Roodenburg Actueel 2014 - week 5

Dit keer is er aandacht voor twee jonge trainers. Selemon Haggi en Gloire Kalangu.
Selemon en Gloire zijn jonge mannen van net 20 jaar, die al een aantal jaren vrijwilligerswerk doen voor Roodenburg. Vier, vijf jaar geleden werden ze gevraagd of ze het leuk zouden vinden om training te geven aan de jeugd. Ze bleken gedreven, verzuimden geen training en bleken uit het "goede hout te zijn gesneden".
Ze begonnen met een lager team en liepen mee als assistent met trainer Robin van Wieringen. Die trainde in die tijd de E/ D jeugd. Daarna kwam er een periode van leren staan op eigen benen. Ze kregen oefenstof via het Roodenburg jeugdopleidingsplan en werden daarbij intensief voorzien van tips en gecoacht door jeugdcoördinator Jan Lovink.
Zo leerden zij het vak en dit jaar hebben ze samen de D 1 onder hun hoede.
Roodenburg werkt al tientallen jaren op die manier. Zelf trainers opleiden, hun talent ontwikkelen en dan komt het voornaamste voor de trainers zelf en dat is bijblijven in je vak.
Veel trainers in deze regio zijn op die manier bij Roodenburg begonnen. Ik zal er een aantal noemen, die momenteel nog actief zijn bij diverse clubs. John van der Steen ( Quick Boys B1, Ronald Moenen (Lugdunum C1), Ron de Roode (hoofdtrainer Stompwijk 92), Paul Pikaar ( hoofdtrainer Alkmania) Marcel Ijzendoorn ( assistent trainer topklasser VVSB), Patrick Kamperveen (hoofdtrainer ASW). Ramon Paardekooper ( Meerburg A1) Maickel Verver ( assistent trainer SJC 1). Henk Buyn ( assistent trainer Roodenburg za 1), Nourdin Essaoui ( trainer Roodenburg za 2)
Trainer worden kan nog altijd bij Roodenburg. Momenteel hebben wij diverse stagiaires die meelopen bij de trainingen van de E en F pupillen. Vanzelf komen er daarbij mensen boven drijven, die het in zich hebben. Training geven is daarbij niet alleen leuk voor de spelers en Roodenburg, veel van de bovengenoemde trainers zijn nu betaald trainer en verdienen er op die manier een centje bij.
Terugkomend op Selemon en Gloire. Met voldoende eigen vaardigheid en trainerservaring waren zij toe aan het volgen van een KVNB opleiding. Vorige week zijn ze geslaagd voor hun cursus pupillentrainer . Dit gebeurde in Wassenaar.
Ze hebben er veel van geleerd en het is altijd goed dat trainers naast de visie van Roodenburg over jeugdvoetbal de visie van de KNVB onder ogen krijgen en ook uitvoeren.
Roodenburg is heel trots op deze twee trainers en wenst hen nog vele goede jaren toe bij Roodenburg. Zij dienen als voorbeeld voor andere ambitieuze jongeren.
Toekomstige talentvolle trainers kunnen zich aanmelden bij het jeugdbestuur. Dit kan iedere maandagavond tussen 19.30 en 20.00 uur. De minimum leeftijd is 16 jaar.
ZIEKENBOEG
Souhaib Atmani , speler van de E1 heeft zijn arm gebroken. Langs deze weg wensen wij hem een voorspoedig herstel toe.
Jan ten Bosch, sponsor van Roodenburg met o.a. twee reclameborden en op zaterdagmiddag regelmatig als vrijwilliger een bardienst draaiend, heeft deze week een zware operatie ondergaan.
Jan is inmiddels weer thuis. We hopen hem binnen niet al te lange tijd weer te ontmoeten op Noord.
 
DEZE WEEK
De ouderavond was matig bezocht. De leiders waren er wel en dan worden er altijd zaken gedaan. Communiceren is een belangrijk middel om met elkaar om te gaan. Het leidt in ons geval, dat mensen bereid zijn om steeds meer samen te doen.
Op maandag staat er een verhaal van Jaap Visser in de landelijke krant Spits. Het gaat over Wout Holverda, oud spits van o.a. Sparta en Fortuna Sittard. Jaap vertelt over Roodenburg en de vele spelers, die via Roodenburg in het betaalde voetbal zijn terecht gekomen. Jaap keepte vroeger bij RCL en wanneer de Roodenburg selectieteams tegen RCL moesten spelen, dan was er bij de Leiderdorpers vooraf al vrees. Hoeveel zullen we er vanmiddag weer om onze oren krijgen?
In die tijd speelde bv. Roodenburg A2 in de competitie tegen RCL A1.
Wout is de laatste maanden vaak te gast bij Sparta. Clubleven is ook mensen er bij houden en daarom petje af voor Sparta.
Dinsdagmiddag is het gewoon druk op Noord. Het aantal bezoekers en deelnemers aan het kaartfestijn is ruim over de 50. Deze middag neemt de hoofdtrainer van de zondag Robin van Wieringen de training van de F pupillen en de C jeugd over.
Dit soort momenten geven aan dat Roodenburg nog een "echte vereniging is midden in de stad ". De hoofdtrainer heeft ook belangstelling voor de jeugd.
's Avonds oefent de zaterdag 1 tegen Voorschoten zaterdag. In de laatste minuut wint Voorschoten met 2-3.
Woensdagavond verwelkomen we twee nieuwe stagiaires bij de E groep. Amin en Aziz doen hun maatschappelijke stage bij Roodenburg. Ze moeten 16 uur stage lopen en kunnen omdat ze beiden voetballen, gevoetbald hebben de andere trainers helpen bij partijspelen en onderdelen.
De dienst van de corner wordt deze avond overgenomen door ouders. Ook donderdagmiddag bivakkeren ouders in de corner. De temperatuur is niet zo, dat men buiten moet blijven en wachten totdat de training klaar is.
Zaterdag vindt er een bijzondere gebeurtenis plaats op het kunstgrasveld. De oudste nog in leven zijnde Roodenburger heeft als wens om nog een keer de club te bezoeken. Het betreft Louis de Bolster, inmiddels 92 jaar. Na een ontvangst in de bestuurskamer door voorzitter Raymond Keur trapt hij om half een de bal af bij de wedstrijd Roodenburg 3 tegen Noordwijk 4. Alle spelers staan in de middencirkel en er is een welgemeend applaus als de bal gaat rollen. Na de aftrap is er een lunch geregeld in het Koetshuys.
Voor zondag heb ik een uitnodiging om te komen kijken naar de derby SJZ- Meerburg. Het wordt een doelpuntenrijke wedstrijd. Wat opvalt is dat het CDA Zoeterwoude het wedstrijdblad voor de wedstrijd sponsort. Het blad met de prognoses en de opstelling. Het is een unieke manier om veel potentiële kiezers te attenderen op je partij. Zoiets heeft op de Leidse voetbalvelden geen zin, dunkt mij.
 
