Roodenburg Actueel 2014 - week 11

 

Het is zondagavond kwart voor zes, wanneer ik nog iets moet halen uit de corner. Ik loop een rondje om het veld en op dit tijdstip kom ik de schoonmaker tegen van SMU. Hij is een uur na de wedstrijd van zondag 1 al bezig met het schoonmaken van de kleedkamers 1 en 2 en de scheidsrechtersruimte onder de hoofdtribune. Kleedkamers zijn plekken, waar dient te worden gelet op de hygiëne.  En dat vraagt consequente aandacht.

Op maandagmorgen wil ik de schoonmaakploeg bezig zien en dus ben ik voor half tien in de kantine. Zaterdagavond is er een superfeest geweest.  225 bezoekers is wel het maximum wordt er aangegeven, want er moet nog wel ruimte zijn om te dansen.
Wanneer ik arriveer zijn de belangrijkste werkzaamheden al weer verricht. De vloeren zijn schoongemaakt en geboend. De toiletten zijn onder handen genomen. Alles is weer klaar om de mensen te ontvangen.

P1010137P1010138P1010139

De schoonmaakploeg bestaat deze morgen uit Paul, Ton, Ed, Bram, 2 x Joop, Ger. In totaal 7 mannen, die het vuile werk voor de club opknappen.  Toon houdt de zaak in de gaten en Dirk is al weer druk met inkopen.

Deze morgen zijn ze al voor 8.00 uur begonnen en iedereen  neemt daarbij een onderdeel voor zijn rekening. Het begint met het naar buiten brengen van de tafels en de stoelen, zodat er ruimte ontstaat voor het "trekken van de vloer". Die vloer wordt eerst nat gemaakt, daarna moet het zeepwater er weer uit. Dan is het tijd voor de boenmachine.

In de toiletruimte wordt er gewerkt met een hoge druk spuit. Joop heeft deze taak en men krijgt vooral van de dames te horen, dat de toiletten er schoon uitzien.

Mensen, die in het weekend de kantine betreden, hebben vaak geen notie, wat er voor nodig is om mensen te ontvangen.

Dat brengt mij tot de aansporing aan de leden, dat ze onze schoonmaakploeg kunnen helpen? U zult vragen hoe?
Vaak is dit heel eenvoudig. Het bakje van de patat behoort thuis in de afvalbak. Hetzelfde geldt voor theezakjes, koffiebekers, petflessen. Laat het niet slingeren. En heeft men gemorst, vraag dan om een doekje aan de bar.

Samen houden wij Roodenburg schoon.

Dat geldt zowel voor binnen als voor buiten.

Alvast onze dank.

KOPEN VAN ROODENBURG KLEDING

Roodenburg kleding is vanaf heden te koop op maandagavond van 19.00 u tot 20.00 uur.
Maak hiervoor een afspraak met Henny, onze administrateur.
Verder kunt u voortaan Carla aanspreken op de zaterdag. Indien voorradig is het dan mogelijk om ook op zaterdag uw Roodenburg tenue te kopen.
Roodenburg heeft een exclusieve kledinglijn van het merk Quick.
In de vitrinekast in het clubgebouw kunt u ons assortiment aanschouwen.

DEZE WEEK

Dinsdagmiddag is het mooi weer en druk op het complex. Helaas gaat de wedstrijd van Roodenburg B1 tegen GHC B1 niet door. De tegenstander belt 's middags af omdat er onvoldoende spelers beschikbaar zijn.
Een vader van een speler van de F1 trakteert deze middag de teamgenoten van zijn zoon. 10 consumpties worden er genuttigd in de corner en als Roodenburg ouder ben je dan slechts een bedrag kwijt, dat onder de € 5,00 ligt.
En dan heb je er nog een terras en een goed uitzicht bij. Een tip voor andere ouders. Het goedkoopste rondje van de "Leidse Velden".

