Roodenburg Actueel 2014 - week 16

Steeds meer meisjes in Nederland gaan voetballen en de meiden uit Leiden Noord kunnen natuurlijk niet achter blijven. Ze krijgen de gelegenheid om kennis te maken met voetballen op woensdag 30 april.

Dan organiseert Roodenburg voor het eerst een vriendinnendag.

vriendinnenweek

 

                                  
Er wordt begonnen om 13.00 uur.

Wil je meer weten en je aanmelden voor deze vriendinnendag? Mail dan je deelname of je vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alleen meisjes kunnen deze dag mee doen!

Wil je meer weten over meidenvoetbal?  Ga dan naar  www.voetbal.nl/meiden.

DEZE WEEK
In aanloop naar Pasen vindt op dinsdagmiddag het Paaskaarten en Sjoelen plaats. De kantine zit vol en dit terwijl een aantal deelnemers al geniet van een voorjaarvakantie.
Deze middag reiken wij 45 prijzen uit. Iedereen gaat met een prijs, waar men met Pasen wat aan heeft naar huis.
Om 17.15 uur zijn we klaar.
Er komen steeds minder banen voor hoofdtrainers. In Leiden vervallen de banen voor hoofdtrainer zondag bij UVS en DOCOS.
Een enkeling uit de flat Noorderlicht heeft geklaagd over geluidlast. Dit wordt dan veroorzaakt door personen, die 's avonds laat het sportpark verlaten. De flat Noorderlicht ligt vlak tegen de velden aan en Roodenburg ligt al sinds 1962 in het Noorderpark.
De Roodenburg kantine is al vanaf 1962 op de donderdagavond gesloten voor 24.00 uur. Toch is het verstandig, dat er rekening wordt gehouden met de bewoners. Dus vertrekt u na 22.00 uur van het complex dan luidt het volgende advies. Na TIENEN is TOETEREN niet TOEGESTAAN.
Het is woensdag in de namiddag druk op de club. Groepen willen een balletje trappen, de trainingen gaan voor.
Voor de corner heeft Zoei een terras ingericht. In de avondzon is het goed toeven op het veld en het terras.
Donderdag een interview in het Leidsch Dagblad met Raymond Keur, voorzitter van Roodenburg, waarbij de kop luidt: Fusiedwang NEEN, fusiedrang JA.
De gemeente Leiden zou daarbij voorwaarden moeten scheppen om clubs te stimuleren samen te gaan. Het gaat ook over de teloorgang van de tweede elftallen en over het feit, dat er wel veel standaardteams zijn, maar te weinig A juniorenteams.
's Avonds traint een grote F groep. 5 teams spelen een toernooi, een ploeg heeft steeds rust en is bezig met een technische opdracht. Het zijn de moeders van de spelers, die deze middag een oogje in het zeil houden.
Op zaterdagmorgen wordt de Vriendinnendag aangekondigd in het Leidsch Dagblad en is het bericht eerder bekend bij de lezers van de krant , dan van de actueel.

HET VOETBALGEBEUREN
Een weekend met maar een gering aantal wedstrijden. De F2 ging op bezoek bij UVS. De uitwedstrijd wordt gedecideerd gewonnen met 4-0.
De E1 speelt tegen een sterk E combinatie team. Het Roodenburg E team is deze dag niet compleet en wordt aangevuld met 2 D spelers en 2 F spelers. Docos onder leiding van oud Roodenburger Marcel Prins heeft ook E 2 spelers opgesteld.
Het veldspel ziet er verzorgd uit van Docos en het is een zeer leerzame wedstrijd voor onze E pupillen, want de weerstand is veel groter. De eindstand wordt uiteindelijk 5-6.
Na de wedstrijd is er een gezamenlijke maaltijd in het jeugdhonk en genieten de spelers van beide teams van een heerlijk patatje. Een patatje met "Oma Friets".
Na de maaltijd gaan de beide teams handje lopen. Wanneer de echte wedstrijd begint tussen Roodenburg en Docos is het vooral genieten voor de Roodenburg jeugd.
Direct vanaf de start heeft Roodenburg een overwicht en dat wordt uitgedrukt in een schot op de binnenkant van de paal. In vergelijking met de uit wedstrijd, die werd uitgevoerd op een drassig veld, zijn de omstandigheden deze middag optimaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Roodenburg met de rust leidt met 3-0. De spelers tonen rust aan de bal, combineren er lustig op los. Docos kan er weinig tegenover stellen en het ontbreekt dit Docos aan de nodige creativiteit.
De eindstand wordt derhalve 4-0. De vierde plaats lonkt  en die geeft mogelijk recht om deel te nemen aan de nacompetitie. Van belang is het resultaat van de beslissingwedstrijd die op 2de Paasdag wordt gespeeld tussen SEV en Zwammerdam.
Op het wetra veld speelt deze middag Roodenburg 4 , de jonge veteranen. Fer van Kampen is deze middag de fluitist van dienst. Foreholte 1 is een maatje te groot, ze winnen vlak voor tijd met 0-2. Invaller doelman Dennis van der Pluijm ziet de bal wel komen, maar vergeet om te duiken.
Goedgemutst verlaten de spelers het veld om deel te nemen aan de derde helft. Die vindt plaats op het terras, terwijl de kinderen van de jonge veteranen op het mini voetbalveld nog een partijtje spelen.

