Roodenburg Actueel 2014 - week 48

 

Op dinsdag krijgen alle leden een e-mailbericht toegezonden, waarin de algemene ledenvergadering wordt aangekondigd. Daar moet je bij zijn, wanneer het gaat om jouw club.

Op woensdag voeren we een D les uit volgens het talentenprogramma. Het is een goede zaak, wanneer een ervaren trainer meeloopt, meekijkt en een aantal aanwijzingen kwijt kan aan de trainers en de spelers.
Wil je het niveau van de jeugdopleiding verder opschroeven , dan zouden meer ervaren trainers eens een uurtje moeten meelopen met een groep. Lezen, zien en doen zorgen voor een snelle overdracht van de aanwezige kennis.
Voor de F pupillen is er door dezelfde Zwarte Piet gezorgd voor cadeaus voor alle F pupillen.

Vrijdag wordt bericht ontvangen dat Piet Klein is overleden. Zoon Richard en kleinzoon Wesley droegen het blauw/zwart.

Zaterdagmorgen is het rustig. Slechts 1 wedstrijd staat er op het programma. De D2 verliest met 2-5 van FC Lisse D8.

De Sint heeft het druk met de inkopen voor het klaverjassen/ sjoelen van  komende dinsdag. hij heeft veel zoets in petto voor de deelneem(st)ers.

HET VOETBALGEBEUREN

Het is tegenwoordig alles of niets. Vorige week zaterdag 10 thuiswedstrijden, afgelopen zaterdag alleen de D2 thuis en drie velden, die de rest van de zaterdag leeg bleven.
De D2 speelt de 2de wedstrijd op een heel veld voor de competitie. Het gaat al beter , nu wordt het 2-5 voor FC Lisse.
De E 2 haalt in tegen DOSR E4. Het wordt 4-0 voor de Veenders.
Zou de D1 baat hebben gehad van het talentenprogramma? In ieder geval weten ze voor het eerst te winnen bij Oegstgeest.

De zaterdag 1 mag zich zorgen gaan maken. Wederom blijven de punten bij Kagia en zijn er ondertussen te weinig punten gesprokkeld.  Een mannelijke overwinning lees ik op de website van Kagia. Zaterdag 2 incasseerde eveneens een nederlaag.
Zaterdag 3-4-5-6 winnen, maar de buitenwacht kijkt toch vooral naar het vlaggenschip.

Op zondag verloor zondag 2 met 6-1 van Teylingen 3 en won zondag 3 met 6-1 van Meerburg 6.
De zondag 1 komt niet van de laatste plaats af. Rijnland wint de derby met 2-3.

SINT NICOLAAS TRAINING VOOR DE MINI F

De trainer was er iets eerder dan normaal. Gepakt en gezakt stalde hij zijn fiets in onze fietsenstalling en begon aan de voorbereiding van zijn les.
Inmiddels kwamen de ouders met hun kinderen.
Trainer Leon had een drietal onderdelen uitgezet. 13 kinderen hadden de koude getrotseerd. Samen met Richard en Lorenz werd de training uitgevoerd.

DE TRAINING BEGON MET HET PEPERNOTEN SPEL

De trainer had drie vakken gemaakt en in ieder vak lagen ballen, die pepernoten voorstelden. De bedoeling van het spel was dat men pepernoten ging stelen bij de andere vakken. De kinderen holden met de bal in de handen van vak naar vak, andere kinderen dribbelden van vak naar vak.
De kinderen konden dus "uitrazen"en dat is vaak nodig, wanneer men deze kinderen traint, die veel bewegingsdrang hebben.

Na de inleiding verdeelde de groep zich over 3 onderdelen.

onderdeel 1 bevond zich bij het jeugddoel. In het doel hingen allerlei pakjes. Cadeautjes van de Goed Heiligman.
De opdracht was uitdagend en duidelijk. Probeer een pakje te raken, zodat die van de lat valt en dan mag je de inhoud hebben.  De trainer had de pakjes echter wel stevig vastgemaakt, want er moesten nog andere groepen komen.
Het uitdagende bij dit spel was dat de kinderen de bal door de lucht moesten trappen en ik kan u vertellen, dat de kinderen hun uiterste best deden om de pakjes te raken.

onderdeel 2  was een klein partijspel op kleine doelen, waarbij de begeleider meedeed.

onderdeel 3 bestond uit een laag doel met gaten. Hierbij behoorde weer een verhaal. De kinderen hadden pakjes en die moesten door de schoorsteen. Ze moesten de Sint daarbij helpen. Vanaf een bepaalde afstand moest men een stilliggende bal door een gat zien te trappen.

Met het helpen van de Sint wordt de fantasie van de kinderen aangesproken. Die rol willen ze allemaal.

Nadat alle onderdelen waren uitgevoerd was het tijd voor een groter partijspel, want ze moeten wel in beweging blijven.
Toen dat voorbij was, werden de pakjes uitgepakt en bleken er lolly's in te zitten voor de kinderen.

Terugkijkend was het een zeer geslaagde training volgens het principe , hoe men de jongste jeugd spelenderwijs wil laten leren voetballen volgens het Roodenburg leerplan.

DE JAARVERGADERING VAN MAANDAG 1 DECMEBER (morgen)

De jaarvergadering is toegankelijk voor alle leden, ouders van jeugdleden. De algemene ledenvergadering wordt in het clubgebouw gehouden, omdat er meer mensen worden verwacht.
In deze vergadering legt het bestuur verantwoording af voor het gevoerde beleid. Leden kunnen voorstellen indienen en vragen stellen.
Normaal gesproken vergadert een bestuur in de bestuurskamer en wordt er in petit comité vergaderd.
Mij wordt vaak de vraag gesteld: "Wie is er nu eigenlijk eigenaar van de club?". Dan antwoord ik: alle leden zijn eigenaar van de club en daarna kijkt men mij verbaasd aan.
Het zijn de leden, die een bestuur kiezen om de club te leiden. De leden kiezen daarbij personen, waarvan zij denken dat ze de potentie hebben om een club te leiden.

Heel veel leden zullen geïnteresseerd zijn hoe Roodenburg er voor staat.  Naast lid zijn of ouder zijn is er nog een restrictie om deze vergadering te mogen bijwonen. Men dient ouder te zijn dan 18 jaar.


De jaarvergadering begint om 20.00 uur.
Zorg dat u present bent.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.