Aktueel 16 2022 - LV Roodenburg

Aktueel 16 2022

Aktueel 16 2022

25 april 2022 14:30


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

roodenburg_logo.jpeg

Nieuwsbrief LV RoodenburgBlog voorzitter LV Roodenburg  NR. 3

Beste leden van LV Roodenburg,

Het is mooi om weer langs de lijn bij Roodenburg te mogen staan. We weten de weg omhoog weer te vinden met ons eerste elftal. De puzzelstukjes beginnen meer en meer in elkaar te vallen. Met ervaren krachten weten we de punten op Noord te houden en we komen steeds vaker positief in het nieuws. Het is toch prachtig zoals ze nu bezig zijn met het eerste van Roodenburg, mijn complimenten. Wil je dat ook een keer meebeleven, iedereen is van harte welkom op Sportpark Noord!

Zondag 13 maart jl. organiseerde de jeugdactiviteiten commissie voor de tweede keer een sponsorloop bij Roodenburg. Het was stralend weer en naar schatting 100 kinderen vergezeld van ouders waren aanwezig. Wim Rijsbergen was voor deze gelegenheid aanwezig bij zijn oude club om het startschot te verrichten. Wim Rijsbergen is ambassadeur van de LUMC Vrienden Stichting.  De opbrengst van de sponsorloop was voor een deel ten bate van het Kinderziekenhuis van het Leidsch Universitair Medisch Centrum en voor een ander deel ten bate van de eigen jeugd. Na het lopen en tellen mogen wij u met trots vertellen dat er een bedrag van 4777,10 euro bij elkaar is gelopen.  Van dit bedrag hebben wij een cheque ter waarde van € 1200 overhandigd aan Leidsch Universitair Medisch Centrum (de LUMC Vrienden Stichting) . 8 April jl. hebben een aantal jeugdspelers een bezoek mogen brengen aan het kinderziekenhuis van het LUMC en de cheque overhandigd. Het verslag is terug te vinden op onze website.

Op vrijdagavond 27 mei a.s. (de oprichtingsdatum van de club) staat de reünie gepland. De reünie is bestemd voor (oud) leden van 35 jaar en ouder. Zij, die gevoetbald hebben, maar ook voor degenen, die als vrijwilliger bij de club actief of actief geweest zijn. De avond begint om 19.00 uur en zal duren tot 24.00 uur.  Ook als je graag andere oud-leden wilt ontmoeten of (email) adressen van andere oud-leden kent, laat ons dat dan weten. Wij kunnen deze personen dan benaderen, zodat er veel oud-leden bij de reünie aanwezig kunnen zijn. Als jij  als (oud) lid geïnteresseerd in de reünie bent, dan kan aanmelding plaats vinden door een mail te sturen naar reunie@lvroodenburg.nl

Overige activiteiten in het kader van het 95 jarig bestaan zijn:op Donderdag 26 mei de Kooicup voor de jongste jeugd het senioren toernooi in de middagop Zaterdag 28 mei 7 x 7 toernooi met muziek na afloop.op Zondag 29 mei is er een marathon koppelklaverjassen.

 De jeugdactiviteiten commissie zijn samen met het jeugdbestuur en de oudercommissie gestart met het organiseren van het jeugdkamp. Daarnaast is ons jeugdbestuur bezig met een jeugdplan voor de komende jaren.

Tot slot sluit ik af met het bericht dat het hoofdbestuur  kort geleden een gesprek heeft gehad met de gemeente Leiden om samen plannen te maken om de kleedkamers achter de tribune te gaan vervangen in de nabije toekomst.

Kortom LV Roodenburg klimt sportief uit een dal en leeft weer op betreft gezelligheid en ontmoeten. Daarnaast werken we aan een veilig sportpark voor leden, gebruikers en buurtbewoners . We kijken met veel vertrouwen naar de toekomst en hopen iedereen weer binnenkort te mogen begroeten op sportpark Noord.

