Aktueel 41 2022 - LV Roodenburg

Aktueel 41 2022

Aktueel 41 2022

18 oktober 2022 11:30


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

ROODENBURG ACTUEEL

https://website.storage/Data/Roodenburg/Layout/Images/Nieuwsbrief/full/logo.png?637778782659411608

Nieuwsbrief LV RoodenburgBlog voorzitter LV RoodenburgOktober 2022  

Beste leden van LV Roodenburg,

Na een zomerstop en het vieren van het 95-jarig bestaan zijn we weer volop gestart met trainen op trainingsavonden en voetballen in het weekend. Het geeft mij een goed gevoel om te zien dat het druk is en dat er voldoende trainers op het voetbalveld staan om onze jeugdleden te trainen. Het doet mij veel genoegen dat het ledenaantal elke week blijft groeien.  Er zijn veel jeugdactiviteiten zoals de kick-off dag “het aanmoedigen van ons eerste elftal”. Het eerste is prima gestart en is door in de LAV-cup en de beker. Ook in de competitie zijn we gestart met een overwinning.

Daarnaast zijn wij als bestuur druk bezig  met het schrijven van een nieuw beleidsplan “Op naar 100 jaar LV Roodenburg” wat een vervolg is van het beleidsstuk “van goed naar beter voetbal 2018 -2022”. In het nieuwe plan zal ook aandacht zijn voor een nieuw aangestelde archiefcommissie om ook de historie niet te vergeten in de toekomstplannen.  Ziet er dan alles zo zonnig uit?

Helaas niet want na de coronacrisis dient zich de volgende uitdaging aan: namelijk de energiecrisis. Wij als vereniging hebben daar ook last van, daarom vragen wij u om samen met het bestuur met ons mee te denken, en met z’n allen de schouders er onder te zetten om ons ook hierdoor heen te slaan. Om net zoals bij de coronacrisis er sterker uit te komen.

Zo hebben we als bestuur voor de korte termijn een aantal besluiten moeten nemen. Hierover zal binnenkort een nieuwsbericht verschijnen. We zullen dit eerst met alle betrokkenen huurders en commissies bespreken en natuurlijk zullen we ook de seniorenteams nader informeren. De belangrijkste besluiten voor onze jeugd zijn:

  • Het douchewater zal de komende tijd lauw aanvoelen;
  • Jeugd tot onder 15 niet douchen op trainingsavonden;
  • Lichtmasten direct uit na de trainingstijden;
  • In het kantine- en hoofdgebouw zal de temperatuur een graadje lager staan. De thermostaat zal op een weekprogramma staan zodat het op openingstijden wel behaaglijk is;
  • Met vaste huurders maken we aanvullende afspraken.

Voor de langer termijn willen wij nieuwbouw voor de kleedkamers achter de tribune.  Het uitgangspunt is dan energieneutraal en niet meer aansluiten op het gasnet. Daarnaast onderzoeken we ook de mogelijkheid om zonnepanelen op het kantine- en hoofdgebouw neer te leggen.

Ondanks deze maatregelen die wij moeten nemen, ben ik positief gestemd en kijk uit naar een seizoen veel voetbalprezier voor leden. Ontmoet elkaar in de kantine, want gezelligheid is ook een belangrijk element binnen het stukje verenigen binnen een  vereniging. Roodenburg is volop in ontwikkeling en daar wil ik alle vrijwilligers, leden en betrokkenen voor danken!

Ik hoop u allemaal snel te mogen begroeten op sportpark Noord, tijdens een clubavond, een voetbalweekend of een andere activiteit van de jeugd. We maken er met z’n allen een nog mooier seizoen van als vorig jaar!

Met sportieve groet, 

Het bestuur LV Roodenburg 

Voorzitter LV Roodenburg Leon Kloos  Voorzitter_Leon_pasfoto.jpg

 

  OUD TRAINER PIM VD MEENT OVERLEDEN

Deze week is op 84 jarige leeftijd Pim van der Meent overleden. Begin jaren 70 was de heer v/d Meent trainer van Roodenburg 1.Van der Meent was een ambitieuze jonge trainer. Hij trainde in die tijd twee top  amateurclubs, Huizen op zaterdag en Roodenburg op zondag. Zijn talenten bleven bij het betaalde voetbal niet onopgemerkt. Van Roodenburg ging hij naar PEC Zwolle.

Vanuit Portugal kreeg ik het volgende bericht van oud secretaris Lau Zitman

Goedemiddag Jan,Ik lees op internet dat Pim van de Meent is overleden. Voordat Pim als trainer naar een club in het betaald voetbal ging (Pec Zwolle) was hij trainer van Roodenburg. In die tijd was ik secretaris en Pim berichtte mij netjes dat hij Wim Rijsbergen naar Pec Zwolle wilde halen, wij konden Wim toch niet houden. Aldus geschiedde en zo werd Pec Zwolle de eerste betaald voetbalclub voor Wim.Roodenburg ontving een vergoeding van 3000 gulden (omgerekend € 1364).Groeten uit PortugalLau Zitman

Hij had ook een oog laten vallen op André Ooijendijk, maar die koos voor zekerheid en zijn Trudy.Van der Meent was daarna o.a. trainer van DWS Fc Amsterdam, De Graafschap, NEC, MVV en ADO Den Haag.

Met FC Amsterdam werd hij 5de in de eredivisie en kwam bij de laatste 8 van de UEFA cup.FC Amsterdam schakelde daarbij Inter Milaan uit.In 1983 verloor hij met NEC de bekerfinale tegen AJAX.