 
We zien hier sponsor en eigenaar van het Koetshuys Tom Holswilder, Louis de Bolster en Jeffrey van As. ( oud speler van Roodenburg en oud technisch directeur van NAC)
Er was door de familie een lunch geregeld waarbij Louis lunchte met Jeffrey van As.

Koetshuis

EERSTE STUDENTE IN DE WIJK ACTIEF BIJ DE CLUB.
Studenten, die in Leiden Noord wonen, kunnen korting krijgen op de huur, wanneer zij vrijwilligerswerk verrichten in de wijk. Er zijn al een aantal studenten op die manier actief. Het is een goede zaak, want het verbindt mensen met elkaar.
Afgelopen maandagavond is Jolanda bij ons begonnen. Jolanda is een studente derde jaars geneeskunde. Op maandagavond is haar domein de corner. Ze voorziet de jeugd en de jeugdtrainers op dat tijdstip van een drankje en de trainers zijn dol op koeken.
Afgelopen week was er eveneens een blessure op het veld en u begrijpt het al, het is dan prettig als de kennis dicht bij huis is. Gelukkig viel de blessure van Hicham mee en kon hij verder voetballen.
 
OUDERAVOND OUDERS D PUPILLEN
MAANDAGAVOND 3 FEBRUARI 20.00 UUR
Met de ouders van de D pupillen evalueren we de eerste helft van het seizoen.
Plaats van handeling is het jeugdhonk.
 
HET VOETBALGEBEUREN
Plassen in het doel, plassen op straat en dan weet men wel dat er afgelastingen mogelijk zijn. Gelukkig heeft Roodenburg een kunstgrasveld en daardoor konden er 5 thuiswedstrijden alsnog gespeeld worden.
De moeder van Anil nam dit keer de kantinedienst van de corner voor haar rekening en veel mensen kwamen even een bakkie doen en omdat het koud is, waren de stroopwafels in trek. De F2 moest flink aan de bak tegen ASC, maar uiteindelijk was Roodenburg beter in de afronding.
De F1 had in Foreholte F3 een geduchte tegenstander. Voor de rust leek er geen vuiltje aan de lucht en stond het 4-0 voor Roodenburg. In de tweede helft ging de tegenpartij vooruit verdedigen en werd het heel spannend. De einduitslag was 4-3 en dat was mede te danken aan keeper Bilal Bouda.
De E1 speelde tegen Kagia. Roodenburg kwam in de tweede helft met 4-2 voor, maar kon de voorsprong niet vasthouden. De einduitslag was 4-4.
De E2 was afgelast en de E3 ging op bezoek bij Docos E8.. De E3 spelers speelden laat op de middag en leken uitgeslapen. Met 1-8 werd er gewonnen op de Mors.
Iets verder weg moest de B1 het in Valkenburg opnemen tegen Valken 68 B1. Als snel kwam Valken met 2-0 voor en leek de wedstrijd gelopen.
Roodenburg beschikte over de nodige veerkracht en boog de achterstand om in een 2-4 voorsprong. Dit was uiteindelijk de einduitslag.
De zaterdag 3 ontmoette een directe concurrent, namelijk Noordwijk 4. Veel routine op het veld en de einduitslag werd 2-2. Door dit resultaat staat Roodenburg 3 op een knappe derde plaats. Noordwijk 4 staat op de 4de plaats.
Het zesde team speelde om 14.30 uur thuis. Een wedstrijd, waarbij de beide teams leken af te stomen op een gelijkspel. Lisse 9 ging toch met de overwinning aan de haal. Het werd uiteindelijk 0-1
De zondag 3 rukt op naar de middenmoot. Boshuizen 4 ging met 9-3 van het veld af.
De zondag 1 verliest deze middag nipt van Warmunda. De einduitslag wordt 3-4.