Ernst Happel en Wiel Coerver op Noord

ERNST HAPPEL EN WIEL COERVER ALS
TOESCHOUWERS OP NOORD

4/5/1969

Wat zich nog weinigen kunnen herinneren is het feit, dat Ernst Happel en Wiel Coerver op zondag 3 mei 1969 als toeschouwers op bezoek waren bij de amateurwedstrijd van Roodenburg tegen CVV.
Ernst Happel was op dat moment hoofdtrainer van Feijenoord. Ernst Happel won met Feijenoord een jaar later de Europacup 1 en deed dit eveneens met HSV. Hij bereikte met het Nederlands elftal de WK finale van 1978. Het Praterstadion van Wenen werd later het Ernst Happelstadion.
Ernst Happel won als trainer met twee verschillende clubs de Europacup 1. Andere trainers, die dat deden waren Ottmar Hitzfeld, Jupp Heynckes, José Mourinho en Carlo Ancelotti.
Wiel Coerver was in dat jaar trainer van Sparta. In 1974 was Coerver trainer van Feijenoord en met die club won hij de UEFA cup. Coerver werd vooral wereldberoemd door het kappen en draaien.
Hij zocht contact met bewegingswetenschappers en ontwikkelde de zogenaamde Coervermethode.
Deze methode is nu een begrip in de gehele wereld. Bijna alle jongens voetballers in de gehele wereld groeien nu op met deze methode.
In het verslag hieronder staat, dat ze niet voor niets naar de wedstrijd kwamen kijken. In het verslag staat te lezen, dat ze mogelijk voor twee jonge knapen van Roodenburg kwamen.
Dat is later uitgekomen. Bert Jansen, de 17 jarige voorhoedespeler van Roodenburg tekende vlak hierna een éénjarig B contract bij Sparta. 
Wim Rijsbergen volgde de vertrekkende trainer Pim van der Meent op, die trainer werd bij PEC. Een jaar later verkaste Wim naar Feijenoord, waar Happel trainer was.
In de laatste wedstrijd speelde Roodenburg zich veilig. Dit was de eindstand.

 

stand                      coerver


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.