Roodenburg Actueel 2014 - week 47

DEZE WEEK
We hebben veel lesmateriaal ontvangen voor scheidsrechters vorige week. Hierbij zaten ook spelregeltoetsen en hierboven treft u vier vragen en antwoorden aan om de spelregelkennis te verbeteren.

Op maandagavond is het zover. De D2 speelt als elftal zijn eerste wedstrijd. Voor de meeste spelers is dit de eerste wedstrijd op een groot veld. De ploeg wordt luidruchtig aangemoedigd. Tegenstander is UVS D6. Zijn sparren graag, want voor hen is een lichtwedstrijd eveneens een belevenis. De ruststand is 1-3, de eindstand  1-8.
Het begin is er. Over een aantal weken zijn de jongens gewend aan de "grote maten " van het veld.

Dinsdagavond oefent de E1. Uit tegen Hazerswoudse Boys E 1 is de eindstand 2-2.
Dinsdagavond oefent eveneens de zaterdag 1. Ze spelen tegen FC Rijnland en winnen met 2-6 aan de Mors.
In de corner wordt deze week een test gedaan, welke warme chocolademelk de kopers het lekkerste  vinden. Een beker chocolademelk krijgt een advies verkoopprijs van € 0,50.
Donderdag is Ger twee uur bezig om computer en televisie weer te resetten. Dit naar aanleiding van een bezoek van een monteur van een kabelexploitant.
Op de website zijn de eerste veranderingen aangebracht. Bij de rubriek clubinfo is het onderdeel lidmaatschap toegevoegd. Een lidmaatschap gaat men bijvoorbeeld aan voor een heel jaar. Stopt men zelf halverwege, dat heeft men de plicht om toch de contributie te betalen voor een heel jaar.
Heeft men een vriendenteam ( senioren of jeugd), dan is er bij Roodenburg speelruimte.

Op zaterdag zijn er foto's geschoten van de thuisspelende jeugdteams. Foto's voor de website en in dit geval de jeugdpagina en een paar actiefoto's in deze actueel.

De eerste foto's zijn zondagmorgen al geplaatst. F1, E 2 en A1 elftalfoto's staan nu op de teampagina's.

Actie dient er te worden genomen m.b.t. de kassa. Leden van de jeugdactiviteitencommissie kan men niet in de kou laten zitten. Er dient een ruit te worden geplaatst en daardoor zit men droog.
Verder wordt deze RB actueel in PDF formaat verstuurd. Er waren de laatste tijd veel klachten over ontbrekende teksten en foto's in de actueel.

LEIDEN SCHRAPT WEER WONINGPLANNEN IN BUURT VAN SPORTPARK NOORD


Zaterdag staat er een stuk in het Leidsch Dagblad dat een aantal verbeteringen aan het Kooiplein zijn geschrapt. Geen nieuwe woningen vlak bij het veld. In 2001 hebben we wethouders Pechtold en Hillebrandt ons voorgespiegeld dat we in ongeveer 2011 in een totaal vernieuwde woonwijk met veel nieuwbouw en een sociaal- economische evenwichtiger gezinsopbouw , een gemengde vereniging van ruim 650 leden zouden kunnen zijn. Op basis daarvan zijn ook de gebouwen en andere structurele kostenposten van Roodenburg afgestemd. Na enorme vertragingen blijkt dat er nu sprake is van afstel.
De huren van de sportvelden en andere kosten gaan omhoog. Uit een rapport van Libertas blijkt dat mensen in Leiden Noord en Slaaghwijk het laagste besteedbaar inkomen hebben van de gehele stad. Is het Waardeiland met € 42000 de plek met het hoogste inkomen, Leiden Noord, de Kooi en Slaaghwijk staan op plek 42, 43 en 44 met ongeveer € 19.200 per gezin.
Een ander detail: De bevolking van Leiden bestaat voor 71% uit Nederlanders en dit waren er 86080 inwoners in 2014. Er wonen 5239 Marokkanen,( 4%)  2237 Turken, ( 2%)  1890 Surinamers , (1%)  1284 Antilianen (1%) , niet westers 7999 (7%) en westers 16.428 inwoners.( 14%)
In Slaaghwijk is duidelijk sprake van een andere verdeling dan in de gehele stad.
Nederlanders (47%) , Marokkanen (18%), Turken ( 6%) Surinamers (5%) Antillianen (2%),Niet Westers ( 14%) en Westers ( 8%)