Komende zaterdag 26 april zijn er geen wedstrijden gepland. Dit komt omdat het Koningsdag is.

KONINGSSPELEN 2014  OP SPORTPARK NOORD
Op vrijdag 25 april vinden de Koningsspelen plaats. Dit gebeurt op vrijdagmorgen. Leerlingen van de Brede School uit Noord  ( Springplank, Viersprong en Singelschool) zullen aan dit spektakel, dat in heel Nederland plaatsvindt, meedoen.

SAMEN GOED ONTBIJTEN EN BEWEGEN
De Koningssportdag vormt weer het hart van deze vrolijke en sportieve dag en wordt voorafgegaan door een goed maar bovenal feestelijk Koningsontbijt. Nieuw dit jaar is de Ideeënwedstrijd en de Wereldrecordpoging.
Bij de Wereldrecordpoging gaat het er om dat zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd dansen en zingen.
Het is goed dat zoveel mogelijk kinderen een bezoek brengen aan sportpark Noord, de club van hun wijk.

MAANDAG 21 APRIL

Jeugdtoernooi bij Lugdunum voor F2, E 2 en D1. De spelers zijn door de leiders uitgenodigd.

NACERDINE  TIGDOUINI WAS PUPIL VAN DE WEEK IN DE WEDSTRIJD
ROODENBURG ZA 1 TEGEN DOCOS ZA 1

pupilweek16

 

Leefdtijd :          8 jaar
Team       :          F1
 
 Hoe vond je het om pupil te zijn?
Heel erg leuk
 
Wie vind je de beste speler van Roodenburg?
Nummer 11,  weet ze naam niet!   ha ha
 
Wat heb je die dag allemaal gedaan?
 
Ik hoefde zelf niet te voetballen want we stonden stil.  Ik kon dus lekker uitslapen, dat dacht ik tenminste.
Maar dat ging niet lukken, want ik was vroeg wakker en dacht gelijk, Oh ja, vandaag ben ik pupil van de week.
Ik was gelijk klaar wakker, mijn bed uit, gegeten en toen naar Roodenburg.
Bij Roodenburg aangekomen kreeg ik het pupil van de week trainingspak aan en toen ging het echt gebeuren.

In het jeugdhonk vond de bespreking plaats. Er werd een broodje gegeten. Daarna ging ik naar het veld voor de warming up.
Na de warming up gingen de spelers terug naar de kleedkamer. Voor de beide kleedkamers was het erg druk, want er was ook handjes lopen. Spelers van Roodenburg en Docos kwamen allemaal met een pupil het veld op. Ik ging naast de scheidsrechter mee het veld op.
Voor de aftrap werd er even gedold. Daarna mocht ik met de bal aan de voet richting de keeper van Docos.
Ik scoorde, na het doelpunt rende ik gauw naar de dug-out om de wedstrijd te bekijken.
Ik vond het een hele leuke dag.
Er werd nog een foto gemaakt met de bal en de oorkonde en ik kreeg 2 bonnen. Daarna ging ik gauw naar de kantine om wat drinken te halen.

Allemaal bedankt voor de leuke dag

Groetjes Nacerdine.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.