Aktueel 9 2023 - LV Roodenburg

Aktueel 9 2023

Aktueel 9 2023

6 maart 2023 13:30


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

    DE STAND VAN ZAKENDeze week verbleef een grote groep Roodenburgers in Tetouan ( Marokko). Op de facebookpagina zag ik een korte video en ik werd geleid naar TIKTOK.De bedoeling is dat er een uitgebreid verslag verschijnt van deze unieke reis.De ontbrekende naam van de speler van het kampioenselftal Roodenburg 3 van 1983 lijkt te zijn opgespoord. Volgens Chris Hillebrand moet het Jaap van Egmond zijn.

De dinsdag kaartclub moet het in de toekomst doen zonder Jan. Voor hem wordt het allemaal te zwaar. Dat is jammer, maar is te respecteren. Zolang er geen sprake is van onmin, kan men er vrede mee hebben. Hij dankt iedereen voor de leuke dinsdagmiddagen.

Waar mensen met elkaar optrekken, ontstaan soms fricties. Je hoopt altijd maar dat men er later uit komt , maar dat is niet altijd het geval. Een vereniging gaat echter verder.Een vereniging wordt gekenmerkt door groepen vrienden, die elkaar ontmoeten op de club.Groepen, die allemaal een eigen dynamiek hebben. Een akkefietje kan mensen doen besluiten om een groep te verlaten. Doodzonde, want naar mate mensen ouder worden, herkennen ze het belang om te kunnen terugvallen op goede vrienden.

Dat brengt mij bij de afgelopen dinsdagmiddag. Tijdens het klaverjassen vond er een informeel overleg plaats.. Het ging er luidruchtig aan toe, maar er werden wel zaken gedaan. DE VRIENDEN VAN ROODENBURG liggen nu nog aan de beademing, maar als ik het goed verwoord, slaat de beademing aan. Ze gaan weer tot leven komen. Mat, Hennie en Henk nemen het voortouw.Binnenkort is er meer nieuws te melden.

Zaterdag kijk in naar de wedstrijd Docos – Foreholte. Ik doe dit omdat ik graag ook het voetbal uit andere klassen wil zien. Je krijgt heel gemakkelijk tunnelvisie als je niet verder komt dan 4de klasse wedstrijdjes. Ik ontmoet er een volle neef, die ik lang niet gesproken heb. Hij heeft vroeger in het jeugdbestuur van Docos gezeten en was jeugdtrainer geweest.Zijn vrouw is twee jaar geleden overleden en hij zocht iets, waardoor hij mensen kan ontmoeten. “Jan, ik ben nu weer actief bij Docos, op woensdagmorgen komt een aantal oud gedienden  bij elkaar en doen allerlei klusjes. Heel gezellig. Ouderen kunnen dus veel betekenen voor een club. Verder vertelde hij dat hij dertig jaar geleden trainingsschema’s van mij kreeg om de B jeugd van Docos te trainen. Dat was mij ontschoten.

Zittend op de tribune antwoordde ik :  Dat doe ik nog steeds. Per e-mail krijgen alle trainers nog steeds oefenstof, analyses toegestuurd. Voetballes geven is een kwestie van je blijven ontwikkelen. Zaterdag heb ik een analyse gemaakt n.a.v. de wedstrijd van JO 13. Dit verslag wordt dan doorgestuurd naar alle jeugdtrainers van O 10 tot O 19. Iedereen kan er baat bij hebben.