Na zijn actieve trainerscarrière  was hij jarenlang actief bij het Amsterdamse AFC.Met het overlijden van Pim vd Meent is een markant man heen gegaan.

 

                              ROODENBURG WINT RUIM VAN KICKERS 69  MET 7-1

Zaterdag deed Roodenburg goede zaken , want er werd met 7-1 gewonnen van Kickers 69.In vergelijking met vorige week ontbraken bij de Leimuidenaren 4 spelers, die vorige week nog in de basis stonden tegen Zevenhoven.

Remco Mentink bezocht namens Leiden Amateurvoetbal de wedstrijd en interviewde na afloop Ismael Bezzai en een speler van Kickers 69Ismael is dit jaar weer gaan voetballen en is familie van  …..U kunt het verslag en de verhalen beluisteren via www.leidenamateurvoetbal.nl

                                               HET VOETBALGEBEUREN

Zaterdag druilerig weer. 4 thuiswedstrijden, waarbij de JO 13 en 15 vriendschappelijk spelen tegen RKAVV  ( 2-8) en RCL (3-3).De zaterdag 2 behaalt het eerste puntje tegen Ter Leede 3.  Het wordt 4-4.Zondag zie ik de zondag 2 in een energiek partijtje het opnemen tegen SDO Buitenpark. De doelpunten vliegen over en weer en als de storm is gaan liggen, dan staat er 10-4 op het scorebord.  Zondag 3 en 4 spelen een uitwedstrijd en moeten de punten aan de tegenstander laten.

Komend weekend is er maar 1 KNVB wedstrijd.Roodenburg 3 en Lugdunum 5 spelen om 12.00 uur een bekerwedstrijd.Voor de rest zijn er jeugdactiviteiten op de zaterdagmorgen.

 

                        TRAINER NOURI ESSAOUI AAN DE VOETBALTAFEL

·        Afgelopen week was onze aftrap van de Voetbaltafel. Liefst acht clubs stonden in de schijnwerpers. En wel de acht bij LAV aangesloten clubs in de vierde klasse. Zo kwamen Woubrugge, Kickers’69, Roodenburg, LSVV’70, Meerburg, Teylingen, SJZ en Warmunda voorbij. De beelden zijn al geplaatst op de site.( www.leidenamateurvoetbal.nl) . Terugkijken kan via de zoekfunctie en dan Voetbaltafel of via het kopje bovenin ‘Media’ en dan ‘LAV TV’! De moeite waard. Ook onze podcasts zijn daar terug te beluisteren.

    • ROODENBURG UITGESCHAKELD VOOR DE BEKER

Afgelopen dinsdagavond moest Roodenburg het opnemen tegen eerste klasser Honselersdijk. Brutaal kwam Roodenburg nog met 1-0 voor, maar binnen een minuut lag de gelijkmaker in het mandje. Het werd uiteindelijk 6-1 voor de eerste klasser.Spelen tegen eerste en tweede klassers kun je beschouwen als de beste trainingspartij voor een dinsdagavond. Het tempo ligt beduidend hoger dan een training.

 

    BERICHT KANTINECOMMISSIE M.B.T OVERGEBLEVEN KLEDING

Geachte Roodenburg leden,In de kantine bij de kapstok van de jassen bevinden zich veel  gevonden voorwerpen. Doordat de gevonden voorwerpen/kledingstukken niet worden opgehaald gaan wij een grote schoonmaak inzetten.U heeft indien er iets van u zelf tussen zit tot 1 November te tijd om het op te halenin de kantine. Na 1 November zullen de over gebleven voorwerpen/kledingstukken aan het asielcentrum worden gedoneerd. Wij hopen u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.Groet,De kantinecommissie

 

                                  SPORTEN MOGELIJK VOOR IEDEREEN


https://cache.voetbalassist.nl/ImageResizer/Data/Roodenburg/Modules/NieuwsItem/Front/Images/251.jpg?width=80&height=80&crop=auto&638011733140000000Wilt u of uw kind wel sporten maar kunt u het niet financieren?

Beste ouder,Is uw kind < 18 en heeft u recht op bijstand? Dan kunt u eventueel aanspraak maken op hulp vanuit JSF of Leergeld. Let op! Vraag dit VOOR eind oktober. Zo wordt de gehele contributie en kleding vergoed. Anders keert JSF alleen de helft uit. Wist u dat er nog meer fondsen zijn die u en/of uw kind kunnen helpen bij het financieren van een sport?Zo kunt u of uw kind > 18 bijvoorbeeld een volwassenfonds aanvragen. Voor meer vragen kunt u altijd vragen naar Henny of Fatiha. Zij zijn te vinden op de 1e etage van het clubhuis.Namens het jeugd & hoofdbestuur van LV Roodenburg 

                                   DE DIE HEARTS DOEN DE BUITENPLAATSROUTE

Donderdagmorgen. Stromende regen. Zullen we nog gaan?Wie weet staan er mensen te wachten bij de bushalte Voorstraat in Noordwijk?Met 4 man sterk wordt de reis aanvaard en als we aankomen in Noordwijk staat er 1 persoon te zwaaien met de paraplu. Hennie de Klerk. Hij heeft veel te vertellen, waardoor hij geattendeerd moet worden om het moois, waar we langs lopen.De route brengt ons langs mooie buitenplaatsen en door de bosgebieden van Nieuw en Klein Leeuwenhorst.