Aktueel 13 2022 - LV Roodenburg

Aktueel 13 2022

Aktueel 13 2022

4 april 2022 19:45


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

                                                                       DIEGO ONTDEKT  PODCASTAfgelopen maandag heb ik een podcast gedaan met Diego Ouwerkerk. Onder de titel  Diego ontdekt hebben al diverse personen aan tafel of op de bank plaatsgenomen. Diego is de zoon van Jan Ou en kleinzoon van Bart Ouwerkerk. Diego leeft voor de sport en is personal trainer.

Dit keer was ik dus zelf aan de beurt. Maar verschillende personen gingen mij voor. Arno en Wesley Lancel, Henk Buyn en Patrick Heijmans, Wim Rijsbergen, Jeffrey van As, Brahim Lakhal , Henny de Romijn en vele anderen.U kunt deze podcast via zijn you tubekanaal alsnog beluisteren

https://youtu.be/d0zEXl5-4lk

Ik wil nog wel een paar stellingen poneren n.a.v. dit interview.

VOETBALVERENIGINGEN SPENDEREN STEEDS MINDER GELD AAN JEUGDTRAINERS.WAAROM ZOU JE ER GELD IN STOPPEN ALS SPELERS ZONDER HET BETALEN VAN OPLEIDINGSKOSTEN WORDEN WEGGEHAALD DOOR CLUBS, WAAR HET SALARIS VAN SPELERS EEN BRON VAN INKOMEN IS?

EEN JEUGDTRAINER MOET BIJ EEN CLUB MEER LEEFTIJDSGROEPEN TRAINEN.ZIJN KENNIS MOET JE SPREIDEN OVER MEERDERE LEEFTIJDEN. De begeleiding op zaterdag kun je dan bij uitwedstrijden overlaten aan leider of assistent. Dus Jo 14 trainer doet ook JO 9 enz.

EEN JEUGDTRAINER MOET IN EEN LEEFTIJDSKLASSE ALLE TEAMS TRAINEN, EVENTUEEL SAMEN MET CO-TRAINERS.  Dus O 12-1 trainers traint ook de O 12-2, O 12-3 enz.Er zijn altijd laatbloeiers en door iedereen te trainen, kunnen die op latere leeftijd nog aansluiten.

 

                                               VOLLE BAK OP DINSDAGMIDDAGHet is dinsdagmiddag “Volle Bak “ op Noord. Er zijn 36 deelnemers bij het klaverjassen en het sjoelen. En regelmatig zie ik (oud) Roodenburgers verschijnen.Geïnteresseerd , wie er allemaal zijn en op zoek naar oude vrienden.Dries van Royen, oud eerste elftalspeler, is deze middag present. Hij heeft samen met zijn vrouw de winter doorgebracht in Portugal. En eenmaal in Nederland is het eerste wat hij tegen zijn vrouw riep: “ik ga even naar Roodenburg, mijn oude kameraden ontmoeten “.Maar niet alleen binnen is het druk. Het kunstgrasveld is de uitlaatklep voor de iets oudere jeugd. Dankzij de vele doelen , zijn er op hetzelfde tijdstip ongeveer 40 jongeren in de weer.Het is de ideale ontmoetingsplek, want zoveel speelruimte is er tegenwoordig voor een dergelijke leeftijdsgroep niet in de stad. En het is allemaal ongeorganiseerde sport, waarbij ze zelf bepalen, hoe ze voetbal willen spelen.

                                   WANDELGROEP VERKENT NOORDWIJKERHOUTEen busreis en een heel andere omgeving. De bollen staan in bloei en dan moet je bij uitstek in de Bollenstreek zijn. Wij verkozen niet de drukte van de Keukenhof, maar deden Noordwijkerhout aan.De route HET VERBORGEN VERLEDEN NOORDWIJKERHOUT NOORD.Cultureel erfgoed met de terreinen van Sint Bavo en Sancta Maria. Decennia lang het domein van het Rijke Roomse leven. In de BAVO werden de mannen en in Sancta Maria de vrouwen verpleegd door broeders en nonnen.Zo kwamen we er achter dat VVSB is opgericht door personeelsleden van de BAVO.

De beide psychiatrische inrichtingen zijn gesloten en maken plaats voor woningbouw, c.q. villa’s.Bij de BAVO hebben inbrekers al het glas en lood gestript en zijn de pijpen van het orgel verdwenen.Op dit terrein worden 700 huizen gebouwd. Het oude hoofdgebouw wordt in ere hersteld. Bij Sancta Maria kan men nu nog zelfs kavels kopen.De oude gebouwen zijn opgeknapt en diverse personen hebben op dit terrein hun landhuis laten zetten.

