Aktueel 23 2022 - LV Roodenburg

Aktueel 23 2022

Aktueel 23 2022

16 juni 2022 12:30


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

                                                                               ROODENBURG ACTUEEL

Door ziekte was ik deze week sporadisch op de club. Je mist dan bepaalde gebeurtenissen op de club. Een reden dat er meer kanalen zijn om clubinformatie te brengen en meerdere personen, die informatie verzorgen. Inmiddels weer opgeknapt en met de volgende informatie.

 

                                            95 JAAR ROODENBURG TERUG ZIEN?

Op de website www.lv.roodenburg.nl treft u een item REUNIE aan

U ziet de ingeleverde foto’s ( groepsfoto’s)  ter gelegenheid van de reünie.U treft de lijst aan van de aangemelde reünisten en u kunt zich aanmelden voor de volgende reünie.

Tijdens de reünie zijn er vele portretfoto’s geschoten door Yvonne Keur.Herkent u nog ( oud) teamgenoten? Yvonne schoot maar liefst 230 foto’s.

Dick Hoogedam filmde later op de avond en plaatste zijn filmpje op zijn you tubekanaal

Dit is de link:  Wat beelden youtube kanaal dickhoogendam

https://youtu.be/e7qV9nL8f20

Danielle Brouwer legde de MINI KOOICUP  vast met haar camera.

Jean Marc van Steenbergen hanteerde de camera bij de KLAVERJAS MARATHON.

Veel kijk plezier toegewenst en wellicht ontmoeten wij u binnenkort op Noord?

                              ABDELHAQ JERMOUNI NIEUWE WETHOUDER VAN LEIDEN

Ons lid Abdelhaq Jermouni is deze week benoemd tot nieuwe wethouder van Leiden. Hij neemt daar de portefeuille van o.a. jeugdzorg,  integratie en armoedebeleid op zich.  Abdelhaq is de 2de Roodenburger, die in de laatste 20 jaar deel gaat uitmaken van het stadsbestuur. Raymond Keur ging hem voor.Vele buitenstaanders hebben moeite om Roodenburg als voetbalclub te duiden. Het is uniek, hoor ik regelmatig van de mensen van Leiden Amateurvoetbal, die inzicht hebben in het clubleven van vele verenigingen. In de Volksmond is het een arbeidersclub of een zwarten club. Ik zou het willen omschrijven als een gemengde maatschappelijk betrokken club, waar velen er in slagen om een trede hoger te komen op de maatschappelijke ladder.Bij Roodenburg krijg je de kans om je talenten te ontwikkelen en wordt gevraagd om mee te doen. Ervaring opdoen als voetballer, maar ook als kaderlid.Regelmatig worden jongeren gevraagd: Wil je een groep trainen? Wil je scheidsrechteren? Maar eigenlijk zeggen we: Ben je bereid om je verder te ontwikkelen dan alleen maar voetballer?Nu de jeugdafdeling groeit, moeten ouders, jongeren doordrongen zijn, dat die jeugd een zo’n goed mogelijke opleiding krijgt. Als voetballer en als mens!!!

Deze week heb ik een boek gelezen van Martin Klepke. Martin is een neef van Hans Tisseur en Klepke beschrijft indringend in dit boek titel Het geluid van het spoor , hoe de arbeidersklasse , zich voor de oorlog al trachtte te ontwikkelen. Die mensen woonden in de Kooi en studeerden ’s avond Esperanto. Een wereldtaal, waarmee arbeiders overal in de wereld met elkaar in contact konden komen. Toen de Duitsers in 1940 binnenvielen, ontstond na verloop van tijd er een verzetsbeweging in de Kooi. Het waren mensen, die opkwamen voor de arbeider, voor de sociale klasse.Door verraad werden een groot aantal Kooibewoners opgepakt en later vermoord. Het gedenkteken de Naald in de Atjehstraat is daar een stille getuige van. Het boek gaat over Co Vijlbrief, leidster van deze verzetsgroep. Klepke is een neef van Co. Zij belandde in diverse gevangenissen en kampen en wist alle vernederingen te trotseren. Voor al haar verdiensten werd zij in 1981 ere burgeres van Leiden en werd er een straat en een hof in Leiden naar haar genoemd. De van der Blom Vijlbriefstraat.(PS: Op zaterdag komt in het verhaal van de dag in het LD, dit boek ter sprake)

Wat ik er mee wil zeggen, is dat Roodenburg de laatste 20 jaar bezig is geweest , om vele “Nieuwe Nederlanders op te vangen en kennis te laten maken met onze cultuur en gewoonten. Gewoonten, hoe je in Nederland sport moet bedrijven, hoe je met elkaar omgaat. Respect tonen en krijgen.Abdelhaq is één van die jonge mannen geweest, die jeugd is gaan trainen bij Roodenburg. Hij schreef mij over zijn eerste C juniorenteam. De helft van zijn spelers kon destijds geen voetbaltenue kopen en toen was er Johan Mens, vader van Cees Mens, die shirtsponsor werd. En van het één komt het ander. Je leert via een vereniging veel mensen kennen. Je wordt actief in de organisatie.Je leert ook hoe je mensen moet verenigen. Samen met de andere partijen hebben ze dit akkoord gesloten. SAMEN LEVEN IN LEIDEN.   Hoe dat moet leer je in de vereniging.Wij wensen Abdelhaq veel succes toe de komende jaren in Leiden.

