Roodenburg Actueel 2014 - week 52

DE ROODENBURG  ZIJLCUP 2014

Zondag 28 december. In de Zijlhal wordt er jaarlijks gespeeld om de Zijlcup. Roodenburg organiseert dit zaalvoetbaltoernooi. Sinds 2 jaar is dit een geheel Leidse gebeurtenis geworden.
Het is ook het enige moment van het jaar, dat diverse Leidse clubs met elkaar optrekken.
Toernooien met louter Leidse clubs staan niet meer in het jaarprogramma van het Leidse voetbal. Het toernooi wordt georganiseerd door Marcel van der Burg, Mario van der Pluijm en Bram Florijn. Ze hebben de zaakjes voor elkaar. Goede zaalscheidsrechters zijn er ingevlogen.
Het toernooi is gesponsord door Party centrum de Zijl, Online Luxury en La Label, Musthaves voor elke vrouw.

Het toernooi verloopt sportief en dat komt doordat teams het jaar leuk willen afsluiten en de goede leiding.
Bij zaalvoetbal is het vaak alles of niets. Soms ziet het er onbeholpen uit, dan weer wordt men getrakteerd op hoogstandjes.
Een voorbeeld daarvan ziet het publiek in de wedstrijd van Roodenburg za tegen de zondagafdeling.
De zaterdag 1 wint die wedstrijd met 4-0. Bij 1-0 stuurt Michael van Kooperen Hassan Bouda het bos in en in dezelfde wedstrijd scoort van Kooperen van achter het standbeen.
Vanaf de tribune krijg ik de opmerking'"Ik wist niet dat hij dat kon ".
Hassan en de ploeg pakken het dollen gelaten, maar sportief op. Bij sportief spel behoort, dat men soms zijn meerdere moet erkennen en is dat het geval, dan geeft men de speler, het team de hand en feliciteert men hem/ ze met de prestatie.

Voordat de kruisfinale wordt gespeeld zijn er eerst de poulewedstrijden.
De eindstand daarvan is als volgt:

Eindstand poule A: Lugdunum 9, Rijnland 4, GHC 2, UVS 1 punt. Poule B: Roodenburg za 7, Leidsche B 4, LSVV'70 4, Roodenburg zo 1 punt.

Hierna volgen er kruisfinales en daarbij speelt de winnaar van poule B tegen de verliezer van poule A. Wie verliest is klaar!
Roodenburg za begint tegen UVS za. Na 13 minuten is de stand 0-0 en moeten er penalty's worden genomen. UVS wint na strafschoppen.
Titelhouder GHC is de tweede die klaar is. Ze verliezen van Leidsche boys zondag met 2-0 en het is Michel Schouls, oud GHC, die het feestje bederft.
Verliezend finalist van vorig jaar FC Rijnland is de derde ploeg, die naar huis mag. LSVV 70, cupfighters zowel op het veld als in de zaal leggen de Rijnlanders over de knie. (1-0)
De vierde kwartfinale gaat tussen Roodenburg zo en Lugdunum za. Lugdunum za wint.

In de halve finale spelen UVS za en LSVV 70 met 1-1 gelijk en de cupfighters nemen de strafschoppen beter dan de blauwwitten.
In de andere halve finale verslaat Lugdunum zaterdag Leidsche Boys zondag.

De troostfinale gaat tussen UVS za en Leidsche Boys zo. Die wedstrijd eindigt in 2-2, waarna Leidsche boys de penalty's beter neemt.

De finale wordt dus Lugdunum za - LSVV 70 en niemand had bij de bookmakers deze finalisten voorzien. Lugdunum laat er geen gras over groeien.
De studenten gaan er met 4-1 op en door dit resultaat gaat de Zijlcup 2014 naar de Kikkerpolder.

Tot slot zei opgemerkt dat www.leidenamateurvoetbal.nl de gehele dag aanwezig was in de zaal met cameraploeg en journalisten.
Een uitgebreid verslag treft u vanaf maandag aan op de site van het amateurvoetbal van Leiden en omstreken.

