Roodenburg Actueel 2014 - week 10

ROODENBURG STREEFT NAAR A 1 ELFTAL KOMEND SEIZOEN

Ik ga met u terug naar de E pupillen van 2004. Roodenburg heeft in die tijd één of twee E pupillen teams. Het zijn best aardige spelertjes en hoe meer de buitenwacht zegt, dat ze aardig kunnen ballen, des te onrustiger ze worden.
Een aantal wordt  gevraagd, weer anderen gaan zelf op zoek naar "nieuw geluk". Er worden diverse redenen genoemd. Het is bij die andere club allemaal beter geregeld. Ze hebben daar sponsors en ze spelen veel hoger. Of ze daar beschikken over betere trainers, is een vraag, die de vertrekkende spelers meestal niet kunnen beantwoorden.
Ondanks de vertrekkende spelers blijft er ook een aantal bij Roodenburg spelen. En speel je bij Roodenburg, dan moet je  zelf ook het een en ander aan doen.
Dat geldt net zo goed als je profspeler wilt worden, je moet het zelf doen, je moet zelf wilskracht tonen. Doe jij het niet, dan doet een ander het wel voor je.
In die realistische wereld, dient men spelers op te leiden. Lokroepen van bij ons komen meer scouts zijn aardig en maar ook valkuilen. Want wat als men niet als profspeler wordt gevraagd, waar moet ik dan naar toe?
En misschien zijn dat wel juist die vrienden, die gewoon zijn blijven voetballen bij Roodenburg?

Roodenburg wil dus volgend jaar een A 1 team formeren , waarbij een groot aantal spelers reeds vanaf hun 8ste jaar voetbalt bij de club en met jongens, die heel vaak op het sportpark te vinden zijn. Natuurlijk zijn jongens van andere clubs welkom. Het kan de groep alleen maar sterker maken.
Het is een andere manier van een elftal opbouwen, dan er bij een andere club is gebeurd. Die begonnen met een A1 en B1, hadden zelf geen jeugd en gingen op jacht bij de andere clubs. Dit zorgde er voor dat andere Leidse clubs geen A en B team meer konden opstellen.

Op deze manier gaat Roodenburg dus niet te werk. Eigen jongens laten doorstromen, zorgen voor een goede trainer bij de A jeugd. De begeleiding moet verder bestaan uit een goede leider en een grensrechter.
Verder zullen er twee en liefst nog meer betrokken ouders bij de groep dienen aan te sluiten.

Roodenburg A1 dient een belangrijk opleidingselftal te worden. Dat gebeurt op twee manieren.
Wanneer ik jongens van vroeger spreek, dan hebben ze het altijd over hun leukste tijd als voetballer en hebben het over de A junioren leeftijd. De jongens hebben vaak dezelfde interesse en wat is er dan niet mooier om elkaar te ontmoeten en lekker met elkaar te voetballen.
De tweede reden is dat A junioren in de gelegenheid worden gesteld om extra voetbalervaring op te doen bij bv. het zondagvoetbal. Mee gaan als reserve of meevoetballen zorgt er voor dat men een schat aan voetbalervaring opdoet.
En met al die voetbalervaring krijgt men daarna kans om bv. door te breken naar de zaterdag selectie of zondagselectie.

Roodenburg is nu 10 jaar bezig om van onder af aan weer een jeugdafdeling op te bouwen. 10 jaar met dezelfde jeugdcoördinator. 10 jaar dezelfde visie, niet het ene jaar dit en het andere jaar dat

Na 10 jaar dient de slagroom te worden gespoten op de taart.
En de slagroom is een A1 team, waardoor alle leeftijdsgroepen weer bezet zijn en dat een club net als vroeger kan terugvallen op haar eigen jeugd.

De A junioren leeftijd is volgend seizoen van 1/1/1996 t/m 1/1/1998.
Spelers, die in de A gaan spelen, moeten in heel Nederland een spelregeltest gaan uitvoeren.

Wil je ook het A1 team versterken, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of kom op maandagavond langs bij jeugdbestuur tussen 19.00 uur en 19.30 uur.

Van de facebookpagina van de Stichting Meer dan Voetbal
Meerdere dug-outs zijn er de afgelopen tijd gefotografeerd. Iedere dug-out heeft een verhaal. De dug-out op het wetraveld is opgevallen en voorzien van een verhaal. Wij wilden u het verhaal niet onthouden.

dugout

 

 

DEZE WEEK
Tante Irene is met haar kinderen neergestreken op het kunstgrasveld. Voor wie tante Irene niet kent, zij organiseert al 15 jaar in de Slaaghwijk een knutselclub en sportactiviteiten voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Ongeveer 100 kinderen komen iedere week langs.
Een van de zaken, die zij organiseert is het trainen van een meisjesteam. Dit meisjesteam gaat dan mee doen aan het schoolvoetbaltoernooi. Er komen steeds meer meisjes kijken en "het krioelt "er dus van de kinderen.

