Aktueel 37 2022 - LV Roodenburg

Aktueel 37 2022

Aktueel 37 2022

18 september 2022 21:45


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

                                                  ROODENBURG ACTUEEL

                                  HET INTERVIEW MET HUIB BUITENBOS

Deze week is er een interview verschenen op Leiden Amateurvoetbal van ons oud bestuurslid Huib Buitenbos.Huib was bij Roodenburg voetbalouder, lid van de commissie Goed Gedrag en bestuurslid.Daarbij kon hij goed uit de voeten met de pen.Huib is een veelzijdig mens met een scherpe blik.

Eén van zijn verhalen, die bewaard is gebleven, betreft zijn blik als bestuurslid op TAFEL 1.Op komische wijze schrijft hij wat daar zich in het verleden afspeelde.Tegenwoordig valt het wel mee met tafel 1. Niemand durft er meer te zitten, bang om dood te gaan.

Voor zijn verhaal gaat u naarwww.leidenamateurvoetbal.nl

             IK HEB ME LAZERUS GEGETEN AAN KAUWGOM VOOR DE VOETBALPLAATJES.

VEEL LEESPLEZIER BIJ HET VERHAAL VAN DEZE OUDE CLUBHELD.

 

                              STUDIEBIJEENKOMST  TRAINERS ONDERBOUW

Maandagavond is er een studiebijeenkomst/ bijscholing voor de trainers van onder 10 tot onder 15.

                                        HET THEMA  IN DETAIL TRAINEN

Hoe perfectioneer / verbeter je de techniek van jeugdspelers van 10 jaar en ouder.We kijken naar de bewegingstechniek van de trap binnenkant voet en daarna hoe je dit thema in een complete les kunt verwerken.En we bespreken hoe je moet coachen tijdens de wedstrijdenAanvang 20.00 uur in het jeugdhonk.

 

                                               WIND , REGEN EN VOETBAL

Zaterdagmorgen moest er 1 wedstrijd worden afgelast. Het hoofdveld is niet zo goed, bij geringe regenval ligt het er uit. Voor mij dus de reden om aan te geven, dat je er niet dagelijks op kunt trainen.  De JO 10-1 ging dus niet door.Thuis werd er gespeeld door JO 13-1 tegen UVS JO 13-2. Na een 2-0 voorsprong van Roodenburg werd de einduitslag uiteindelijk 2-2. UVS combineerde iets beter in de 2de helft en daar moet de 13 aan werken.Wedstrijden zijn leermomenten, van hoe ver staat een team en  uit een wedstrijd haal je dan een onderdeel, waar je de week daarop gaat trainen. Toevallig is dit deze week het passen en trappen, de basis voor het combineren. De studiebijeenkomst is hier op gebaseerd.De JO 11-1 was veel te sterk voor de JO 11-2 van Meerburg en de JO 11-2 en ASC JO 11-2 hielden elkaar in evenwicht. Het werd 1-1 onder toeziend oog van Har Meijer, wiens kleinzoon Klaas in de spits stond bij de rood zwarten. Har was zeer te spreken over scheidsrechter Junior, die wat toeliet, maar keurig de wedstrijd in handen hield.

Rest mij te melden dat ook langs de lijn het er gedisciplineerd aan toe ging. Geen ouders binnen de lijnen, geen kinderen, die al gespeeld hadden.Daardoor kunnen wedstrijden zonder storende elementen gespeeld worden. Datzelfde geldt voor trainingen. Wanneer er jeugdtrainingen zijn, moeten spelers van andere groepen, die niet trainen, in de weg lopen. Het stoort en men heeft er op dat moment niets te zoeken.Voor alle uitslagen van het weekend kunt u terecht op onze sitewww.lvroodenburg.nl  PROGRAMMA EN UITSLAGEN

 

                                   ZATERDAG     WOUBRUGGE – ROODENBURG

Nu gaat het pas echt beginnen. Zaterdag 1 begint met een uitwedstrijd tegen Woubrugge en verderop leest u dat ieder punt er 1 is, want er vindt weer een versterkte degradatie plaats.Ik denk dat veel clubs op zaterdag dit gelaten bekijken. Hadden ze misschien niet beter op zondag kunnen blijven acteren of was weekendvoetbal een optie geweest?

