Aktueel 29 2021 - LV Roodenburg

Aktueel 29 2021

Aktueel 29 2021

29 juli 2021 0:45


De wekelijkse blog met nieuws over en van Roodenburg.
informatie nodig? Mail dan naar administratie@lvroodenburg.
telefoon clubhuis: 5216900.

DE MAANDAGMIDDAG OP DE CLUB

Prachtig weer en het is een stuk drukker dan de start. Er zijn nu 40 kinderen en de kinderen krijgen 3 verschillende sporten aangeboden. Schaken op het buitenterras, rugby en voetbal.
Na ongeveer 25 minuten is er een drinkpauze en wisselen de groepen van onderdeel.
Op het terras en in de kantine zijn ouders aan het “thuiswerken “. Zelden zo’n mooie combinatie gezien. Je zit niet opgesloten met kinderen, die vakantie hebben.
Neen, de kinderen van 6-12 jaar zijn aan het sporten en pa en ma aan het thuiswerken.
Er is deze middag bezoek van het Leidsch Dagblad . De verslaggever en de fotograaf , doen hun werk. Zij worden ontvangen door onze voorzitter Leon, die deze middag ook vanuit de kantine werkt.

Het clubgebouw is open en dan zie je hoe belangrijk dat is. Je bent fysiek aanwezig en kunt vragen beantwoorden, van bezoekers. Appie komt langs voor een inschrijfformulier, want zijn neefje van 5,5 jaar wil gaan voetballen. De jeugdafdeling heeft JO 7 -1 en JO 7 – 2 ingeschreven, maar voordat het eind augustus is, heb je zo maar een derde en vierde groep.

Ik merk dat de kinderen plezier hebben en daar gaat het om. Tegen 16.00 uur zit het er op en gaan de kinderen voldaan huiswaarts.

                                                           BILJARTNIEUWS

De uitslag van vorige week zaterdag. De winnende speler heeft een blauwe score.

Jean Marc van Steenbergen  - Bas Kokkedee                      35 – 36
Gerard Volwater – Jean Marc van Steenbergen                  19 -  35
Jan Wansink   - Jan van der Reyden                                    26 -  77
Steef van Es  - Johan vd Bogaerd                                        35 -  25
Johan vd Bogaerd – Gerard Volwater                                  28  - 28
Piet vd Wilk  - Steef van Es                                                  26  - 20
Bas Kokkedee – Maarten van Kooperen                              18  - 30
Piet vd Wilk – Maarten van Kooperen                                  28  - 28   gelijkspel

Door het biljarten, het organiseren van een activiteit, worden mensen geïnteresseerd. Dit heeft geresulteerd , dat  Steef en Piet lid zijn geworden van de biljartclub.

Voorlopig is er iedere zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur een toernooi en zijn belangstellenden van harte welkom.

                                 
  EERSTE BUSREIS VOOR WANDELGROEP

Donderdagmorgen 9.00 uur vertrok de groep vanaf bushalte Kooiplein met de Q liner naar Roelofarendsveen. Bij het instappen bleek de groep de enige klant van Arriva te zijn en bij het uitstappen aan de Stationsstraat was dat nog het geval.
De route begon richting de Noorderhem. Hier zat Rob Vijlbrief te wachten en vertrokken 10 man en vrouw sterk voor de Aderroute. Na 1 kilometer werd halt gehouden bij de luchtwachttoren aan de Passage. Een toren in 1956 gebouwd en in 1964 uit dienst genomen. Vanuit die toren werden vliegbewegingen geobserveerd en doorgegeven aan een centrale in Rotterdam. De route ging verder door Oude Wetering en vervolgens langs de Ringvaart.

 

                                 

( de groep poseert bij de Hanepoel)

Koffie met appeltaart werd er gedronken in het restaurant tussen Kaag en Braassem. Dit was om krachten op te doen, want daarna werd de tocht hervat naar de Hanepoel. Een tocht, waarbij er een aantal “opstapjes” genomen moesten worden. Tijdens de opstapjes kwamen we een vrouw tegen met twee baaltjes stro. De schapen kregen haar in het zicht, maar zij waren niet de gelukkigen. Een groep van 16 cavia’s, een uit de hand gelopen hobby, zat thuis op haar te wachten.  De route werd daarna vervolgd naar bushalte Westeinde. De gelopen afstand 10,10 km.

Over twee weken staat er weer een wandeling gepland. Het liefst buiten Leiden, want dat kent men al. Mogelijk een klompenpad, maar dat hangt van het weer af.

