Aktueel 36 2022 - LV Roodenburg

Aktueel 36 2022

Aktueel 36 2022

12 september 2022 11:45


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

                                                                                            Roodenburg actueel 

De start van een nieuw seizoen

Na hopelijk voor iedereen een prettig verlopen zomerreces is het weer zover. Het nieuwe seizoen 2022-2023 is definitief van start gegaan! De jeugd en de senioren hebben het afgelopen weekend na twee weken van voorbereiding de eerste wedstrijden gespeelt. Weliswaar met wisselend succes, maar het zag er wel zeer veelbelovend uit voor het komende seizoen.

Inmiddels zijn, inclusief met het eerste wedstrijdweekend, de eerste twee weken van het nieuwe seizoen verstreken. Een periode van oefensessies, de eerste trainingen, het uitreiken van tenues aan de trainers, het tekenen van de contracten met de trainers van de jeugd en de eerste vergaderingen met het Hoofd- en Jeugdbestuur. En zeker het vermelden waard zijn de door het Hoofdbestuur voorgenomen periodieke overleggen met de diverse, al bestaande, commissies en met het voltallige Jeugdbestuur.

En inspelen op de nieuwe uitdagingen die ons staan te wachten. Denk dan aan de aanhoudende droogte die het bespelen van de grasvelden tot voor kort onmogelijk maakte, de zorgelijke ontwikkelingen m.b.t. de gasproductie die de energierekening verder opdrijven, de onophoudelijke zoektocht naar vrijwilligers, de stagnatie in de aanlevering van onze wedstrijdkleding en hoe houden we de contributie op een acceptabel niveau.

Maar er zijn ook al kleine succesjes te vieren. Ik denk aan de aanwas van nieuwe jeugdleden, de eerste voorgenomen jeugdactiviteiten (met dank aan de Activiteitencommissie), een mooie start van de klaverjasclub op de dinsdagmiddag, we hebben een aantal nieuwe jeugdtrainers mogen begroeten en het Jeugdbestuur heeft een nieuwe wedstrijdsecretaris in de persoon van

Fouad Bhour mogen toevoegen.

Een nieuw seizoen is bijna net als het Nieuwjaar. Traditioneel een start met goede voornemens. Zo ook voor Roodenburg. Niet denken in problemen, maar in oplossingen. En een goede voorbereiding voorkomt ook problemen.

Wat dat betreft ben ik zeer tevreden en trots over het door het Jeugdbestuur opgestelde seizoenplan Jeugd 2022 - 2023. Al voor de zomerperiode opgesteld en besproken met het Hoofdbestuur. Dit plan zal dit seizoen gaan dienen als leidraad en worden doorontwikkeld en aangevuld voor een volgend nieuw seizoen. Regeren is vooruitzien. 

We gaan het nieuwe seizoen starten met een deels nieuwe zaterdag selectie en een mooie aanwas van nieuwe jeugdleden. Het geeft Roodenburg de mogelijkheid om zich het nieuwe seizoen op een mooie en hopelijk ook sportieve wijze te presenteren. Niet alleen in de competitie, maar ook op de toernooien en de diverse activiteiten die ongetwijfeld weer gaan worden georganiseerd door onze meer dan enthousiaste Activiteitencommissie. Daarin ondersteund door de Kantinecommissie en de Oudercommissie. En, zeer belangrijk om niet te vergeten, een aantal voor ons zeer belangrijke sponsoren. Er wordt nu al gesproken over wederom het organiseren van de Kooi Cup en het Jeugdkamp. Aangevuld met hopelijk een aantal nieuwe activiteiten.

U ziet, wij hebben er zin in. En ik wil samen met het voltallige Jeugdbestuur de uitdaging aangaan om samen met alle leden ervoor te zorgen dat het seizoen 2022 - 2023 een mooi en sportief seizoen voor de LV Roodenburg zal worden.

Ik hoop u snel weer te mogen begroeten op ons mooie sportpark op Noord. Tot dan.

