Aktueel 12 2023 - LV Roodenburg

Aktueel 12 2023

Aktueel 12 2023

27 maart 2023 14:30


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

                                               DE SPONSORLOOP 2023 IN BEELD

Vorige week zondag vond de sponsorloop van de jeugd plaats voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Daarnaast werd er geld ingezameld voor de eigen jeugdactiviteiten.

Met behulp van een drone werd het gebeuren in beeld gebracht.

          SPONSOR VAN DIT EVENEMENT IS DE LIDL AAN DE KOPERMOLEN

Zij sponsorden het fruit en de “vlugge japies “  ( de snelle jelles), die de kinderen halverwege de loop kregen. Hierdoor hadden ze genoeg energie om na de pauze opnieuw veel ronden te lopen!

U kunt het filmpje bekijken door onderstaand link te bezoeken

 https://youtube.com/watch?v=aQvyjMkHskg&si=EnSIkaIECMiOmarE

Veel kijkplezier.Dank aan allen, commissie en de vele begeleid(st) ers, en de spelers van zondag 2,( barmedewerkers) die er voor hebben gezorgd dat de kinderen genoten hebben.

 

                                                           VACATURE WEBMASTER

 

Vacature webmaster.

Roodenburg is met spoed op zoek naar een persoon (m/v) met kennis en ervaring op automatiseringsgebied die de vereniging periodiek zou willen ondersteunen bij het actualiseren en uitbreiden van de website van de club.

Wij willen graag in gesprek gaan met eenieder die geïnteresseerd is in een dergelijke vrijwilligersfunctie.

Eén van de onderdelen , die we willen gaan plaatsen zijn gedigitaliseerde foto’s met een verhaal.In 2027 bestaat de club 100 jaar en hoe mooi is het om honderd jaar geschiedenis te kunnen presenteren op de website?

Heeft u belangstelling? Neem dan contact op met het Hoofdbestuur.Leon Kloos,  Ronald van Weerlee, Rik van Oosten.

 

                                                           HET VOETBALGEBEUREN

Voetballen is eigenlijk het leren omgaan en begrijpen van situaties. Door spelers te confronteren met situaties doen ze ervaring op , die ze later weer kunnen toepassen. Deze zaterdag heb je te maken met “veel wind “. Hoe staat de wind?  Dwars over het veld of speel je pal op de wind. Wat te doen als je wind mee hebt of als je wind tegen hebt?Dit moet een trainer met zijn team doornemen, maar de spelers dienen het zelf te ervaren.

De JO 13-1 komt met 1-0 voor, maar moet uiteindelijk buigen voor Warmunda. In Warmond wordt het 4-1.  De JO 15-1 verliest thuis van het sterke Noordwijk JO 15-2 met 0-4.De JO 12-1 neemt het in Valkenburg op tegen Valken JO 12-3. Er wordt veel gescoord en de punten worden gedeeld. (4-4). De JO 11-1 ontmoet de leeftijdsgenoten van Meerburg. Via een individuele actie wordt er met 1-0 gewonnen van Meerburg JO 11-1. Op het veld er naast speelt de JO 11-2 een puike wedstrijd tegen Ter Leede 11-2. Ook tegenwind weet Roodenburg te scoren en zo komt er een einduitslag van 7-2 op de borden. De MO 13-1 is op bezoek bij Woubrugge. Tegen de MO 13-1 van Woubrugge wordt met 0-2 gewonnen. Woubrugge MO 13-1 staat op de 2de plaats en door deze overwinning rukt het team op naar de derde plaats.Roodenburg 2 verloor de uitwedstrijd van Blauw Zwart 2 met 5-0.

Op zondag zijn er 4 wedstrijden. Roodenburg 3 wint de wedstrijd van Warmunda 2 met 3-2.Zondag 5 heeft vorige week gewonnen en dat heeft het zelfvertrouwen goed gedaan. Woensdag spreek ik spelers en gaven we aan, dat er nog meer in het vat zit. Zpndag blijkt dat niet, want Warmunda 3 maakt meer doelpunten dan Roodenburg 5.

