Aktueel 33 2022 - LV Roodenburg

Aktueel 33 2022

Aktueel 33 2022

22 augustus 2022 2:30


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

                                                                                ROODENBURG ACTUEEL

                                                                   GRASVELDEN NOG NIET BESCHIKBAAR

De droogte van de afgelopen weken zorgt voor problemen bij de club. Op de grasvelden kan er niet getraind en gespeeld worden.In overleg met de gemeente zal bekend worden, wanneer alles wordt vrijgegeven.Tot die tijd, is het inschuiven, verplaatsen, zodat zoveel mogelijk leden op het kunstgras kunnen trainen.

PS: Gaat het in de actueel nog wel over voetbal, zult u zich afvragen?Het antwoord is ja.  De selectie is deze week begonnen en ook lagere seniorenteams hebben de draad weer opgepakt. Komende week starten de jeugdtrainingen. Veel leden hebben na de Coronatijd de vakantie doorgebracht in het buitenland, maar nu de scholen weer gaan beginnen, keert iedereen weer terug en kan er pas echt worden afgetrapt.Roodenburg begint daardoor altijd een paar weken later dan menig andere club. We lopen dus achter en moeten in de achtervolging.

                                                        WANNEER SPEELT HET EERSTE ELFTAL TEGEN WIE?

Op Leiden Amateurvoetbal vond ik deze link

https://www.voetbalrotterdam.nl/speel/za4a.pdf

Als u hier naar toe gaat, dan ziet u alle thuis – en uitwedstrijden voor het seizoen 2022-2023 in één oogopslag.

Door het voetbal ontstaan er vriendschappen en initiatieven. Het afgelopen seizoen hebben vele activiteiten plaatsgevonden. Activiteiten, die zijn ontstaan, omdat vrijwilligers zich daarvoor hebben ingezet. Activiteiten, die soms al jarenlang plaatsvinden en als doel hebben mensen met elkaar te verbinden. Hiervoor moet je respect tonen en indien mogelijk de handen uit de mouwen steken.Juist die aparte activiteiten, maakt Roodenburg zo uniek. In Denemarken heb je een club Norrebro United. Ze zitten in een soort achterstandswijk van Kopenhagen. Belangrijkste bij die club zijn de vriendschappen en het sociaal met elkaar omgaan. Dat alles te koppelen aan een speelse opleiding.  Het is een hippe club met maar liefst 1800 leden. Naast de gewone trainingen geven zij bijvoorbeeld op vrijdag een extra training, waar heel veel kinderen op af komen. Dit weekend nemen wij voorlopig afscheid van Berjen Wijling. Speler van ons 4de zaterdagteam. Berjen is een kok met passie en is tijdens en na de Coronatijd gaan koken in onze keuken. Dat is een win/win situatie geweest. Zowel hij als wij deden ervaring op.Berjen mag de volgende stap zetten in zijn carrière. Hij gaat in Antwerpen aan de slag bij de bekende Nederlandse chef kok Sergio Herman.Berjen was deze week  meerdere dagen op de club in de weer. Voor zo’n maaltijd worden er heel wat uren gemaakt.. Voor zijn afscheid maakte hij een zes gangenmenu. Zie menu hierna.. Dit werd zondag op de club uitgeserveerd.

                  KAARTCLUB VAN WIJK BEGINT MET CANAL PARADE

Kaartclub van Wijk, opgericht als kaartclub van Dekenfabriek van Wijk is het seizoen 2022/2023 gestart met een CANALPARADE door Leiden

Vorige week zondag had men voor haar leden een rondvaart georganiseerd door de Leidse grachten. Een bijzondere manier om elkaar weer te ontmoeten, voordat het klaverjasseizoen start.

Na de rondvaart was er een BBQ bij de club.

Kok Jean Marc was zaterdagmiddag al bezig met bijzondere vleesgerechten. Iets van  “Japans “, maar er waren ook vega producten.

   aktueel_33.png     

 

                                 Nieuwe wandelvriend bij wandelclub?  12 personen en 1 nieuwe wandelvriend waren afgelopen donderdag om 10.00 uur present op de Boulevard van Katwijk. PIPPA liep voor het eerst mee. Pippa is de hond van Gerda. Ik kreeg het gevoel dat de wandelclub de kant op ging van een schuttersgilde, maar maakt u geen zorgen.De wandelaars worden geen figuranten voor het schilderij de Nachtwacht van Rembrandt. Daar zijn anderen voor. En Pippa gedroeg zich voorbeeldig.

aktueel_331.png                            

Vanaf de Boulevard werd er richting het Noorden gelopen. De Noord duinen en de Coepelduinen stonden op het programma. Het betekende klimmen en dalen. Aangekomen te Noordwijk moesten we afscheid nemen van Marijke ( blessure).Bij het afscheid stonden we voor de deur van bondscoach Louis van Gaal, die juist naar buiten kwam. Henk Prins greep de kans om hem de hand te schudden.