Met sportieve groet, 

Het bestuur LV Roodenburg 

Voorzitter_Leon_pasfoto.jpg

Voorzitter LV Roodenburg Leon Kloos  

                                              

                                                             DE REUNIE (2)

==================================================================

In de vorige RB actueel werd de reünie van Roodenburg aangekondigd. Deze wordt gehouden op vrijdagavond 27 mei a.s. van 19.00 – 24.00 uur in het clubgebouw.Leden, kunnen zich aanmelden via e-mail naar reunie@lvroodenburg.nl

De bedoeling is dat vele (oud) leden, ( 35 jaar en ouder), maar ook vrijwilligers, die zich hebben ingezet hebben voor de club , elkaar die avond weer ontmoeten.Op de website is er een aparte rubriek REUNIEDaarnaast kunnen leden foto’s toesturen, die we dan zullen plaatsen bij de rubriek foto’s i.v.m. 95 jarig bestaan.

Op de website komen ook de namen te staan, van degene, die zich aangemeld hebben. U kent dit wel :  Jan komt, die heb ik jaren niet gesproken.Ik meld mij ook aan.

Voor het laatste reünie nieuws moet u dus de website www.lvroodenburg.nl in de gaten houden.  De eerste namen van aangemelde personen zijn al vermeld.

==================================================================

De redactie kreeg reacties n.a.v. de eerste oproep via de e-mail:

Goedemorgen Jan,

Dank voor de uitnodiging. Helaas kan ik er niet bij zijn. Van harte gefeliciteerd met het 95 jarig jubileum.  Trouwens een leuke podcast gezien. Leuk om al die namen zoals Nico Vogelenzang en Gerard Theunissen voorbij te horen komen.Wie weet komen we elkaar nog eens tegen.Met vriendelijke groet,   Luc Kok

Hallo lieve Roodenburgers ik mis een foto en bericht van het elftal wat kampioen geworden is en voor het Nederlandse kampioensschaft gespeeld had. met Maarten van Kooperen, Sam de Os, Andre Ooyendijk mein Persoon en Mat Keereweer en vele anderen Teammanager was damals Jan van Wesel.Dat is de enige keer dat Roodenburg op het hogste Amateur berijk kampioen is geworden.Lieve Groetjes   Peter BoomPS: Peter woont al jaren in Duitsland .

Hoi Jan,Dank voor de uitnodiging. Net als 5 jaar geleden kan ik er nu ook weer niet bij zijn vanwege een tripje naar Spanje. Had t leuk gevonden om iedereen weer eens te zien. Heel erg jammer, maar ik wens je heel veel plezier op de reünieavond.Groet  René van Haalem

Ps. ik zie allemaal mooie oude foto's voorbij komen op Facebook. Erg leuk, heb jij toevallig die foto van ons in het seizoen van de A- regionalen (80/81?). Is toen gemaakt door de vader van Ton de Wit. Zou leuk zijn om die nog eens op Facebook te zien....

Hoi,

Wij komen graag naar de reünie op vrijdagavond 27 mei a.s. Wij zijn Ellen van Noort en Ger van Gemert.

Ellen en wat zij heeft gedaan in het verleden voor Roodenburg:

  • verzorgster voor het 11e elftal, waarin haar echtgenoot Aad Fasseur speelde met verder o.a. Frans Klein, Hanjo vd Meer, Matt……….. Een foto van dit elftal volgt.
  • voetbalmoeder voor het 7-tal waarin haar zoon Michel Fasseur speelde
  • dienstdoend EHBO-er bij de vele jeugdtoernooien op Sportpark Noord, jaar in jaar uit
  • gastvrouw in het Praethuys tijdens thuiswedstrijden van ons 1e elftal

En wat Ger allemaal heeft gedaan in de periode 1e kwartaal 1988 t/m december 2017. Een goeddeels chronologische opsomming, met nogal wat overlap:

  • jeugdsecretaris, jeugdvoorzitter, 2e bestuurssecretaris, barmedewerker (met o.a. Loek en Martha van Steenbergen), algemeen secretaris, ledenadministrateur (met het programma Doelnet in DOS-Navision), voorzitter van de zaterdagtak (toen Roodenburg nog een zondagvereniging was), bestuurslid (portefeuille algemene zaken), voorzitter Commissie Goed Gedrag, omroeper bij thuiswedstrijden van het 1e elftal en bij jeugdtoernooien, scheidsrechter bij wedstrijden van veteranen in toernooivorm….
  • en verder weet ik het niet meer……
  • ik heb met vele Roodenburgers samengewerkt in diverse besturen, commissies, achter de bar en verder waar nodig….