Aktueel_133.png

                                

                                      

De wandelgroep poseert onder het toeziend oog van Maria met kind.

We liepen met 13 en hebben koffie gedronken bij STAY OKAY.De appelpunt smaakte uitstekend en de gevraagde verse slagroom deed de punt alleen maar beter smaken.  De route ging vervolgens door de duinen en langs de bollenvelden. De afstand was net aan 9km, maar er waren uitsluitend complimenten.

 

                                            

Op 14 april is de volgende wandeling. Mieke en Henk Tegelaar nemen de groep dan mee vanaf station Leiden  De Vink. Stevenshof, het Valkenburgse Meer en Wassenaar zijn de plaatsen, die dan bezocht gaan worden.

Vertrek om 10.00 uur van het station Leiden De Vink..

                                               ROODENBURG KOMT ER NIET AAN TE PASEen opleving , maar ik heb geschreven dat iedere wedstrijd een finale is. Dan moet je als team twee keer per week met zijn allen op het trainingsveld staan.Alleen dan, heb je een goede kans op punten.Het wedstrijdverslag is te lezen op www.leidenamateurvoetbal.nl

 

                                               HET 95 JARIG BESTAAN KOMT ER AAN

Op 27 mei 2022 bestaat Roodenburg precies 95 jaar. Opgericht door een aantal bewoners , in de buurt van de Rijndijkstraat, Kanaalstraat. Zij huurden een weiland van een boer, moesten zelf een voetbalveld aanleggen.Een kantine was er niet bij. De tegenstander moest zich omkleden in de keuken van de secretaris en na afloop wassen in die zelfde keuken.

We hebben zelfs nog een foto van een wedstrijd op het eerste veld van Roodenburg, dat ook wel  “Het Laantje “ genoemd wordt.

Een foto met op de achtergrond de huizen van de Goejéstraat en kinderen zittend langs het veld.Kijk maar eens hoe het gras er bij stond.Geen maaimachines,  met de  zeis moest men het veld kort houden.

Een wedstrijd betekende in die tijd een familie uitje en dankzij al die mensen van het eerste uur is dus Roodenburg als club ontstaan en dat moet gevierd worden.

Aktueel_13.png

 

Vanaf donderdag 25 mei tot zondag 29 mei gaat het 95 jarig bestaan gevierd worden en zullen er diverse activiteiten zijn.Toernooien, de reünie voor de oud leden, en een koppelklaverjasmarathon staan er gepland.In de volgende actueel meer informatie.

                                       DE QUICK VOETBALDAG BIJ EXCELSIOR

                                           Aktueel_134.png

Op zondag 3 april organiseerde het sportmerk Quick de Quick Clubdag 2022 in het stadion van Excelsior Rotterdam. Het is een voetbal dag speciaal voor alle Quick clubs.Roodenburg is zo’n club, want het tenue van Roodenburg is van het merk Quick. Een bekende naam in het Nederlandse voetbal. Ze zijn een toonaangevend merk voor voetbalschoenen.

      

Vroeger werden er nog noppen met spijkers onder geslagen. Hetzelfde Quick 05 heeft tegenwoordig een kledinglijn.Dit sportmerk organiseerde dus zondag een toernooi voor de jeugd. Roodenburg deed mee met de JO 9. Er werd 6 tegen 6 gespeeld en in iedere poule ( op basis van klasse indeling) kwamen  8 teams tegen elkaar uit.Een verslag zal m.i. verschijnen bij jeugdnieuws.

 

                                               AGENDA VOOR KOMENDE WEEK

 

Dinsdag  5 april                      in het clubgebouw om 14.00 uur                                                 klaverjassen / sjoelen.

Woensdag 6 april                   in het clubgebouw om 19.30 uur                                                 Pelikaan 1 – Brandewijntje 1              biljarten

                                                 In bestuurskamer  20.30 uur                                                 overleg jeugdbestuur

Donderdag 7 april                  op het veld :  recreatievoetbal om 19.00 uur

                                                 Clubavond en voetbal LIVE TV

Vrijdag 8 april                        in het jeugdhonk om 20.00 uur                                                 klaverjassen

                                                Op het veld van EMM te Roelofarendsveen                                                7 tegen 7 toernooi voor 35 plus

                                               Op het veld van Quick Boys te Katwijk                                               7 tegen 7 toernooi voor 35 plus

Zaterdag 9 april                      ROODENBURG – SJC  OM 14.30 UUR

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!