Leerzame workshop voor toekomstige arbiters

Donderdagavond 11 maart 2010 vond in het jeugdhonk de workshop voor scheidsrechters plaats. Onder leiding van Serdar Gözübüyük, scheidsrechter in de Jupiler League, en Jan Veltrop, coachassistent scheidsrechters van het district West 1, kregen de ongeveer 20 deelnemers voorlichting over het scheidsrechter zijn en wat erbij komt kijken.

 

Het werd een boeiend verhaal waarbij de zaal van meet af aan enthousiast mee deed. Alle bezoekers kregen eerst een rode en gele kaart en daarna kwamen er clips met overtredingen. Die overtredingen werden gemaakt in wedstrijden van de Betaald Voetbal Organisaties en de beelden werden real en in slow motion getoond. Daarna moest iedere deelnemer tonen of het een overtreding was die kon worden afgedaan met geel of met rood. Na iedere clip volgde dan de uitleg van Jan Veltrop. De deelnemers mochten aan het eind van de clip de kaarten houden. Ze komen zeker van pas als ze straks arbiter zijn.

In het tweede gedeelte van de bijeenkomst werden de moderne communicatiemiddelen van het arbitrale viertal getoond. De oortjes, maar ook de grensrechtervlaggen die bij het betaalde voetbal zijn voorzien van geluid. Steekt een assistent-scheidsrechter zijn vlag op, dan gaat er een signaal in het oortje van de arbiter.

Het derde gedeelte bestond uit clips waarbij de deelnemers moesten aangeven of het wel of niet buitenspel was. Ieder moment werd van commentaar voorzien en spelers werden erop gewezen dat men tactisch voordeel kan halen uit het goed kennen van de regels.

De avond werd afgesloten met een serie bloopers. Dit was goed voor de lachspieren. De stemming zat er deze avond goed in, want na afloop werden er 11 formulieren ingevuld door de deelnemers. Zij allen willen de jeugdscheidsrechterscursus gaan volgen. Een dergelijke cursus duurt 1 avond en ongeveer 2 uur. Na het volgen van deze cursus krijgt men een officieel certificaat. Serdar zal opnieuw deze cursus verzorgen bij Roodenburg.

Wellicht zijn er nog meer personen, bijvoorbeeld ouders, die deze cursus van 1 avond willen volgen. Schroom niet en stuur z.s.m. een e-mailbericht naar onze verenigingsbegeleider. Zijn e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.