Roodenburg Actueel 2014 - week 18

 

Dit keer aandacht voor Zoei, de dame die op maandag- en woensdagavond de gastvrouw is voor trainers, trainsters, ouders en de kinderen.

Vroeger was het heel gebruikelijk. Iedere avond was de "grote kantine" open en verzamelden zich daar trainers, ouders en kinderen, wanneer er getraind werd.
Bij veel clubs is de grote kantine doordeweeks niet iedere avond meer open. De hoofdoorzaak is het gebrek aan vrijwilligers.

Sinds een jaar wordt op zaterdagmorgen en op trainingsavonden de corner gebruikt. Het is de ruimte op de hoek van het kopgebouw.

Op maandagavond en woensdagavond is de corner tijdens de trainingsuren open. Trainers, trainsters, ouders en kinderen komen voor en na de training binnen wippen voor een bak koffie, een kop thee of een versnapering.

Het is een ideale ruimte om voor de training de oefenstof door te nemen. En doordat er over oefeningen wordt gesproken, leert men van elkaar.


De corner is geen selfservice restaurant . Er moeten dus personen worden gevonden, die de mensen willen bedienen. Een enkele moeder bij de jeugd helpt, maar op maandag en woensdag is Zoei er.
Een wereldomzet wordt er niet gedraaid, maar veel kinderen hebben na de training dorst en dat staat Zoei klaar om voor de kinderen "een beker water " te schenken.

In deze maanden zijn de avonden langer en stijgt de temperatuur. Zoei zet bij die omstandigheden haar tafel buiten en plaatst daar een aantal stoelen omheen.
Het is een klein terras, een terras waarbij ouders zicht hebben op het trainingsveld en de verrichtingen van hun kroost in de gaten kunnen houden.
Trainers, die klaar zijn, maar ook ouders schuiven aan en op die manier is het prettig toeven op Noord.
Voor Zoei is de corner een stageplek , maar zij heeft samen met vriendinnen aangegeven, dat ze komend seizoen ook gaat helpen in de grote kantine.

Wij zijn daar zeer blij mee.

DEZE WEEK

Het is dinsdagmorgen er vele mensen zijn actief op het sportpark. De tafelbladen van onze picknicktafels op het terras worden voorzien van een grijze betonverf.
Werknemers van het sportbedrijf houden de kanten bij van de grasvelden.  De deuren van de huiskamer en de corner worden opnieuw geschilderd.
Er wordt deze dagen ook veel gevoetbald. Spelertjes worden voorbereid op de Danonecup.
Het trektouw wordt gebruikt om de kracht en weerbaarheid van spelertjes te meten.
Bij de D pupillen zijn we deze weken bezig met bloktraining. Koppen is deze weken het thema en wie Sergio Ramos ziet koppen , weet hoe belangrijk de perfecte koptechniek is.
Woensdag is de vriendinnendag. Na het begin druppelen er nog steeds meisjes binnen en uiteindelijk doen er 17 meiden mee aan de eerste vriendinnendag.
De begeleiding heeft gezorgd voor gezonde voeding. Appeltjes, limonade en fruitcrackers staan er voor de meiden op de buffetkast.
Het gaat er deze middag gemoedelijk aan toe en mogelijk leidt dit tot extra response.
De meiden trainen iedere maandag en woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.
Terwijl de meiden sporten worden de eerste jeugddoelen in orde gemaakt voor de Kooicup.

Op vrijdagmiddag zijn spelers van Roodenburg 5 zat bezig. Ze maken het net van het tweede grote doel op het kunstgrasveld in orde.
Op het dak van de kantine worden dakwerkzaamheden uitgevoerd. Er was sprake van een lekkage en die moet zo gauw mogelijk worden verholpen.

De penningmeester is ondertussen volop bezig met de begroting van de club, zodat de club schuldenvrij blijft. Waar kan ik bezuinigen? Waar kunnen extra inkomsten vandaan komen?
Bij veel clubs staat het water tot  aan de mond en in het informele circuit gaan vele bedragen rond van de openstaande schulden van menig club.

De tijd van schulden maken , ligt ver achter ons. Schulden worden in deze tijd gesaneerd en het toezicht is verscherpt. Geldt dit ook voor de voetbalclubs?