Van de jeugdvoorzitter

Rik van Oosten

                                        BEKERSTAND KNVB BEKER

Roodenburg won deze zaterdag van Football Factory. RAS won van REMO

Na  2 wedstrijden is de stand

Team

G

W

GL

V

P

DPV

 

DPT

PM

1

Roodenburg 1

2

2

0

0

6

5

-

0

0

2

RAS 1

2

1

0

1

3

3

-

1

0

3

REMO 1

2

1

0

1

3

5

-

4

0

4

Football Factory 1

2

0

0

2

0

1

-

9

0

                                     ALLE BEGIN IS MOEILIJK
 
Vrijdag vond de eerste zaalvoetbalwedstrijd plaats van ons zaalteam. Zaalvoetbal is heel iets anders dan pleintjesvoetbal. Als er één onderdeel van het voetbal wel veranderd is, dan is het zaalvoetbal. De meeste teams spelen in formatie en zijn dodelijk in de omschakeling.Waar vroeger Leiden uit liep om te gaan kijken naar “spontane wedstrijden “is zaalvoetbal veranderd van een kijkspel naar een berekenend spelletje.Onze zaalvoetballers hadden daar duidelijk moeite mee. Het werd een slachtpartij.15-2 voor SJZ 2. Voetbal is echter winnen en verliezen en dit keer viel het  kwartje richting de SJZ kant.Alle begin is moeilijk, maar door ervaring leert men.Maandag a.s. staat de tweede wedstrijd op het programma
                                            HET VOETBAL DIT WEEKEND
Zaterdag thuis stond in het teken van de jongste jeugd. De JO 8-1-, 8-2, 8-3, 9-1 en 9-2 speelden een thuiswedstrijd op een kwart veld.De JO 12 moest zijn meerdere erkennen in de JO 12-2 van RCL. Een sterke tegenstander, als je 1 team hebt in deze leeftijdsklasse, maar je leert heel veel van nederlagen.Veel spelers en trainers kijken naar de directe resultaten op een zaterdag. Wedstrijden zijn echter meetmomenten hoever een speler als individu en het team er voor staan.De JO 19-1 won van Meerburg JO 19-3, een vriendenteam. Voor Roodenburg geldt, wedstrijden spelen en plezier hebben in het spelletje.De JO 15-1 was afgelast.De JO 13-1 speelde een late uitwedstrijd tegen Meerburg. Aan de Rijksweg A4 werd het 0-3.
De JO 11-1 en 2 speelden eveneens uit. JO 11-1 won de uitwedstrijd bij DSO JO 11-2 met 0-3 en JO 11 -2 speelde verdienstelijk gelijk met 5-5 tegen Foreholte JO 11-3.
 
Komende week gaan we weer verder. De JO 8-9 trainers hebben weer een viertal nieuwe oefeningen ontvangen. Die worden deze week samen uitgevoerd, want we willen dat de kinderen systematisch worden opgeleid. Dit doen we op deze leeftijd met 10 ouders, broers, die fungeren als trainer / coach.

   

                              EEN BLOEMETJE VOOR SABIR SERRAJ

Vorige week zaterdag floot eerste elftalspeler Sabir Serraj bij Roodenburg JO 11 -1 een leuke wedstrijd tegen Voorschoten JO 11-2. In de middag stond al op het programma om met de hele jeugd naar het eerste elftal te gaan kijken. Tijdens de wedstrijd liep Sabir een hoofdwond op en moest voorzien van een tulband naar het ziekenhuis.Daarom werd er bedacht om Sabir in eerste instantie te bedanken en ook veel beterschap te wensen met zijn blessure.

                                  

Dinsdagavond werd Sabir met een smoes naar de club gelokt om het volgende te overhandigen. Dit deed de ploeg met een bloemetje en een kaartje.

                                               EEN BIERTJE VAN HANS?GEHEUGENTRAINING OF DIGITAAL ZOEKEN?

In de actueel nr 34 stond een verhaal (van Henk Uiterdijk) over het 50-jarig bestaan van Roodenburg. Voor uw geheugen. We keren terug naar 1977.Het was in die tijd gebruikelijk dat er een feest werd georganiseerd voor de leden. Ik kan mij herinneren dat er een jubileumfeest was in Treslong in Hillegom (in 1987) en dat er 9 bussen nodig waren om iedereen te vervoeren naar de feestplek.

In 1977 organiseerde de jubileumcommissie het feest in de Stadsgehoorzaal. In het kader van de reünie werd de toneelclub weer opgericht.

