Roodenburg Actueel 2014 - week 21


Toch komt Roodenburg op 1-0 doordat het hoofd van Abdel Ali El Baroudi een corner schampt en de bal verdwijnt voorbij de tweede paal.
Zestienhoven komt gelijk waarbij een speler wordt weggezet en de scheidsrechter niet fluit.
In de tweede helft zit het Roodenburg niet mee. Een bal wordt met de hand in het doel geslagen in plaats van in het doel gelopen en wanneer een van de Roodenburg spitsen balverlies lijdt, wordt dat 40 seconden later genadeloos afgestraft.
Komende dinsdag is de return in Rotterdam. Bij Zestienhoven wordt om 20.15 uur afgetrapt.
Een ding is zeker, de wedstrijd is nog niet gelopen.

De zaterdag 3 had het zwaar tegen Zwammerdam 2. Roodenburg komt in de tweede helft met 10 man te staan, omdat de keeper hands maakt buiten het strafschopgebied.
Na de reguliere speeltijd is de stand gelijk en penalty's bepalen de eindstand. Bij Roodenburg moet een speler het doel verdedigen. De mensen van Zwammerdam complimenteren de ingevallen Roodenburg keeper.
Na de 9de penalty is Roodenburg door. Donderdag en zaterdag valt de beslissing.
Eerst speelt Roodenburg uit tegen Ter Leede, komende zaterdag speelt men thuis.

De zaterdag 4 deed mee aan het Frans de Vette toernooi van FC Boshuizen. Men heeft zijn potjes meegespeeld en eindigde op een zevende plek.
Meedoen is net zo belangrijk als men de leeftijd van 35 is gepasseerd. Elkaar ontmoeten en plezier hebben wordt hoe ouder men wordt steeds belangrijker.

VOETBALLEN KOMENDE WEEK

dinsdagavond 27 mei. De return.
ZESTIENHOVEN      - ROODENBURG                 aanvang 20.15 uur

DONDERDAG 29 MEI
Voor promotie naar de reserve 2de klasse

TER LEEDE 3            - ROODENBURG 3 ZAT                 14.30 UUR

ZATERDAG 31 MEI IS DE RETURN

ROODENBURG 3     - TER LEEDE 3                     12.30 UUR

Wederom is er bij Roodenburg reuring met een wedstrijd , die het er om doet.

 

HEMELVAARTSDAG , 29 MEI
HET RECREATIEF TOERNOOI VAN DE ZONDAG SENIOREN

Het behoort al weer tot de jaarlijkse evenementen. Een voetbaltoernooi voor recreatief spelende senioren, georganiseerd door onze zondagafdeling.

A.s. donderdag trappen ze weer af. Vanaf 11.00 uur wordt er gevoetbald op het hoofdveld en het kunstgrasveld.
8 teams doen er mee. Dit zijn.
The Football Factory, De Ster, Haaglandia, HMC, sv Leidscheveen, een team uit Sassenheim , Roodenburg 3 zon en het nieuwe Roodenburg 4 zondag.

Dit toernooi is een echt familie toernooi. Veel ouders met kinderen komen even kijken, bekenden de handen schudden.

Om het toernooi is er weer van alles te doen en het gaat er weer heel anders toe dan bij de Kooicup. Roodenburg kent zo zijn diversiteit.

Op zo'n dag kunt u bij ons terecht voor heerlijke gekruide broodjes. Broodjes voorzien van salade. Het broodje kip, het broodje gehakt en een broodje merguez worst.

Die dag schenkt men de "echte mint thee " inclusief bladeren en in het glas.

De corner zal deze dag dienst doen als ruimte voor de toernooicommissie en voor de scheidsrechters. Het toernooi zal worden geleid door KNVB scheidsrechters.

De corner zal tevens dienst doen als ijssalon.
Bij de Kooicup hadden we slushpuppies, nu is er zo lang de voorraad strekt verpakt ijs.

In aanhef schreef ik dat het een familie toernooi is. Een familie bestaat uit vader, moeder en de kinderen.
Roodenburg stelt altijd, dat moeders belangrijk zijn voor de club. Dit is nu een uitgelezen gelegenheid om de moeders te betrekken bij het sportgebeuren. De mannen zijn aanzet.

Neem moeder de vrouw, de dochter mee naar het sportveld.
We gaan het zien

 

                   ZATERDAG 31 MEI  MARCEL STRAATHOF CUP 10 DE EDITIE

                   AANVANG 10.00 UUR.       vertrek  9.00 uur

Namens Roodenburg doen de F1 en de mini F pupillen deel
De mini F spelen niet het toernooi, maar wel een wedstrijd tegen de mini F van GHC
De prijsuitreiking is om 14.00 uur

Er zijn prijzen voor de beste speler en beste keeper van het toernooi.
Er doen 11 verenigingen mee.
Voor elk kind is er een lunchpakket, fruit en een gratis tatoo
Met in de pauze een balgoochelaar.

Wij wensen allen een sportief en gezellig toernooi toe bij GHC te Leiden

Onze mini F gaan hun eerste 4 tegen 4 tegen andere verenigingen spelen.

DEZE WEEK
De F2 had een bekerwedstrijd, maar het team gaat niet weg. Jammer, de ouders moesten het deze avond organiseren en het is niet gelukt.

