Roodenburg Actueel 2014 - week 40

 

In aanloop naar het Leidens ontzet vindt traditioneel de TAPTOE plaats. Een aantal Roodenburgers is de mening toegedaan , dat je als club daar niet mag ontbreken en met volle overgave is er gewerkt om onze club te presenteren voor de Leidenaar.
De leden van de activiteitencommissie  Carla en Wim, Johan en Monique, Dave, Rinus en Nel hebben zich de "tandjes"gewerkt om onze "Roodenburg kar " weer verrassend voor de dag te laten komen.
Op hun vrije zondag, doordeweeks, er zijn tientallen uren arbeid in verdwenen.
Donderdag brak het uur van de waarheid aan. Zouden ze weer hoog eindigen?

Een ander traditioneel gebruik bij 3 oktober is het eten van hutspot. Op maandag en dinsdag is die gemaakt voor de bezoekers van de dinsdagmiddag kaart - en sjoelclub.

Henk Disselveld, onze aardappel schiller had heel veel kilo's te schillen , ik zag op de bon verder dat er 7,5 kilo peen en 6,5 kilo uien waren besteld.
Diezelfde maandag werden er 60 ballen gehakt gebraden.
Dirk van der Zwart heeft twee dagen zijn uiterste best gedaan en kon op dinsdag zelf niet meekaarten.
Deze dinsdag werden er 2 giftjes gespeeld en daarna was het tijd voor een kostelijk maal. Dirk en Co schepten op, 45 deelnemers en bezoekers genoten.
Voor de kok was er applaus en drop en wat is een nog grotere genoegdoening voor een kok?  Alles op, zelfs van de randen moest men schrappen.
Dat was dinsdag dus het geval en de start voor 3 oktober kan je zonder meer succesvol noemen.

Een feest dat nog niet is ingeburgerd in District West 2 van de KNVB is het offerfeest. Het district kent diverse grote steden zoals Rotterdam. Den Haag, Delft, Leiden, Gouda, Dordrecht,  Zoetermeer, Alphen a/d Rijn en in de meeste steden wonen er relatief veel nieuwe Nederlanders. Nederlanders, die een ander geloof belijden.
En laat dit jaar precies op een speeldag dit feest worden gevierd. Veel ouders gaven aan, dat hun kind komende zaterdag dit feest gaat vieren en men verzocht ons om de wedstrijden niet te laten doorgaan.
Reeds vorige week werd er een verzoek gedaan aan de KNVB, maar dit verzoek werd geweigerd. Bij bekerwedstrijden is geen uitstel mogelijk, neem maar contact op met de tegenstanders en vraag ze of ze willen meewerken.

Ik werd sterkte gewenst en heb dit geweten. Bellen, mailen, KNVB verwittigen, het zoeken naar de juiste contactpersonen bij clubs, het heeft ongeveer 7 uur werk gekost.

Een aantal verenigingen heeft meegewerkt, andere clubs zagen geen mogelijkheid om op een andere dag te spelen.
Waar ik nog wel even naar heb gekeken is de speeldagenkalender van West 2. Ik zie daar dat er wel rekening wordt gehouden met de herfstvakantie, maar voor het offerfeest is nog geen ruimte, terwijl het aantal KNVB leden, die dit feest vieren, behoorlijk hoog moet zijn.

Ik noem het de andere kant van de medaille en dan noem ik het schrijven van verweerschriften omdat men zich niet gedraagt, zoals het moet.
Trainers, spelers, begeleiders hebben een voorbeeldrol en zijn er veel "allochtone spelers"in je groep, dan wordt dit met een vergrootglas bekeken.
Het reageren op een beslissing van een arbiter is altijd een reactie, van wat er is gebeurd. En daarop wordt nooit teruggekomen.
Het beste wat vooral de aanvoerder kan doen is om de scheidsrechter aan te moedigen het de volgende keer beter te doen.
Ga je toch door met kritiek spuien, dan gebeuren er drie zaken. Er ontstaat irritatie bij scheidsrechter en spelers en weg is de wedstrijdconcentratie en valt de organisatie weg.