Er bestond al een toneelclub eind 50/begin 60-er jaren en enkele oud leden van die toneelclub werd gevraagd om te kijken of deze weer opgericht kon worden.Dit lukte waarna de reünie werd georganiseerd in het Antonius clubhuis. De avond begon met een “komisch” stuk en daarna ging de reünie verder met live muziek (de Rijnsons?). Omdat het zo’n succes was, is de toneelclub blijven bestaan en zijn er nog zo’n 15 jaar toneelstukken (altijd komedies) en aansluitende feestavonden georganiseerd.

Altijd snel uitverkocht, omdat hele seniorelftallen (toen toch zo’n 12/13) incl. aanhang en oudere donateurs de toegangskaarten massaal afnamen.

Voor de oude bekenden is het misschien leuk om hun geheugen op te frissen (en Hans de Graaf een aantal biertjes te laten betalen) via deze quiz over dat jubileum:

Vraag 1: Noem 3 personen die in die toenmalige jubileumcommissie zaten?

Vraag 2: Welke 2 bekende artiesten traden op de feestavond op?

Vraag 3: Wat was de naam van het toneelstuk dat tijdens die reünie werd gespeeld?

U kunt de antwoorden sturen naar het e-mailadres van Hans de Graaf.hans.de.graaf@casema.nl

De eerste 5 personen die de goede antwoorden geven, krijgen een drankje van mij. Hans is het enige jurylid!!

Overigens nog ten aanzien van die artiesten op die feestavond:Hans vertelde nog dat toen geadviseerd werd om 2 (toen nog redelijk onbekende) personen te boeken voor de feestavond.  De “oude” hap durfde dat toen niet aan. Foutje achteraf.

Om op te treden werd toen Lee Towers geadviseerd en om de avond te presenteren werd Henny Huisman geadviseerd. Volgens Hans waren ze toen zelfs goedkoper dan de artiesten en de presentator (Frans Vrolijk?) die toen voor de feestavond werden gecontracteerd.

Veel succes met de Quiz.

 

                                                           EEN BOOTTOCHTJE ALS PRIJS?

Het is altijd leuk als er prijzen worden geschonken voor de kaartclub. Met name in de buurt van kerst komt er nog wel eens een product uit het kerstpakket richting de dinsdag kaart – en sjoelclub. Wijn omdat de ontvanger dit niet lust en ga zo maar door.Deze week konden we 2 kaarten aanbieden voor een boottocht met rederij van Hulst. Prijzen, die toch een bepaalde waarde hebben en voor de winnaar een leuk uitje via de kaartclub.

Op onze tweede kaartmiddag mochten we 36 deelnemende personen begroeten. 7 tafels, 2 stil zittende personen en 6 sjoelsters.En als ik de geruchten mag geloven, zijn er nog meer personen, die gaan aansluiten.Ik kreeg ook de vraag : Als ik niet kom, moet ik dan toch betalen? Het antwoord is neen. Je kan rustig overslaan. We kijken wel wie er komt, want menig pensionado gaat nu op vakantie.Inschrijven kan vanaf 13.30 uur

                                             WANDELGROEP NAAR VOORSCHOTEN/ LEIDSCHENDAM

De 30ste wandeling staat al weer voor de deur. Donderdag 15 september wordt er verzameld  bij Leiden busstation of bij het vertrekadres. Dat is BUSHALTE KNIPLAAN VOORSCHOTEN. Daar kan men met eigen vervoer naar toe.Vanaf busstation Leiden CS vertrekken we om 9.28. verzamelen om 9.15 uur. Bus 45 Den Haag.

De wandeling is voorgelopen door Aad en Henk en heeft als titel.Het bos door de bomen wandelen. Schakenbos.

De afstand is 10 km.Aad laLau en Henk Prins zijn de begeleiders van deze wandeling.