 

                              ROODENBURG WEET WEER WAT WINNEN IS EN VERSLAAT SJC

De wedstrijd tegen SJC begon om 17.00 uur en het leek wel of in de loop van de avond de wind wat ging liggen.  De broodnodige punten werden behaald en iedere week is een finale, zoals al zo vaak werd geschreven.Een interview met Souhail Mkmadmi van Sergio Rademakers leest u opwww.leidenamaeurvoetbal.nl

Iedere week dient er hard te worden gewerkt, want momenteel bezet Roodenburg de 10de plaats met 23 punten uit 18 wedstrijden en dat betekent nacompetitie.Komende zaterdag komt Hazerswoudse Boys op bezoek . De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

 

                      WANDELGROEP NAAR MEIJENDEL
                  Aktueel_121_2023.png

                           

Op donderdag 30 maart staat de volgende wandeling gepland . We doen dit keer een Nivon wandeling en de begeleidsters zijn Ria en Trudy, die deze wandeling hebben voorgelopen.De wandeling is van Meijendel naar Den Haag Centraal station. Tijdens de wandeling passeren we  de Waaldorpervlakte , waar vele verzetsmensen door de Duitsers werden gefusilleerd.Er wordt verzameld om 9.00 uur bij busstation Leiden. Om 9.15 uur nemen we de bus 43 naar Wassenaar. Het koffiemoment is bij de start van de wandeling.

                                                           PARK DE ZWIJGER

Er staat de komende  jaren heel wat te gebeuren in de directe omgeving van Roodenburg.In de directe omgeving gaat er flink gesloopt en daarna gebouwd worden. Een bouwput.Bouwwerkzaamheden, die niet binnen een jaar voltooid zullen zijn.

In het plan, waarvan hieronder een impressie , komt de verlengde Kooilaan vlak achter ons clubgebouw te liggen. Het is te hopen, dat auto’s van de Kooilaan in dat geval wel de bocht nemen. Het aantal vervoerbewegingen wordt geschat op 17.500 per dag.Buslijn 6 komt als het plan wordt uitgewerkt over de Kooilaan te lopen en gaat via de Verlengde Kooilaan naar de Abraham Crijnssenstraat. Vervolgens rechtsaf naar de Sumatrastraat.

Waar ik mij zorgen over maak is : Hoe bereiken onze jeugdleden veilig ons sportcomplex?In de tekening zie ik dat ze straks over de tunnel richting het veld kunnen komen, maar komende vanuit de Merenwijk zullen fietspaden en eventueel stoplichten moeten zorgen voor veiligheid.

Er breken dus onzekere tijden aan, waar de club doorheen moet laveren.In de tekening ziet u dat de hoogste flat precies op de hoek van de Verlengde Kooilaan is geplaatst, precies aan de achterkant van ons clubgebouw.

 

Aktueel_122_2023.png

                                               De AGENDA VOOR KOMENDE WEEK

Maandag 27 maart               19.30 uur Footy  7 tegen 7

                                               21.00 uur vergadering jeugdbestuur

                                               19.00 uur  in de zaal                                               Roodenburg 1 – Wilhelmus 1

                                               In het clubgebouw om 19.30 uur  biljarten                                               Pelikaan 2 – TOP 1  driebanden                                              

Dinsdag 28 maart                 14.00 uur in het clubgebouw                                               klaverjassen / sjoelen

Woensdag 29 maart

Donderdag 30 maart            om 9.00 uur verzamelen en vanaf busstation Leiden CS vertrekt groep om 9.15 uur naar halte de Kievit in                                               Wassenaar. Vanaf de halte loopt men naar Meijendel en                                               doet de groep de wandeling naar Den Haag CS.                                              

Vrijdag 31 maart                   in het jeugdhonk om 20.00 uur                                               klaverjassen

Zaterdag 1 april                    14.30 uur ROODENBURG – HAZERSWOUDSE BOYS

Zondag 2 april                      Roodenburg 2 – TOGB 2                            12.00 uur                                               Roodenburg 4 -  Sporting Leiden 3           14.00 uur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!