Roodenburg Actueel 2014 - week 35

HET VOETBALGEBEUREN
Zaterdagmorgen wordt de eerste jeugdwedstrijd gespeeld en dat betreft dan onze D groep, die het opneemt tegen Alphia  D2. Het is een wedstrijd, die wordt gespeeld op een heel veld en omdat er veel E spelers mee doen is het voor de meeste kinderen wennen aan de afmetingen. De rust gaat in met 2-2. Na de pauze gaat de limonade werken en loopt Roodenburg uit naar 8-3.
De zaterdag 1 voert op wetra deze morgen een extra training uit, in aanloop van de wedstrijd 's middags tegen FC Boshuizen zat.
Zaterdag 2 bekert tegen Voorschoten 3. Er wordt met veel druk naar voren gespeeld. Voorschoten heeft moeite om onder deze druk uit te komen en daardoor heeft Roodenburg veelvuldig balbezit op het middenveld. Het wordt uiteindelijk 4-1.
De zaterdag 1 speelt hierna nog voor de beker tegen FC Boshuizen zat. De ruststand is 2-0 en in de tweede helft loopt de ploeg uit naar 4-0. Aan het eind van de wedstrijd zijn er "krampgevallen  waarneembaar ". Boshuizen komt terug tot 4-2, wat de eindstand wordt.
Het meest opmerkelijk feit, waar toeschouwers nauwelijks oog voor hebben gehad, was het volgende.
In de eerste helft speelt Roodenburg 1 richting de Volkstuinen. Het vizier van spits Zakaria Bardaa staat deze middag niet op scherp. Eén van zijn schoten gaat hoog over het doel en de ballenvanger en komt terecht in één van de bomen. Een woudduif, die het spel volgt, is danig verrast door het schot, dat vlak in zijn buurt inslaat. De duif is zodanig geschrokken, dat het beest op de vlucht slaat en verdwijnt in de richting van de Zijl.

Zaterdag 3 heeft enige routiniers van zaterdag 4 meegenomen. Zij verrassen door het sterke FC Lisse 3 in Lisse te verslaan met 2-3.

De zondag 1 komt goed voor de dag tegen derde klasser Teylingen. De ruststand is 0-1.
In de tweede helft wordt de achterstand omgebogen in een voorsprong, maar tegen het eind zijn de krachten verspeeld en kan Teylingen de gelijkmaker aantekenen.

ZIEKENBOEG
Een bekende verschijning op Noord. Die grote scheidsrechter, die iedere week zijn potje fluit. Mohammed Nour. Mohammed is inmiddels weer thuis na verblijf in het ziekenhuis. Wij wensen hem een voorspoedig herstel toe.

TRAINING F PUPILLEN.

Maandag 1 september begint de training van de F pupillen. F pupillen zijn geboren tussen 1/1/2006 tot 1/1/2008.
Er wordt getraind vanaf 17.45 uur tot 18.45 uur op maandag en woensdagavond.
De eerste week staat de training onder leiding van Robin van Wieringen.

JEUGDTRAINERSOVERLEG,  START SEIZOEN 2014-2015
Het hoofdbestuur/ jeugdbestuur vergaderen maandagavond 1 september om 20.30 uur met alle jeugdtrainers.
Plaats van handeling : de bestuurskamer.

AANVRAGEN JEUGDSPORTFONDS
Let op: de contributie moet voor 15 september voldaan zijn. Sommigen moeten hiervoor een aanvraag doen bij het jeugdsportfonds. Henny, onze administrateur gaat binnenkort op vakantie en dan is men te laat.
Henny is op werkdagen van 12.30 uur tot 14.30 uur op de club. Vergeet bij de aanvraag uw recente loonstrook niet.

Contant betalen contributie kan op dezelfde tijden als boven of op maandagavond van 19.00 uur tot 20.15 uur.

KOMEND WEEKEND VOLLE BAK OP NOORD

Zowel de zaterdag 1 als de zondag 1 beginnen de competitie met een thuiswedstrijd.
Zaterdag direct de eerste Leidse derby tegen DOCOS za. Docos concentreert zich volledig met haar standaardteam op de zaterdag.
Hoe Roodenburg er voor staat, is vanaf 14.30 uur zichtbaar.

We raden u aan om per fiets. wandelen richting sportpark te komen. Er is gebrek aan parkeerruimte en er zijn deze middag 5 thuiswedstrijden.

Zondag ontmoet Roodenburg de eerste vereniging uit de omgeving Gouda.
Om half drie trapt men af tegen Bodegraven.

SPONSOR KLEDING

Regelmatig komen er kinderen naar trainers, jeugdbestuursleden met de vraag: Andere kinderen krijgen een tenue van de club en waarom wij niet?
Het antwoord, dat wij dan geven is, dat een bedrijf dan bereid moet zijn om die kleding te betalen. Daarvoor in ruil krijgt het bedrijf dan reclame op het tenue.
En daarna wordt het stil. Leiden Noord kent wel een aantal bedrijven, maar het is zeker niet het economisch hart van de stad.

Bedrijven, die bij Roodenburg als shirtsponsor optreden,  hebben een bepaalde sympathie voor de club. Dat kan zijn dat de ondernemer zelf bij Roodenburg heeft gespeeld of nog speelt. Het kan zijn dat familieleden er spelen of dat een werknemer van een bedrijf de blauwzwarte kleuren verdedigt. Andere bedrijven doen het omdat Roodenburg haar sociale taak uitvoert, waardoor kinderen via sport kunnen blijven meedoen in deze maatschappij. Zo zijn er allerlei redenen om de club te willen helpen in deze "moeilijke tijd ".

