Roodenburg Actueel 2014 - week 19

 

Het gebeurt nog regelmatig en dan heb ik het over de voorbereiding van kinderen op de wedstrijd. Ik heb het dan niet over de warming up en de wekelijkse training, maar over de maaltijd, die voor het spelen van de wedstrijd wordt genuttigd.

Het komt voor, dat kinderen met een lege maag aan de wedstrijd beginnen. Het kind moet vroeg spelen, gaat alleen zijn bed uit en naar de voetbal. Vader en moeder blijven liggen. Het gezamenlijk ontbijt is er niet bij en omdat het kind zelf zijn boterhammen niet smeert, vertrekt hij "zonder eten " naar de wedstrijd.
Halverwege de wedstrijd valt het dan op, dat het kind minder hard gaat lopen. Hij staat stil en kijkt , hoe andere kinderen spelen. Zijn coach moedigt hem nog aan, ineens beweegt hij weer even, maar al snel valt hij stil.
Tijd voor een wissel, denkt de coach en haalt het spelertje naar de kant. Een coach, die doorvraagt, komt al snel achter de oorzaak.
De speler heeft niet gegeten en het ontbreekt hem aan energie.

Wat hier beschreven is voor de wedstrijd, geldt voor iedere sportinspanning. Je kunt niet goed trainen als je start met een lege maag. Maar het tegenovergestelde geldt eveneens. Trainen met een volle maag is evenmin goed. De maag heeft bloed nodig om het eten te verteren en onttrekt bloed voor de spieren. Buikpijn, overgeven, het komt voor, wanneer er een zware training wordt gegeven.

Bij jonge kinderen kunnen ouders veel doen om de kinderen een gezonde voeding te geven.
Wat dat inhoudt, treft men aan op de website  www.voedingscentrum.nl.

Op het raam van de corner  staan voedingstips voor de tussendoortjes, die kinderen nuttigen. Groenten en fruit zouden daarbij meer op het menu moeten komen  in plaats van chocolade, koekjes, snoep en andere zoetigheid.

Ook dient men te letten op het gebruik van frisdrank en energiedrank.

           

De E pupillen hebben recent besproken hoeveel suiker er in diverse drankjes zit. Ze kregen daarbij het bovenstaande bord te zien. U treft daar aantal diverse frisdrankjes, met daaronder het aantal suikerklontjes, die er in de verpakking zitten.

Teveel suiker is niet goed en kijkende naar het bord, wordt er een hoop duidelijkheid verschaft.

Ouders raden wij aan de poster eens grondig te bestuderen. En heeft u vragen? Komt dan eens langs of bespreek het met de trainers.

DEZE WEEK

Het is maandagavond en er wordt een oefenwedstrijd gespeeld tussen de A1 van Bernardus en een combinatieteam van A junioren en B junioren van Roodenburg.
In de eerste helft gaat de bal goed van man tot man, in de tweede helft slaat de vermoeidheid toe. Dat is niet vreemd, want menig speler heeft in het vorig weekend al wedstrijdervaring opgedaan bij de senioren.
Roodenburg laat een goede indruk achter en wint met 4-2.
Op het kunstgrasveld komen 4 jonge mannen frisbee spelen. 2 tegen 2. Voetballers zouden het eens moeten doen, want het vereist sprinten, vangen, reageren. De voertaal is voor dit gedeelte "Engels".
Wanneer men 1 tot 2 minuten dit intensief beoefend, dan hapt men naar lucht. Het is om die reden, dat de spelers regelmatig een pauze inlassen.

De tafels op het terras zijn deze week voorzien van een vernislaag.