                                            SPOOKSTUDENTEN EN ENGERLINGEN

Leiden roemt zich, dat het een universiteitsstad is.  Niet iedereen, die een studie volgt, verschijnt echter op colleges. Voor de buitenwereld vertelt men dat ze druk zijn met hun studie, maar eigenlijk iedereen, inclusief zichzelf wordt in het ootje genomen. Men is ingeschreven, maar studeert niet. In dat geval spreken we van de spookstudent(e).De Leidse engerlingen lijken tot dezelfde bloedgroep te behoren. Al die tijd hebben ze vanwege de droogte zich schuil gehouden en zijn niet komen opdagen. Tot dat het deze week begon te regenen en ze omhoog kwamen. De kraaien op Noord lieten zich niet in het ootje nemen en hebben hun graafwerkzaamheden hervat. Het gevolg: na 1 bekerwedstrijd tegen RAS is de grasmat al weer kapot en we zijn nog  niet eens begonnen met de competitie!Je wordt er cynisch van. Na 6 jaar kun je nog steeds niet op een normaal voetbalveld spelen.

Standen onderlinge biljartcompetitie 2022

             
             

Eindstand dinsdag poule

 

Stand

Speler

Partijen

Punten

Moyenne

Hoogste serie

Moy.%

1

Jan Wansink

6

10

         1,11

24

 

2

Hans de Graaf

6

5

         1,11

9

    138,49

3

Piet van der Wilk

6

5

         1,16

9

    123,17

4

Bas Kokkedee

6

4

         1,47

7

 
             

Eindstand woensdag poule

 

Stand

Speler

Partijen

Punten

Moyenne

Hoogste serie

Moy.%

1

Maarten van Kooperen

5

8

         0,98

13

 

2

Jean-Marc van Steenbergen

5

7

         1,02

7

 

3

Johan van der Bogaerd

5

5

         0,67

4

 

4

Dick van der Weijden jr.

5

4

         1,86

13

 

5

Richard Riethoven

5

3

         3,38

23

      98,53

6

Dick Koolmoes

5

3

         1,69

9

      84,72

             

Eindstand donderdag poule

 

Stand

Speler

Partijen

Punten

Moyenne

Hoogste serie

Moy.%

1

Jan van der Reijden

6

8

         2,79

16

    101,70

2

Bart Kok

6

8

         0,81

7

    101,39

3

Marcel Maliepaard

6

2

         2,09

14

 
             

Opm.

Moyenne % bepaald bij gelijke stand de volgorde in de uitslag

 

Betreft het % dat t.o.v. het (start)moyenne is gespeeld in het toernooi

 
             
             

Halve finales

Zaterdag 17 september 14:00 uur

Jan Wansink

A

Jan van de Reijden

Maarten van Kooperen

B

Bart Kok

             

Finale

Zaterdag 17 september 15:30 uur

Winnaar A

-

Winnaar B

             

Troostfinale (3e/4e plaats)

Zaterdag 17 september 15:30 uur

Verliezer A

-

Verliezer B

                                                           DE AGENDA VOOR KOMENDE WEEK

Maandag 12 september                              in de bestuurskamer                                                                      bestuurskamer hoofdbestuur

                                                                      In het clubgebouw biljarten om 19.00 uur                                                                      PELIKAAN – 2 – SPIJKERBAK 1

                                                                      In de Zijlhal om 21.00 uur zaalvoetbal                                                                      Roodenburg 1 – Lugdunum 5

Dinsdag 13 september                                in het clubgebouw  om 14.00 uur                                                                      klaverjassen / sjoelen

                                                                     Op het veld om 20.00 uur  LAV cup en oefenen                                                                     Roodenburg 1 en 2  - van Nispen 1 en 2

Woensdag 14 september                            in het clubgebouw om 19.00 uur biljarten                                                                       PELIKAAN 1 – PELIKAAN 2

Donderdag 15 september                           verzamelen om 9.15 uur busstation                                                                      wandelgroep naar Voorschoten.

                                                                      Op het veld en in clubgebouw                                                                      recreatievoetbal en clubavond

Vrijdag 16 september                                  in het jeugdhonk om 20.00 uur                                                                       klaverjassen

Zaterdag 17 september                               in de ochtend jeugdwedstrijden

                                                                       Vanaf 14.00 uur in clubgebouw                                                                       finalewedstrijden clubkampioenschap biljarten libre.

                                                                       Op het veld om 14.30 uur                                                                       REMO – ROODENBURG   BEKER

Zondag 18 september                                  THUISWEDSTRIJDEN VOOR                                                                       Roodenburg 3 en 4 om 10 uur en 12.00 uur
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!