Roodenburg Actueel 2014 - week 9

Dit keer aandacht voor de administratie van Roodenburg.

HENNY, ONZE ADMINISTRATEUR.

hennie

Iedere club kan niet zonder een goede administratie. Vroeger kwamen alle brieven binnen via de postbus. Tegenwoordig gebeurt dit via e-mail, de brievenbus en de postbus. Komt er post binnen via de postbus, dan wordt dit direct verwerkt door de bestuursleden.

Komen de brieven, e-mailberichten binnen op Pieter Bothstraat 27 te Leiden of via het e-mailaccount Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan is het onze administrateur, die deze berichten ontvangt en mogelijk doorstuurt naar de belanghebbenden binnen de club.

Henny behoort tot het zogenaamde topkader van de club. Vijf dagen per week is hij overdag van 9.00 uur tot 14.00 uur als vrijwilliger op zijn post. Daarnaast is hij er op maandagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur en meestal op donderdagavond.
Dat maakt hem aanspreekpunt voor velen, die iets willen weten van en voor de club.

Heeft hij altijd wat te doen is de vraag, die bij u misschien rijst? Het antwoord is volmondig ja,
Zijn werkzaamheden omvatten o.a. het bijhouden van de ledenadministratie, het aanvragen van spelerspassen en pasfoto's, het boeken van de betaalde contributie, het beantwoorden en doorsturen van e-mailberichten, het sorteren van brieven voor de bestuursleden en de commissies, het kasboek van de kantine bijwerken, en last but not least is hij de vertrouwenspersoon voor mensen, die een verzoek doen op het jeugdsportfonds.

Daarnaast is hij de "opa" van de vele jongerenwerkers, die net als hij op de eerste etage van het gebouw aan het werk zijn.

Je moet het kunnen en willen, iedere dag weer naar kantoor gaan. Maar onze Henny doet het met plezier, heeft voor velen wel een vrolijke opmerking in huis en schept daardoor toch een sfeer, dat men graag even komt "buurten" op de eerste etage.

De clubleden moeten natuurlijk trots zijn, dat ze zo vaak en gemakkelijk terecht kunnen bij onze administratie en laten we de hoop uitspreken, dat dit nog vele jaren op deze wijze kan doorgaan.

MISSCHIEN HEEFT U DE ADMINISTRATIE NODIG?

gebouw

De administratiekamer is gevestigd boven de hoofdingang. Een foto van het raam, waar Henny domein heeft, treft u hieronder aan.

DEZE WEEK
Het lijkt maandagmiddag wel lente. Een temperatuurtje, waarbij het prettig is om een wedstrijd te spelen of te trainen. En juist deze maandagavond staat de wedstrijd Roodenburg D1 - UDO D1 op het programma.

Het is volgens het opgekomen publiek een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij Roodenburg het geluk heeft dat de heel goed keepende UDO keeper een foutje maakt. En als een keeper een foutje maakt, dan is het meestal een doelpunt. Een reden temeer om een keeper na een fout juist te steunen. Veel veldspelers kunnen dat niet hebben en gaan schelden. Maar dat is dus niet de manier en het overdenken waard.

RoodenburgD1 wint dus met 3-1en stijgt op de ranglijst.

Maandagavond vindt het Leidse sportdebat plaats en kunnen de politieke partijen hun programma uitdragen aan de Leidse kiezer.

Op maandagavond is een gedeelte van de ouders van de E3 er . Het is een elftalbijeenkomst van de ouders, waarbij de leider nogmaals aangeeft hoe belangrijk de steun van de ouders is als hun zoon gaat voetballen.
Dinsdagmiddag is de eerste confrontatie tussen de Roodenburg veteranen en die van Lugdunum. We hebben het over het klaverjassen.
Hans Budding en Paul Rijsbergen tegen Jan en Tiny de Roo. Roodenburg wint dit spel met 2030 punten, maar de verliezers hebben maar liefst 1712 punten.
Dat hebben we nog nooit gezien, verliezen en toch 1712 punten. Er ontstaat een oploop. Iedereen wil het briefje zien.  Het klopt. We plaatsen het voor u in deze actueel.

klaverjas

Op woensdagmorgen kan ik een aantal recente voetbal internationals ophalen voor de corner. Met name de B junioren vinden dit gezellig leesvoer.
Een groot aantal reünisten krijgt een uitnodiging om de derby te bezoeken.

Donderdagavond gaat er een extra RB actueel uit om de leden te attenderen op de komende derby.

Vrijdagmorgen wordt er hard gewerkt aan het onderhoud van onze gebouwen. De schilder is aan de voorkant van het clubgebouw bezig met grijze verf. In de keuken worden de voorbereidingen getroffen voor het verwachte "drukke weekend". Bij welke club is de kok bezig met het klaarmaken van de hete kip en wordt de soep ontdooid.
Bij welke club kan je een keuze maken uit zoveel verschillende zelf bereide lekkernijen?