ROODENBURG E1 EERSTE OP KERSTTOERNOOI ALPHENSE BOYS

Vorige week zondag nam Roodenburg E1 onder leiding van trainer Gloire Kalangu deel aan het kersttoernooi van Alphense Boys.
De E1 gaat met een goed gevoel de winter in. In hun klasse legden ze beslag op de eerste plaats.
Er werd gelijk gespeeld tegen DEM en gewonnen van Floreant, Vreeswijk en Roda '23.
Een goede prestatie, die wordt vervolgd in januari, want dan gaan we trainen voor de tweede helft van het voetbalseizoen.

DEZE WEEK

A en B junioren zijn bezig met het halen van hun spelregelbewijs. Voor 1 januari moet dit bewijs gehaald worden. Het kennen van de spelregels is een van de middelen om de spelverruwing tegen te gaan.

Dinsdagmiddag is het kerstkaarten en sjoelen. 9 tafels en 6 sjoelsters hebben de sterke wind getrotseerd  Een middag, waarbij ook andere Roodenburgers mogen aanschuiven en twee personen geven gehoor aan deze oproep.
Voor alle deelnemers en bezoekers is er een "kerstprijs" en tussen het spel door worden er zelfgemaakte vishapjes geserveerd.
Deze middag wordt er een aanval gedaan op het record in drie giftjes. In februari 2012 staat dat in de boeken met 6369 punten. Hans Budding is de recordhouder.  Willem van der Born komt deze middag tot 6327 punten. Denkt u nu niet, daar zitten alleen broodkaarters. Het gaat om de gezelligheid.
Deze middag is er voorts een diepterecord te melden. Isaac van Weerlee , deze week 80 jaar geworden, komt uit op 2955 punten. Zijn vriend maakt hem er op attent, dat mensen die minder dan 3000 punten halen, niet meer mogen meekaarten. Er wordt dus ook gedold.

Komende dinsdag dus het Oudejaars klaverjassen en sjoelen op verzoek van de bezoekers. Bij de prijzenkeuze zitten regelmatig prijzen, die mensen moeten activeren. Puzzelboeken, scheurkalenders met een opdracht zijn daar voorbeelden van.
Met oudejaar 2 prijzen om de mensen aan te moedigen een creatieve hobby te starten.

Joop Ravensbergen en Ger Schoonderwoerd gaan oliebollen bakken. Het is wederom een nieuw initiatief. De oliebollen kosten € 0,60 per stuk. Via twitter zie ik dat ze er 500 gaan maken. Ze zijn volop bezig met het kopen van krenten en rozijnen en het beslag. Ze denken nog na over wat te doen met de opbrengst.  Ik heb daar wel een bestemming voor: een tweede beeldscherm in de kantine. Een met een dubbelfunctie voor sponsoruitingen en dienend als gewone TV.

Deze week produceer en vertaal ik onze dertiende pupillentrainers bijscholing. Het thema wordt omgaan met een overwinning en een nederlaag.

Op de website zijn nu alle teamfoto's van de jeugd geplaatst. Verder staat er een verslag van het basketbaluitje op van de E1

Zaterdag ligt er sneeuw op het kunstgrasveld en zaterdagnacht vriest het.
Het sportbedrijf geeft nu via borden aan of er wel of niet op kunstgras gespeeld of getraind kan worden.

VOOR HET EERST OUDEJAARS KLAVERJASSEN EN SJOELEN

Dinsdag 30 december vindt het OUDEJAARS KLAVERJASSEN / SJOELEN  voor het eerst plaats.

We beginnen zoals altijd om 14.00 uur

Inschrijven vanaf 13.30 uur

De deelnemers mogen deze middag ook jonger zijn dan 55 jaar. Roodenburgers, die thuis zijn, zijn van harte welkom en ook het bestuur heb ik uitgenodigd.

NIEUWJAARSRECEPTIE  ROODENBURG ZATERDAG 3 JANUARI

Het bestuur van Roodenburg wenst u een sportief en gezond 2015 toe.

U bent van harte uitgenodigd op onze nieuwjaarsreceptie.

DE RECEPTIE VANGT AAN VANAF 15.30 UUR

Zoals gebruikelijk is er live muziek en vooral de oudere leden doen we een plezier met hun genre muziek

De jongere leden trappen eerst tegen de bal. Voor mededelingen over het recreatief voetbaltoernooi raadpleegt u onze twitter en facebook pagina.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.