Roodenburg Actueel 2014 - week 34


Op dinsdagavond spelen de zaterdag 1 en de zondag 1 een bekerwedstrijd tegen respectievelijk Gol sport en UVS zaterdag.
De zaterdag 1 verliest aan de kade met 4-2. De zondagafdeling bereikt de rust met 0-0 en krijgt een paar dotten van kansen om op voorsprong te komen. In de tweede helft loopt UVS uit naar 0-4.
Deze week zijn de trainingen van de A en B jeugd begonnen. Nog niet iedereen is back in town, dus moet je als trainer improviseren.
Woensdagavond was de wedstrijd voor Wout Holverda bij Rijnsburgse boys. Een paar Roodenburgers gaven acte de presente. De opbrengst ging naar het Alzheimer fonds.
Donderdagavond is het parkeerterrein overvol op de clubavond. Zaterdag 1, 2, 3, 4 en 5 , alle groepen zijn in de weer. Voor zaterdag 6 dringt de tijd om in ieder geval niet ongetraind aan het seizoen te beginnen.
Zaterdagmorgen was de meerkamp en zouden de mini F beginnen met de training. Trainer Leon was er wel, maar de mini's lieten nog even op zich wachten.
Zaterdag zijn er 3 wedstrijden. De zaterdag 2 wint met 7-1 de eerste bekerwedstrijd tegen SEV 3.
De zaterdag 4 oefent tegen Meerburg 3 en wint met 5-1. De zaterdag 3 moet voor de beker de meerdere erkennen in Noordwijk 3. Aan de Duinwetering wordt het 5-1 voor Noordwijk 3.
De wedstrijd van zaterdag 1 wordt op het laatste moment afgelast.
Zondag speelde de zondag 3 tegen Football Factory. De punten werden gedeeld, de eindstand 2-2.

EEN RELAXTE VIERKAMP


Zaterdagmorgen 23 augustus. Het was kwart over acht en de lucht werd pikzwart. Een onweersfront trok over sportpark Noord en buienradar werd nauwkeurig in de gaten gehouden. Zou het nog opklaren? Het gebeurde inderdaad, een reden voor 20 kinderen om mee te doen aan de meerkamp.  De beide combifunctionarissen Robin en Said namen de leiding over het veldgebeuren en werden daarbij geassisteerd door de trainers Selemon, Aziz, Marco en Gloire. Voldoende begeleiding om in een veilige omgeving sport te beleven.
4 onderdelen werden er deze morgen uitgevoerd en in het programma werd rekening gehouden met wat kinderen graag willen als ze voetballen.
Wanneer u terug gaat naar uw eigen jeugd, dan weet u,  dat dit schieten op doel is. Dus konden de spelers penalty's nemen op de keeper van de D1, Hicham Nour. Die kreeg op die manier de eerste keeperstraining voor het nieuwe seizoen.

                 

Andere onderdelen van deze vierkamp waren het jongleren met de bal om het balgevoel weer terug te krijgen, het dribbelen gecombineerd met coördinatieoefeningen en het inwerpen van de bal.

Met name het laatste onderdeel laat bij de club te wensen over. Men gooit te gehaast, niet volgens de spelregels en met 4 groepen van 5 spelers was er alle tijd om het eens goed uit te leggen en goed uit te voeren. Bij ieder onderdeel kon men eerst oefenen, daarna ging het om de punten.
De vierkamp werd besloten met een partijspel 9 tegen 9 met 2 keepers op 2 / 3 speelveld. Na anderhalf uur werden de kinderen door Robin naar de middencirkel geroepen. De winnaars van verschillende onderdelen werden naar voor geroepen. Mahu Bah was de snelste in de Bermuda Driehoek, Faisal Assakkach , vorig jaar nog uitkomend in de E2, hield de bal in een vierkant van 5 x 5 meter 53 keer achter elkaar omhoog. Extra regels waren dat de bal niet de grond mocht raken of het verlaten van het vierkant.
Bij het inwerpen lag de nadruk op de uitvoering en bij het penalty schieten bleek dat er meerdere koele kikkers waren, die alle vijf de penalty's wisten te verzilveren.
Hassan en Nadir van de D jeugd, wederom Faisal en zijn broertje Jabir bleken de bal foutloos te hebben ingeschoten.
Met de meerkamp begon de jongste jeugd aan het seizoen en tegelijkertijd werd er gewerkt aan de basistechniek van de spelers. Een woord van dank aan de begeleiding.
Komende zaterdag zijn er vermoedelijk nog geen oefenwedstrijden, maar mogelijk is er wel een  leeftijdsgebonden training. Het accent ligt dan op het schieten.
Welke schietoefeningen moeten een E en een D pupil beheersen?