Woensdag staat er een verhaal op twitter van Joost Bleiji. Joost is kandidaat voor het CDA en u kunt in zijn verhaal lezen, hoe hij aankijkt naar Roodenburg. Joost schrijft ook regelmatig in het Leids Nieuwsblad en is uitgever van de Leidse Pas.

Woensdagavond merken we op dat de trainingsgroep van de meisjes steeds groter wordt. Men begon met 6, inmiddels is dit gegroeid naar 10 meiden.

De kleedkamers bij en achterzijde van het clubgebouw worden beschermd door kunststofplaten. Liggend tussen de bomen is er sprake van groenaanslag. Vrijdag is er een begin gemaakt met het schoonspuiten, zodat alles er weer zo goed als nieuw uit ziet.

Het Leidse voetbal is sinds deze week in rep en roer. Er is bij de grote clubs blijkbaar geen geld meer om twee selecties in stand te houden.
Hoe moet het dan wel niet gaan bij de kleinere clubs?
Roodenburg is al anderhalf jaar geleden begonnen met het snijden in de kosten. Daarvoor zijn er diverse maatregelen genomen. Bezuinigen, net als de grote jongens. Alleen dan kan men het hoofd boven water houden.
En het ledental kan best nog wat groeien. Kijkt men zoals afgelopen zaterdagmiddag naar wie er te vinden zijn op het complex, dan kan men maar één ding constateren.
Roodenburg heeft een groot parkeerprobleem. En dat terwijl er slechts weinig plekken vrij zijn in de fietsenstalling.

Vrijdagavond wordt de nieuwe trainer van de zondagselectie voorgesteld. Met ingang van het seizoen 2014/2015 wordt Cees de Roode de nieuwe hoofdtrainer als opvolger van Robin van Wieringen.

Het zal u verder misschien niet zijn ontgaan, maar er wordt hard gewerkt aan een nieuwe webpagina. Wie de website www.lvroodenburg.nl aanklikt, kan nu reeds zien hoe het framewerk er uit gaat zien. De komende weken zullen er vervolgstappen worden ondernomen. Wil je weten welke wedstrijden er worden gespeeld, klik dan voortaan op de rubriek WEDSTRIJDEN.  De eerste kolom zijn de thuiswedstrijden, de tweede kolom zijn de uitwedstrijden. Bij de derde kolom staan de eindstanden en in de vierde kolom treft men voetbalnieuws aan.

STANDAARDTEAM MOET VERPLICHT UITWIJKEN NAAR KUNSTGRAS

Mocht het tot een incidentele afgelasting komen, dan is de zaterdag 1 vanaf heden verplicht uit te wijken van het hoofdveld naar het kunstgrasveld.
Wedstrijden, die op dit tijdstip staan gepland voor andere teams, vervallen op dat moment.
Dit is een KNVB beslissing en heeft te maken met het competitieverloop.

HET VOETBALGEBEUREN
De E1 moest vroeg vertrekken en begon de wedstrijd met 6 spelers. De 7de speler kwam pas na 20 minuten en toen stond het al 4-0 voor Voorschoten. Met 7 spelers kwamen ze terug, maar het werd uiteindelijk 8-4.
De F1 speelde bij FC Lisse en won met duidelijke cijfers 1-5.
De E2 speelde thuis tegen UVS. De eerste helft ging nog gelijk op, maar de Roodenburg spelers zijn een jaartje ouder en wisten in de tweede helft door te drukken. Het werd 6-4. Het fysieke voordeel had de C1 eveneens. In de eerste helft kwam Roodenburg met goed voetbal voor op 1-0. In de tweede helft kwam RCL terug, maar dankzij kracht wist Roodenburg C1 de score uit te bouwen.

