Aktueel 34 2021 - LV Roodenburg

Aktueel 34 2021

Aktueel 34 2021

6 oktober 2021 16:00


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

                                                 CLUBNIEUWS

Komende week gaat het echt starten. Deze week werd er getraind door selectie en de seniorenteams. Komende week gaat de jeugd beginnen.
Dit weekend zijn alle ballenkasten in orde gemaakt. Ballen, hoedjes, overgooiers. Alles is aanwezig en ik vraag hoe het met de jeugdtrainers zit voor komend seizoen. Als antwoord krijg ik dat alle teams een trainer hebben en dat veel selectiespelers een team onder handen gaan nemen. Dat is een goede ontwikkeling, senioren die ook oog hebben voor de nieuwe generatie.
Inmiddels zie ik dat er een JO 7 – 3 is aangemeld. Veel jongste jeugd stroomt de club dus in en alleen samen ( ouders, trainers) kunnen er voor zorgen dat de groei van onderaf zich doorzet. Aan de oefenstof zal het niet liggen, want die is al jaren up-to-date.

Komende week beginnen na maandenlange pauze de contactmiddag/ en contactavond voor ouderen weer. Dinsdag bijt de Roodenburg klaverjas en sjoelclub de spits af. Vrijdagavond begint de Van Wijk kaartclub.

Vorige week schreef ik dat Abdou Harroui onderweg was naar Nottingham Forest. Er is echter nog niet getekend. Pas na 31 augustus weten wij , Sparta en Abdou meer.

                        ROODENBURG WANDELGROEP NAAR VOORSCHOTEN

De achtste wandeling van de Roodenburg wandelgroep brengt ons naar Voorschoten.
Vanaf hotel restaurant de Gouden Leeuw lopen we de TREKVAARTROUTE.

De wandeling is op donderdag 2 september
Verzamelen om 9.35 uur op busstation Leiden Centraal.
We nemen bus 45 om 9.47 uur naar Voorschoten.

De wandeling is ongeveer 11 kilometer.
Het is een bestaande route vanaf de Toeristische Opstapplaats Voorschoten.

Aad la Lau en Henk Prins zijn onze gids en zullen het één en ander vertellen, wat we gaan tegenkomen. Koffie wordt er onderweg gedronken.

Informatie over het wandelen door de groep bij jlovink@casema.nl


                    OP WEG NAAR EEN SUCCESVOL SEIZOEN 2021/2022

Dit is de kop van de online trainingen, die onze jeugdtrainers deze week hebben ontvangen.
Wat houdt het in?
De Duitse voetbalbond heeft een opleidingsprogramma ontwikkeld, waar jeugdtrainers gebruik van kunnen maken en dat programma bestaat al sinds 2002.
Al die jaren wordt het door Roodenburg gebruikt in combinatie met het KNVB programma RINUS. Door beide programma’s naast elkaar te gebruiken , heb je de juiste visie , hoe je jeugd moet trainen.  Het programma RINUS kunnen de trainers zelf raadplegen.

Het DFB programma is vertaald en verwerkt. De oefeningen zijn specifiek bedoeld voor bepaalde leeftijdsgroepen, waardoor de kinderen/ oudere spelers oefenstof aangereikt krijgen, die gebaseerd is op wat kinderen op een bepaalde leeftijd aan kunnen.

Deze week verschenen een programma voor JO 7,  JO 8,   JO 10,  JO 12 ,JO 14 en JO 20

Iedere twee weken wordt het programma met 1 les aangevuld. Een les biedt oefenstof voor minimaal 2 trainingen per week.

Ik ben er van overtuigd, wanneer alle verenigingen op die manier vanaf heden te werk gaan, met trainers, die weten hoe je een speltraining moet leiden, dat iedere club over 10-12 jaar met het merendeels eigen jeugd zijn eerste elftal kan vullen. Helaas ontbreekt bij veel clubs de wil om er energie in te steken.

En nu we het toch over opleiden hebben. Ik ben een voorstander van aparte cursussen voor trainers van een bepaalde leeftijdsgroep.
Cursussen van 10 avonden voor mini F, F, E, D, C, B, A. Bestemd voor amateurclubs, die vaak afhankelijk zijn van eigen mensen, die de trainingen moeten verzorgen.
Doordat men met een KNVB cursus van slechts 10 avonden voor een groep wordt geslingerd, gaat er veel talent verloren, omdat jeugdtrainers niet weten, wat er van hen bij een bepaalde leeftijd verwacht wordt.

                                     ZATERDAG 4 SEPTEMBER GAAT HET LOS

TEAMDATUM

Hoe werkt dit schema?
1.  De datum is de dag, dat de wedstrijd gepland staat.
2.  De tijd is de aanvangstijd van de wedstrijd.
3.  Het team, dat als eerste genoemd is, is de THUIS SPELENDE ploeg.
4.  Het team, dat als tweede is genoemd, is de UITSPELENDE ploeg.

