Roodenburg Actueel 2014 - week 8

 

Roodenburg heeft dit jaar weer een mini F groep en als trainer is Leon Kloos aangesteld. Leon heeft een schat van ervaring opgedaan met de begeleiding van de "jongste jeugd". Als combifunctionaris is hij actief bij de Leidse speeltuinen en werkt als zwemmeester in de Zijl.

In september is Leon gestart en zijn groep groeit met de week. De kinderen spelen bij Roodenburg tweemaal per week. Op maandagavond van 17.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdagmorgen begint het speeluur om 10.00 uur.
Wie zijn mini F en ukken?  Dat zijn kinderen, die geboren zijn na 1 januari 2007.

Wat wordt er zoal gedaan tijdens een speeluur? Het gaat er om dat kinderen veel kunnen bewegen. tikspelen, bal afpakken, schieten op doel. Het zijn allemaal zaken, waar de kinderen mee bezig zijn en waarmee ze bewegingservaring opdoen.

Roodenburg doet met de mini F niet mee aan de 4 tegen 4 competitie. Bij 4 tegen 4 wordt er wekelijks gespeeld op twee kleine doelen en is men gebonden aan een speelveldgrootte van 20 x 15 meter.

Wanneer je uitsluitend speelt in een vaste ruimte, dan gaat dit ten koste van het fantasievermogen van de kinderen. Iedere week hetzelfde spelletje, glunderende ouders langs de kant. Maar doordat het wekelijks terugkomt, sluipt er een beperking in.

Daarom kiezen wij voor de vrije training om de kinderen voor te bereiden op het F pupillenvoetbal.
Spelen de kinderen dan helemaal geen 4 tegen 4? Natuurlijk, maar dan vragen we een andere vereniging om te komen oefenen of gaan we naar een andere vereniging toe.

Een goede mini F trainer moet voldoen aan drie eisen. Hij moet het VOORBEELD zijn voor de kinderen. Kinderen zijn zeer oplettend bij het waarnemen wat een trainer doet. Zonder daarvoor iets extra's te doen, wordt men hun voorbeeld.

Hij moet zorgen dat kinderen PLEZIER BELEVEN aan het voetbal. Wanneer de trainer plezier uitstraalt, dan ondervinden de kinderen dit eveneens. De eerste indruk van kinderen over de vereniging en welke trainer ze opvangt, bepaalt of kinderen vaak lang blijven voetballen.
En als derde eis mag ik noemen dat hij MEDESPELER is. De kinderen vinden het prachtig als ze zich kunnen meten met de trainer. Ze willen wedstrijdjes tegen hem spelen, net zo goed als ze graag een doelpunt willen maken, terwijl hun papa het doel verdedigd.
Trainer en ouders moeten om die reden actief zijn en regelmatig meespelen.
In de wedstrijd meespelend kan een trainer een kind aanspelen, die daardoor balervaring opdoet en wanneer de trainer de tikker is, dan hebben de kinderen de grootste lol als ze de tikkende trainer kunnen ontlopen.

Vanuit deze visie is onze Leon tweemaal in de week bezig met de Roodenburg kids.

Wanneer u enthousiast bent geworden en uw kind eens een keer wil laten meespelen, dan kan dit.

Leon traint om
MAANDAGAVOND VAN 17.00 UUR TOT 18.00 UUR
ZATERDAGMORGEN VAN 10.00 UUR TOT 11.00 UUR

aanmelden voor de proeftraining een kwartier voor aanvang van de training
Het betreft hier kinderen geboren na 1/1/2007

DEZE WEEK

Er waren vorig  weekend twee wedstrijden van de standaardteams op het hoofdveld. In deze tijd is het hoofdveld zacht en door sliding ontstaan er gaten. Drie medewerkers van het Sportbedrijf zijn bezig om de gaten dicht te trappen.
Maandagmorgen zijn "de mannen "bezig met het schoonmaken van de kantine. De glazen, die in het weekend gebruikt zijn, verdwijnen deze morgen in de afwasmachine.
Maandagavond is er een nieuwe dame voor de Corner. Zoei  heeft de plaats ingenomen van Jolanda. Op maandag en woensdagavond verzorgt zij de koffie/ thee en schenkt ze vooral water in.
Deze maandagavond is er ook de start van een trainingsgroep van meisjes. Meisjes van  10- 14 jaar gaan tweemaal per week trainen. Ze trainen onder leiding van Wendel en Teresinha. Binnenkort meer informatie over het wel en wee van deze groep.

Dinsdagmiddag is het druk op het kunstgras. De jeugd voetbalt en heeft geen oog voor de schaatsprestaties, die deze middag worden geleverd. In het clubgebouw gaat het kaarten en sjoelen gewoon door. Tegen de 40 bezoekers spelen kaart, sjoelen en kijken live naar het schaatsen.
Sport en spel, het kan deze middag allemaal op Noord.

Het is vakantietijd. Veel jeugd is er dagelijks op de velden. Het kunstgrasveld heeft de straat vervangen, maar hoewel er veel afvalbakken staan rondom het veld, mag men zich zorgen maken over het feit, dat in zo'n week het zwerfafval toeneemt.

Donderdag kijk ik naar de stand van zaken bij de Total actie. Zie de website. De eerste dubbeltjes zijn bijgeschreven.