Wij zien met veel genoegen uit naar de bewuste vrijdagavond en hopen vele oudgedienden te ontmoeten in een genoeglijk samenzijn.

Groetjes Ger van Gemert.

==================================================================================

                                                           LIJST AANGEMELDE REUNISTEN

Marco van Alphen, Rob Brittijn (2x) ,Hans Budding, Michel Buijn, Bram Florijn (2x) Ger van Gemert (2x)  Aad de Groot  ( 2 x)  Xander Hartevelt,  Fer van Kampen, Jan van Klaveren, Maarten en Jannie van Kooperen, Peter van Kooperen, Fred vd Kwaak (2x), Jan Lovink, Koos de Nobel, Ricardo Van Oevern, Diego en Jan  en Ron Ouwerkerk, Rob Ouwersloot (2x),  Rob Pret (2x)  Richard van Rijn, Willem Ruis,  Robin van Vliet, Gerard Volwater, Vincent de Vos, Rob Vijlbrief, Isaac en Ronald van Weerlee, Jan en Ria van Wezel. Jan Zoetemelk sr.

 

 

                                            WANDELGROEP GAAT NAAR LEIDERDORP

Donderdag 28 april trekt de wandelgroep er weer op uit. Wandeling nr 22.Hans Budding en Henk Prins zijn dit keer uw gids.Start van de route is winkelcentrum Santhorst te Leiderdorp. Hier zijn voldoende fiets parkeerplekken bij de AH.  Auto’s kunt u direct in de buurt kwijt.VERTREKTIJD  10.00 UUR. VERZAMELEN VANAF 9.45 UUR                                            DE BESTEMMING : DE RUIGEKADE

Vanaf Santhorst lopen we naar de begraafplaats, vervolgens langs de Doeshaven en door het Heerlijk Recht naar de Ruigekade. Onderweg komt u diverse molens tegen.Google en u komt alles te weten van de vele molens op uw route. Na de Ruigekade komen we langs de nieuwe horecagelegenheid van Klerks. Dit was het bezoekerscentrum van de HSL.We komen terug bij het Weteringpark en gaan vervolgens naar de Woonboulevard.Ons koffiemoment is bij SOME PAIN  aan  de Woonboulevard.Daarna gaan we terug via Holtlant en de Bloemerd.De afstand is 10,1 km.

                                                           SCHILDERWERK ACHTERZIJDEDe voorzijde is dankzij vrijwilligers prachtig opgeknapt. Alles blauw zwart, de clubkleuren moeten goed zichtbaar zijn.Onze onderhoudsmensen Johan en Bart zijn nu begonnen met de ramen aan de ouderzijde.Ze worden daarbij ondersteund doorHet gaat er hetzelfde uitzien als de voorzijde.

                                            ROODENBURG 10   SEIZOEN 1971-1972

aktueel_161.jpeg

De reünie is niet alleen bedoeld voor oud selectiespelers. In ons archief een foto van Roodenburg 10.Zelf herken ik de gebroeders de Laaf, die beiden helaas op jonge leeftijd zijn overleden.  Hans Pesant is de vijfde staande van links. Cees Trouwee ? de tweede van links  Wie staan er op de foto ? en zullen ze er op vrijdag 27 mei zijn.

                                            DE A1 VAN 1981-1982  uit het Roodenburg  archief

aktueel_162.jpeg

Van dit elftal is Remco Fasseur op jonge leeftijd overleden. Dat geldt ook voor grensrechter Nico van Royen.  Wie gaan er komen?

