Roodenburg Actueel 2014 - week 7


De maandagavond wordt er in de Burcht gebrainstormd over nieuwe initiatieven, die worden ontwikkeld. Een formule van wijkclub met diverse ruimten nodigt mensen uit om te komen met initiatieven. De komende maanden wordt duidelijk wat er ontwikkeld is. Laat één ding duidelijk worden. Een club als Roodenburg is het buurtcentrum voor de wijk en dat geldt zeker voor het weekend, wanneer veel wijkbewoners op zoek zijn naar de ontmoeting.

 

Dinsdagmorgen wordt er begonnen met het schuren van de boegdelen van het clubgebouw. De schilderwerkzaamheden aan het clubgebouw zijn daarmee begonnen.
Dinsdagavond traint de F groep in de gymzaal aan de Corantijnstraat. Het blijkt deze middag een goede keuze te zijn, want er valt veel regen. Er wordt een 4 tegen 4 toernooi gespeeld.

Dinsdagavond lees ik op de website van UVS dat Gokhan Yazici een contract heeft getekend bij Trabzanspor in Turkije. UVS feliciteert Gokhan met zijn verworven contract. Wij als Roodenburg doen dit eveneens . Wij vullen het verhaal op de UVS website even aan. Net als zijn oudere broer Mutlu Yazici heeft Gokhan de basisopleiding genoten bij Roodenburg en heeft pas als B junior de overstap gemaakt naar UVS.
Op dezelfde website lees ik dat Mohammed Berdai volgend jaar naar topklasser VVSB verhuist. Ook deze speler is pas als B junior van Roodenburg overgegaan naar UVS.

De woensdagmorgen is gereserveerd voor het doen van inkopen voor de corner. Er zijn interessante aanbiedingen. Het vraagt veel fietswerk, maar aan de andere kant is dit direct ook conditietraining.

Woensdagmiddag is er een evaluatie met de maatschappelijke stagiaires. Het is belangrijk om te weten hoe buitenstaanders tegen Roodenburg aankijken en welke zaken voor verbetering in aanmerking komen.

Een van de vragen die we stellen is de volgende: Ben je anders gaan denken over een club als Roodenburg.
Het antwoord: Ja zeker, wij dachten van tevoren dat het een vervelende club was door wedstrijden, die ik zelf tegen Roodenburg heb gespeeld. Spelers zochten daarbij ruzie.
Uiteindelijk blijkt het een hele leuke club met ook hele gezellige kanten. Imago veranderen gaat heel moeilijk. De confrontatie is de beste manier om elkaar beter te leren kennen. En dat moet van twee kanten komen. Autochtoon, maar net zo goed allochtoon gaan het beste met elkaar om als ze contact hebben met elkaar. Voor, tijdens en na de wedstrijd.
En het beste hulpmiddel daarvoor is de Nederlandse taal.

Donderdagmorgen wordt het kunstgrasveld geborsteld. Regelmatig onderhoud voorkomt achteruitgang.

Vrijdagavond maakt de voorzitter gebruik van de corner. B en C spelers ( 18 spelers) en de trainers zijn verkleumd na een training in de regen. Warme thee zorgt er voor dat ze weer "bijkomen". We hebben gewone en muntthee in de corner.

Terugkomend : Wie beschikt er nog over recente VI bladen voor de corner.


De bezoeker blijft dan lezend bij als het gaat om de laatste voetbalontwikkelingen.
Neem even contact op met Jan Lovink. Jeugdspelers zijn er dol op!

Zondagmiddag is er geen parkeerplek te krijgen. De zondag 1 speelt thuis, op het kunstgras wemelt het er van de voetballers. Potentie genoeg, dunkt mij.

DINSDAGMIDDAG 18 FEBRUARI

KLAVERJASSEN/ SJOELEN/ SCHAATSEN KIJKEN

Het kaarten en sjoelen gaat natuurlijk gewoon door. Voor de schaatsliefhebber draait de TV op de achtergrond mee.