Roodenburg moet als vrijwilligersclub veel mensen, die afkomstig zijn uit Slaaghwijk, Kooi en Noord opvangen. En dat alles zonder subsidie.
Vele Leidenaren denken, dat Roodenburg leeft van de subsidies.
Het antwoord: Net als alle andere clubs  krijgt Roodenburg alleen maar een jeugdsubsidie van € 2,00 per jeugdlid.
Dankzij  veel inzet van te weinig vrijwilligers lukt het nog, maar het knelt wel!
Leiden, zou deze vrijwilligers best mogen koesteren, het is één van de laatste plaatsen in deze wijken,  waar veel wijkbewoners van diverse komaf, elkaar nog op vrijwillige basis  ontmoeten.


D2 ELFTAL INGEDEELD IN COMPETITIE

Het D2 elftal is ingedeeld in de competitie voor elftallen. Dit heeft plaatsgevonden in de zogenaamde Leidse afdeling.
Met de ouders zijn er afspraken gemaakt over het vervoer.
De D2 komt o.a. uit tegen ASC, v.v. Oegstgeest, VVSB, FC Lisse, Kagia, RCL, UVS, Voorschoten, Rijnsburgse Boys.

Zaterdag hebben ze voor het eerst gespeeld. Heel vroeg moesten ze weg. Niet iedereen was er en wij maakten een fout met de spelerspassen.
Die zijn er wel, maar waren nog bij de trainer van D1.

Maar ze komen er aan!

HET VOETBALGEBEUREN

Eén van de drukste dagen en nadat de zon doorkwam was er de gehele dag "reuring".
De F1 begon tegen Blauw Zwart F2. Met hesjes aan ging de wedstrijd gelijk op. Uiteindelijk won de F1 met 1-0.  De E2 moest het opnemen tegen Stompwijk E3. De wedstrijd kende 7 doelpunten, waarvan de Stompwijkers er 4 voor hun rekening namen.

Om 10.00 uur speelde de A1 thuis tegen RCL A2. Onder leiding van scheidsrechter Jan van der Burg werd het een lekkere pot op een glad wetraveld.

De A1 boekte haar derde overwinning.

Omdat het tweede vroeg speelde, mocht de D1 op het hoofdveld uitkomen tegen Warmunda D1. De Warmonders trokken aan het langste eind.  Het werd 1-3

De mini F hadden hun speeluur. De groep groeit als kool. Ze waren met 16 spelers en aan het eind was er "het partijtje"

De C1 , B1 en D2  verloren hun uitwedstrijd. De E1 won bij UVS met 2-6.

Hierna was het de beurt aan de senioren.
Zaterdag 2 verloor nipt van Ter Leede 3 met 1-2.  Zaterdag 3 haalde uit tegen Vitesse Delft 4. Hier werd het 7-1.  De zaterdag 4 vond het na 10-1 tegen Koudekerk genoeg.
Zaterdag 5 en zaterdag 6 lieten de punten aan de tegenstander.
Zaterdag 1 speelde 1-1 tegen Gouda. Met name de keeper van Gouda wist een aantal goede ballen uit zijn doel te ranselen.

De zondag 1 kan het niet bolwerken tegen Moordrecht. Er wordt verloren met 6-4.
Zondag 2 wint thuis van Lugdunum en zondag 3 uit bij GHC.

KERSTMAN VERVANGT SINTERKLAAS

Sinterklaas zal dit jaar Roodenburg niet aan doen. hij heeft het te druk. Mogelijk stuurt hij toch nog zijn Pieten richting de mini F en F pupillen.
Met kerst schuiven de mini's en F pupillen wel aan.
Dan doen we een groot feest me 80-90 kinderen.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.