                                              WANDELCLUB DEED HET GHOYBOS AAN

Donderdag bus staking. Daarnaast waren een aantal initiatiefnemers absent. 9 personen waren om 10.00 uur present voor de 25ste wandeling. Die bracht hen via de Nieuwe Weg en Hofdijklaan naar het Ghoybos. Het bos, dat nu behoort tot de gemeente Kaag en Braassem. De wandelleiders warenTheo Budding en Henk Prins.Het Ghoybos ligt naast de Pannenkoekenboerderij . In het bos zijn een amfitheater, een uitkijktoren, een lasergamebos en een hondenbehendigheidsbaan

                  aktueel_23.png                                          

Het bos werd in eerste instantie als productiebos aangelegd. Dat principe heeft men los gelaten.Valt er een boom om, dan laat men het liggen. En dan krijg je een elvenbankje.Dit elvenbankje werd aangetroffen in de Bloemerd, het park dat op de terugweg bezocht werd                                  

                 Aktueel_23_2.png

Uit de reacties bleek dat iedereen het een prachtige wandeling vond. In de buurt van het bos, ligt de Macdonald. Wat velen niet weten is dat ’s morgens er een senioren koffietijd is. Een koop koffie kost dan € 1,15 en de cappuccino € 1,30De gelopen afstand 11,41 kilometer.In principe staat er 1 wandeling gepland voor de maand juli. Dat wordt dan 7 JULI A.S.Nader bericht volgt.

 

 

 

 

                                                                          ZOMER PUZZELEN (1)

In de maand mei ontvingen wij talloze elftalfoto’s. Bij het zoeken in ons archief vonden we een mapje met elftalfoto’s. In die tijd was het gebruikelijk , dat er een fotograaf langs kwam. Die was er dan op een zaterdagmorgen. Hij maakte van diverse elftallen foto’s en wie op de foto stond, kon bij hem / haar dan die foto bestellen. De vereniging kreeg ter compensatie 1 foto van ieder team.Elke week gaan we 2 foto’s publiceren. Is iedereen gevonden, dan kunnen de foto’s op facebook geplaatst worden.

WE BEGINNEN MET     DE D1 VAN 1996/1997

     rb_23_3.png                    

 

Het is het elftal van Arno Lancel. De redactie doet een poging.Is de keeper niet Marc van Tongeren en staat vierde van links Chafik Ochan gevolgd door Wesley Lancel?onderin tweede van links vlogger Brahim Lakhal, Fahid Mandil, Jos Ouwerkerk en Robin van Wieringen. Klopt dit en wat zijn de namen van de spelers, die ontbreken?

Het is puzzelstuk nummer 1

De tweede foto is het zesde elftal van 1996/1997

“Geef hier die bal, lijkt Mat de Boer te roepen.Rob van Zwol en Daan Jansen staan 1e en 2e vanaf links en Rob de Boer wordt herkend als een na laatste staande spelerZittend : Fred van der Kwaak als keeper, Michel Jansen, Rob van EgmondDe laatst zittend met bal is dus Mat de Boer, tegenwoordig voorzien van een andere “haar look”

Maar wie staan er nog meer op deze foto

rb_23_4.png

 

 

                                                                          FRUSTRERENDDe nacompetitie is begonnen en voor de medeclubs uit de 4de klasse A , was het in de eerste ronde  “over en uit “. SJZ, Meerburg en Teylingen verloren en blijven vierde klasser. Zij wilden graag een klasje hoger, maar zullen volgend jaar opnieuw moeten strijden om het ticket.Meerburg en Teylingen kwamen uit de tweede klasse zondag en moesten beginnen in de 4de klasse. Hoe anders is het voor ASC en Foreholte, die dit jaar wel mogen starten in de 2de klasse.Eén ding is zeker. De stap omhoog richting tweede klasse , kent vele obstakels. Blauw Zwart, Meerburg en Teylingen zijn nog niet terug op tweede klasse niveau.

                                                                          DE AGENDA

Donderdag  16 juni                           recreatievoetbal / clubavond

Zaterdag 18 juni                                jeugdtoernooien voor:                                                           JO 11-1 bij Quick Boys

                                                           Jeugdtoernooi voor                                                           JO 8-1, JO 10-2 bij UVS

Zaterdag 18 juni                                clubgebouw open van 12.00 – 17.00 uur                                                           biljarten

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!