Vrijdagavond is het parkeerterrein vol wanneer de training van de zondag begint. De nieuwe trainer Cees de Roode is betrokken en bijna bij iedere training aanwezig. Diverse spelers

hebben een gesprek en willen volgend seizoen het zondagvoetbal bij Roodenburg weer een boost geven.

GEZELLIGE VRIENDINNENDAG
Het is woensdagmorgen 11.00 uur en de voorbereiding start voor de vriendinnendag. Er worden informatiefolders gemaakt, speelmateriaal wordt er opgesteld.
Er is een gezamenlijke lunch voor de begeleiders in de corner, de muziek gaat aan.
Tussen 12.30 en 13.00 uur verzamelen zich meisjes om mee te doen aan de eerste vriendinnendag.
Een fotograaf is bij de start eveneens aanwezig. De meiden moeten verschillende technische onderdelen doorlopen. Het schieten door de gaten, duelleren en pingelen, bal in de lucht houden, de bal zo hoog mogelijk schieten en aan het slot een grote partijvorm.
Terwijl men bezig is , komen er steeds meer meiden bij en zijn er extra ballen nodig.

vriendinaktueel

 

Er valt één blessure, een meisje verliest haar tandje, maar daar komt nog een andere voor. Vermoedelijk heeft zij stevig in een appel gebeten, want de appeltjes vormen de energiebron om te sporten.
Tijdens het sporten komen er steeds meer moeders een kijkje nemen en vertelt Wendel over de pedagogische methode, die men wil hanteren hoe de meiden met elkaar en met de tegenstander omgaan.
Het spelgebeuren begint om 13.00 uur en pas over vieren zijn ze klaar.
De begeleiding kan terugzien op een geslaagd evenement en mogelijk is dit een aanzet voor nog meer meisjes om "de kicksen aan te trekken".

HET VOETBALGEBEUREN
Het ging er zaterdagmorgen gemoedelijk aan toe op Noord. De E3 moest het opnemen tegen DWO E15 en ik zag een leider van DWO, die vooral predikt dat kinderen plezier moeten hebben.
Na afloop zagen we een sprintend leider en beide teams. Vanaf de achterlijn tot de achterlijn probeerde iedereen de leider in te halen. Daarna ging men over tot het nemen van penalty's.
De D1 verloor van een versterkt Voorschoten D3.
Zowel de wedstrijd van de E3 als die van D1 werden geleid door B junioren. De rust, die zij uitstraalden , had zijn weerslag op de spelers en begeleiders in het veld. Oussama en Aziz floten een puike partij.
Het was zoals al eerder gememoreerd een gemoedelijke ochtend. Dat gold ook voor de mini F. Er gaan hier steeds meer meisjes mee doen. A.s. maandag 5 mei is er gewoon training voor de mini 's. Ze starten van 17.00 - 18.00 uur.

De F groep won met grote cijfers van SVOW en is in de volgende ronde van de beker.
De E1 kon het niet bolwerken bij Kagia. Het werd 5-2 voor de Lisserbroekers.
Vooraf was het al geopperd. LSVV wilde een salonremise en na een titanenstrijd slaagden zij er in om een punt binnen te halen. Het werd 1-1 . Verder op in de Kikkerpolder speelde Roodenburg 4 eveneens gelijk tegen UVS. Zaterdag 2 en 3 verloren. Zaterdag 6 won als enig zaterdagteam.
Op zondag wint het derde team met 4-2 van Lugdunum 3. Door dit resultaat eindigt de ploeg als tweede in de competitie.
De zondag 1 is compleet uitgeblust. In een wedstrijd onder in de kelder legt men het loodje tegen Leidsche Boys. De eindstand 2-11.

HET PROGRAMMA THUIS ZATERDAG 10 MEI

Er staan diverse uitwedstrijden op het programma. Ouders opgelet, regel op tijd het vervoer.

De zaterdag 1 speelt de laatste competitiewedstrijd. Een overwinning is nodig voor de nacompetitie.
Er zijn zaterdagmiddag 6 thuiswedstrijden, waaronder ook een jeugdderby. Veel mensen op het complex. Kom daarom op de fiets!

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.