Roodenburg Actueel 2014 - week 15

 

Wanneer het eerste zaterdagteam een thuiswedstrijd speelt, dan wordt er entree geheven. Mensen, die komen kijken, moeten betalen. Daarom treft men bij de ingang van het veld een kassa aan.

Vroeger beschikte Roodenburg over 3 kassa's. Veel van de huidige leden kunnen zich dat niet meer herinneren. Het eerste elftal speelde op zondagmiddag en in de jaren 70-80, als er een belangrijke wedstrijd werd gespeeld, dan liep het storm en waren alle kassa's in gebruik.
In die tijd waren er verschillende soorten kaarten beschikbaar.
We hadden kaarten voor de "overdekte zittribune". Die waren het duurst, maar dan zat je in ieder geval droog, mocht het gaan regenen. De heer Labrujere hield toezicht of degenen, die daar wilden gaan zitten, beschikten over het juiste kaartje.

Het tweede kaartje was voor de onoverdekte zittribune. Naast de overdekte zittribune had je aan weerszijde een onoverdekte zittribune. Dit was er ook bij de entree van het veld.
Deze kaartjes waren 1 gulden goedkoper, maar dan had je het comfort, dat je kon zitten.

Tenslotte had je de onoverdekte staantribune. Die stond op de plek tussen het hoofdveld en het kunstgrasveld.
Bij drukke wedstrijden, zoals de wedstrijd Roodenburg 1 - RBC Roosendaal om het kampioenschap van Nederland waren er 4.500 toeschouwers aanwezig en gingen er zelfs kaarten in de voorverkoop om de kassa's te ontlasten.

Tegenwoordig doen we het met 1 kassa en is het voetbalgebeuren verplaatst van de zondag naar de zaterdag. Nel is de dame , die onze entreegelden int en ze wordt daarbij geholpen door leden van de jeugdactiviteitencommissie. Die voeren de kaartcontrole uit bij het hek. Je moet immers een kaartje hebben gekocht of je kan naar binnen op vertoon van je lidmaatschapskaart.

Betalen voor een wedstrijd? Moet dit nu? Ons antwoord is ja, want de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de jeugd. Van deze gelden wordt bijvoorbeeld het kerstontbijt betaald of worden andere activiteiten gedaan.
Het is onze Nel, die zich op deze wijze inzet voor onze club en daarom deze week in de schijnwerpers staat.

kassa

PAASTOERNOOI VOOR D 1, E 2 EN F2

Wanneer? 21 april
Waar? Lugdunum

Het E en F toernooi begint om 9.30 uur. De teams moeten om 8.45 uur bij Lugdunum zijn
Een wedstrijd duurt 1 x 25 minuten

Het D1 toernooi begint om 13.30 uur. Teams moeten om 12.45 uur aanwezig zijn.
Een wedstrijd duurt 1 x 30 minuten.

DEZE WEEK
Vorige week zondag stond in RB actueel nr 14 dat de vader van onze D trainer Gloire Kalangu was vermist en dat Roodenburg mee leefde. Zondagmorgen is Faustin Kalangu gevonden. Wij wensen Gloire en zijn naaste familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
Maandagavond slaat het weer om. Het is 17.55 wanneer er een zeer sterke wind opsteekt. De mini F blazen van het veld af en waaien "rechtstreeks naar huis".
De E en D pupillen staan net als de meiden op het punt van starten. Maar na 5 minuten begint het te hozen en verdwijnt iedereen van het veld.
De E pupillen verzamelen zich daarbij in het jeugdhonk en krijgen voorlichting over voeding van trainer Robin. Hij maakt daarbij gebruik van een tableau met daarop allerlei lege flesjes en pakjes. Onder ieder flesje zijn het aantal suikerklontjes geplakt, die er in een drankje zit.
De kinderen krijgen les, dat veel suiker geen gezonde voeding is en steken er in deze half uur durende sessie wat van op.
Donderdagavond verschijnt een interview met onze oudste levende Roodenburger op de website van www.leidenamateurvoetbal.nl
Spelers, die vroeger hadden gevoetbald, wasten zich in de keuken. Bij de eerste voetbalvelden ontbraken vorige eeuw de kleedkamers.
Aan het woord Louis de Bolster, inmiddels 92 jaar, die nog kan vertellen over het eerste voetbalveld, waarop Roodenburg is begonnen. Het "Laantje van Beij", op een boerenweiland, daar werden de eerste wedstrijden gespeeld.
Ik raad jong en oud het verhaal van vroeger te lezen, zodat er historisch besef ontstaat.
In het begin, waren er niet zoveel faciliteiten, die tegenwoordig als normaal worden beschouwd.
Een ander nieuwtje betreft Abdul Harroui. Abdul is het broertje van Youssef, de geblesseerde buitenspeler van zaterdag 1. Abdul heeft de eerste 3 - 4 jaar bij de pupillen van Roodenburg gespeeld en had als leider Nabil El Amrani, de huidige keeper van zondag 1. Abdul speelde daarna voor UVS en Alphense Boys.
Volgend jaar verkast Abdul naar Sparta Rotterdam om te proberen in de B1 te komen.
Wij wensen hem veel succes toe en het is weer een jongen, die is gestart bij Roodenburg.
Zaterdagmorgen is het prachtig weer. 5 thuiswedstrijden van de jeugd en als apotheose zal er een wedstrijd zijn van de mini F.
Helaas blijkt dat de afspraak met de tegenstander niet goed is gemaakt, dus resteert de mini F niet anders dan een lekker partijtje.
Spelers van zaterdag 3 spannen zich deze morgen in met het vervangen van een doelnet van de grote doelen van het kunstgrasveld. Ze waren versleten, nadat er anderhalf jaar op doel was geschoten en was gehangen.
Meer senioren zouden het voorbeeld van het derde moeten volgen met het organiseren en uitvoeren van activiteiten voor de club.
In mijn gedachte denk ik aan een recreatief avond toernooi voor senioren, een bardienst, het fluiten van een jeugdwedstrijd, het verzorgen van trainingen.
Een echte club is een club, waar velen hun steentje bijdragen.
Een waarschuwing is hier op zijn plaats. Nu er nieuwe netten hangen, verzoeken we iedereen er voor te zorgen, dat de netten ook goed blijven. Durf personen aan te spreken, die het niet zo nauw nemen.
Zaterdagmiddag spreken we over de website. Het formaat van de website is aangepast aan de sociale media. U moet eens rechts boven aan de homepage klikken.
Een nieuwe mogelijkheid krijgt u te zien. De vooraankondiging voor het voetbalgala wordt opengeklapt.