START TRAININGEN
A.s. maandag  25 augustus beginnen de D pupillen onder leiding van de trainers Marco en Selemon. De start is 17.45 uur.  D pupillen zijn geboren in 2002 en 2003.  Ze trainen op maandag en woensdag.

START TRAININGEN.
A.s. dinsdag 26 augustus beginnen de E pupillen onder leiding van trainer Gloire.  E pupillen zijn geboren in 2004 en 2005.  Ze trainen dinsdag en donderdag van 18.00 - 19.00 uur

START MINI F
De jongste jeugd kan a.s. maandag en zaterdag terecht. kinderen geboren na 1/1/2008 zijn welkom bij het speeluur van "meester Leon".

De C jeugd en F jeugd gaan de week hierna van start.

HET KLAVERJAS EN SJOELSEIZOEN BEGINT DINSDAG 26 AUGUSTUS

Ze kijken er vaak weer naar uit. Hun wekelijks verzetje op dinsdagmiddag. A.s. dinsdag gaan we weer beginnen. De kaartspelen zijn vernieuwd, de sjoeltafel is in de olie gezet.
Men begint om 14.00 uur.  Inschrijven vanaf 13.30 uur en de deelnamesom is nog steeds € 2,00.

Deelname is vanaf 55+ voor Roodenburgers, supporters en bekenden.

BEKERPROGRAMMA DINSDAGAVOND  26 AUGUSTUS

Eerste en tweede wedstrijd KNVB beker.

Lugdunum  za 1            -  Roodenburg zo 1       aanvang 20.00 uur
GHC 2                          -  Roodenburg za 2       aanvang 20.00 uur
Roodenburg za 3          -  Kagia 2                     aanvang 20.00 uur

PROGRAMMA ZATERDAG  30 AUGUSTUS
KNVB beker
Roodenburg za 2          -  Voorschoten 3           aanvang 11.30 uur
ROODENBURG ZA 1    -  FC Boshuizen za 1     aanvang 14.30 uur
FC Lisse 3                    -  Roodenburg 3           aanvang 15.00 uur

PROGRAMMA ZONDAG 31 AUGUSTUS
KNVB beker

ROODENBURG ZO 1    -  TEYLINGEN 1            De aanvangstijd gaat op verzoek van Teylingen
                                                                       naar 13.00 uur.

IN MEMORIAM VAN TON PENNENBURG

Op donderdagmorgen ontvingen wij bericht, dat ons lid van verdienste Ton Pennenburg op 67 jarige leeftijd is overleden. Het bericht slaat in als een bom en er heerst verbazing. Ton, nooit gerookt, altijd in beweging, het is haast niet te geloven.
Voor de nieuwe generatie Roodenburgers is Ton een onbekende, maar toch was hij iedere week op bepaalde tijden present op de club.  Dat was dan in de weekenden, dat hij niet op de camping verbleef.

