Roodenburg Actueel 2014 - week 13


Roodenburg wil graag als club groeien, maar dat dient te gebeuren op een gezonde manier. Een gezonde manier is als leden zich zelf aanmelden, omdat ze het leuk vinden om bij Roodenburg te voetballen. Die leden blijven zoals is gebleken veel langer lid van een vereniging, dan leden die worden gevraagd en waarbij men rammelt met de geldbuidel.

meisjesvoetbal

 

Een aantal weken geleden kwam Wendel Iwema naar de club toe met de mededeling, een groep meiden uit de Merenwijk van 10-14 jaar , wil graag gaan voetballen. Is er bij Roodenburg gelegenheid? En hoe staan jullie hier tegenover? Roodenburg profileert zich als wijkclub en een nieuwe groep binnen de club wordt van harte toegewenst.
Roodenburg heeft daarna voor een aantal faciliteiten gezorgd. Er is trainingsmateriaal , een kleedkamer en een trainingsuur beschikbaar. Wendel is enthousiast en wil zelf trainster worden van de groep. Teresinha deelde haar enthousiasme en samen trainen ze de meiden twee keer in de week.
Voorlopig zijn de meiden in training. Dit gebeurt op maandagavond en woensdagavond. Ze beginnen om 18.00 uur. Alle meiden die het leuk lijkt een keer mee te trainen zijn van harte welkom! (leeftijd 10-14 jaar)
Om meer meiden te attenderen op meisjesvoetbal zal er op donderdag 1 mei een vriendinnendag worden gehouden. Meer informatie hierover zal volgen!

ROODENBURG ORGANISEERT HUISWERKHULP
Roodenburg jeugdleden, ouders opgelet. Voor Roodenburg E pupillen en D pupillen bestaat vanaf heden de mogelijkheid om hulp te krijgen bij het huiswerk.
Veel kinderen moeten hun huiswerk maken in een kleine ruimte, veel rumoer , en dat alles gaat ten koste van de concentratie.
Vorige week is een start gemaakt met huiswerkhulp voor de D en E pupillen.
Dit gaat als volgt. De kinderen verzamelen op maandagmiddag om 16.30 uur bij Roodenburg en nemen hun opgedragen huiswerk mee naar de club.
In het jeugdhonk kunnen ze dan ongestoord hun huiswerk maken en hebben ze vragen, dan is Jolanda, studente geneeskunde er, om hun vragen te beantwoorden en zaken uit te leggen.
De huiswerk hulp duurt tot 17.30 uur. Na het huiswerk begint om 18.00 uur de training voor deze kinderen.
DEZE WEEK
Het is dinsdagmorgen en de achterzijde van het clubgebouw wordt schoon gespoten. Leerlingen van het Wellant College hebben het onkruid aan de zijkant gewied.
Ed schildert deze morgen de deuren van de kleedkamers naast de kantine weer in de donkerrode kleur. We gaan immers voor MOOI NOORD.
Dinsdagmiddag is er nog één tafel in de kantine over. Die is voor de prijzen van het klaverjassen en sjoelen. 10 tafels met klaverjassende deelnemers en 1 sjoeltafel geven aan dat de gehele kantine vol zit met mensen, die een middagje "uit zijn".
Dinsdagavond is Ger van Gemert op de club. De trainers van de D1 krijgen deze avond instructie hoe het wedstrijdformulier digitaal dient te worden ingevuld.
Volgende week is de C trainer aan de beurt en ondertussen probeer ik kennis te vergaren hoe er met het digitaal formulier dient te worden gehandeld.
Op woensdagavond gaan er 7 aanmeldingsformulieren van de meisjes naar de administrateur. Die is de komende week afwezig vanwege vakantie.
Donderdagochtend is het druk op Noord. De voordeur van de Burcht is geschilderd. Het bedrijf Erma heeft de strippen van de jeugddoelen vervangen. Na anderhalf jaar intensief gebruik gingen de netten los . Pupillenwedstrijden kan je niet spelen met loszittende netten en de kans op vernieling neemt dan toe.
Aan de achterzijde van het clubgebouw is Ger bezig met het schoonspuiten van het laatste gedeelte van de wand.
Over een zaak zijn we het beide eens. De achterzijde van het clubgebouw, de zijde die uitkijkt op het Joop Vervoornpad is een uitstekende plek voor een terras.
In mijn visioenen zie ik een toegangsdeur vanuit het jeugdhonk. Een aantal bistrotafeltjes, waar men wat kan drinken en eten.
Maar er doemt ook aan de achterkant een torenflat op, die het zonlicht laat verdwijnen.
Vrijdagmiddag is het sportcafé bij GHC. Sportpsychologe Barbara Janssens gaf een presentatie over hoe je om moet gaan met gedrag dat je niet op de sportvereniging wilt. Ongewenst gedrag verdwijnt niet door het ophangen van een normen en waardelijst. Er komt meer voor kijken . In een uur vertelde zij welke stappen nodig zijn om spelers, trainers, leiders en ouders bewust te maken van gedrag dat zij vertonen en hoe je er voor kunt zorgen dat dit veranderd.
Ik heb moeten constateren, dat slechts 2 verenigingen aanwezig waren in de bestuurskamer van GHC. Roomburg en Roodenburg luisterden naar een interessant verhaal.
Verder was Leendert de Goey aanwezig en samen constateerden we, dat de huidige trainers vooral bezig zijn met "schreeuwen langs de lijn" , maar dat ze weinig meekrijgen hoe een team moet worden gesmeed.
Een team smeden begint met sportiviteit. Barbara haalde bv. aan hoeveel trainers er niet zijn, die oudere spelers in hun team laten opdraven of spelers uit de F2, een hoger team laten spelen in de F8.
Sportiviteit behoort bij de normen en waarden van de sport en dat is de basis om een hecht team te formeren. Het begint met respect voor de eigen ploeg en de tegenstander.