De mini F groeit. Trainer Leon verwelkomde 11 kinderen, die flink achter de bal hebben aangehold.
De D1 moest zijn meerdere erkennen bij Meerburg. Ook hier start de ploeg niet compleet aan de wedstrijd. Een Duitse oom van Moutar rijdt deze morgen en heeft moeite om het veld van Meerburg te vinden. Daardoor staat het al 2-0 voor Meerburg als de rest van de ploeg aankomt. Jammer, maar we zijn blij, dat de jongens vervoer hebben.
De B1 moest het opnemen tegen een verdedigend ingesteld Docos. Vooral de aanvallers als de middenvelders gingen lopen met de bal en omdat Docos veel spelers achter de bal hield, kom je altijd wel weer een tegenstander tegen. Ze kwamen er deze middag niet doorheen en het werd dus 0-0.
Een reden om een thematraining te maken, want B junioren zitten nog steeds in een leerproces. Het thema waarop de les is gebaseerd luid: Hoe sneller ik speel, des te sneller komt de tegenpartij in de problemen. Het is een technisch tactische training, waarbij spelers moeten leren om de bal ook te laten lopen als de ruimten klein zijn. De passes moeten in dat geval loepzuiver zijn.
De zaterdag 2 staat na 30 seconden al achter tegen Nootdorp 2. Daarna knokt Roodenburg 2 terug , maar blijft steken op 2-3.  De F2 gaat op bezoek bij de mede koploper RCL. Het wordt een titanenstrijd, door RCL gewonnen met 5-4.
De E3 wint haar uit beurt bij ASC.
Op het kunstgrasveld blijft Roodenburg 3 de baas over SVC 3. Met 5-2 blijven ze de Hagenezen de baas.
Roodenburg 4 verliest in Lisse van FC Lisse 5 met 2-0.
Zaterdag 1 is duidelijk uit op revanche na de nederlaag vorige week tegen Koudekerk. Tegen nummer 2 Kagia komt de ploeg al snel op voorsprong. Daarna wordt er geconcentreerd verdedigd en krijgt Roodenburg vooral in de tweede helft diverse kansen. Het voetbalvernuft van Marvin Bok en Erwin Verkuylen zijn er debet aan, dat Abdelali El Baroudi de bal vrij staande kan inschuiven. Een verdiende overwinning, omdat Kagia het vooral zocht in de lange bal en weinig kansen heeft gecreëerd.

Op zondag eindigt het bekeravontuur voor de zondag 3. Tegen BMT wordt met 2-5 verloren. De zondag 1 moet naar het sterke Zoetermeer. Als eindstand wordt 4-0 vermeld.PUPIL VAN DE WEEK  BRYAN OKELLO

Naam       :       Bryan Okello
Leeftijd     :      8 jaar
Team        :        F1
Club          :       Ik ben voor AJAX
 

pupilbryan

Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Onwijs leuk,  toen ik het hoorde.
 
Wie vind je de beste speler van Roodenburg?
Ricardo Oevern.
 
Wat heb je die dag allemaal gedaan?
Ik moest eerst zelf voetballen.  in Lisse,  5-1 gewonnen.  Ik reed mee met Carla,  de moeder van Giovanni.  Ik ben wagenziek en op de terugweg moest ik spugen.  Gauw gestopt,  maar het was al te laat.  Alles onder gespuugd.  Ik voelde me echt  niet lekker.  Alles schoon gemaakt en verder naar Roodenburg
Ik dacht als het zo maar wel over is, want  anders ben ik geen pupil van de week. Op Roodenburg stond mijn moeder. Daar ben ik mee naar de kantine gegaan om even bij te komen. Na een half uurtje ging het  gelukkig weer en kon ik toch nog pupil zijn
Mijn pupil pak aangedaan en na de bespreking het veld op voor de warming up. Die was zo leuk , wel zwaar voor een F speler. Toen de wedstrijd begon mocht ik de aftrap doen en ik scoorde. Ik heb de hele wedstrijd afgekeken. In de rust even op de foto met de oorkonde en de bal met handtekeningen van de spelers.

Ik heb een "toppie dag" gehad en de trainers waren ook allemaal heel erg lief.

Bedankt allemaal, groet Bryan.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.