Voordat ik verder ga over sponsoren, wil ik een misverstand in de stad eens nader toelichten. Er wordt nog wel eens geroepen : Roodenburg krijgt toch ieder jaar een heleboel subsidie en wordt toch al gesponsord door de gemeente?  Het antwoord moge helder zijn. Net als alle andere Leidse clubs , krijgt de club een bedrag van € 2,00 per jeugdlid van de gemeente. Andere subsidies krijgt men al jaren niet meer en dankzij zelfwerkzaamheid, zuinigheid behoort Roodenburg anno 2014 tot de Leidse clubs met de minste schulden.
Maar daarvoor moet men wel energie steken in de contributieheffing, de kantine en de sponsorinkomsten. En een manier om de club dus te helpen , is het betalen van de kleding voor een team.

MAG IEDERE RECLAME OP EEN SHIRT, BROEK?

Wanneer een bedrijf of meerdere bedrijven willen sponsoren, dan geldt dat aan de voorkant van een shirt maximaal drie al dan niet dezelfde reclame-uitingen mogen worden aangebracht met een totale oppervlakte van 600 cm2.. Aan de zijkant van elke mouw van het shirt mag maximaal één reclame-uiting worden aangebracht van maximaal 20 cm2.
Aan de achterkant mogen maximaal twee reclame-uitingen  staan.
Daarnaast is reclame mogelijk op de broek. Op de kousen mag alleen het beeldmerk/logo van de kousenfabrikant staan of het logo van de vereniging.

De volgende reclame uitingen zijn niet toegestaan. Reclame voor sigaretten of shag; reclame voor alcoholische dranken, uitingen die in strijd zijn met de wet, de openbare orde of de goede zeden, uitingen die niet in overeenstemming zijn met de  eisen van goede smaak en fatsoen, uitingen die in verband kunnen worden gebracht met de seksindustrie en uitingen van politieke aard.

Behoort een bedrijf niet tot deze categorie, dan is men van harte welkom. Wel zien we een nieuwe tendens in de sponsoring bij kleine clubs ontstaan en dat is dat meerdere bedrijven samen een tenue sponsoren. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe tenue van de zaterdag 4.

Wanneer we dit tenue ontleden, dan zien we Remax makelaars op de voorzijde, en op de achterzijde Monfils bouw en Brothers.
Verder zien we op de mouw de Leidse sleuteltjes als kenmerk, dat het hier een club uit Leiden is. Op de broek is het clublogo van Roodenburg te vinden.

Roodenburg Zaterdag 4 in het nieuw. De volgende sponsoren hebben dit mogelijk gemaakt: Monfils bouw , Joop Turk schilderwerken , sneakers stores van gebroeders Ederveen , Hans Moenen bestratingen , Remax makelaars , Joop Turk Sr kamerverhuur.

 

Mogelijk bent u na het lezen van dit verhaal geïnteresseerd geraakt in het sponsoren van Roodenburg.
Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie. Wij nemen dan contact met u op.

 

DEZE WEEK.
Maandagavond starten de D pupillen met de training. 9 kinderen zijn er present en ook bij de A junioren wordt de troepenmacht groter.
Dinsdagmiddag zijn er twee gebeurtenissen, waar Roodenburgers mee bezig zijn.
De crematie van Ton Pennenburg en de start van het klaverjas en sjoelseizoen.
Een aantal Roodenburgers verblijft deze middag op Rhijnhof en 32 personen nemen deze eerste middag al deel aan het kaartspel.
Het lijkt wel of er een aantal deze zomer hebben geoefend, want er wordt deze middag "hoog gekaart" en tweemaal gaat er gejuich op , wanneer er wordt geroemd "Vier Vrouwen". Iets wat bijna nooit voorkomt en nu tweemaal op één middag.
Dinsdagmiddag starten de E pupillen eveneens met de training.
's avonds gaan er 2 van de 3 bekerwedstrijden door. De zondag 1 speelt verdienstelijk gelijk tegen Lugdunum zaterdag  ( 3-3).
De zaterdag 3 blijkt een lastige tegenstander voor Kagia 2. De zaterdag 3 laat zich in het begin overbluffen door de Lisserbroekers en staat na 10 minuten op 0-2. Vlak voor de rust draait men een vrije trap keurig in de bovenhoek en is de ruststand 1-2. In de tweede helft vallen er nog meer doelpunten en is de eindstand uiteindelijk 3-4.
Op woensdag en donderdagavond wordt het steeds drukker. Spelers bereiden zich voor op een nieuw seizoen. Zaterdag 4 ziet deze avond 16 man trainen, ze zijn ambitieus en komen uit in de reserve 4de klasse. Dat heeft ook voordelen, men mag doorwisselen. Op vrijdag sparen de spelers voor een hapje. Samen sparen, samen trainen, samen eten. Het komt de teamsfeer zeker ten goede. Wat er ook bij hoort is dat er na de maaltijd wordt opgeruimd.
Dan is het feest compleet.
Zondag gaan zondag 2 en zondag 3 trainen. Niet iedereen is nog terug. Voordat er wedstrijden gespeeld worden, is het goed dat groepen in training gaan. Vooral oudere spelers komen vaak niet ongeschonden uit de strijd, wanneer ze ongetraind een wedstrijd gaan spelen.

BELANGRIJK      GEVRAAGD

Kantinemedewerk(st) ers voor de volgende dagen:

Zaterdagmorgen van 10.30 uur tot 13.00 uur, eens in de drie weken.

Donderdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur.

Hoe meer vrijwilligers zich aanmelden, des te minder hoeft men een dienst te draaien.

Informatie bij Henk Tegelaar

071 5313053

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.