Roodenburg heeft zich in het voorseizoen geplaatst van de volgende ronde van de LAV cup en de KNVB beker. Een geslaagde voorbereiding is nog geen garantie voor een vlekkeloos competitieverloop. Competitie vraagt veel conditie en inzet. Vorig seizoen heeft men hiermee ervaring opgedaan en toen scheelde het niet veel.Om 14.30 uur wordt er afgetrapt aan de Bateweg te Woubrugge.De zaterdag 2 speelt komende dinsdagavond thuis tegen SJZ 2 om 20.00 uurDit is een uitgestelde bekerwedstrijd.

 

                          WANDELGROEP BIJ DE SLUIS IN LEIDSCHENDAM

Aad laLau en Henk Prins hadden voorgelopen en precies om 10.00 uur vertrokken 13 fitte wandelvrienden voor een wandeling van Voorschoten naar Leidschendam en terug.De start was bij bushalte Kniplaan en vanaf dit punt ging het over de Veursestraatweg naar de Vliet. Na 4,5 kilometer kwamen we aan bij de Sluis, nadat we eerst  molen De Salamander ( een zaagmolen) gepasseerd hadden.  De Sluis is een sfeervol gebied in het centrum van Leidschendam met veel horeca. Heel veel fietsers weten op mooie dagen de terrassen te vinden.

aktueel_371.jpeg

Op verzoek van deelnemers was het koffiemoment vervroegd. Het koffiemoment was dit keer na 4,5 km bij Basserie aan de Sluis.  De terugweg ging door het centrum van Leidschendam, langs het rugbyveld en de golfbaan en door de Vlietlanden.Daarbij moest er door de groep tweemaal een hek worden genomen en werd er over graskaden terug gewandeld tot de Kniplaan.

Een leuke, verrassende wandeling van 9,5 km.

De volgende wandeling kent als startplaats Warmond.  Wandel dag is 29/9/2022Nadere informatie in de volgende RB actueel.

                        PROMOTIE FILM VOOR VERENIGINGENDAG IN DE KOPERMOLEN

Helaas konden we geen activiteit uitvoeren op zaterdag. Het is wedstrijddag en dan is iedereen nodig om alles “te bemensen “.

Toch is Roodenburg tijdens deze dag in beeld geweest en wel door de volgende promotiefilm.Klik hier op de volgende linkHierbij het filmpje!

https://fb.watch/fyT28RDate/

Veel kijkplezier

                                            ROODENBURG DOOR IN DE L.A.V. CUP

Poule A- Na Sporting Leiden en Alphia heeft ook Roodenburg zich geplaatst voor de knock-out fase van de Sportiff LAV Cup. De Leidse ploeg won eerder al van Bernardus, dat ook verloor van Van Nispen. De club uit De Zilk ging nu op bezoek bij de vierdeklasser en het onderlinge duel om de eerste plaats in de poule eindigde in een 2-0 zege voor de thuisploeg door doelpunten van Walid Belkhir en Mohammed Matoug. Begin november moet de groepsfase afgerond zijn en zal de loting plaatsvinden voor de dan overgebleven zestien clubs.

aktueel_372.jpeg

( bron www.leidenamateurvoetbal)

                            ROODENBURG BEKERT OOK DOOR VOOR KNVB BEKER

Door een 4-2 overwinning op REMO in  Den Haag heeft Roodenburg zich geplaatst voor de volgende ronde van het KNVB beker toernooi.

De eindstand in de poule

 

Team

G

W

GL

V

P

DPV

 

DPT

PM

1

Roodenburg 1

3

3

0

0

9

9

-

2

0

2

RAS 1

3

2

0

1

6

7

-

3

0

3

REMO 1

3

1

0

2

3

7

-

8

0

4

Football Factory 1

3

0

0

3

0

3

-

13

0


               MAARTEN VAN KOOPEREN EERSTE KAMPIOEN LIBRE VAN ROODENBURG

Oefening baart kunst. Maarten was één van de aanstichters om een biljart te plaatsen in het clubgebouw en maanden was hij bijna dagelijks aan het oefenen op het groene laken.Roodenurg kreeg een biljartclub onder de naam DE PELIKAAN.Gedurende de zomer werd er een onderling toernooi gespeeld en afgelopen zaterdag waren de halve en finale van dit toernooi.

aktueel_373.jpeg

Jan Wansink. Bart Kok, Maarten van Kooperen en Jan van der Reyden moesten uitmaken wie de grote beker mee naar huis mocht nemen.  In de halve finale moesten Jan Wansink en Bart Kok genoegen nemen met het spelen van de troostfinale.

aktueel_374.jpeg

De finale ging dus tussen Maarten en Jan met de aantekening, dat Jan meer caramboles moest maken dan Maarten. Jan speelt met als doel om “over te houden “voor de volgende stoot, maar als je dan mist, dan is je tegenstander direct in goede positie.