4 sep

14:30

Cabauw 1

Roodenburg 1

be

     

4 sep

12:30

Ter Leede 4

Roodenburg 2

be

     

5 sep

12:30

EMM'21 8 (zon)

Roodenburg 2 (zon)

be

     

4 sep

12:00

Woubrugge 2

Roodenburg 3

be

     

5 sep

10:00

ASC 9 (zon)

Roodenburg 3 (zon)

be

     

5 sep

14:30

ASC 7 (zon)

Roodenburg 4 (zon)

be

     

4 sep

12:45

CVC Reeuwijk 4

Roodenburg 4

be

     

4 sep

10:30

Roodenburg JO13-1

Voorschoten`97 JO13-3

co

     

4 sep

10:30

Roodenburg JO11-1

FC Oegstgeest JO11-3

co

     

4 sep

10:30

Roodenburg JO10-1

Graaf W II VAC JO10-1

co

     

4 sep

10:30

Roodenburg JO10-2

RCL JO10-3

co

     

4 sep

9:00

Roodenburg JO8-1

Meerburg JO8-4

co

     

4 sep

9:00

Roodenburg JO7-1

Voorschoten`97 JO7-2

co

     

4 sep

8:30

Roodenburg JO7-1

Sporting Leiden JO7-1

co

     

4 sep

8:50

DoCoS JO7-1

Roodenburg JO7-1

co

     

4 sep

9:10

Blauw-Zwart JO7-2

Roodenburg JO7-1

co

     

4 sep

8:40

Voorschoten`97 JO7-1

Roodenburg JO7-2

co

     

4 sep

8:50

Roodenburg JO7-2

fc Boshuizen JO7-1

co

     

4 sep

9:10

Roodenburg JO7-2

RCL JO7-1

co

     

4 sep

9:00

Sporting Leiden JO7-3

Roodenburg JO7-2

co

     

4 sep

8:50

DSVP JO7-4

Roodenburg JO7-3

co

     

4 sep

8:30

Roodenburg JO7-3

DVC JO7-2

co

     

4 sep

9:00

Roodenburg JO7-3

Forum Sport JO7-5

co

     

4 sep

9:10

Wilhelmus JO7-1

Roodenburg JO7-3

co

     

Dit programma is te vinden op de website van Roodenburg
Ga naar
www.lvroodenburg en dan wedstrijdinfo en programma.
In volgende actueels wordt steeds naar website verwezen.

            WELKE REGELS GELDEN ER TIJDENS DEZE WEDSTRIJDEN?

Op zaterdag 4 september gaat bij de amateurs het districtsbeker-toernooi van start. Dat roept met het oog op de huidige coronamaatregelen wellicht de volgende vijf vragen op die we graag beantwoorden:

1) Wat zijn de verwachtingen voor het komend seizoen na twee eerder afgebroken seizoenen?

We zijn heel positief gestemd en kijken uit naar een mooi voetbalseizoen. Uiteraard kunnen de besmettingscijfers plotseling oplopen, dat hebben we eerder gezien. Er bestaat dus nooit 100% zekerheid als je vooruit wil kijken, maar het verschil met de afgelopen twee seizoenen is dat inmiddels de overgrote meerderheid van de bevolking is gevaccineerd en/of antistoffen heeft omdat ze al corona hebben gehad. Daarbij bleek het amateurvoetbal eerder al geen coronabrandhaard te zijn: er wordt (veelal) in de buitenlucht gespeeld en het aantal langere contactmomenten tijdens het voetballen is zeer beperkt.

2) Mag er gebruik worden gemaakt van de kantine, kleedkamers en douches?

Ja. Voor de kantines gelden dezelfde regels en protocollen als voor (de rest van) de horeca. Voor in de kleedkamers en douches zijn alle basismaatregelen van toepassing: 1,5 meter afstand, handen wassen, thuisblijven bij klachten en zorg voor voldoende frisse lucht.

3) Waarom is Testen voor Toegang niet van toepassing op zelf voetballen?

De kans op besmetting tijdens het voetbal is minimaal, zeker op het veld in de buitenlucht. Onderzoek heeft aangetoond dat er tijdens het voetballen nauwelijks langere contactmomenten zijn. Als men buiten het veld zich houdt aan de bekende basisregels, waar alle verenigingen protocollen en maatregelen voor hebben, dan blijft het spelen van competitie veilig en verantwoord. Dan heeft het ook geen toegevoegde waarde om extra drempels op te werpen zoals toegangstests om te gaan sporten, wat op zichzelf al juist een positieve werking heeft op de gezondheid en weerstand van de deelnemers.

4) Mogen vrienden en familie komen kijken?

