Roodenburg Actueel 2014 - week 12

 

Jarenlang was de Kooicup het jeugdtoernooi van Leiden. De jongste jeugd van Leiden verzamelde zich op sportpark Noord en op Hemelvaartsdag was het "hun grote dag".

Vraag het maar aan bekende voetballers als Alfons Groenendijk, Ron de Roode en vele anderen. Roodenburg wil dit jaar weer een Kooicup toernooi organiseren en Thomas en Marieke helpen daarbij met de organisatie. Het moet een toernooi worden , waarbij er om het toernooi ook weer van alles is te doen.

Thomas en Marieke hebben diverse verenigingen aangeschreven, dit gaat tegenwoordig vooral per e-mail en tot nu zijn er 14 teams aangemeld.

Het toernooi gaat dus door, maar we willen graag naar 25 teams.

Welke teams zouden nog kunnen deelnemen?

De poule van de E1 is vol. Maar in de poule van de E2 en E 3 hebben we ieder nog plaats voor 3 teams. De E2 komt uit in de 5de/6de klasse en de E 3 komt uit in de 9 de klasse.

Bij de F1is er nog plek voor een F team. Bij de F2 zoeken we nog 4 tegenstanders.
De F1 wil graag uitkomen tegen tegenstanders, die uitkomen in de 3de/4de klasse. Bij de F2 zijn teams uit de 7de tot 9de klasse van harte welkom.

Terugkerend naar vroegere tijden. In die tijden werd er een grote loterij georganiseerd en ging Ada Sierat de winkeliers van Leiden Noord langs om prijzen beschikbaar te stellen.
Een loterij zal er niet komen, maar de jeugdactiviteiten commissie heeft allerlei plannen om tijdens het toernooi diverse activiteiten te organiseren. Het moet dus een onvergetelijke dag worden voor de kinderen.

Het toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 17 mei. de wedstrijden beginnen om 9.30 uur en het toernooi eindigt omstreeks 13.00 uur.

Mogelijk zijn er teams, die graag willen meedoen aan ons toernooi.

Teams kunnen zich aanmelden via het volgende e-mailadres:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DEZE WEEK

Het is maandagavond en spelers van de zondagselectie zijn uitgenodigd bij leden van de commissie Goed Gedrag. Oorzaak is de gestaakte wedstrijd bij FC Zoetermeer. Er moeten verklaringen worden afgelegd. Het kost veel tijd. Tijd, waar je als voetbalclub niet op zit te wachten.
Woensdag wordt het boek over Glenn Helder ten doop gehouden. Een levensverhaal over een speler zoals hij het zelf zegt, die geen respect toonde voor geld.
Op wikipedia is de gehele carrière van Glenn beschreven.  Het boek kost € 19,95 en is o.a. te koop in de webshop van Voetbal International.

Woensdagavond gaat de F2 door in de beker. De uitslag is fors. In iedere ronde gaat de winnaar door en is de verliezer uitgeschakeld.
Donderdag wordt het hoofdveld geprikt. Inmiddels is de schilder bezig met de deuren van kleedkamer 9 en 10, de scheidsrechtersruimte en van het ballenhok.
Achter de schermen is men bezig voor het komend seizoen. Het aanstellen van trainers, het kunnen inschatten hoeveel teams er volgend jaar zullen zijn, binding houden met de club, het zijn allemaal zaken, die nodig zijn om alles goed voor elkaar te hebben.
Na 3 jaar is er morgenavond een vergadering van de voorzitters van alle Leidse voetbalclubs gepland. Nu de nood hoog is, zoekt men elkaar op.
Wat er besproken gaat worden is op het moment van schrijven nog onduidelijk.
We zullen zien.

START INVOERING VAN HET SPELREGELBEWIJS
B junioren, die naar de A gaan opgelet

De website www.voetbalmasterz.nl is sinds maandag 17 maart gelanceerd. Via deze website kunnen tweedejaars B-junioren met ingang van het seizoen 2014/’15 het officiële KNVB Spelregelbewijs halen.

De B-junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij het bewijs halen, maar de vereniging zal hen wel moeten informeren, instrueren en motiveren. De periode maart – september 2014 biedt verenigingen de ruimte om hier, eventueel samen met de KNVB, een plan van aanpak voor te maken. Zo is het halen van het spelregelbewijs een gezamenlijke verantwoordelijkheid van speler, vereniging en KNVB.
  
Over het spelregelbewijs
 
Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn tweedejaars B-junioren verplicht het spelregelbewijs te halen.
 
Dat doen zij door middel van oefentoetsen en een eindtoets op de website Voetbalmasterz, die inmiddels gelanceerd is. De invoering van het spelregelbewijs is een van de maatregelen uit het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’.
 
Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, maar door het aanbieden van verschillende oefentoetsen is het voor iedereen mogelijk om de het bewijs te halen.

HET VOETBALGEBEUREN
Het is half negen 's morgens, wanneer ik het sportpark betreed. Zakaria van F2 ziet mij komen en vraagt of ik een bal heb. Ze kunnen dan alvast een balletje trappen.` Zakaria, je bent veel te vroeg, voordat de wedstrijd begint ben je al moet. Wacht even op de leider.

Inmiddels vertrekt de E2. Drie, vier ouders met auto´s staan paraat voor de uitwedstrijd naar Rijnsburgse boys. Mohammed Jamil scoort de beide doelpunten, waardoor er 3 punten worden meegenomen naar Leiden.
De F2 speelt om half tien thuis en wint fors met 8-0 van Rijnvogels F5.
Op het hoofdveld komt de D1 uit tegen Quick Boys D3. Henk Distelveld fluit deze wedstrijd. Vrijdagavond heeft hij nog een wedstrijd in Drachten gefloten in de hoogste klasse van het Nederlandse zaalvoetbal. Wanneer er een stressmoment kan ontstaan spreekt de scheids de beide kemphanen pedagogisch toe . Beide partijen gaan voor de winst , maar het wordt uiteindelijk 3-3.
De F1 blijft in de race om het kampioenschap. Katwijk F3 wordt met 6/1 verslagen.
De E1 komt uit tegen Meerburg E3. In de eerste helft is Roodenburg slordig met de afronding van de kansen. Geflatteerd volgens scheidsrechter Ron Hoogendam staat Roodenburg E1 met 5-1 achter. Ron heeft van Pieter Vink een scheidsrechtersfluit gehad, die hij heeft gebruikt bij een wedstrijd van AZ. Het is een fluit van het merk FOX. Na de rust moet Ron nog driemaal fluiten voor een doelpunt. Het is Roodenburg dat terugkomt en uiteindelijk wordt het 4-5 voor Meerburg.
De E3 scoort er eveneens lustig op los. In Zoetermeer wordt er tegen DWO met 4-8 gewonnen.
De C1 levert een knappe prestatie af. De uitwedstrijd tegen GHC C1 wordt met 0-1 gewonnen.
De mini F oefenen deze morgen op het wetraveld. De trainer maakt gebruik van de hoepel. Kinderen moeten leren om een bal te gooien en te trappen door de hoepel. Een dergelijk speelapparaat is uitdagend voor de kinderen op deze leeftijd.
Wanneer trainer Leon de hoepels gaat opbergen in het ballenhok en langs de kantine loopt, bemerk ik dat ouderen zich ineens weer kind voelen en de hoelahoep willen proberen.

Na de jeugdwedstrijden blijven veel jonge jeugdspelers hangen op het complex. Er wordt voor de ingang verstoppertje gespeeld. Kinderen duiken niet alleen weg voor de tikker, ze zien ook vogels, die het hebben voorzien op onze aap bij de ingang van het gebouw.
Het is broedtijd en vogels zijn op zoek naar wol om nesten te bouwen. De aap van Ray bezit die wol en het zijn de kinderen die voor onze voorzitter in actie komen. Zij zorgen er voor dat de aap na een weekend niet kaal geplukt wordt.

Raymond Keur gaat deze morgen mee met onze B junioren , die uit spelen tegen ASC B2.
De B1 weet de wedstrijd te winnen met 1-4.op de Kempenaerstraat.
Op het hoofdveld speelt Roodenburg 4 tegen Quick Boys 9. In een heerlijke wedstrijd wordt het 4- 2 voor Roodenburg. Als dissonant kan worden gemeld, dat Mehmet Recepoglu , vader van Emre en hulptrainer van de E3 zijn hand breekt.

Na deze wedstrijd speelt Roodenburg 5 tegen Katwijk. Uit is er het een en ander gebeurd. Een ervaren scheidsrechter en toezicht zijn nodig om de wedstrijd "in toom te houden". Normaal gesproken fluiten spelers van het vijfde zelf hun wedstrijd. Onder leiding van Johan van Wieringen verloopt alles ordelijk. Katwijk gaat met de overwinning aan de haal en als oorzaak kan worden genoemd dat Roodenburg overgeconcentreerd is.

En dan hebben we zaterdag 1. In de rust in de bestuurskamer van Docos blijkt dat Roodenburg met 0-2 voor staat. Er wordt een huzarenstukje geleverd. Tegen de nummer 2 SEV wordt met 1-4 uit gewonnen.

De zondag 3 is in the winning mood. Met 1-4 wordt er in Voorhout van Foreholte gewonnen. De zondag 1 speelt zijn wedstrijden uit en verliest met 0-4.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.