Roodenburg Actueel 2014 - week 32

HET VOETBALGEBEUREN

De bal rolde afgelopen zaterdag voor het eerst. De zaterdag 4 nam het op tegen Ter Leede 4 en het werd een wedstrijd, waarbij beide ploegen wilde laten zien, wat ze in huis hadden.
De einduitslag 2-2 gaf de verhoudingen juist weer.

Daarna was het de beurt aan de zaterdag 1. Op het laatste moment was FC Almere bereid om naar Leiden te komen.
Trainer Patrick Heijmans liet alle spelers opdraven. Spelers moeten een kans hebben en de trainer moet een inzicht krijgen in de kwaliteiten van de spelers.
De ruststand was 0-1, uiteindelijk was de eindstand 1-5 en bleek dat de tweede klasser over een goede ploeg te beschikken.

Zondag werd er eveneens gespeeld. De zondag 1 kwam uit tegen HMC. Het was een wedstrijd om voetbalconditie op te doen.
Verschillende spelers ontbraken en ook trainer Cees de Roode was vooral bezig met het beoordelen van spelers.
HMC won uiteindelijk met 1-3, waarbij moet worden opgemerkt dat Roodenburg zondag na de rust de paal en de lat raakte.

DEZE WEEK

De eerste contributiebetalingen zijn binnen en er zijn mensen langs gekomen bij onze administrateur om een verzoek te doen voor het Jeugdsportfonds.
Wij raden aan om dit tijdig te doen, want half september gaat Henny Slegtenhorst op vakantie.

Woensdag worden de doelen en lijnen geplaatst op het wetraveld en het hoofdveld. Het wetraveld is weer beschikbaar voor de training.

Donderdagavond is Henk Singeling bezig met het trekken van de lijnen. Voor het eerst wordt er nieuwe lijnverf gebruikt. Diezelfde donderdag kan de zaterdag selectie weer gebruik maken van het wetra en traint men weer op gras.

Het is vakantietijd en je verwacht niet al te grote groepen op de trainingsvelden. Maar afgelopen donderdagavond zijn er 60-70 senioren op de velden actief.
Na afloop wordt er lang "nagekaart" op het terras.

Deze weken lopen we de koopjes af. We hebben het over de prijzen voor weer een nieuw klaverjas en sjoelseizoen. Op dinsdagmiddag 26 augustus begint het weer.

Velen zijn er deze weken op vakantie, maar waar men weinig leden notie van hebben, is dat het bestuur de hele zomer heeft doorvergaderd. Natuurlijk ontbreekt er wel eens een bestuurslid, maar gemiddeld zijn er 3 - 4 bestuursleden present.
Huidige bestuursleden gaan ook gedurende het gehele jaar met vakantie en dus wordt er steeds in een andere samenstelling vergaderd.

Op het gebied van media, vaktechniek zijn er grote ontwikkelingen aan de gang. We hebben het dan over voetbalontwikkelingen. Het digitaal tijdperk , waarbij gebruik wordt gemaakt van video en grafische programma's , is in aankomst. De trainers zullen de komende tijd kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op voetbalgebied.

Laat ik daarbij een zaak verklappen. Bij het pupillenvoetbal van de jeugd van 6 tot 9 jaar wordt er gespeeld in 7 tegen 7. Er is onderzoek gedaan of dat misschien niet beter 3 tegen 3 zou kunnen zijn. Het gaat dan vooral over het technisch handelen en het doorzien van spelsituaties. Bij 3 tegen 3 kan niemand zich onttrekken aan het spel, terwijl bij 7 tegen 7 kinderen veel minder aan de bal komen.
Bij het toekomstige voetbal is waarnemen, snel handelen een voorwaarde voor het snellere voetbal en dat gaat alleen lukken als kinderen vaak / veel met de bal hebben kunnen oefenen.

Vrijdagavond groeit het aantal trainende spelers van de zondagselectie. 17 man staan er op het veld en een speler vertrouwt mij toe " Jan, ze hebben zondag een wedstrijd ".
Na afloop is de kantine open, de spelers lappen en er wordt gewerkt om de gezelligheid en saamhorigheid te vergroten.

Zaterdagmiddag was er na de oefenwedstrijden een barbecue. Spelers hielpen mee. Twee barbecues naast elkaar, een voor het halal vlees, de ander voor de speklap. Samen eten, velen deden mee. De vier saladeschalen waren binnen een mum van tijd op.
Een aantal personen was betrokken bij de organisatie en het resultaat mocht er zijn.
Met goed weer en goede belangstelling werd het seizoen 2014/2015 opgestart.

INSCHRIJVEN NIEUWE (JEUGD) LEDEN

Inschrijven van nieuwe jeugdleden kan onder andere op maandagavond van 19.00 uur tot 19.30 uur. Bij de inschrijving dienen ouders en het nieuwe lid aanwezig te zijn.

Nadat de leden zijn ingeschreven volgt er direct een gesprek met de welkomstcommissie.
In dat gesprek worden de leden/ ouders welkom geheten bij de club en wordt er het een en ander uitgelegd over de rechten en de plichten, die verbonden zijn aan het lidmaatschap van Roodenburg.

De gesprekken vinden altijd plaats op maandagavond van 19.30 uur tot 20.00 uur. Bij de inschrijving wordt er een afspraak gemaakt op welke maandag avond u een gesprek heeft met de welkomstcommissie.

Na het gesprek, na toestemming van deze commissie en de contributie betaling kunnen de leden gaan deelnemen aan de trainingen en wedstrijden.

Het bestuur.

ROODENBURG START MET 7 TEGEN 7 VOETBAL

Het is vanaf nu mogelijk voor de 35 en 45 plussers om 7 tegen 7 in een reguliere competitie te spelen. Was het in het verleden alleen mogelijk om in de zomer periode op vrijdag avond in competitie of toernooi vorm te spelen vanaf dit seizoen kan het ook op zaterdag en zondag gedurende de reguliere competitie.

 Interesse?

Neem contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie hieronder of via de KNVB website

7x7 35/45+ Competitie (wekelijks)
Wie kent het niet? Iedere week hopen op genoeg spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Speciaal voor deze teams is het 7x7 35/45+ voetbal een uitkomst. Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn (geen dispensatie). Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag of zondag gespeeld. Lekker een potje voetballen met en tegen leeftijdsgenoten staat centraal bij deze voetbalvorm.

De speelvorm:
• Een wedstrijd duurt 2 x 30 minuten
• De wedstrijden worden gespeeld in zeventallen op een half veld
• De speeldag is een zaterdag of zondag (afhankelijk van de inschrijvingen)

Inschrijven
Inschrijven kan via de secretaris van de club (reguliere, digitaal inschrijven voor het nieuwe seizoen ).

De mogelijkheid wordt bij Roodenburg geboden om zowel op zaterdag als op zondag te gaan deelnemen aan een dergelijke competitie.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.