 

 

                                               HET VOETBALGEBEUREN

Zaterdagmorgen zijn er twee wedstrijden. De 15-1 krijgt er van langs. De 13-1 staat in de rust met 4-2 voor, maar uiteindelijk wordt het 4-4.De zaterdag 2 behaalt een prachtig resultaat. Tegen Valken 3 wordt er thuis met 4-1 gewonnen. Groot feest is er voor de meisjes. Ze nemen het op tegen de leeftijdsgenoten van Meerburg en dankzij twee doelpunten van Manal Essaoui, de dochter van … , wordt er met 2-1 gewonnen. Na afloop wordt dit gevierd met de zogenaamde “Oma Patat “.Op zondag zijn er 3 uitwedstrijden. Het vijfde weet niet te scoren tegen SJC 4. De Noordwijkers doen het wel, zodat de einduitslag 4-0 wordt. Ook het derde keert met lege handen naar huis toe. Tegen ASC 3 wordt het 5-1 voor de rood zwarten.

 

                              ROODENBURG PAKT NOG EEN PUNTVoor de neutrale kijker een wedstrijd om van te smullen. 4-4 tegen Meerburg. Analyseer je de wedstrijd goed, dan is dit voor de tweede keer dat er een 3-0 voorsprong uit handen wordt gegeven. Gaat men te hard van start of hapert er iets aan de organisatie bij balverlies?Vraagstukken waar je als trainer en spelers een antwoord op moet zien te vinden.

Het verslag treft u aan bij www.leidenamateurvoetbal.nl

                        DELEGATIE PVDA BEZOEKT ROODENBURG

Afgelopen zaterdag, voorafgaande aan de wedstrijd tussen Roodenburg en Meerburg was er  een bezoek van de PVDA bij Roodenburg. De PVDA fractie bestaande uit gemeenteraad en statenleden en wethouder Abdelhaq Jermouni, alsmede een verslaggever van het Leidsch Dagblad waren te gast op Noord. Zij waren zeer geïnteresseerd naar de laatste ontwikkelingen bij de club. Er gebeurt nog al het een en ander. Denk aan de bouwactiviteiten in de directe omgeving, maar ook aan maatschappelijke veranderingen. Het meisjesvoetbal is recent bij de club geïntroduceerd  en steeds meer meisjes staan te dringen om te gaan voetballen.Voorzitter Leon Kloos ontving de delegatie Ter verrassing was er een taart meegenomen en met het bestuur van Meerburg op bezoek een leuke manier om iedere gast op deze zaterdagmiddag te ontvangen.  Op de taart LV ROODENBURG BEDANKT.Een enorm compliment. Inmiddels vangt de club 200 JEUGDLEDEN OP en doet dit vooral met eigen mensen.  EEN TOPPRESTATIE. Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor ouderen.

We zien Leon en  jeugdvoorzitter Rik van Oosten in gesprek met de delegatie .

aktueel_9-1.png      

Aktueel_9-2.png                                 

 

                   HET VERSLAG UIT HET LEIDSCH DAGBLAD VAN ZONDAG 5/3/2023

Roodenburg verwacht een grootse toekomst, als ze de energiecrisis overleeft: ’De penningmeester kijkt om de paar uur in zijn app of de verwarming nog uit staat’Aktueel_9-3.png

 

De PvdA-delegatie overhandigt een bedanktaart aan het bestuur van Roodenburg.© Foto Hielco Kuipers. Staande van links naar rechts : secretaris Fattiha, jeugdvoorzitter Rik van Oosten en voorzitter Leon Kloos

 

LEIDEN.  ( EEN VERSLAG VAN WIM WEGMAN)

LV Roodenburg ziet een grootste toekomst voor zich, maar dan moet het nog wel even de energiecrisis overleven. ,,Als we niets zouden doen, hebben we een energierekening van 10.000 euro. ( moet zijn 100.000 euro) . Dat kunnen we onmogelijk betalen’’, zegt voorzitter Leon Kloos van de Leidse voetbalvereniging.

Roodenburg kreeg zaterdag een delegatie van de PvdA over de vloer, die de club wilde bedanken voor de activiteiten voor en de inzet in de buurt. Speciaal daarvoor had de vereniging de thermostaat eens flink omhoog gedraaid. ,,Normaal staat die hier op 10 graden, maar voor het hoge bezoek hebben we hem even op 16 gezet. Hij gaat straks meteen weer terug.’’