Zaterdagmiddag is er na de wedstrijd van het eerste team muziek. Dit keer geen zanger, die de Hollandse dreun er uit gooit. Alle clubs doen het en dan is de verrassing er af.
Roodenburg staat bekend om innovatie. Leiden Amateurvoetbal wijst regelmatig op nieuwe zaken, die schijnbaar bij Roodenburg worden uitgevonden.
Zaterdagmiddag wordt het reguliere seizoen afgesloten met een "techno feest ". Geen gezang, wel een dreun. Ouder Roodenburg vlucht naar buiten, jonger Roodenburg en jonger Zwammerdam gaan in het ritme mee.

DONATEUR JAN PRET OVERLEDEN
Vorige week zaterdag is Jan Pret overleden. Jan was de vader van Rob en Peter Pret, zij speelden jarenlang in de zondag 1 van Roodenburg.
De gebroeders Pret waren afkomstig van de v.v. Leiden en door de overgang naar Roodenburg belandde ook Jan in de club. Eerst als voetbalvader, naderhand als supporter. Jan werd vrijwilliger en maakte onder andere uit van de schoonmaakploeg.
Jan en Emmy sloten aan bij de groep de Weekenders. Een groep echtparen, die jaarlijks een aantal dagen er op uit trokken.
De laatste jaren verbleven Jan en Emmy in de wintermaanden in Portugal. Recent keerden zij terug en konden we Jan nog als toeschouwer ontmoeten bij de wedstrijd tussen Roodenburg en Docos.
Afgelopen vrijdag is Jan in besloten kring gecremeerd.
Wij wensen Emmy , Rob , Peter en overige familie veel sterkte met dit verlies.

KRIJGEN WE WEER EEN KLASSIEK KOOICUP TOERNOOI?

Wanneer je het woord Kooicup over de tong laat gaan, dan komen er bij veel Leidenaars herinneringen op.
Komende zaterdag 17 mei is het zover. Thomas en Marieke organiseren namens Roodenburg weer een Kooicup toernooi

Het toernooi begint om 9.30 uur en duurt tot 13.30 uur

24 E en F teams hebben zich ingeschreven.

Onder de teams zijn Roodenburg E1, E2 en E3 , F1 en F2.

In de kop staat, krijgen we een klassiek kooicup toernooi. Vroeger werd er heel veel georganiseerd rondom de Kooicup. Er werden diverse kraampjes voor de kantine opgebouwd, want er werd niet alleen gevoetbald. Vaders en moeders, opa's en oma's, iedereen kwam kijken naar de verrichtingen van de pupillen.

De pupillen doen komende zaterdag weer hun uiterste best en de kraampjes zijn ook weer terug van weggeweest.
De jeugdactiviteiten commissie pakt groots uit. Er zal een kraam zijn, waar men slushpuppies kan kopen, de grabbelton, een enveloppekraam?
Saucijzenbroodjes, broodjes worst, kaas zijn in de eetwaren kraam verkrijgbaar,
De vierde kraam voor de kantine bevat Roodenburg kleding. Hier kan men clubkleding kopen en let op, dat gebeurt tegen aantrekkelijke prijzen.

We nodigen Leiden uit om het oudste pupillentoernooi van Leiden op gepaste wijze te vieren.

Een aantal teams, dat deelneemt wordt begeleid door oud- Roodenburgers. Hun zonen spelen elders, maar nu keren ze terug naar hun roots.
Wij hopen dat iedereen een gezellig toernooi beleeft en dat oude tijden herleven.

HET VOETBALGEBEUREN
De start verliep niet vlekkeloos. Niet alle teams kwamen weg en dat leidt tot irritatie. De F2 won onder leiding van scheidsrechter en leider Bilal Baddouri van FC Boshuizen F3.
De eindstand was 6-3.
De B1 moest in kampioen Lugdunum B1 zijn meerdere erkennen. Kansen waren er genoeg in de 2de helft, maar het werd 4-2.
De D1 liet in een doelpuntrijke wedstrijd de punten aan GHC D1. De E3 won uit bij Katwijk
De zaterdag 2 verloor de laatste wedstrijd en keert terug naar de 3de reserve klasse.
Zaterdag 3 won met 6-1 en zaterdag 5 won met 7-5.