Vrijdag bekijk ik een videofilm van Wim Rijsbergen over Roodenburg op www.leidenamateurvoetbal.nl

Hij vertelt hoe hij als jeugdspelers destijds als jongen van 15 jaar in het eerste elftal kwam en via Roodenburg de hele wereld zag en speelde met de allergrootsten ter aarde in de jaren 70 en 80.
Veel huidige Roodenburgers raad ik aan om eens naar zijn verhaal te luisteren. Het vertelt iets van de historie. Historie is mooi, maar het gaat natuurlijk om deze vraag: Hoe gaan de komende jaren van Roodenburg er uit zien. Komen de oude tijden nog eens terug?
Het antwoord is ongewis, maar veel hangt af van de instelling en bereidheid van de huidige jeugdleden om keihard te trainen en stappen te maken met de huidige jeugdteams.

Deze week komen er nieuwe ballen binnen , die bestemd zijn voor nieuwe kinderen, die pupil van de week zijn. Omdat Roodenburg wat minder E en F pupillen heeft, maken veel kinderen kans om pupil van de week te worden. Ze krijgen dan een gesigneerde bal met de handtekeningen van de spelers van de zaterdag 1 er op.

Een bal, waarmee de F pupillen afgelopen donderdag een partijspel deden tijdens de training. Dit op verzoek van Hamza. "Trainer mogen we een partijtje spelen met mijn bal?" was de vraag en die werd natuurlijk ingewilligd.

Zaterdagmorgen lees ik het verhaal in het Leidsch Dagblad van de topklasser Katwijk. De hoofdtrainer is in dienst van de Stichting Topvoetbal. Een Stichting waar sponsors hun gelden aan doneren. Het blijkt dat sponsors veel invloed hebben op het functioneren van de trainer(s) en dat de vereniging zelf dat niet meer heeft. Onrust derhalve in de tent, boze leden, weglopende leden van de technische commissie.
De wijze les, die men hieruit moet trekken. Een hoofdtrainer moet altijd onder contract staan van de vereniging en niet van de buitenstaander.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OUDERBIJEENKOMST OUDERS F PUPILLEN

DONDERDAG 27/2/2014

Deze bijeenkomst is verplaatst naar donderdagmiddag 18.00 uur na de training van de F pupillen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HET VOETBALGEBEUREN

Een beperkt programma en dan zijn er ook nog afgelastingen en herkeuringen. De F2 ging niet door bij UVS en dat kwam achteraf goed uit, want niet alle F1 spelers waren er. De F1 moest echter wel spelen en won de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys F3 met 3-0.
De E1 kwam in Lisse in actie. Ze kregen in het begin van de wedstrijd nog een paar kansen, maar verloren toch hun wedstrijd.
De B1 moest deze morgen naar Voorschoten. Tegen de B3 van Voorschoten werd er in Voorschoten met 3-1 verloren.

De zaterdag 4 speelt thuis op het kunstgrasveld. Ze moeten in Noordwijk 7 hun meerdere erkennen.
Zaterdag 5 speelt uit bij Katwijk en wat veel ploegen dit jaar al gelukt is, geldt ook voor het vijfde team. Ze winnen met 1-2 op de Krom.

De zaterdag 1 deed goede zaken. Hoewel verschillende spelers tegenwoordig vakantie vieren en er een of twee weken tussenuit knijpen, zijn er nog net genoeg spelers over om Oosterheem met een nederlaag naar huis te sturen. Met een 6-1 overwinning komt Roodenburg op 28 punten en neemt men de 6de plaats in bij het linkerrijtje.

Komende zaterdag is de derby tussen ROODENBURG EN LUGDUNUM. Lugdunum heeft momenteel 14 punten en heeft de punten hard nodig.  Lugdunum zal er alles aan doen om uit deze benarde situatie weg te komen en we weten het allemaal: een kat in het nauw maakt rare sprongen.
Een reden te meer om komende zaterdag een bezoek te brengen aan de Leidse derby.

Op zondag is er al een Leidse derby. Roodenburg zondag verliest van Docos met 0-6. Het gaat twintig minuten goed, maar als een voorzet er niet wordt uitgehaald, staat direct de 0-1 op het scorebord. De ruststand is 0-3 en in de laatste 5 minuten loopt Docos in een sportief duel weg naar 0-6.
De zondag 3 speelt een pittig duel en wint maar nipt met 2-1 van SJC 8.

MAANDAGAVOND 24 FEBRUARI
Ouderavond E3 ouders. De ouders hebben bericht gehad.  Aanvang 19.00 uur na de training.
En maandagavond haalt de D1 in tegen UDO D1. Scheidsrechter zou zondagtrainer Robin van Wieringen zijn, maar die viel geblesseerd uit. Robin zal voor een vervanger zorgen. Zoei zorgt dat de koffie klaar staat in de corner.

REUNIE MIDDAG?    ZATERDAG 1 MAART.

Veel oud leden van Roodenburg en Lugdunum zetten deze wedstrijd in hun agenda. Een middagje oude bekenden de hand schudden , voetballen kijken en na afloop nakaarten.
Het kan allemaal komende zaterdag tijdens de "Leidse Klassieker"

AANVANG 14.30 UUR

Kom zoveel mogelijk met fiets, of parkeer uw auto in de Hoven.

Als voorproefje waren afgelopen zaterdag Dries van Royen en Willem Hillebrandt weer op het complex.

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.