Jazeker. Langs de lijn moeten bezoekers wel 1,5 meter afstand van elkaar houden zolang deze maatregel voor de gehele samenleving geldt (dit los van de evenementen waarbij men met de CoronaCheck-app een vaccinatie, negatieve coronatest of antistoffen als gevolg van een eerdere besmetting kan aantonen, alleen dan is 1,5 meter niet altijd nodig). Maar het veld is groot, dus dit zal niet snel problemen opleveren. Voor de ‘grotere’ wedstrijden in het amateurvoetbal met veel publiek aanwezig waarbij gebruik wordt gemaakt van een tribune, geldt dat men daar of 1,5 meter afstand moet hanteren, of dat men via de gemeente een vergunning heeft voor het organiseren van de wedstrijd met meer publiek via Testen voor Toegang. Dan dienen alle supporters over een coronatoegangsbewijs te beschikken, maar bij het bezoeken van een normale wedstrijd dient publiek puur de 1,5 meter aan te houden langs het veld en is er geen coronatoegangsbewijs nodig.

5) Tot wanneer gelden de (huidige) coronamaatregelen?

Op 17 september wordt besloten of er per 20 september afscheid wordt genomen van de 1,5 meter samenleving en er een nieuwe regels komen voor het bezoeken van amateursportwedstrijden. Dus in elk geval tot 20 september blijven de huidige maatregelen gelden.
( bron KNVBamateurvoetbal)

                        ROODENBURG BESTAAT 27 MEI 2022   95 JAAR

Roodenburg bestaat volgend jaar mei precies 95 jaar. Ger Schoonderwoerd leverde een tweede krantenknipsel. De eerste werd vorige week gepubliceerd en betrof de eerste seniorenwedstrijd van Sam den Os.
De redactie ging op zoek en vond dit krantenartikel van augustus 1971. Het is een interview met Ton de Roo, die destijds in de kantinecommissie zat.

De PATAT VERKOOP was toen booming. Ton vertelt dat als het eerste elftal op zondag een thuiswedstrijd had, dat er die dag 100 KILO VOORGEBAKKEN PATAT werd verkocht.
Een gemiddeld bakje patat weegt 165 gram. Laten we zeggen 5 bakjes uit een kilo. Op een zondag werden er dus 500 bakjes patat verkocht. Dat gebeurde aan de buitenkant en niet alleen toeschouwers / spelers, maar ook de buurt kwam langs voor de patat, die werd geleverd door Het Maredijkje. Een patatje pindasaus was toendertijd een topper.

Op nummer 2 stond  de frikandel, op de voet gevolgd door het slaatje Roodenburg.

De keuken van Roodenburg heeft nu een horeca uitstraling en onze huidige beheerder heeft een kok opleiding genoten. Zijn voorganger Dirk was hobby kok.
De traditie van zelf gemaakte slaatjes, soep, en vele andere lekkernijen wordt nog steeds in ere gehouden, alleen staan er tegenwoordig geen lange rijen wachtenden meer voor de toonbank..
En wat betreft friet. De OMA friet is nog steeds een begrip.

                                   DE VOORBEREIDING OP DE MOSSELMIDDAG

Zondagmiddag breng ik kaas voor de dinsdagmiddag naar de club en ben getuige van de voorbereiding van de mosselmiddag. Een team is in de weer om 60 gasten te ontvangen.
De glazen worden extra gereinigd, kok Berjen zwaait de scepter in de keuken.
Het clubgebouw ondergaat een metamorfose en veranderd in een chique restaurant.
Op de tafels de menukaart, een bloemetje , alles in een sfeervolle entourage.
Hoewel ik nog geen minuut binnen ben, merk ik dat er gedegen gewerkt wordt. Laat ik zeggen, dat de professionaliteit er van af straalt.

Wanneer ik de geruchten mag geloven, gaan we een jaar met meerdere culinaire hoogstandjes tegemoet en dat past bij het imago van Roodenburg.
Bij Roodenburg is het goed eten.
Dat was al zo in de tijd van Dirk, wanneer de activiteitencommissie zijn slotavond vierde met een koud buffet, waar je U tegen zei en ik constateer dat ze het op de club nog steeds niet verleerd zijn.

 

                                               DE AGENDA VOOR KOMENDE WEEK

Maandag 30/8                       start jeugdtrainingen om 18.00 uur

Dinsdag 31/8                         in het clubgebouw om 14.00 uur
                                               klaverjassen / sjoelen

Donderdag  2/9                     9.35 u Busstation Leiden CS  vertrek wandelgroep                   
19.00 uur   recreatievoetbal
20.00 uur selectie training / senioren training/ clubavond

Vrijdag 3/9                             20.00 uur klaverjassen / jeugdhonk
            20.00 uur senioren training.

Zaterdag 4/9                          start beker – en jeugdcompetitie
            Dit weekend is een jeugdmorgen.

Zondag 5/9                            start bekerwedstrijden zondag senioren

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!