In een club zijn ze te vinden als een speld in een hooiberg. De duizendpoot. Een vrijwilliger, die vele functies voor de club heeft verricht en als je kan spreken van een Roodenburg duizendpoot, dan was hij er één.
Tot voor kort haalde hij op zondagmiddag de wedstrijdformulieren op van de in het weekend gespeelde wedstrijden. Hij controleerde die formulieren, want boetes kon de club niet gebruiken.
Was het formulier niet goed ingevuld, dan kreeg je aanwijzingen,  hoe het in de toekomst wel moest. Daarna verstuurde hij de complete formulieren per post naar de KNVB. Met de komst van het digitaal wedstrijdformulier, verviel in mei deze taak, want alle geledingen van de club gingen over op dit systeem.

De meeste clubleden zagen hem niet op maandagmorgen. Op dat tijdstip vervulde hij een andere clubtaak. Ton behoorde tot de schoonmaakploeg. Een ploeg, die iedere maandagmorgen actief is met het schoonhouden van het clubgebouw. Een klus, die iedere week terug komt. Het schoon maken van kantine, keuken, toiletten.
Een paar maanden geleden , kondigde Henk Tegelaar de oprichting van de klussenploeg aan. Een ploeg, bestaande uit oudere Roodenburgers, die in actie komen, als er een "technische klus" gedaan diende te worden. Op Ton kon men rekenen, waarbij wel rekening moest worden gehouden met de gezondheid van zijn vrouw Marleen.

Voordat Ton aan een rits van vrijwilligerstaken begon, voetbalde hij eerst  zelf nog. Ton voetbalde in het 3de en als je hem mag typeren, dan behoorde hij volgens teamgenoten tot het type "harde jongen". Wanneer een jonge speler in zijn team een schop kreeg, dan fluisterde hij de jongeling toe: "ik knap dit wel even op ".

Op een bepaald moment gingen de kinderen voetballen en dan is het in een club gebruikelijk dat een vader, die verstand heeft van het spelletje trainer wordt. Zoon Dennis werd aangemeld en Ton werd trainer. Het werd de F2 en naderhand de E groep. En van het één komt het andere. Het jeugdbestuur zocht versterking en kon terugvallen op Ton, die hier zijn steentje bijdroeg.

In die tijd had Roodenburg veel jeugd en dus veel scheidsrechters nodig. Zittend in het jeugdbestuur werd hij geconfronteerd met het nijpend tekort aan scheidsrechters. Ton werd scheidsrechter en floot wekelijks zijn partijtje. Een zaak dient gezegd te worden: Ton behoorde niet tot de thuisfluiters van het clubscheidsrechter gilde.

Toen zijn dochter ging voetballen, was Ton nauw betrokken bij het wel en wee van het damesvoetbal.

De club kon altijd rekenen op Ton als hem iets gevraagd werd. Hij heeft als timmerman zijn bijdrage geleverd aan de verbouwing. Hij heeft bardiensten gedraaid en lijnen getrokken.

Samen met zijn vrouw  Marleen heeft hij meegeholpen bij de wekelijkse contactavond op vrijdagavond. Op deze avond organiseerden de families Koolen en Pennenburg het klaverjassen en sjoelen voor de leden, donateurs, supporters.

En ook voor de KNVB was hij in de weer. Een aantal jaren fungeerde hij als consul op sportpark Noord. Dat betekende dat hij voor dag en dauw richting het sportpark ging om de velden te keuren. Ton heeft dit jaren gedaan en kende als het geregend had "de zwakke plekken" van de velden.
Nadat hij had gekeurd, moest hij de tegenstanders en de scheidsrechters informeren.

Al deze gedane taken overziend, kan men slechts constateren, dat er weinig Roodenburgers zijn geweest, die zich op zoveel verschillende terreinen vrijwillig hebben ingezet voor de club.
Het was destijds een reden van het bestuur  om Ton te benoemen tot "lid van verdienste ".

Met Ton verliest Roodenburg een stille kracht, die heel veel voor de club heeft gedaan en betekend.

Wij wensen Marleen, Danielle en Dennis en overige familie veel sterkte toe om dit verlies te dragen.
Ton, rust zacht!

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.