Voorafgaande aan de komst van de PvdA’ers had Kloos uitgelegd dat het water de vereniging aan de lippen staat. ,,De penningmeester ligt er wakker van. Hij heeft een app waarmee hij de thermostaat vanuit huis kan bedienen. Daar kijkt hij om de paar uur op, gewoon om te zien of het nog wel goed gaat. Dat zou een penningmeester niet hoeven doen.’’

Groei

De voetbalvereniging zit in een opmerkelijke spagaat: de club werpt zich op als middelpunt van de wijk en groeit daardoor als kool. Ze verwacht door de bouwplannen in de buurt nog verder te groeien. ,,Toen ik vier jaar geleden begon hadden we 225 leden. Dat is nu verdubbeld en we verwachten dit voorjaar naar de 500 te gaan. Over vier jaar bestaan we honderd jaar en hopen we zeker 650 leden te hebben.’’

Tegelijkertijd kampt de vereniging met een verouderde accommodatie. ,,De kleedkamers zijn uit de jaren 70. Daar stook je voor de vogeltjes.’’ Om verdere kosten te besparen zijn de douches in vrijwel alle kleedkamers uitgezet. Nieuwe, aanzienlijk beter geïsoleerde kleedruimtes staan in de planning voor over een paar jaar, maar tot die tijd moet de club zien te overleven.

Stijve vingers

Groot bijkomend probleem is dat het verenigingsgebouw met succes is opengesteld voor de buurt en een gedeelte van het gebouw is verhuurd aan instellingen. ,,We kunnen de verwarming niet doordeweeks uitzetten. De biljartvereniging klaagde al dat ze stijve vingers van de kou hadden. En de instellingen die hier zitten, moeten ook normaal kunnen werken’’, zegt Kloos.

Desalniettemin blijft de vereniging optimistisch vooruit kijken. Jeugdvoorzitter Rik van Oosten vroeg de delegatie of het mogelijk zou zijn om nog meer activiteiten uit de omliggende wijk naar het verenigingsgebouw te brengen. ,,Ik kan me voorstellen dat hier sommige functies van het Huis van Noord kunnen komen.’’

De PvdA-delegatie - de Leidse Statenkandidaat Marleen Maat, landelijk voorzitter Esther-Mirjam Sent en wethouder Abdelhaq Jermoumi - kon de vereniging geen directe, concrete hulp bieden, maar beloofde de nood nog eens over te brengen. Wel uitten de PvdA’ers grote waardering voor het werk van de voetbalclub, wat ze tastbaar maakten met een grote slagroomtaart.

 

 

 

 

                                               DE PUPIL VAN DE WEEK

Zijn naam Muscad Hassan. Muscad speelt in de onze JO 11-2.

Aktueel_9-4.png                       

Voor kinderen is het mogen optreden als pupil van de week een hele gebeurtenis. Muscad met zijn broer, die hem begeleidde, waren afgelopen zaterdag aan de beurt. Het aanwezig zijn bij het eerste, de oorkonde, het patatje en de voetbal. Het zorgt dat kinderen de middag van hun leven beleven.

Op de foto links Ramon Paardekooper. Deze week op meerdere foto’s aanwezig in de actueel. Ramon trekt zich het lot van deze kinderen sterk aan. Hij vindt het maar al te mooi, als hij die kinderen kan laten stralen. En dat doen ze , als ze met hun bal, voorzien van handtekeningen naar huis toe gaan.

RAMON PAARDEKOOPER is onze sponsor van alle ballen van de pupil van de week.Daarvoor hartelijk dank namens de jongens ( meisjes?)

 

                       Foto’s uit 2003  ( 29-11-2003)

Komende maandag 6 maart komt de archiefgroep weer bijeen. De redactie kreeg nog een aantal foto’s toegestuurd.