KNVB KAN NOG WAT LEREN
In de presentatie op vrijdagmiddag kwamen ook zaken aan de orde, die bij andere sporten zijn ingevoerd.
Ik heb er 2 opgeschreven, die mogelijk interessant zijn om door het voetbal te worden overgenomen.
GELE KAART VOOR DE TRAINER.
Krijgt een trainer bij het hockey een gele kaart en dan moet je niet denken aan het feit dat hij zijn vak uitwandelt, maar aan het geven van commentaar op de leiding, dan moet er bij hockey een veldspeler uit. In plaats van 11 staat een team dan met 10 spelers.
De spelers vinden dat heus niet leuk en naar mijn mening versterkt deze sanctie, dat een coach zich sneller bedenkt, dat hij door negatief gedrag zijn team kan benadelen.
Het tweede wat opvalt is dat hockeyclubs de SCHEIDSRECHTERSKAART invoeren. Ouders worden gevraagd om een dergelijke kaart te halen, waardoor ze wedstrijden mogen fluiten.
Bij de KNVB heb je de pupillenscheidsrechterscursus. Die kan in 1 of 2 dagdelen worden gevolgd en is bedoeld voor jeugd tot 19 jaar. Doe je een basis cursus junioren scheidsrechter, dan ben je 5 avonden van 3 uur bezig voor je diploma. Deze cursus is eveneens bestemd voor jeugd tot 19 jaar en je mag dan de D en C fluiten.
Tot slot heb je de basis cursus scheidsrechter. De leeftijd is 16 jaar en ouder. Je volgt 7 avonden van 3 uur de cursus en wanneer je slaagt, dan ben je KNVB bondsscheidsrechter.
Zo denkende zou je voor ouders een verkorte cursus moeten geven van 3 - 4 avonden.
Heb je het over betrokkenheid bij sport, dan zouden meerdere ouders een dergelijke cursus moeten kunnen volgen.
HET VOETBALGEBEUREN
Het was een weekend met prachtig weer, maar het lijkt er op dat wanneer de temperatuur stijgt, de hectiek toeneemt in en rond de velden.
Of het nu komt door de weersomstandigheden of dat competities in een eindfase zitten, het komt er nu op aan, dat teams gecontroleerd en met zelfvertrouwen hun wedstrijden spelen.
De E1 won thuis nog van Lugdunum E1, maar moest nu de meerdere erkennen in de Kikkers. De wedstrijd van E2 had een beter slot verdiend en de E3, dat uit nog had verloren van FC Lisse, won nu met 7-2.
De D1 bleef tegen RCL D3 op 1-1 steken.
De wedstrijd van C1 was eveneens hectisch. De wil om te winnen was er, maar het ging vooral gepaard met fysiek voetbal. Scheidsrechter Ali Bouda , die zijn eerste wedstrijd floot, had er zijn handen vol aan.
Beide teams kregen kansen voor de overwinning, maar het werd uiteindelijk 1-0.
De F1 moest ook volledig aan de bak. Een uitoverwinning met 4-5 zegt alles dat het geen walk over werd.
De B1 revancheerde zich van de nederlaag uit bij Bernardus. Het werd 4-1.
Zaterdag 5 won met grote cijfers, zaterdag 6 deed aan klantenbinding, maar verloor met 6-5.
De zondag 3 maakt er een doelpuntenfestijn van. Bernardus kan in de eerste helft goed meekomen, in de 2de helft loopt Roodenburg uit.
Na deze wedstrijd komt de buurtjeugd en de buurtouderen in grote getale, voorzien van ballen naar het veld om een balletje te trappen.
Recreëren in de stad.

PROGRAMMA ZATERDAG 5 MAART
ROODENBURG ONTVANGT DE KOPLOPER
Zaterdag ontvangt Roodenburg za 1 de koploper. DWO 1 en DWO 2 nemen het deze dag op tegen respectievelijk de zaterdag 1 en zaterdag 2.
Het is seniorendag op Noord. Kom per fiets, want het is als alle senioren thuis spelen parkeerchaos op Noord.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.