Roodenburg Actueel 2014 - week 20

 

In deze actueel aandacht voor deze commissie, die activiteiten organiseert voor de jeugd. In deze commissie zitten o.a. Carla, Wim, Dave, Johan en echtgenote en zijn er grote activiteiten dan is er assistentie van Nel en anderen.

De jeugd activiteitencommissie organiseerde afgelopen zaterdag het gebeuren om de Kooicup. Vanaf 7.00 uur waren ze bezig met het opzetten van kramen, de Roodenburgbus  was  van stal gehaald. Een wagen, waarvan men aan mij vroeg: Heeft Rinus een caravan? ( een dolletje moet kunnen)

Wanneer de commissie activiteiten organiseert, dan vloeit een groot gedeelte van de opbrengst naar de jeugd terug.
Zaterdag waren Wim en Dave bezig met de verkoop van koffie, broodjes kaas, ham en worst en saucijzenbroodjes. Er werd veel koffie verkocht en tegen de middag waren de saucijzenbroodjes, die afkomstig waren van onze sponsor Horecabakkerij Akerboom  al uitverkocht.

Carla had het druk met de kraam met enveloppen. Verder werd er Roodenburg kleding en tassen verkocht.
Manny had wisselend werk bij de kramen en in het pannaveld stond een grabbelton.
Hier konden de kinderen voor € 0,30 op zoek naar een prijsje.

Tot slot had Nel een plek in haar caravan. Zij verkocht slushpuppies en door het warme weer werd deze koele lekkernij gretig afgenomen.

Veel mensen hielpen deze dag de commissie. Allen hadden maar een doel. We doen het voor Roodenburg.  Het zorgde voor extra sfeer op Noord en velen, die ik heb ontmoet hadden het er nu al over. Volgend jaar komen we terug.

Last but nog least mogen wij de weergoden bedanken, want het was het allermooiste weer voor het spelen van een toernooi

DEZE WEEK
Er werd volop gewerkt aan de voorbereiding van het Kooicup toernooi. De netten van de verplaatsbare doeltjes moeten in orde zijn. Programma boekjes zijn per e-mail verzonden.
De jeugdactiviteiten commissie is bezig met de kramen. Alles moet pico bello in orde zijn.
Dinsdagavond speelt Roodenburg nieuwe A tegen Gol Sport A. De groep wordt gecoacht door Lotfy Omrani en Nourdin Essaoui. ( trainer van de B jeugd van vorig jaar en oud trainer van zaterdag 2).
Het team wint met 8-2 en we zien een aantal spelers terug, waarmee we 9 jaar geleden zijn begonnen in de E pupillen. Een paar zijn gaan zwerven, maar op een bepaald moment blijkt waarschijnlijk dat Roodenburg toch de stabiele omgeving biedt, die men zoekt.
Woensdagavond trainen sommige jeugdspelers mee met een oudere groep mee. Gloire, Selemon en Efe draaien een leuke training, waarbij men bij de E de handelingssnelheid via een wedstrijdvorm opvoert.
Woensdagavond wordt de C1 kampioen. Het wedstrijdverslag treft u elders aan.
Op woensdag begint ook de training van de nieuwe zondagselectie onder Cees de Roode.
Zij zullen komende weken op woensdag en vrijdag trainen.
Op donderdag verschijnt er op Leiden amateurvoetbal een interview met Jan Harland. Jan heeft vele wedstrijden gefloten voor de jeugd en voorheen floot hij als Roodenburg clubscheidsrechter zijn potjes. Een paar jaar geleden was er nogal een beladen wedstrijd tussen Ter Leede C en Roodenburg C. Jan nam de klus ter handen en het liep als een zonnetje. Hij wilde nooit weten hoe oud hij was en daarom geen interview geven. Maar nu hij door de KNVB is gehuldigd, ging hij oversta, 85 jaar jong fluit hij nog iedere zaterdag zijn wedstrijdje en wij wensen dat hij het nog lang mag volhouden.
Naar mijn mening de oudste actieve en  nog levende scheidsrechter van de Leidse regio.
Vrijdagavond is het druk op Noord. Twee grote groepen senioren zijn er in de weer en er worden 2 wedstrijden gespeeld.

ROODENBURG C1 KAMPIOEN

Roodenburg jeugdafdeling heeft er een tweede kampioen bij. Afgelopen woensdag werd de C1 na een spannende wedstrijd tegen FC Boshuizen C1 kampioen van de derde klasse.
Alles zou worden beslist in de laatste wedstrijd. Naaste concurrent DSO C3 had met 1-0 gewonnen van het team van Peter Eekel. ( Voorschoten C3). Hierdoor had DSO 16 wedstrijden gespeeld en 39 punten behaald. Voorschoten was uitgeschakeld.

Bij aanvang van de wedstrijd had Roodenburg 15 wedstrijden gespeeld en 37 punten. Alleen een overwinning zou de C1 boven DSO brengen.
Voordat de wedstrijd begon , was er al de nodige onrust. Hadden de spelers de zenuwen wel onder bedwang, want in juist dergelijke wedstrijden kan men waarnemen, hoe een speler met de spanning omgaat. Shirts waren er vergeten en uiteindelijk vertrok men richting de kade.

