk tevreden omzien in verwondering en mezelf afvragen wat ik moet doen met al die vrije tijd.

 

Met sportieve groeten

 

De voorzitter van het Jeugdbestuur

Rik van Oosten

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!