Roodenburg Actueel 2014 - week 30

Spontaan zomeravond voetbal

De KNVB stimuleert deze zomer het zomeravondvoetbal, dat wordt georganiseerd door voetbalclubs. In de stad kom je het wel eens tegen en dan zien je op veldjes groepen mannen tegen een balletje trappen. Echte doelen zijn er niet, een paar pylonen of takken zijn al voldoende om het doel "te merken".

De KNVB, maar ook de overheid ziet graag, dat ouderen aan sport blijven doen. De ouderen zijn vooral te vinden in de fitnesscentra of lopend langs de weg. Als individu kan men dan zelf bepalen, wanneer en hoe laat men gaat sporten.

Het voetballen dat de KNVB organiseert zou ik willen omschrijven als "klein veldvoetbal".
Bij klein veldvoetbal wordt niet het gehele speelveld gebruikt en is de teamgrootte kleiner.
Een bekende vorm is het 7 tegen 7 op halve velden, maar met 5 tegen 5 op een kwart veld kunnen ouderen net zo goed uit de voeten.

Bij de KNVB zijn er competities, toernooien voor 35 + en 45 +. Een toernooi, een potje voetbal is daarbij niet alleen goed voor de gezondheid, de kantine zal meer omzet vergaren en mogelijk krijgt een vereniging er nieuwe leden bij.
Voetbal is niet voor eenlingen. Voetballen doe je samen met vrienden, met kennissen, met buren. Een elftal maken is tegenwoordig een hele klus. Met 13 man kom je er niet, 19 is soms ook te weinig. Een weekendje weg, een pijntje hier, onregelmatige werktijden, naar de supermarkt of naar je schoonmoeder, er zijn heel wat redenen te noemen om een weekend over te slaan.
En de oplossing is kleinere groepen.

Bij Roodenburg zien we op donderdagavond verschillende groepen, die zich verzamelen en dan een balletje gaan trappen. En als je het goed beschouwd, dan zijn er nogal wat faciliteiten, waardoor je spontaan weer zou gaan voetballen.

Een goed en zacht kunstgrasveld, verplaatsbare en vaste doelen, de veldgrootte kan men aanpassen, kleedkamers om niet bezweet naar huis te moeten gaan en een kantine, waar men de dost kan lessen na een uurtje "zweten".

Heel veel Leidenaren hebben geen notie , welke ideale omstandigheden er "om de hoek liggen". Hoe staat het met de bekendheid van Roodenburg?
Met dit verhaal en met foto's willen wij die mensen, die staan te trappelen attent maken op het "recreatie voetbal van Roodenburg".

Heeft u interesse in recreatievoetbal bij Roodenburg stuur dan een e-mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wij nemen contact met u op of kom op donderdagavond eens langs.
45+ begint iedere donderdagavond om 19.00 uur
30+ prestatiever begint om 19.30 uur

DEZE WEEK

Het is woensdagavond en om 20.00 uur gaat de training van de zondagselectie beginnen. De meeste spelers zijn wat verzwakt door de ramadan, maar het is geen reden om wat later op het veld te staan. Trainer Cees de Roode geeft het om tien voor acht aan. "letten jullie op de klok" en om 20.00 uur beginnen ongeveer 10 spelers aan de eerste training van het nieuwe seizoen. De training is om 21.00 uur voorbij.
Wat opvalt is dat Cees druk bezig is met het team. Samen op tijd op het veld, na afloop samen naar de kleedkamer en op vrijdagavond na de training samen naar de kantine.
Wanneer spelers met elkaar optrekken, ontstaat er veel meer begrip voor elkaar.
Op donderdag wordt het kunstgrasveld grondig geborsteld. In de keuken heeft de kok en  zijn hulpje de zaak weer opgepakt. Liters tomatengroentesoep en slaatjes zijn er gemaakt.
Zaterdag beginnen 18 spelers van de zaterdagselectie aan de eerste training van het nieuwe seizoen. Ze hebben er zin in, want er wordt lang doorgetraind.
In de kantine zie ik weer Roodenburgers, die hun slaatje mee naar huis nemen. 's Avonds voor de buis gaat deze lekkernij er altijd wel in.
Deze week hebben een aantal leden bericht ontvangen, dat ze een pasfoto dienen in te leveren. De pasfoto's zijn bestemd voor de spelerspas en zonder spelerspas kan men over ruim een maand niet deelnemen aan de bekerwedstrijden van de KNVB.
Spelers vanaf de D hebben een spelerspas nodig en je hebt de pas niet binnen 3 dagen i je bezit. Voorkom dus teleurstellingen vanwege laksheid.

TRAININGEN DOOR DE WEEK

De zaterdag en zondagselectie zetten komende week hun trainingen voort.

dinsdag en donderdagavond trainen de zaterdagselectie spelers.
woensdag en vrijdag de zondagspelers.
Op donderdag zijn onze recreanten weer present.


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.