De wedstrijd op zich was spannend. Spelers van DSO waren afgereisd naar Leiden, om te kijken naar de naaste concurrent. In de eerste helft kreeg Roodenburg veel kansen, maar de bal wilde "er niet in ".  Een bal op de lat, een paar fraaie reddingen van de keeper en zelfs voor open doel werd er gemist.
Een kwartier voor tijd viel toch de beslissing. Jasem gaf de bal op Mohammed Rhanim, die de bal in het lege doel kon schieten.
De achterhoede en middenveld bleven scherp dekken , men gaf niets meer weg.
Na het laatste fluitsignaal renden de spelers op de trainer Youssef Bourazma af , om hem te jonassen. Door de leiding werden er bloemen uitgedeeld en foto's gemaakt.
De spelers van Boshuizen toonden door het geven van een hand en het vormen van een erehaag , hun waardering voor de geleverde prestatie van de C1.

Namens Roodenburg de complimenten aan trainer Youssef Bourazma. coördinator Said Ajar en natuurlijk de belangrijksten : alle spelers.

WETRA VELD VANAF MAANDAG GESLOTEN
Vanaf maandag 19 mei is het wetra veld gesloten voor trainingen en voor de schoolsport.
Zouden de meesters dit weten, want vorig jaar bleven zij er gymles geven?
Het veld wordt ingezaaid en klaar gemaakt voor een nieuw seizoen

TRAINING NIEUWE A JUNIOREN GROEP
Vrijdagavond om 18.30 uur trainen de spelers, die komend jaar een A1 gaan vormen.
Trainers zijn Lotfy Omrani en Nourdin Essaoui.
Ik hoor dat spelers een whatapp sturen, of ze mogen mee trainen en komen?

Verder traint die avond de nieuwe B om 18.30 uur

WOENSDAG EN VRIJDAG TRAINING SENIOREN ZONDAG
De zondagselectie wil revanche voor de prestatie van  het afgelopen seizoen. Er zijn genoeg potentiële spelers. Kijk maar iedere zondag naar het recreatief medegebruik op het kunstgras.
Men traint op deze avonden vanaf 20.00 uur.

BEKERWEDSTRIJD F2
Maandag  HVV F14 - Roodenburg F2          aanvang 18.30 uur
vertrek 17.15 uur
Op dinsdag speelt de E3 de laatste wedstrijd uit tegen UVS E8. Ze beginnen om 18.30 uur
vertrek 17.45 uur.

ROODENBURG ZAT 3 WINT VAN ZWAMMERDAM 2

De eerste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie naar de reserve 2de klasse is gewonnen door Roodenburg zat 3.
Op de wedstrijd was er redelijk veel publiek afgekomen. Spelers van andere zaterdagteams kwamen de spelers aanmoedigen.
In een aantrekkelijke wedstrijd trok Roodenburg aan het langste eind. De eindstand was 3-1.
Komende zaterdag is de return.
Om 16.00 uur wordt er afgetrapt in Zwammerdam, nadat daar een toernooi heeft plaatsgevonden.

SUCCESVOLLE KOOICUP VRAAGT OM HERHALING

Alle ingrediënten waren voorhanden. Het weer, 5 speelvelden, 23 teams, scheidsrechters, toernooiorganisatie, kraampjes op ons "kantineplein", een terras dat uitkijkt op de velden.

Het was dus goed toeven en geen wanklank werd er gehoord. Vanaf de bestuurskamer werd het toernooi geleid door Marieke. Maarten sprong bij om het toernooischema te wijzigen. Thomas had zich ontfermt over de bekers en standaards.

Iets voor half tien trapten de eerste teams af. Robin had gezorgd voor de scheidsrechters en alles verliep vlekkeloos. Geen wanklank gehoord.
Het was een echt voetbalfeest voor kinderen en het publiek.

Tegen kwart voor een waren alle wedstrijden gespeeld. Kruisfinales waren niet mogelijk omdat er werd gespeeld in 5 poules met team van gelijke sterkte.

Kwart over een reikte voorzitter Raymond Keur de prijzen uit.
Winnaars werden: Roodenburg E1, ASC E3, Docos E6, Gouda F1 en ASC F3

Een uitgebreid verslag met foto's  van het toernooi op de website.

TEGEN WIE START ROODENBURG ZAT 1 DE NACOMPETITIE?

Afgelopen weekend won DWO van SEV met 4-1. A.s. dinsdag wordt gespeeld Kagia tegen DWO.
In de nacompetitie gaat het naar mijn mening om het aantal punten, dat wordt behaald.
Er zijn nu twee opties.
DWO wint of speelt gelijk uit bij Kagia en wordt kampioen. Roodenburg neemt dan de periodetitel over van DWO. DWO had de 1ste periode.

Stel dat Kagia wint, dan hebben DWO, SEV en Kagia allen 3 punten. In dat geval bepaalt het doelsaldo van de reguliere competitie de eindstand.
SEV had het beste doelsaldo en is winnaar geworden van de tweede periode.

Krijgt Roodenburg de 1ste periode dan krijgen we de volgende wedstrijd op zaterdag 24/5
Zestienhoven - Roodenburg
dinsdag 27/5 is dan de return.

Krijgt Roodenburg de 2de periode van SEV, dan speelt Roodenburg die zaterdag thuis tegen Berkel en volgt op dinsdag 27/5 de return.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.