De 10 kilometer staat die middag op het programma
Het kaarten en sjoelen begint om 14.00 uur

DONDERDAGAVOND 20 FEBRUARI

OUDERAVOND voor alle ouders van de F pupillen

AANVANG 18.00 UUR, direct na de training van de F pupillen

Met de ouders wordt de eerste helft van het seizoen geëvalueerd.

 

HET VOETBALGEBEUREN
Veel wind en uiteindelijk zorgt die er voor dat het hoofdveld wordt droog geblazen. De F2 wint thuis met 3-1 van Quick Boys en is een bekerronde verder. Dat geldt niet voor de E3. Die moeten de meerdere erkennen in UDO E5.
Vorige week verloor de E1 van Quick Boys E4 in de stromende regen en veel wind. Op dat moment weet je dat de bijvelden van Quick Boys behoren tot de slechtste plekken om te toeven in vergelijking met hun hoofdveld. Een open vlakte, geen beschutting.
Om die reden heeft Quick Boys deze zaterdag alle E en F wedstrijden thuis afgelast.
Deze week is de return en Roodenburg is op zoek naar revanche. In een echte E wedstrijd met veel doelpunten wordt het uiteindelijk 9-5 voor Roodenburg.
Waarom het woord "echte E wedstrijd gebruikt'? Dat heeft te maken met de drijfveer van deze kinderen. Ze willen graag scoren en moeten leren samenspelen. Met 9 doelpunten , maar ook met tegendoelpunten doen ze de nodige wedstrijdervaring op. Verder geven 9 doelpunten aan, dat veel acties lukken en dat vertaald zich weer in "meer zelfvertrouwen en een goede leeromgeving".
De E2 en F1 laten we deze morgen eveneens spelen. Het blijkt dat E2 een tikkeltje te goed is. Daarop worden de teams gemengd en dan kan je een einduitslag van 6-6 verwachten.

De C1 leverde een knappe prestatie. Zij bezorgden koploper DSO C3 de eerste nederlaag. Een wedstrijd, die werd beheerst door de wind, eindigde in 0-1.

Zaterdag 2 heeft het moeilijk. Nu werd er wederom verloren met 4-8 van ARC 4.
Zaterdag 4 won en het eerste zaterdag team deelde de punten met Oegstgeest. Na afloop was er live muziek.

Op zondag komt de zondag 1 er niet aan te pas tegen FC Zoetermeer. Het wordt 0-6.
De zondag 3 komt een bekerronde verder. Uit bij RKDEO wordt er gewonnen met 2-4 van RKDEO 8.

KOMEND WEEKEND WEER TWEE THUISWEDSTRIJDEN VAN DE STANDAARDTEAMS

ZATERDAG: Roodenburg - Oosterheem
ZONDAG : Roodenburg - DOCOS.

 

 

 

 

 

HAMZA HARSAL WAS DE PUPIL VAN DE WEEK

 

 

 

naam : Hamza Harsal

 

leeftijd : 8 jaar

 

team : F 2

 

positie : spits

 

 

 

 

 

Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?

 

Helemaal te gek

 

Wie vind je de beste speler van Roodenburg ?

 

Allemaal haha

 

Wat heb je die dag allemaal gedaan?

 

Ik moest eerst zelf voetballen voor de beker. want daar zitten wij nog in. 3-1 gewonnen

 

Dus mijn dag begon al goed. Toen naar huis gefiets voor te eten en om half 1 was ik weer op

 

Roodenburg.Mijn pupil pak aan en toen naar het jeugdhonk waar de jongens aan het eten waren.

 

Na de uitleg van de trainer gingen we naar buiten.

 

Het was wel heel koud , dus even goed warm lopen en toen was het zover. De aftrap maar het ging goed. Ik scoorde, daarna naar de wedstrijd kijken en een de rust op de foto. Daar kreeg ik ook de bal met handtekeningen van de spelers, een oorkonde en 2 comsuptiebonnen om wat lekkers te halen

 

ik heb een hele leuke dag gehad.

 

bedankt iedereen groetjes hamza

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.