Vervolgens ging de weg via een bospad terug naar Katwijk. Op de Princestraat zou ons koffiemoment bij van Maanen zijn, maar dit terras was gesloten.Het werd dus café de Branding.

De gelopen afstand 10 km naar de bushalte. De wandelgroep vond het een mooie, maar ook stevige route, want er moest behoorlijk geklommen worden.

De volgende etappe is dus over twee weken.Donderdag 1 september . De route leest u volgende week.

 

                                   HET AFSCHEIDSDINER VAN BERJEN

Tot zaterdagavond laat was hij nog bezig. Want een afscheid moet grootst gevierd worden.Er was een speciale menukaart ontworpen.

Een kaart, die uw smaakpapillen wellicht zullen doen prikkelen.

Wij danken Berjen voor de uitstekende samenwerking en wensen hem veel succes toe in zijn verdere carrière.

aktueel_332.png

                 

 

 

              LIDMAATSCHAPSKAARTEN DOOR DE JAREN HEEN

Ze worden tegenwoordig nog sporadisch uitgegeven. De lidmaatschapskaart. Het was een bewijs , dat je lid was van een voetbalclub.Waarom werden deze kaarten uitgegeven?De voornaamste reden was dat clubs destijds entree vroegen als je naar een thuiswedstrijd van het eerste elftal kwam kijken. Clubleden behoefden geen entree te betalen. Op vertoon van de lidmaatschapskaart mocht men gratis naar binnen.Dik Hoogendam heeft nog zo’n kaart en stuurde die op naar de redactie.


           aktueel_333.png                      

De kaarten kregen destijds ieder jaar een andere kleur, zodat er niet gefraudeerd kon worden.Er zullen best nog meer kaarten onder de leden zijn. U kunt ze inzenden naar de redactie.We maken er dan een compilatie van.

                                   TEAMINDELINGEN VERWERKT OP WEBSITE

Zaterdag middag worden er in de kantine aanpassingen verricht aan de website. Het gaat nu echt beginnen.De teams voor het seizoen 2022 / 2023 worden op de website geplaatst. Eén team ontbreekt nog en dat is de 18 + op de vrijdagavond.In totaal wordt er gestart met 24 teams, waaronder 1 zaalvoetbalteam.Een grote klus is er door jeugdbestuur en administratie verricht. Alle teams zijn ingedeeld en verwerkt in de teamindelingen.

Morgen ( maandag 22/8) gaat het echt gebeuren. Dan gaan alle groepen weer trainen en wordt zichtbaar of alles goed verwerkt is. Of iedereen aanwezig is en zullen nieuwe leden met hun ouders verwelkomd gaan worden.

                                   ZONDAG 4 BEGINT SEIZOEN 2022/2023

Het is zondagmiddag druk, als ik op sportpark Noord arriveer. De zondag 4 heeft een oefenwedstrijd geregeld tegen HMSH. Er wordt gewonnen, krijg ik te horen.Na de wedstrijd stroomt het kunstgrasveld vol.Het lijkt wel of iedereen terug is en een balletje wil trappen.

 

                                               DE AGENDA DEZE WEEK

Maandag 22 /8                       bestuursvergadering in bestuurskamer                                               kantine commissie                                               start jeugdtrainingen

Dinsdag 23/8                          start jeugdtrainingen                                               in het clubgebouw vanaf 19.00 uur                                               libre toernooi biljarten

                                               Training selectie

Woensdag 24/8                      jeugdcommissievergadering

                                               In het clubgebouw libre toernooi biljarten                                               jeugd – en senioren zondag training

Donderdag 25/8                     trainingen jeugd, recreatievoetbal, selectie                                               in het clubhuis  clubavond

Vrijdag 26/8                            trainingen jeugd / zondag afdeling

Zaterdag 27/8                         kick off en ouderbijeenkomsten

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!