Pieter Bothstraat 27
2315AP
LEIDEN
tel. 071-5233593

Roodenburg JO10-2 mocht weer eindelijk na de coronastop en wat aflastingen eindelijk hun eerste wedstrijd spelen in het nieuwe jaar.

Waar ze de afgelopen weken heel erg hard hebben getraind om weer in vorm te komen was
het vandaag tijd voor ‘het echie’. De jongens moesten het opnemen tegen ASC JO10-3, een team
dat dit seizoen nog geen pot heeft verloren!

Eerste helft:
Roodenburg begon de wedstrijd slordig en zenuwachtig. Er werden veel fouten gemaakt
en ze waren niet zo fel zoals op de trainingen. Het kon niet lang uitblijven en daar was ASC.
Ze scoorden de 0-1 en binnen 5 minuten was daar alweer de 0-2 in het net.

Tweede helft
De jongens kregen een harde en oppeppende preek en moesten zich in de tweede helft gaan revancheren. Maar helaas, de tweede helft begon weer slordig.
En de 0-3 kwam dan ook heel snel weer in het net te liggen. De wedstrijd leek niet meer te redden. Maar toen ontwaakte kleine Yassine Farih.
Hij was opgestaan uit zijn schulp, maakte een paar mooie acties en scoorde de 1-3. Een paar minuten later via een assist van Yassine kwam daar de 2-3 via Joah.
Keeper Khaled was er even niet helemaal bij en maakte helaas een grove fout en gaf zomaar de bal in de voeten van de tegenstander en zo kwam ASC de op 2-4.
Maar Roodenburg liet het er niet bij liggen en begon erin te geloven. Het tempo ging omhoog en de druk op ASC was enorm. Met een assist van Yassine via een corner kwam de bal in de voeten bij Mo-Amine, de keeper van ASC was kansloos: 3-4. Nog voordat ASC de tegengoal had verwerkt was daar weer Yassine
die 3 man voorbij tikte en de 4-4 scoorde. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen maar dan toch weer Roodenburg. Na een lange trap van Khaled kwam
de bal in de kluts bij Jayvi die de bal uit de lucht schoot en daar kwam de 5-4 voor Roodenburg. Daardoor is Roodenburg het nieuwe jaar
met een welverdiende overwinning begonnen.

Na de wedstrijd:
De wedstrijd zat er op en Roodenburg kon weer lekker naar huis. Voordat we naar huis gingen werden er eerst nog wat foto's gemaakt.
De foto's zijn op de teampagina van de JO10-2 te vinden. Foto's kunnen niet altijd serieus gemaakt worden hier een voorbeeld van ;)