                                                                          KOOIBOYS IN ACTIE?Donderdagavond vond er een voorbespreking plaats. Op het terras wordt in aangesproken met  Hoe gaat het met u? Ik herkende de persoon niet, dus vraag ik naar zijn naam : Michel Brill, vroeger van de Medsustraat. Ik ben benieuwd hoe het er binnen uit ziet. Ben jarenlang hier niet geweest.Binnen blijken er meer Kooiboys aanwezig, waaronder ook niet Roodenburgers.“wij werden vroeger getraind door Peter Slingerland “.Naast Michel Bril herken ik o.a. John Fakkel, Jeroen van Huis, Francis Rijsbergen, Hans Moenen .Wat brengt hen naar Noord?  Komen zij naar de reünie?Zij willen een reünie organiseren voor “de jongens uit de Kooi “. Zij, die vroeger steevast bij Roodenburg gingen voetballen.Het is goed om ze weer te zien en mogelijk zorgt dit weer voor een duurzame ontmoetingsplek voor een aantal.

                                                                          KONINGSSPELEN OP NOORD

Bram  van de kantine is vrijdagmorgen vroeg uit de veren. Vrijdag zijn de Koningsspelen en dan moet er een vrijwilliger zijn, die de kleedkamers,  het clubgebouw kan open houden.De begeleiders willen immers koffie en de kinderen moeten naar de WC kunnen.

In de morgen verschijnen Willem en Johan. Zij maken in principe op vrijdagmorgen de kleedkamers schoon. Werken tegen de bierkaai , hoor ik Johan zeggen.Kleedkamer toezicht is altijd al een heikel punt geweest bij menig club

Ik help donderdag bij training JO 11 en vertel aan de jongens dat er morgen Koningspelen zijn. Een jongen Zakaria vraagt mij waarom er Koningsspelen zijn. Ik vertel hem dat de Koning dat wil , hij wil dat kinderen veel in beweging zijn, veel sporten en plezier maken.

Aktueel_163.jpeg

Op drie velden bij Roodenburg en het veld van Pernix zijn er spelen. Het is een gemêleerd gezelschap, dat in een veilig omgeving deze morgen kan genieten van spel en sport.Veilig, want voor de ingang van de velden staat er veel security in zwart pak en vreemden, waaronder ouders worden deze morgen geweigerd om het complex te betreden.In gedachte denk ik aan het begin van de week. De heren hadden niet misstaan in Rijnsburg.Er had m.i. geen fakkeltje door heen gekomen.

                                            ROODENBURG VERLIEST KOSTBARE PUNTEN

Het is elke week knokken om de punten en de druiven zijn zuur als je met de rust met 2-0 voor staat en dan met 3-2 verlies het veld verlaat. Dat doet pijn.Het wedstrijdverslag zult u aantreffen op www.leidenamateurvoetbal.nl

                                            DE IFTAR 2022  , met gasten uit Heerlen

Wie afgelopen zondag de kantine inliep zal zich verbaasd hebben afgevraagd waarom de kantine een waarlijke metamorfose onderging. Een groep moeders van onze jeugdspelers hadden namelijk de regie over de keuken en kantine volledig overgenomen van Jean-Marc ten behoeve van de iftar voor jeugdspelers en hun ouders. Veel van onze spelers en hun families doen mee aan de islamitische vastenmaand Ramadan. Zij eten en drinken niet vanaf de dageraad tot zonsondergang. De maaltijd die dan bij zonsondergang wordt genuttigd wordt iftar genoemd. En dit keer kon dat bij ons in de kantine van LV Roodenburg.

De moeders zijn de hele dag bezig geweest met versieren en aankleden van de kantine en het resultaat mocht er zijn; het leek wel meer een luxueuze feestzaal dan een voetbalkantine.

aktueel_164.jpeg  aktueel_165.jpeg

aktueel_166.jpeg  aktueel_167.jpeg


aktueel_168.jpeg

aktueel_169.jpeg  aktueel_1610.jpeg

Behalve onze eigen spelers hadden we ook speciale gasten uitgenodigd uit Heerlen. In februari jl.  waren jeugdspelers van LV Roodenburg bij Sporting Heerlen op voetbalkamp geweest en nu was het de beurt aan Sporting Heerlen om met een afvaardiging ons te komen vergezellen bij de iftar.

