Roodenburg Actueel 2014 - week 6

Vorige week zaterdag vond er een bijzondere gebeurtenis plaats bij Roodenburg. De familie had aangegeven dat Louis de Bolster nog graag een keer een bezoek zou willen brengen aan de club. Sinds het vertrek uit het Leidse Hout had hij de club nooit meer bezocht, terwijl hij toch tot zijn 45ste jaar bij Roodenburg had gevoetbald. Dit gebeurde tijdens het sportcafé bij FC Boshuizen. Rob Koet was er die avond en ook scheidsrechter Jan van der Burg. Louis, inmiddels 92 jaar jong, werd daarom uitgenodigd door het bestuur. Jan moest op 1/2/2014 de wedstrijd van Roodenburg 2 fluiten en had er geen bezwaar tegen dat Louis de aftrap zou doen.

 

Zaterdag 1 februari zou alles plaatsvinden, maar de wedstrijd van Roodenburg 2 werd afgelast. Gelukkig ging het derde wel door en laat daar nu nog net ook eens een familielid van Louis in spelen. We hebben het over Dennis Siebert. Dick Bonnet en zijn vrouw Ida sloten bij het gezelschap aan en tijdens zo'n ontvangst komen de verhalen los.

Louis verbaasde zich over de mooie accommodatie, waarover Roodenburg nu beschikt.
"Vroeger voetbalden wij achter de Hoge Rijndijk ". Het was een grasland achter de huizen. Er was in die tijd helemaal geen kantine. In de rust gingen de spelers naar de keuken van een woonhuis en daar kregen we dan een kop thee. Niets geen broodje bal, nette stoeltjes, een terras en nog veel meer.

Om half een begon de zaterdag 3 aan de thuiswedstrijd tegen Noordwijk 4. Louis, vergezeld van de heer Rob Koet betrad samen met de spelers het veld. Bij zijn verschijning in de middencirkel was er applaus. Daarna nam hij de aftrap.
Het verbaasde Louis, dat het spel tegenwoordig veel sneller is geworden. Zijn Roodenburg trip eindigde in het Koetshuys, waar hij samen met Jeffrey van As de lunch nuttigde.

Het was een bijzondere gebeurtenis. Lau Zitman heeft in 2012 een interview afgenomen met Louis. Het interview staat op onze website in de rubriek "Uit het Verleden" en dan kiest u voor interview met vermoedelijk de oudste voetballer van Roodenburg.

DEZE WEEK
Maandag was er weer een ouderbijeenkomst van de ouders D pupillen. De gang van zaken met betrekking tot het lopend seizoen werd doorgenomen.
In de kleedkamers wordt er hard gewerkt aan het regelen van de temperatuur. Dit alles heeft te maken met het verder drukken van de kosten. In de kantine is men meerdere dagen van vroeg tot laat bezig met een Chinese maaltijd voor alle bezoekers van de training op de donderdagavond.
Dinsdagmiddag wordt er een nieuw reclamebord met horten en stoten in de Burcht gebracht. Binnenkort meer nieuws over deze sponsor.
Woensdag ontvangen we een nieuwe stagiair. Nilton versterkt de groep, terwijl Rody van de C1 zijn maatschappelijke stage afwerkt door de E pupillen te begeleiden. Afgelopen week floot Rody ook al een F wedstrijd.
Donderdag is het klussenteam in de weer met de dakafvoeren. Anderen treffen voorbereidingen voor komende schilderwerkzaamheden. Dit alles in het kader van onderhoud aan de gebouwen.
Donderdagmiddag begroeten we Ousama en Tobias. Zij lopen twee maanden stage bij de F Pupillen. In de corner viert Giovanni na de training zijn 9de verjaardag.
Donderdagavond wordt er gegeten door de leden, die deze avond komen trainen of de club bezoeken. Het weer zit deze avond niet mee.
Op vrijdag lees ik het verhaal van Michael van Kooperen op www.leidenamateurvoetbal.nl. Het hemd wordt van zijn lijf gevraagd in een rubriek, waarbij de redactie meer wil weten van de persoon.

VERLOREN
Wie heeft het zwarte bomberjack met op de mouw AJAX, maat 128 van Giovanni Schroder gevonden op het kunstgrasveld?
Hij heeft dinsdagavond na de training van de F pupillen laten liggen.
Gaarne even melden als je het gevonden hebt bij het jeugdbestuur. Of schiet Carla of Wim Schroder.

MAANDAGAVOND 10-2-2014.
Er is deze avond geen training voor de D pupillen.

DINSDAG 11-2-2014 ZAALTRAINING F PUPILLEN
Alle F pupillen verzamelen om 18.00 uur bij Roodenburg. Zaalschoenen mee. Om 18.30 uur wordt er zaaltraining gegeven.

HET VOETBALGEBEUREN
Het is voor half acht en donker als ik richting Roodenburg fiets. De ventweg is afgesloten. Er staat weer een auto in de brand. Om half acht gaan er 3 teams naar een uitwedstrijd toe. De vraag blijft dan: Is iedereen er ? Is er vervoer. De drie teams vertrekken allemaal.
De F2 wint bij Lugdunum met 6-0. Vooraf kijken de jongens samen met leider Bilal naar de stand en Bilal wijst hen op het feit, dat ze op de tweede plaats staan. De D1 komt op voorsprong, maar mist deze ochtend verse krachten om de voorsprong vast te houden. Er wordt verdienstelijk 2-2 gespeeld.
De E1 neemt het in Katwijk bij Quick Boys op tegen Quick Boys E4. Stromende regen, veel wind en een open vlakte. Roodenburg komt met 3-2 voor, maar twee kinderen zijn bevangen door de kou en daardoor eindigt het team met 6 spelers en gaat Quick Boys met de overwinning aan de haal.
De E 3 beschikt deze morgen over precies 7 spelers, terwijl UVS genoeg reserve troepen achter de hand heeft. De E3 verliest daardoor met 2-8.
De E2 speelt eveneens een derby tegen Lugdunum E2. In de tweede helft worden de zaken recht gezet en wordt er wederom een overwinning geboekt. De punten blijven op Noord. Einduitslag 4-1.
De wedstrijden van Roodenburg C1, B1 en Roodenburg 4 worden afgelast. Valken 2 was een maatje te groot voor de zaterdag 2. Het werd aan het Boonrak 6-1.
Het zesde team speelde onder betere omstandigheden bij Quick Boys. Wederom hielden de Katwijkers de punten op Nieuw Zuid. Het werd 7-1 voor Quick Boys 13.
Het derde team liet eveneens de punten in Katwijk, alleen het vijfde team kwam met een overwinning naar huis.
De zaterdag 1 zag alle concurrenten dichterbij komen. Roodenburg verloor met 2-0, terwijl vele naaste concurrenten de punten binnen haalden.
Komend weekend vindt de inhaalwedstrijd tegen Oegstgeest plaats. De zondag 1 speelt eveneens thuis tegen Zoetermeer.
De zondag 1 kan het niet redden tegen Kickers 69. Er wordt verloren met 5-0.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.