De nieuwe E groep oefent tegen een team van RCL. Het is duidelijk wennen voor de Roodenburg spelers aan het niveau verschil. Net als bij klasse verschillen zorgen leeftijdsverschillen er voor dat er nieuwe eisen worden gesteld aan de spelers. Bij E pupillen gaat het om het leren samenspelen en wordt de beweeglijkheid met en zonder bal een belangrijk oefenonderdeel.

Dinsdag staat de kampioensfoto van de F1 in het Leidsch Dagblad. Het is de eerste stap op de ladder.
Dinsdagmiddag is het schitterend weer. De klaverjassers en sjoelsters zullen wel aan de wandel of aan het fietsen zijn. Niets is minder waar. 8 tafels en 6 sjoelsters bevolken deze middag het clubgebouw.
Dinsdagavond speelt de E3 de laatste uitwedstrijd bij UVS. Men wint nipt met 0-1.

Woensdagmiddag is er training voor de Danonecup. Van 16.00 tot 18.00 uur is men bezig. Daarna begint de gewone training. Een aantal kinderen, dat al getraind heeft, wordt aangeraden om niet nogmaals een uur te trainen.

Donderdag het verhaal dat er een benefietwedstrijd zal worden gespeeld tussen de Sparta Legends en Lucky Ajax ( zeg maar de Sparta oudjes tegen de Ajax oudjes) ten behoeve van Wout Holverda. In de zomer begint de voorverkoop en de opbrengst is bestemd voor het Alzheimeronderzoek.
Op 31 mei is een portret van Wout te zien in het KRO programma  De Wandeling op Nederland 2.

Verder is er deze week hard gewerkt aan het frame van de website. Een website, die straks door meerdere personen zal worden onderhouden.
Een website is mooi, maar de input moet toch komen van de mensen, die actief bezig zijn voor de club en op die manier krijgt de buitenstaander een goed beeld van het verenigingsleven op Noord.
Naast tekst komen er veel meer foto's en reportages. Van de Kooicup is er een uitgebreid verslag gemaakt en voorzien van een aantal foto's.
Ga voor alles naar www.lvroodenburg.nl

OP WEBSITE EEN OPROEP OM BIJ ROODENBURG TE KOMEN VOETBALLEN

Voetballen doe je bij Roodenburg!

De laatste wedstrijden van seizoen 2013-14 worden gespeeld. Er staan nog diverse activiteiten op het programma zoals het voetbalgala, toernooien, familiedag , etc..

Achter de schermen zijn we al weer vol op bezig met het seizoen 2014-2015. Voor diverse senioren teams zowel op zaterdag als op zondag zijn we op zoek naar versterking. Er kan zowel prestatief als recreatief gespeeld worden. Interesse laat het weten en neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook is het mogelijk om deze periode mee te trainen.

Daarnaast is er vol op ruimte voor vriendenteams. Roodenburg beschikt over 3 velden waarvan er 2 voorzien zijn van licht. Dus wil je spelen en trainen op gunstige tijden bij een gezellige club met veel activiteiten voor haar leden, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ook bij de jeugd is vol op ruimte voor nieuwe spelers vanaf 5 jaar kan er gespeeld worden Roodenburg heeft in elke leeftijdsklasse minimaal 1 team actief. Interesse neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor spelers die nog actief spelen of de afgelopen 3 jaar lid zijn geweest van een andere club geldt dat ze overschrijving voor 15 juni nodig hebben.

 Meer informatie over voetballen bij Roodenburg neem contact met ons op en stuur een mail met je gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Een van de zaken, die het jeugdvoetbal aangaan is het verschil in contributie in Leiden, die jeugdleden moeten gaan betalen. Als het tegenzit en je kind zit bij zo'n club, dan ben je als D pupil € 235 contributie kwijt en heb je daarnaast ook nog de kosten van aanschaf van een tenue. Roodenburg probeert de kosten te beperken, maar dat kan alleen als iedereen solidair is en op tijd de contributie betaald.
Een ding is zeker, wanneer de jeugdcontributie richting de € 300 gaat, dan krijg je veel afvallers, want bij veel ouders is dan sport niet meer prioriteit nummer 1.

Roodenburg is een erkend leerbedrijf. Bij deze clubs lopen jeugdtrainers stage, die een (beroeps) sportopleiding volgen. Ook voor de komende jaren blijft de erkenning bestaan.
Mogelijk zijn er leerlingen, die gaarne een jaar stage willen lopen. Ze kunnen contact zoeken met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

27 MEI , LAATSTE KAARTMIDDAG EN JAARGANG DINER.
Dinsdag 27 mei is de laatste kaart- en sjoelmiddag van het seizoen 2013/2014. Op deze middag spelen we 2 giftjes.
Daarna staat er een bekende Chinese maaltijd van het huis op het menu.
Dirk gaat koken en iedereen verheugt zich op zijn kookkunsten.

We noemen het een jaargang diner, omdat Roodenburg op 27/4/2014 precies 87 jaar bestaat.
Er wordt begonnen om 14.00 uur en tegen 17.00 uur klinkt er "Huisie toe".
Van Wie was deze bekende kreet ook al weer?

Zaterdagavond organiseert de zondag selectie en de jeugdafdeling een barbecue voor de B1, C1 en zondagselectie. Na de barbecue kijkt men gezamenlijk naar de champions league finale  Welke betere voetbalmaaltijd kan men de spelers bieden?
Het betekent wel dat zaterdag 24 mei er van 's morgens  tot laat er voetbal wordt bedreven en wordt beleefd.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.