Dat was zaterdag dus het geval en kon Maarten de winst naar zich toetrekken. Er was een beker voor de hoogste serie. Die was voor Jan Wansink.

                                               DE SINGELSCHOOL OP NOORD

Afgelopen vrijdagmorgen wemelde het van de kinderen op het kunstgrasveld.  Via hesjes kwam ik er achter, dat de Singelschool er een sportdag had. Er waren veel begeleiders bij van de opleiding sport en bewegen. Terwijl ik de kantine inliep, vroeg ik aan Bram “Wist jij dat er vandaag een sportdag is?  Hij antwoordde ontkennend .Ik kan u meedelen, dat er totaal geen samenwerking is tussen voetbalvereniging en de school

Voor mij een reden om de verkiezingsprogramma ’s er eens uit de pluizen.

HET VVD PROGRAMMA VOOR 2022-2026

Sportverenigingen, scholen en buitenschoolse opvang werken nauw samen om de schoolgaande jeugd zoveel mogelijk te laten bewegen. Buurtsportcoaches kunnen hierbij helpen.

D66

·        Het moet voor elk kind normaal zijn om te sporten. De projecten met scholen en sportverenigingen moeten daarom worden doorgezet. De regels zullen zo worden aangepast, dat ook studentensportverenigingen nieuwe sporten kunnen introduceren aan kinderen

De andere programma’s reppen niet over samenwerking tussen school en sportclubs meer.Met deze restrictie, dat het programma van SP Leiden niet raadpleegbaar was.

Een conclusie durf ik wel te trekken. Als voetbalvereniging moet je zelf de broek ophouden.Voetbalvereniging en school blijven aparte werelden.

                            OOK NU WEER EEN PITTIGE DEGRADATIEREGELING

4de klasse A t/m F.   Roodenburg zaterdag 1 komt uit in 4 A

De kampioenen promoveren naar de 3e klasse van het zaterdagvoetbal.

·        De periodekampioenen van de 4e klasse A t/m F spelen volgens een vastgesteld schema samen met de herkansers van de 3e klassen voor vijf plaatsen in de 3e klasse van het zaterdagvoetbal.

·        De nummers 10 en 11 spelen volgens een vastgesteld schema samen met de periodekampioenen van de 4e klassen een nacompetitie voor zes plaatsen in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal.

·        De nummers 12, 13 en 14 uit de 4e klasse A t/m F degraderen naar de 5e klasse van het zaterdagvoetbal.

Conclusie:  je moet zorgen dat je bij de eerste 9 bent, want anders doemt de 5de klasse.

Bron  www.leidenamateurvoetbal.nl

 

                                               DE AGENDA VAN DEZE WEEK

MAANDAG  19 SEPTEMBER                        in het clubgebouw van 19.30 u  biljartwedstrijden

                                                                          Pelikaan 2 – TOP 1                                                                          Pelikaan 1 – Barrelzz 3

                                                                          In het jeugdhonk om 20.00 uur                                                                          jeugdtrainersoverleg/ studiebijeenkomst

DINSDAG 20 SEPTEMBER                            in het clubgebouw om 14.00 uur                                                                          klaverjassen / sjoelen

                                                                          Op het veld om 20.00 uur                                                                          Roodenburg 2 – SJZ 2  beker

WOENSDAG 21 SEPTEMBER                      op het veld om 18.30 uur                                                                          Roodenburg JO 15-1 – EMM JO 15-2

                                                                          In het clubgebouw om 19.30 uur biljarten                                                                          Pelikaan 2 – Brandewijntje 2

                                                                          In het jeugdhonk om 18.15 uur                                                                          ouderbijeenkomst JO 8-9 ouders

DONDERDAG 22 SEPTEMBER                    op het veld /in clubgebouw                                                                          recreatievoetbal, selectietraining, clubavond

VRIJDAG 23 SEPTEMBER                             in het jeugdhonk om 20.00 uur                                                                          klaverjassen

                                                                          Op het veld vanaf 20.00 uur                                                                          KNVB 7 TEGEN 7 TOERNOOI  ROODENBURG 35+ 2

ZATERDAG  24 SEPTEMBER                        WOUBRUGGE 1 – ROODENBURG 1  14.30 UUR                                                                          thuis: jeugd dag met om 12.00 uur                                                                          Roodenburg JO 19-1 – RCL JO 19-2

ZONDAG 25 SEPTEMBER                             EEN THUISWEDSTRIJD                                                                          Roodenburg 4 – UVS 3   10.00 uur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!