2201TV
NOORDWIJK ZH
tel. 071-3614530

Start

S'morgens 9 uur zit Roodenburg JO10-2 in het jeugdhonk. De spelers stroomden rond kwart voor 9 binnen en
begonnen zich te vermaken met de voetbaltafel die pas geplaatst is in het jeugdhonk. Aan de energie zal het zeker niet liggen.
Om 9 uur fluit Trainer Anass op zijn welbekende rode fluitje om iedereen te laten zitten.

Trainers Mo & Anass hebben zich voorbereid en hebben al wat op het bord gezet om te gaan bespreken met de spelers.
Vandaag zijn we met 8 man. Helaas is Anass Boukdir er niet bij vanwege een fiets ongeluk. Wij als team wensen hem alle sterkte.
Mede hierdoor krijgt Ahmed Shaikh van de JO10-3 zijn kans bij de JO10-2. De trainers gaven aan dat Ahmed een speler is om goed op
te letten.

Hier maken de trainers de opstelling bekend. Met Aanvoerder Khaled als keeper en de vertrouwde jongens in het veld gaat de JO10-2 richting SJC. Eenmaal in de kleedkamer geven Leider Abdelhamid & de trainers de jongens nog de laatste motiverende woorden mee om
richting het veld te gaan.

Eerste helft

Het fluitje gaat en de eerste helft is van start gegaan. Roodenburg start goed en komt al snel op voorsprong via Yassine Farih. 5 minuten later komt de 2-0 via Mo-Amine. Goede start zou je zeggen. Helaas is zo een snelle voorsprong altijd verradelijk. Roodenburg begint slordig
te worden en maakt de kansen niet af en je gokt het al als je de doelpunten zelf niet maakt dan maakt de tegenstander ze. Dat gebeurt, SJC scoort de 2-1 en dan wordt het al een stukje lastiger. Het doel was om in de eerste helft de voorsprong te behouden maar helaas scoorde SJC ondanks een touche van Khaled de 2-2 net voor rust.

Rust

In de rust waren de trainers niet ontevreden over het spel. Ze gaven alleen aan dat de jongens zich zelf meer moeten belonen en lekker door moeten gaan met hoe ze bezig waren. De tweede helft begint met een wijziging dat Ahmed dit keer start in de plaats van Mo-Amine voorin.

Tweede helft

De tweede helft is gestart en Roodenburg begint gelijk vel. Maar tegen de verhouding in scoort SJC de 3-2 en binnen een minuut de 4-2. De kopjes begonnen ineens te zakken van iedereen maar er werd al tijdens de bespreking aangegeven dat er niet opgegeven moet worden bij een achterstand. En dat deden de jongens ook niet. Het team begon steeds te drukken en de beloning moest uiteindelijk gaan komen. Daar was ie dan via een assist van Jayvi kwam Ahmed 1 op 1 met de keeper en hij faalde niet 4-3. Twee minuten later was daar weer Ahmed die vanuit een individuele actie de 4-4 maakt. Het was bijna tijd en Roodenburg had genoeg kansen helaas viel de goal steeds niet. In de laatse minuut krijgt Roodenburg een corner en die wordt genomen door Yassine Farih. Vanuit de kluts valt die bal in het midden voor de goal en daar was ie weer Ahmed 4-5 BAM! Daarna fluit de scheids af en Roodenburg gaat er uiteindelijk met de welverdiende winst vandoor.

Na de wedstrijd

De wedstrijd was klaar. Roodenburg gaat terug naar de club om te genieten van welverdiende frietjes. Wauw wat een prestatie van het team. We begonnen als een nieuw team in de 4e klasse en zijn na een half jaar een sterke 3e klasser geworden. Tijdens het eten van de frietjes kregen de trainers van een ouder een boeket bloemen voor hun inzet dit afgelopen half jaar. We gaan nu de winterstop in en hopen hierna weer lekker door te kunnen gaan met waar we mee bezig waren. Op naar 2022!!