Aktueel_9-5.png                    

We zien het inschenken van de thee tijdens de rust in de kleedkamer. Niet duidelijk is of de thee gelekt is of dat het tafelblad beschadigd is. Abdelhaq Jermouni schenkt ik, Ramon Paardekooper kijkt toe en vervolgens zit Mohammed Benali te wachten. Als de thee op is, dient er geluisterd te worden naar de coaches.

Aktueel_9-6.png

 

Wie staan er op de foto?  Ik herken ?, Bezzai?, , Mustapha Oucharia,  Hassan Bouda, Rida Mokhaddem, ?

Shirtsponsor was aannemersbedrijf Mens. Cees Mens speelde als zoon ook bij de selectie.In die tijd was er nog geen regeling, dat men een tenue kreeg via het Sportfonds. De vader van Cees Mens vond het maar niets, dat spelers geen tenue konden kopen en zorgde dus voor de wedstrijdkleding.

Een typische bespreking van Ramon Paardekooper. Aan de ene kant krijgen ze er van langs. Aan de andere kant worden ze opgepept om het in de tweede helft beter te doenof zou hij het ( kwinkslag) hebben over de laatste gebeurtenissen in GTST?

Hassan Bouda denkt er het zijne van. Hij maakt naam als rijles instructeur . Menig Roodenburger lest bij hem, bij autorijschool BOUDA.

De fotograaf  maakt de opnames vanuit de doucheruimte.

Een vaste supportster van het team was Anneke van der Steen. Zij was onafscheidelijk bij haar John en wee als je het waagde om iets over die jongens te zeggen.

Inmiddels zijn deze spelers de dertig gepasseerd.Hoe zou het ze vergaan?

Aktueel_9-7.png

 

Aktueel_9-8.png

 

                            WANDELCLUB BLIJFT DICHT BIJ HUIS

Ik rij op de rotonde van de Kooilaan en kijk naar het bord bij de bus halte. Lijn 56 vervallen, lijn 410 vervallen. Bus staking. Je kunt wandelen naar Rijpwetering, maar dan moet je ook nog terug. Dus de reservering afgezegd en gekozen voor een wandeling door de Merenwijk.Een oude wandeling door de Tuin van Noord, langs de Zijl, naar Strengen en het Merenwijkbos. De zon schijnt en het is goed toeven achter het glas bij “ de Trotse Pauw “.Jongens en meisjes van de Haardstee doen de bediening en ze hebben het er druk mee.Gerda is goed te spreken over de worteltaart en hier worden geen centrum prijzen in rekening gebracht.
Aktueel_9-9.png

 

De gelopen afstand ongeveer 9 km.  We waren met 13.De bedoeling is dat we over twee weken ( 16 maart)  Rijpwetering proberen te bereiken, mits de chauffeurs niet staken.  Op 30 mrt staat Meijendel dan gepland.

                                               DE AGENDA VOOR KOMENDE WEEK

Maandag 6 maart                 in de bestuurskamer om 14.00 uur                                               archief groep

                                               Op het veld om 19.30 uur                                               Footy 7 tegen 7

Dinsdag 7 maart                   in het clubgebouw om 14.00 uur                                               klaverjassen / sjoelen

Woensdag 8 maart               in zwembad de Zijl worden er baantje getrokken door                                               zwemgroep de Dolfijn. Aanvang 10.00 uur

                                                in het clubgebouw om 19.30 uur                                                Pelikaan 2 – Pomerans 1  biljarten libre

Donderdag 9 maart              recreatievoetbal en clubavond 19.00 uur

Vrijdag 10 maart                   in het jeugdhonk om 20.00 uur                                               klaverjassen

                                               op het veld bij Meerburg om 20.00 uur                                               KNVB toernooi 7 tegen 7  RB 35 +2

Zaterdag 11 maart                Kickers 69 – Roodenburg, aanvang 14.30 uur

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!