De voorbeeldrol van de pupillentrainer , was één van de items , van onze eerste pupillentrainerscursus op woensdagavond.
Een goede jeugdtrainer houdt rekening met de wensen van het kind. Een F pupil wil spelen. Voor hem is iedere wedstrijd een avontuur en de F pupil, die gaat voetballen denkt niet aan kampioen worden. Daar denken eerders de ouders aan, wanneer het team een paar keer achter elkaar gewonnen heeft.
De pupillentrainer moet zich echter niet in de war laten maken. Hij moet zorgen, dat kinderen iedere keer weer met plezier naar de training komen.
Dat is een graadmeter of kinderen wel lang blijven voetballen of al snel stoppen en voor de voetbalclub verloren zijn.
Het thema was dit keer schieten en intensief zijn onze trainers Gloire, Selemon en Marco ingegaan op de volle wreeftrap.
Hoe is het bewegingsverloop, hoe kun je corrigeren en welke schietoefeningen moet een F, E en D pupil beheersen.
Na de cursus hebben de deelnemers het eerste cursusprogramma op PDF formaat ontvangen en kunnen de komende weken aan de slag.

Donderdagavond is het taptoetijd. Eén ding heb ik voor Roodenburg nooit gedaan en dat is meelopen met de Taptoe. Dat wil niet zeggen, dat ik geen bewondering heb voor het enthousiasme om toch mee te doen.
Ik ga wel kijken naar de taptoe  En Roodenburg valt op doordat er veel licht, veel geluid wordt meegevoerd, terwijl de ploeg zelf  zeer gedisciplineerd zich voortbeweegt langs de meute.
Dat is de fotograaf van het Leidsch Dagblad niet ontgaan. Van de Roodenburg groep werden de volgende foto's geschoten.

HET VOETBALGEBEUREN

Er werd maar heel weinig gespeeld op deze zaterdag. De zaterdag 3 wachtte tevergeefs op Quick Boys 6.

De zaterdag 1 speelde wel en kreeg een forse nederlaag te verwerken. De rust was 1-2 en na de rust viel al snel de 1-3 en daarna was het afgelopen.
De tegenpartij combineerde snel , vaak via het midden en als oorzaak zou ik zeggen, dat bij balbezit er vaak 7-8 spelers voor de bal liepen en dan maak je de ruimte voor de tegenpartij wel heel erg groot.

Op Zondag komt Floreant weer op bezoek. Ze winnen uiteindelijk weer met 3-1.
Het meest typerend zijn twee identieke doelpunten die de Boskopers maken. Op zaterdag is dat de 1-3, op zondag de 0-2. In beide wedstrijden krijgt Floreant een directe vrije trap, net buiten de 16 meter en midden voor het doel. Dit noemen we direct doelgevaar en als dat er is, dan moeten alle spelers het doel verdedigen. Hoe meer mensen de bal kunnen tegenhouden, des te beter. Zowel op zaterdag als op zondag zie ik meerdere Roodenburg spitsen , die op de middellijn wachten. Waarop? Op een bal van de keeper? In beide gevallen was dit niet het geval en stond men te wachten om de beginschop te nemen.

DE KOFFIEBAR ZOEKT VERSTERKING OP ZATERDAGMORGEN

Medewerk(st)er in het clubgebouw.

Taak: verzorgen van koffie, thee en frisdranken
het frituren/ bakken van snacks
het beleggen van broodjes.
Wanneer 1 x per maand op zaterdagmorgen.
Tijdstip : 11.00 tot 13.00 uur

nodig:
Het kunnen werken met een kassa.
klantvriendelijk
Leeftijd minimaal 16 jaar
Spreken van de Nederlandse taal
Letten op hygiëne.

Voldoet u aan dit profiel, neem dan contact op met het bestuur. Ze zijn er iedere maandagavond van 19.30 uur tot 20.00 uur.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.