Onze gasten uit Heerlen komen niet vaak in het westen van het land. Daarom is het bezoeken van het strand iets wat zij met  name in de zomervakanties doen. Ons leek het dus een goed idee om van deze gelegenheid gebruik te maken en een heerlijke namiddagse strandwandeling met ze te maken.

Rachid Maatoug en Nouri Essaoui kregen de  belangrijke taak om als gids voor onze gasten te fungeren. Het zonnetje scheen heerlijk die zondagmiddag dus we trokken voor deze gelegenheid naar het Noordwijkse strand. Het vinden van parkeerplaatsen op zo’n zonnige zondagmiddag was een uitdaging, maar gelukkig konden we toch een plekje bemachtigen.

Het Gezelschap bestond voornamelijk uit speelsters van het meisjesteam onder 15 van sporting Heerlen. Er werden dus een hoop selfies en snapchats gemaakt en er werd zelfs nog heerlijk pootje gebaad. De meegereisde ouders en hun begeleider Brahim Ait Omar hebben zich ook prima vermaakt en genoten van deze strandwandeling.

Vanaf het strand zijn we nog naar het terras van Huis ter Duin gelopen, maar jammer genoeg konden we daar niks nuttigen aangezien iedereen aan het vasten was.

We liepen daarna terug over de boulevard en hebben zelfs even over de braderie gelopen waar Brahim een hele lading aardbeien insloeg voor de iftar die avond.

aktueel_1611.jpeg

 

 

Rond 19:30 stroomden ouders, spelers en gasten uit Heerlen de zaal in en iedereen had wat lekkers meegenomen. In de keuken werd al dat lekkers verdeeld over grote schalen zodat iedereen kan proeven van de gerechten. De tafels werden rijkelijk gevuld met Marokkaanse gerechten, Turkse gerechten, Soedanese en Nederlandse gerechten.

Terwijl iedereen de minuten aftelden tot er gegeten mocht worden hielpen sommige ouders mee in de keuken, andere waren gezellig aan het bijpraten op het zonnige terras en onze spelers waren uiteraard een potje aan het voetballen.

aktueel_1612.jpeg

aktueel_1613.jpeg  aktueel_1614.jpeg

aktueel_1615.jpeg  aktueel_1616.jpeg

 

 

Om 20:49 mocht er dan eindelijk gegeten worden. Dat werd ingeleid door Anouar Hamidane uit de JO-08 en de vader van  Yassine Bouzzit uit de JO-10 heette iedereen welkom en in het bijzonder de gasten uit Heerlen. De kinderen straalden en genoten overduidelijk van het samenzijn en samen eten met hun voetbalgenootjes. En blije kinderen levert natuurlijk ook blije ouders op.

Na het eten hielp iedereen mee met opruimen en Jean-Marc trof maandagochtend de keuken en kantine weer super schoon aan.

Eten verbindt, voetbal verbindt en LV Roodenburg verbindt. Dat kwam die avond allemaal mooi bij elkaar.

                                                                          AGENDA KOMENDE WEEK

Maandag 25 april                                          in het clubgebouw om 19.30uur                                                                         PELIKAAN 1 – SPIJKERBAK 2                       BILJARTEN                                                                         bestuursvergadering om 19.00 uur                                                                         jeugd technisch overleg  om 19.30 uur

Dinsdag 26 april                                            in het clubgebouw om 14.00 uur                                                                         klaverjassen / sjoelen

Donderdag 28 april                                        wandeling van de wandelgroep om 10.00 uur                                                                         vanaf winkelcentrum Santhorst Leiderdorp

                                                                        Op het veld recreatievoetbal om 19.00 uur                                                                        clubavond vanaf 19.00 uur

Vrijdag 29 april                                              in het jeugdhonk om 20.00 uur                                                                        klaverjassen.

Zaterdag 30 april                                           SJZ – ROODENBURG   14.30 UUR

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!