                                   ELKE WOENSDAG SKEELEREN

De Sportzomer begint aan haar tweede week en vooral jongere kinderen genieten van het sportaanbod. Op woensdag staat er wekelijks skaten op het programma.
Voorzien van gele helmpjes zag ik een groot aantal kinderen, dat de eerste beginselen van skaten kreeg aangeleerd. Zich vasthoudend aan de reling van het hoofdveld probeerden zij in evenwicht te blijven. Zo iets gaat natuurlijk gepaard met “vallen en opstaan”.
Een enkel kind zwierde er al op vandoor. Maar alle begin is moeilijk.
Tot 28 augustus is er een mogelijkheid om deze sport onder de knie te krijgen.
Ze beginnen om 14.00 uur, maar zorg dat u op tijd bent, want er moeten heel wat skates worden ondergebonden.

                                               HET RECREATIEVOETBAL

Al jaren zijn ze op donderdagavond in het strafschopgebied te vinden. Mannen, die een aantal kruisjes al gepasseerd zijn en toch willen voetballen. Ze voelen zich nog te jong voor het wandelvoetbal, dus trekken ze zo nu en dan nog een sprintje.
Op de kopkant van het veld staan minidoelen en men speelt 5 tegen 5 / 6 tegen 6.
Van 19.00 – 20.00 uur zijn ze in de weer en daarna is het tijd voor de derde helft. Na onze ronde om het veld en genietend van de koffie , zien we plotseling Johan van de Bogaerd het veld verlaten. Geblesseerd? Neen, hij loopt door, dus zal er wel wat aan de hand zijn.
Het blijkt dat Johan de bal over de hekken geschoten heeft en dan wachten er uitsluitend brandnetels om het speeltuig terug te vinden. Het ontlokt bij John Soudan de volgende uitspraak over Johan. “Johan is niet de man van de fluwelen techniek, toch ging hij er altijd voor en liet zich daarbij gek maken door Isaac van Weerlee “.

Voor personen, die wel willen bewegen en niet te veel meters willen maken , is de donderdagavond groep misschien iets voor u? Stipt 19.00 uur trappen ze af.

Lekker bewegen voor en door ouderen kan binnenkort mogelijk ook weer via het wandelvoetbal. Informatie hierover volgt zodra dit gaat starten.

                                               ZATERDAGMIDDAG  ( CLUBMIDDAG)

Het bestaat al tientallen jaren. Op zaterdagmiddag is het clubgebouw geopend. Van 12.00 tot 17.00 uur en die traditie wordt nog steeds in stand gehouden.
Vroeger spraken bestuursleden zaken met elkaar door en werd er een kaartje gelegd. Tegenwoordig wordt er gekaart en is er een biljarttoernooi. Via de TV komt het Olympisch nieuws binnen.  Afgelopen zaterdagmiddag is er twintig jaar secretariaat ervaring in huis. Lau Zitman en Ger van Gemert hebben beiden 10 jaar als secretaris gefungeerd. Lau was dit in de zestiger jaren en dan is het toch mooi, dat hij zestig jaar later nog steeds op de club kan zijn, waar hij menig clubgenoot kan ontmoeten.
Hans de Graaf completeert deze middag het oud bestuur kader van de club.
Het is deze middag gezellig druk, iedere zaterdag lijkt wel op een mini – reünie. Daar mag je als club best trots op zijn, want bij menig stadsclub hoor je toch de klacht van de oudere generatie: “Ik ben geweest, maar ik kende niemand meer , Ik heb er niets meer te zoeken”.
Via diverse activiteiten , biedt Roodenburg mogelijkheden voor de ouderen aan, waardoor hun contacten niet verwateren. Daarbij doen we tot nu toe geen beroep op het Ouderenfonds.  En tussen de Blauw Zwarten kom je tegenwoordig menig kikker ( Lugdunum oud gediende) tegen.

 

AGENDA KOMENDE WEEK

Maandag 26 juli                     14.00 uur  Sportzomer 2021

Woensdag 28 juli                   14.00 uur  Sportzomer 2021

Donderdag 29 juli                   19.00 uur  recreatievoetbal en clubavond

Zaterdag  31 juli                     10.00 uur  Sportzomer 2021

                                               12.00 – 17.00 uur clubgebouw open en biljarttoernooi

Dinsdag 3 augustus               start selectie training senioren.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!