Zaterdagmiddag zijn er relatief veel mensen naar de derby gekomen. Een aantal reünisten schud ik de hand. Ze zoeken elkaar wel op tussen het publiek. Wat opvalt is dat er relatief veel jeugdleden op het complex zijn.
Velen zijn verplicht om te kijken naar het voetbal, want het kunstgrasveld is bezet.
Aan de andere kant, een club in de wijk zorgt dat kinderen vertier hebben.
Pas na half vijf komt het kunstgras vrij en kunnen ze toch nog een balletje op het doel trappen.
Zondag haal ik de cornervlaggen van alle velden. Een klus, die de teams zelf moeten doen, wanneer zij als laatste gespeeld hebben.

ELI STIKKELORUM OVERLEDEN
Afgelopen dinsdag is onze donateur Eli Stikkelorum overleden. Eli was de vader van Edwin en Jeffrey. Zijn beide zoons speelde in hun jeugdtijd bij Roodenburg. Hij woonde in de buurt en bleef jarenlang de club bezoeken. Toen Roodenburg nog een biljart had, was hij één van de vaste bespelers. Zijn vrouw Lenie behoort tot de vrouwtjes van de sjoelclub op dinsdagmiddag.
Maandag 3 maart om 11.00 uur vindt de crematieplechtigheid plaats op Rhijnhof.

HET VOETBALGEBEUREN
Zaterdagmorgen liepen er twee parmantige vogels op  het hoofdveld. Twee ooievaars op zoek naar wurmen en kikkers. Ze wisten waarschijnlijk dat Roodenburg za 1 deze dag zou uitkomen tegen de Kikkers van de Kikkerpolder.
De E2 vertrok met maar net genoeg spelers naar Teylingen en won daar met 1-2.

Op Roodenburg ging alles door, hoewel het hoofdveld opnieuw geprikt moest worden. Spelers en begeleiders van de zaterdagselectie waren daar mee bezig en dat verdient hulde.
De F2 moest het opnemen tegen Docos, en het was vooral aan het goede keeperswerk van Bilal Bouda te danken, dat de einduitslag 1-1 werd.
In een beladen wedstrijd tegen koploper Rijnvogels D1 kwam Roodenburg D1 na de rust van 0-0 naar 3-0 voor. Toen waren de krachten op en kon Rijnvogels nog langszij komen.
De E1 speelde ook een open wedstrijd tegen FC Lisse. Ze hadden vorige week niets te vertellen op sportpark ter Specke. Nu ging de wedstrijd op en neer en bleven de punten op Noord. De einduitslag was 4-3.
De F1 had geen kind aan Rijnsburgse boys F3. Er kwamen dubbele cijfers op het bord. De einduitslag was 11-2.

De B1 probeert bij te blijven bij de koplopers. Ze winnen de lastige uitwedstrijd bij UDO B1.

Komende zaterdag speelt men uit bij RCL.

De F1 speelt daarna nog een keer een voorwedstrijd tegen Lugdunum F1. De einstand is 5-5. De Roodenburg spelers zijn behoorlijk moe. Na de wedstrijd  krijgen de kinderen fristi en sisi uit de corner en heeft Carla en haar crew gezorgd door een patatje in het jeugdhonk

Wanneer de maaltijd is verorberd fungeren ze als spelersescorte voor de spelers van de eerste teams van Lugdunum en Roodenburg.
Opgesteld voor de hoofdtribune moeten de ouders natuurlijk foto's maken voor later.
De zaterdag 1 komt met 2-1 voor.  Na de rust moet Abdul Farhane vertrekken met 2 x geel, eerder heeft hij het tweede doelpunt voor Roodenburg ingekopt. De tweede helft begint om 15.35 en om 16.30 uur maakt Lugdunum de gelijkmaker.
De zaterdag 5 wint met ruime cijfers van RCL van RCL 6. De eindstand is 8-1, waarbij moet worden opgemerkt dat RCL 6 begint aan de wedstrijd met 9 spelers. Na de rust is de ploeg pas compleet, maar dan zet Roodenburg 5 aan.
Het komt waarschijnlijk dat deze ploeg nog iedere week eenmaal traint. De zaterdag 6 moet de meerdere erkennen in Lugdunum 3.
Op zondag krijgt de zondag 3 steeds meer zelfvertrouwen. Er wordt met 1-8 uit gewonnen van Gol Sport.

WOENSDAGAVOND  5 MAART

TRAINERSBIJEENKOMST VOOR VERENIGINGSTRAINERS  E T/M B JEUGD

18.00 uur  start praktijktrainingen voor de E en D pupillen
Het thema: Hoe leer je het dribbelen/ drijven aan en gebruik je dit in partijvormen.

Na de bijeenkomst ontvangen de trainers de brochure. Het is de derde brochure van de interne opleiding van trainers binnen onze club.
Via e-mail is de uitnodiging aan de trainers verzonden.

 

 

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.