Roodenburg Actueel 2014 - week 23


Een ander punt van zorgen is het dak van het clubgebouw. Ondanks de hoge ballenvanger verdwijnen er toch nog regelmatig ballen over deze ballenvanger en op het dak van de kantine. Die ballen worden er door de eigenaars afgehaald, maar wanneer dit gebeurt met schoenen met noppen, dan kunt u het wel raden!
We hebben inderdaad last gehad van een lekkage en dat brengt extra kosten met zich mee.
Op woensdag wordt het 10de leerboek voor pupillentrainers afgerond. Het is een vertaling voor intern gebruik, maar wel gebaseerd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van jeugdvoetbal.

Woensdagavond is er een gecombineerde training van de E en D pupillen. Hun training is net afgelopen wanneer het begint te plenzen. Er valt zoveel regen dat het kunstgrasveld bol komt te staan.
Voor Cees de Roode een teken om met de zondaggroep richting Wassenaar te vertrekken.
Lopen zonder bal. Normaal iets voor tijdens de voorbereiding, maar tijdens het seizoen een middel om te kijken naar het mentale gedeelte van de groep.
Zijn spelers bereid samen te werken en zich in te spannen, waardoor een gezamenlijk doel wordt behaald.
Vrijdagavond oefende de mogelijk toekomstige zondagselectie tegen die nieuwe A 1.
De routiniers kwamen met 2-0 voor, maar moesten toezien dat in de tweede helft de A1 terugkwam, waardoor de eindstand 2-2 werd.
Zaterdagmorgen vertrekken spelers van zaterdag 4 voor een weekendje uit. Ze kennen het programma niet, maar het reisdoel is Hattum.

Op zondag doet de E3 mee aan een toernooi bij FC Boshuizen. Twee wedstrijden worden er gewonnen, de derde wedstrijd gaat verloren.

RECREATIEF MEDEGEBRUIK KENT OOK EEN KEERZIJDE

Het kunstgrasveld is de ontmoetingsplek voor wijkbewoners, wanneer er geen wedstrijden of trainingen zijn. Kinderen kunnen hier straatvoetballen, spelen. Iets, wat  in de gewone straat niet meer mogelijk is.
Het voordeel van een kunstgrasveld is eveneens de beschikbaarheid van meerdere doelen. Moest je vroeger op straat nog een jas neerleggen om aan te geven waar en hoe breed het doel was, op het kunstgrasveld staan er doelen van verschillende maten.
Verplaatsbare doelen, die moeten worden getild en niet moeten worden geduwd. Niet iedereen kent de spelregels van het kunstgras en daardoor lopen doelen en kunstgras onnodige schade op. Toezicht zou de beste optie zijn. Wanneer het toezicht ontbreekt dan zijn de bezoekers van het kunstgras er , om een oogje in het zeil te houden.
Dat er niet altijd kan worden opgelet, blijkt uit de onderstaande foto's.

P1010250

P1010249

Vorige week  zondag is een aluminium jeugddoel gesloopt en in tweeën gebroken. Niet meer te vervangen. Dergelijke doelen zijn eigendom van de club en de schade is al gauw € 750 per doel. De club draait voor de schade op.

Doordat dit doel niet meer gebruikt kan worden, is een partijtje op een kleiner veld met twee doelen van dezelfde grootte niet meer mogelijk.

Bij Roodenburg dringt zich steeds meer de vraag op, wat levert recreatief medegebruik ons op?  Nieuwe leden? Of komen er mensen, die lid zijn van een andere club, waar de club voor als gastheer mag optreden, maar die geen lid willen worden.
Of zoals hieronder, die zorgen voor schade.

Het lijkt mij een politieke discussie waard en de gemeente heeft voor die buitenstaanders al gezorgd voor een leuk alternatief. In volkspark de Kooi is er tegenwoordig vooral voor de buurtbewoners een leuk voetbalveldje aangelegd.

MINI F TRAINEN DEZE WEEK VOOR HET LAATST.

De mini F groep traint deze week voor het laatst. Zaterdag is de afsluitende training en trainer Leon heeft aangegeven, dat hij zorgt voor verrassingen.

De training begint om 10.00 uur en is bedoeld voor jongens en meisjes, die zijn geboren in 2007-2008 en 2009.

De groep is in de loop van het seizoen aanmerkelijk gegroeid. Afgelopen zaterdag mochten de kinderen een penalty nemen en leek het er om te gaan, wie de langste aanloop kon nemen. Hoe langer de aanloop, des te harder zou het schot zijn, of toch niet?

Afsluiten met een proeftraining? Het kan allemaal komende zaterdag.

ukken

De trainingen zijn gebaseerd op spelvormen en beweegvormen. Hoe beter deze kinderen kunnen bewegen en omgaan met de bal, des te beter is de basis gelegd om de latere voetbaltechnieken aan te leren.

VRIJWILLIGERSAVOND, VRIJDAG 20 JUNI

De vrijwilligersavond wordt gehouden om 18.00 uur en begint deze avond met een barbecue.
Nadere informatie volgt.

E EN D PUPILLEN TRAINEN DEZE WEEK VOOR HET LAATST

A.s. woensdag vindt de laatste training plaats van onze E en D pupillen.
Jongens geboren in 2005 , die volgend jaar overgaan naar de E pupillen kunnen meedoen.
Gloire, Selemon en Efe zullen de training verzorgen.
Komende zaterdag speelt de E selectie nog een uitwedstrijd bij Alkmania

Andere groepen horen via hun trainer of ze deze week nog trainen.

HET VOETBALGALA VAN DE ZATERDAGAFDELING

Dit vond zaterdagavond plaats. Informatie ontbreekt, maar hiervoor verwijs ik naar de website.

KANTINE IN VAKANTIEPERIODE BEPERKT OPEN
In het gesloten seizoen is het clubgebouw op donderdagavond open van 18.30 uur tot 22.00 uur.
Verder is het clubgebouw alleen zaterdagmiddag open van 12.00 uur tot 17.00 uur
In deze periode nemen andere vrijwilligers vaak de dienst over.


Gold Picasa Gallery

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.