Op woensdag kan men voor het eerst kijken naar een samenvatting van Roodenburg - Lugdunum. Het is een experiment en er volgen meer wedstrijden.
Spelers , die er naar kijken kunnen er ook van leren en dat geldt eveneens voor trainers.

Woensdagavond zijn D en E pupillen bezig met oefeningen uit de nieuwe brochure, hoe leer je dribbelen en drijven aan. Vier groepen oefenen tegelijkertijd, waardoor we aan de individuele speler veel aandacht kunnen besteden. De trainers E en D krijgen na afloop het lesmateriaal mee naar huis.

De ouderavond voor F ouders ging wel door, maar niet alle ouders schoven aan. Een aantal zaken werd met de wedstrijdcoördinator F Joost Tendeloo doorgenomen.

Vrijdag komt er een bericht binnen dat de feestavond is uitverkocht. Meldt het op de website, want het voorkomt teleurstellingen aan de deur.

HET DIGITAAL WEDSTRIJDFORMULIER VOOR D T/M A JUNIOREN


De komende weken dienen de trainers/ leiders van de B, C en D jeugd te worden geïnstrueerd hoe zij het digitaal wedstrijdformulier moeten invullen.
De D teams zijn verplicht om vanaf 29 maart, de C jeugd vanaf 12 april en de B jeugd vanaf 19 april het wedstrijdformulier digitaal in te vullen.
Het papieren tijdperk loopt daarmee ten einde, mits er zich calamiteiten voor doen.

SPEELT U AL MEE MET DE VRIENDENLOTERIJ?
Een aantal Roodenburgers speelt mee en steunt daarmee maandelijks de club. De helft van de inleg van een lot komt aan Roodenburg toe.
Wilt u ook meedoen en Roodenburg steunen? Klik dan op het logo van de Vriendenloterij , die u aantreft op de homepagina van onze website. ( www.lvroodenburg.nl)

DINSDAGAVOND OEFENWEDSTRIJD B 1

De B1 speelt 11 maart om 18.30 uur thuis een oefenwedstrijd tegen GHC B1.
De corner is deze avond open om spelers en publiek op te vangen.

HET VOETBALGEBEUREN

5 thuiswedstrijden, prachtig weer. Veel mensen genieten van het zonnetje. Het koffiezetapparaat maakt overuren en daarom kan ik weinig vertellen over de wedstrijden.
De F2 is duidelijk de meerdere van Voorschoten en E3 scoort weliswaar 3 keer, maar de tegenstander doet dit 7 keer.
Op het hoofdveld speelt de D1 tegen Blauw Zwart D2. In de tweede helft pakt Roodenburg D1 onder leiding van scheidsrechter Henk Distelveld de drie punten.
De E1 zet de stijgende lijn voort. VVSB E3 wordt aan de zegekar gebonden. De F1 heeft aan Boshuizen F1 een flinke klus.
Als opleiders kijken we niet naar de overwinning, maar hoe spelers voetballen als de tegenstander wat zwaarder is. De F1 blijft steken op 5 tegen 5.
De E2 wint in Voorschoten nipt met 1-2 en nestelt zich bij de koplopers.
Later op de dag spelen B1 en C1 hun uitwedstrijd. De B1 wint van RCL B3, de C1 gaat in Stompwijk er met een overwinning van door. De uitslag had volgens de trainer hoger kunnen uitvallen als de spelers scherper waren geweest.

De zaterdag 1 moet haar meerdere erkennen in Koudekerk, zaterdag 2 kan het niet bolwerken tegen SEV 2.
Zaterdag 3 speelt knap gelijk in  Lisserbroek bij Kagia. Zaterdag 5 wint van Oegstgeest 6 met dubbele cijfers 2-13 en zaterdag 6 laat de punten achter in de Kikkerpolder.

Op zondag wint de zondag 3 van Docos 5. De zondag 1 kan een half uur mee doen, maar daarna ontbreken de krachten. Tegen Bernardus wordt het uiteindelijk 2-7.

GEZELLIG HOLLANDS FEEST IN DE KANTINE

Ik sprak nog even de mensen van de organisatie, maar ze waren dik tevreden. Vrijdag kwam de mededeling "uitverkocht" en dat betekent dat het stampvol was op Noord.
De partytent was aan de kantine toegevoegd, zodat er extra ruimte was. Terrasverwarmers zorgden er voor dat men het daar niet koud had.
Een supergezellig Hollands feest, geen wanklanken. Het is weer eens een andere keerzijde van de club.
Maandag kan onze schoonmaakploeg aan de bak. De vloerveegmachine zal op volle toeren moeten draaien om de zwarte vloer weer spic en span te krijgen.

De feestcommissie kan met voldoening terugkijken naar deze happening.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.