Het parkeerterrein was overvol en zaterdag 4 speelde tegelijkertijd met zaterdag 1. Ik wilde de oude garde wel even in actie zien. Aangekomen om 10 over half drie op het wetraveld viel mij iets op. 2 x 11 spelers en een scheidsrechter in het veld, geen grensrechters, bij beide partijen niemand reserve en in de dug-out en kijkend langs de lijn: geen enkele toeschouwer. Hoe erg kun je het hebben? Gelukkig kwam Raymond Volwater voor Roodenburg om de grensrechtervlag over te nemen. De einduitslag was een 1-3 nederlaag.
Zaterdag 4 moet volgend jaar duidelijk iets gaan doen aan klantenbinding.
De zaterdag 1 speelt meestal gelijk tegen Zwammerdam. In een wedstrijd met verrassende doelpunten werd het uiteindelijk 3-1.
Vorige week werd een scenario geschetst , waarbij bij een gelijkspel ook DWO nog in aanmerking kon komen voor het kampioenschap. In de 83ste minuut maakte SEV, uitkomende met nog maar 9 man gelijk bij Kagia. Het gevolg 3 teams ieder met 55 punten.
Roodenburg is 4de geëindigd en neemt de vervangende periode over van de kampioen. Maar wie wordt er kampioen? Want zowel DWO, SEV en Kagia hebben respectievelijk de eerste, tweede en derde periode titel op zak.
Pas nadat de kampioen bekend is, kan Roodenburg de titel overnemen. Tegen wie zou men dan kunnen uitkomen?   Of beslist de KNVB anders?
Wie kunnen de tegenstanders worden? Dat is een oude bekende : DCV, verder Berkel 1 en mogelijk Zestienhoven. Ook doen de nummer 11 en 12 uit klasse 2 C mee. Dit zijn: DUNO en Zevenhoven en natuurlijk de 2 verliezende teams van de beslissingsduels.
De zondag 1 sluit het moeilijk verlopen seizoen met een grote overwinning af. Op de kade wordt het tegen Gol Sport 0-6.

ZATERDAG 3 SPEELT NACOMPETITIE
Volgens schema 17/5/2014

Zaterdag 3 speelt komende zaterdag de eerste wedstrijd voor promotie naar de 2de klasse.
Kijkend naar het schema zal dit gebeuren tegen Zwammerdam 2. De zaterdag 3 heeft de eerste periode gewonnen.
Het aanvangstijdstip is nog niet bekend, aangezien 's morgens de Kooicup plaatsvindt.

MAROUAN SALHI, PUPIL VAN DE WEEK

verslag pupil

Naam     :   Marouan Salhi

leeftijd   :   8 jaar

Team     :    F 1

Positie   :    middenvelder

Hoe vond je het om pupil van de week te zijn ?

Heeeeeeeeeeeeeel erg leuk

Wat heb je die dag allemaal gedaan?

Nou deze dag kon niet meer stuk. Ik moest eerst zelf voetballen 

met de F1 in Noordwijkerhout. Dat was heel spannend, want we konden kampioen worden.

Het was jammer dat het zo regende,  maar we gingen er voor.  Het ging goed,  want voor de rust stonden we met 6-0 voor.  Het ging steeds harder regenen,  maar dat maakte ons niet uit.  We bleven vechten en wonnen met 13-2 dus kampioen. Gauw naar Roodenburg voor een feestje. Daarna moest ik het pupilpak aan en naar het eerste om de warming up mee te doen. Na de warming up met de scheidsrechter het veld op voor de aftrap,  niet gescoord helaas.  Toen de wedstrijd kijken.  In de rust even op de foto met de bal en oorkonde en kreeg ik 2 bonnen voor iets te halen in de kantine.

Het was een hele leuke dag 

bedankt allemaal groetjes  Marouan

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.