HET VOETBALGEBEUREN
Het voetbalgebeuren heb ik uitsluitend kunnen observeren van achter het glas. De F2 werd deze morgen begeleid door de ouders. Nabil Baddouri ontbraak omdat hij zijn arm heeft gebroken. De F2 speelde verdienstelijk gelijk tegen Valken 68.
De F1 moest het opnemen tegen Oegstgeest F2, het team van oud Roodenburg speler Hans Mieremet. Rinus de Bruin is jarenlang leider geweest van Hans in de jeugd en in de zaal.
Roodenburg won met 7-3 en Hans merkte dat Rinus gniffelde.
De E 3 werd deze morgen gecoacht door trainer Remy. De E3 had vorige week nog gelijk gespeeld tegen GHC E3. Nu gingen de Vlietbewoners er met de punten vandoor.
"Ken je met nog?", het was de vraag, die mij werd gesteld door twee ouders van Noordwijk E 5. Noordwijk E 5 speelde tegen Roodenburg E2. Het waren Wilco Riethoven en Jaap Schinkel. Het is altijd leuk om weer eens oud spelers te zien op sportpark Noord.
Roodenburg E2 won met ruime cijfers. Leider de heer Daoudi trakteerde de kinderen op ijs. E 2 denkt al aan het kampioenschap, nu zij fier aan kop staan op de ranglijst. Het achtervolgende UVS E 5 heeft echter een aantal wedstrijden minder gespeeld, dus is er nog van alles mogelijk.
De D1 kreeg tegen SJZ D1 maar liefst 3 opgelegde kansen. Toch was de einduitslag 1-1. Daarmee revancheerde de D1 zich voor de nederlaag de week er voor tegen dezelfde tegenstander.
De C1 is in de race voor het kampioenschap. Men laat er geen gras over groeien en wint van Docos C4 met 1-10.
De B1 vertrekt vanuit een euforiestemming. Concurrent Lugdunum B1 heeft punten laten liggen, maar de B1 moet winnen bij Meerburg B2. De eindstand wordt uiteindelijk 2-2.
De zaterdag 1 blijft in de race om de derde periode. Uit bij BSC 68 wordt de overwinningsreeks voortgezet. Nu wordt BSC 68 in Benthuizen met 1-4 verslagen.
Komende zaterdag is er een Leidse derby op sportpark Noord. Roodenburg - DOCOS.
Weet Docos opnieuw Roodenburg onder druk te zetten en het Roodenburg lastig te maken. Op paaszaterdag kunt u hiervan vanaf 14.30 uur toeschouwer zijn.
Zaterdag 4 en 6 verliezen deze middag, zaterdag 5 blijft aan de positieve kant van de score.
Op zondag komt er een uitslag met dubbele cijfers op de borden. De zondag 3 wint van het jeugdig team van Warmunda (4) met maar liefst 10 tegen 2.

ZIEKENBOEG
Via facebook kregen we bericht over Jan van Rijn. Jan ligt al zes weken in het Rijnland Ziekenhuis, Simon Smitweg 1, 2353 GA Leiderdorp,
De afzender, Anneke vraagt bekenden van hem om een kaartje te sturen.
Jan verblijft afdeling 470, kamer 50
Jan heeft jarenlang wedstrijden gefloten op zaterdagmorgen en was voorheen een van de gastheren van de huiskamer. Tot vorig jaar behoorde hij eveneens tot de leden van de kaartclub op de dinsdagmiddag.

PAASKAARTEN/ SJOELEN OP DINSDAGMIDDAG 15 APRIL
aanvang 14.00 uur, inschrijven vanaf 13.30 uur. 55+

Het kaarten staat deze middag in het teken van Pasen.

Maar het allerbelangrijkste is dat er gezellig wordt gespeeld en dat lukt iedere week opnieuw.

OUDE KRANTEN GEZOCHT
De activiteitencommissie van de jeugd is op zoek naar oud papier. ( alleen kranten, geen karton). Zij hebben deze kranten nodig voor een bijzondere activiteit.
U kunt uw gebundelde stapels oud papier afgeven in de huiskamer aan Carla.
Zij is er in principe op dinsdag - en donderdagmiddag van 17.00 - 18.00 uur en mogelijk op zaterdagmorgen.

PROGRAMMA KOMENDE ZATERDAG
Weinig wedstrijden, dus kan iedereen even op adem komen.

ROODENBURG ONTVANGT DOCOS
GAAT DOCOS ROODENBURG STOPPEN?
EEN BELANGRIJKE WEDSTRIJD VOOR DE DERDE PERIODE

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.