Roodenburg Actueel 2014 - week 25

 

Hoe alles er nu uit ziet blijkt uit onderstaande foto.

P1010252

De terrastafels nodigen mensen uit om als groep plaats te nemen en zijn zeer geschikt voor een buitenmaaltijd.

De middelste terrastafel wijkt weer af van de andere twee tafels. Deze tafel is voorzien van een glasmozaïek. Dit is gemaakt door en onderleiding van Margot Blonk, buurtbewoonster en kunstenares/ onderwijzeres. De aanschaf van het materiaal was op projectbasis, door tussenkomst van André van Dijk, medegefinancierd door fondsen. Eigenlijk bedacht voor zgn. Social Sofa's, maar hier voor Roodenburg en DE BUURT, toegepast op de voor dit project aangeschafte betonnen tafels. Jongeren zouden samen met Margo het glasmozaïek maken, maar helaas was de bijdragevan de buurtjeugdgering en van korte duur. Uiteindelijk heeft Raymond Keur haar met veel plezier mogen helpen. 

Te zien zijn de symbolen als schitterende, stralende zon, aan een overwegend opgeklaarde hemel, als VOETBAL, op 2 niveaus, HOOG en LAAG, bewust doorlopend met elkaar gekoppeld op tafel en bank, het wapenschild van Roodenburg, met wolkjes die altijd aan de hemel zijn of komen, en tevens een uitnodigend dambord, dat ook als schaakbord kan worden gebruikt. Voor de denkers, de clubleden of buurtbewoners die graag hun hersenen pijnigen op ander sportief niveau dan voetbal.

De andere zitbank kent een corner met achterlijn van een voetbalveld en een stukje strafschopgebied, waarop rustig gezeten mag worden om overzicht te houden en gewoon rustig te recreëren. 

Het geheel moet de leefbaarheid vergroten, de verbinding tussen buurt, sport en spel, en kunst uitstralen. Sportpark verfraaien, een plek maken om te benutten, een sociaal veilige plek!

P1010253

De metalen randen zijn door tussenkomst van Dirk van der Zwart aangeleverd door een plaatselijk metaalbedrijf.

(PS:  er is (onder de trap) nog voorraad glas om een tweede tafel te doen, echter de centen voor een extra set metalen randen (€500,-?) zijn waarschijnlijk afgeboekt.)

Bent u geïnteresseerd geraakt door dit verhaal, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rest ons om dank  te zeggen aan Ed en Ger voor hun inzet voor MOOI NOORD.

DEZE WEEK
Afgelopen zaterdag was het Roodenburg bestuur aanwezig bij het afscheid van een legendarisch trainer Wim Mugge, El Mosquito. Hij kreeg een mooi afscheid en zijn naam werd vereeuwigd. De ingang van Lugdunum kent nu twee namen. Lugdunum - Kikkerpolder en LSVV 70, het Wim Mugge Sportpark. Een muskiet moet je dood meppen, want dan heb je er geen last meer van. Maar Wim blijft gelukkig behouden voor het voetbal. We gaan hem tegen komen als "persmuskiet".
De vergaderingen gaan door en er gaan mensen op vakantie.
Vrijdagavond vindt de medewerkeravond plaats. Er is een barbecue en een hapje en een drankje.
De gekomen vrijwilligers komen niets te kort en informeel worden er ook zaken besproken voor het nieuwe seizoen.
Trainer Yahya traint deze avond voor het eerst met de nieuwe C1 groep en terwijl de medewerkers genieten is het kunstgrasveld overvol. Twee partijen, 40 ouderen trappen er hun balletje en ik kan u meedelen, dat de zondagafdeling wekelijks nog groeit.
Op Noord doet zich een tegengestelde beweging voort. Bij de meeste clubs zie je het afnemen van het ledental op zondag en vertrek van de eerste teams naar de zaterdag.
Bij Roodenburg is het iedere zondag nog redelijk druk en dat vertaald zich middels een groei van het ledental.
De begeleiding van de zaterdag ontbrak vrijdagavond, maar die waren wel " in town". Diego Ouwerkerk trouwde en 's avonds was er een bruiloft in het Koetshuys. En daar was de begeleiding en de gehele selectie te vinden.

Komende week begint de ramadan op zaterdag 28 juni. Als voetbalclub zou je dit ieder jaar wensen. Want je hebt dan tijdens het seizoen geen last van "verzwakte spelers".


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.