Roodenburg Actueel 2014 - week 4

 

Via deze RB actueel meer informatie over dit team en ook u uw steentje kunt bijdragen.

Klussenteam

Een vereniging kan niet draaien zonder vrijwilligers en zeker niet zonder handige vrijwilligers. In het verleden hebben Roodenburgleden bewezen dat ze hun mannetje staan als het gaat om het onderhoud van de gebouwen en het terrein van Sportpark Noord.

Kleedkamers renoveren, plaatsen van reclameborden en meters bestrating maken, werden met veel succes gerealiseerd.

Dit zijn grote projecten die in een kort tijdbestek voor elkaar kwamen onder aanvoering van Dirk van der Zwart en Joop Ravensbergen.

Omdat er nog wel eens wat stuk gaat in het gebruik, bestaat er naast deze projecten natuurlijk ook nog het zogenaamde klein onderhoud. Om die klusjes te klaren heeft zich een aantal leden bereid verklaard om regelmatig de gebouwen en terreinen te inspecteren op mankementjes.

Dat zijn op dit moment Joop Ravensbergen, Theo Budding en Ton Pennenburg.

Hand- en spandiensten worden verricht door Piet Blankesteijn en natuurlijk Dirk van der Zwart als kantinebeheerder. De groep kan wel wat groter.

We zijn op zoek naar vrijwilligers die deze groep willen versterken. Als je dat wilt doen dan kun je contact opnemen met Joop Ravensbergen (0683227050).

Saai is het nooit en het spreekwoord zegt: Vele handen maken licht werk.

 

DEZE WEEK

Op maandagavond zijn er meerdere vergaderingen. De welkomstcommissie maakt kennis met ouders van nieuwe kinderen, die zich hebben aangemeld.
Deze avond wordt er ook kennis gemaakt met een nieuwe vrijwilligster.

Talenten van het jongerenwerk helpen deze avond mee bij de training van de E pupillen.

Op het parkeerterrein ligt er een berg met zand. Het zand wordt op dinsdag over de velden gestrooid. Hierdoor wordt het veld "minder vet ".
Dinsdagmiddag gebeurt, wat al was voorspeld. Tafel 10 bij het klaverjassen wordt in gebruik genomen. Deze middag begroeten we 40 deelnemers voor het kaarten. Daarnaast zijn de sjoelsters actief.

Woensdagavond is er een oefenwedstrijd van onze D1 tegen Gol Sport D1. Het gaat er vrij fanatiek aan toe en de scheidsrechter moet alle zeilen bijzetten.
Uiteindelijk wint Roodenburg met 6-3.

Op zaterdagmorgen hoor ik de haan kraaien, wanneer ik aankom. In de huiskamer aangekomen , zit de F2 inclusief leiders en ouders klaar om naar een uitwedstrijd te gaan.
Ik ben blij dat ik Ronald Jansen weer tegen het lijf loopt. De oude spits van Roodenburg 1 gaat de E1 groep weer ondersteunen. De vorige trainer Driss Errabt moest vanwege persoonlijke omstandigheden stoppen.
Zoals zo vaak wordt dit gat direct gestopt. In de kantine draait Sian Stewart haar dienstje. Ze doet dit soms op zaterdag morgen en het is altijd prettig wanneer je nieuwe gezichten tegenkomt bij het vrijwilligerskorps. Omdat de C1 deze zaterdag stil staat, fungeren een paar C spelers als scheidsrechter en grensrechter.

Maar ook Soufean Zoulali is terug op het oude nest. Soufean is een aantal jaren trainer geweest en volgt nu een studie, waar hij profiteert van de kennis die hij heeft opgedaan als trainer en vrijwilliger.
Terugkijkend was dit een perfect weekend en zien we over de hele lijn een tendens, dat steeds meer mensen willen aansluiten als kaderlid.

Wordt vervolgd.

ZIEKENBOEG

Donderdagavond is er slecht nieuws te melden. Youssef Harroui breekt tijdens de training zijn enkel en moet met de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar wordt de enkel in het gips gezet. Vrijdag wordt hij geopereerd en krijgt pennen.
Youssef is de pechvogel van Roodenburg. Vorig jaar kwam u zijn naam ook al tegen bij de rubriek Pleisters bij Leiden amateurvoetbal. Toen liep hij een hamstringblessure op en ook bij aanvang van dit seizoen was dit het geval.
Vorige week zaterdag speelde hij zijn eerste minuten en trots vertelde hij dat het derde doelpunt kwam uit een assist van hem
Wij wensen hem een voorspoedig herstel toe, dat echter wel maanden in beslag gaat nemen.

HET VOETBALGEBEUREN

De B spelers gingen met goede moed richting mede koploper Lugdunum B1. Door ziekte en blessures kon men niet in de sterkste opstelling uitkomen.
In dergelijke wedstrijden, wanneer er spanning op de wedstrijd zit, kan men de spelers het beste observeren. Hoe gaan de spelers om met druk?
Roodenburg speelde aardig, maar persoonlijke fouten hielpen Lugdunum in de wedstrijd en dat vertaalde zich in een 5-1 nederlaag.
De D1 speelde thuis tegen GHC D1. Ze hadden er nog nooit van gewonnen. Voor de wedstrijd vroeg ik aan Mohammed El Gougari of hij als spits nog ging scoren. Na de wedstrijd bleek hij één van de doelpunten makers te zijn. Door deze overwinning heeft de D1 de laatste plaats verlaten.
Roodenburg won onder leiding van scheidsrechter Said Ajar met 4-1.
De E1 was niet compleet. Spelers van E2 en E3 vulde de groep aan. ASC E2 won uiteindelijk met 1-6.
De E2 heeft de smaak van de overwinning te pakken. In een doelpuntrijke wedstrijd werd er met 9-3 gewonnen van Lisse E6.
De verrichtingen van de E3 kon ik vanuit de corner aanschouwen. Soms waren er teveel spelers voor de bal, was de verdediging er niet en hierdoor kon Katwijk met de overwinning naar huis.
De F1 wist ook weer vaak het net te vinden. Dit keer wonnen ze met 9-5 van VVSB F3.
De F2 speelde uit bij Boshuizen. Zij namen eveneens de drie punten mee naar Noord. Boshuizen F3 werd met 2-3 verslagen.

 

De wedstrijd tussen Voorschoten 3 en Roodenburg 2 was een wedstrijd tussen twee vooral geroutineerde teams, die vanuit de organisatie wachtte op dat ene kansje.
Die werd uiteindelijk door Voorschoten 3 gevonden en daardoor werd het 0-1.
Roodenburg 3 en Rijnvogels 3 kwamen in Katwijk tegen elkaar uit. De vogels kregen een koekie en Roodenburg 3 ging in de Kooltuin met een 1-9 uitslag van het veld af.
Roodenburg zat 4, de veteranen van Roodenburg wisten eveneens met 3-2 te winnen van Katwijk
Roodenburg zat 5 speelde voor de kantine tegen FC Lisse.
Het cijfer 9 voor was dit weekend het getal waar menig Roodenburg team voor ging.
Ook nu werd het 9-3 voor Roodenburg 5.
Recapitulerend: Roodenburg 3 won met 9-1, Roodenburg 5 won met 9-3, Roodenburg E2 won met 9-3 en Roodenburg F1 met 9-5.
De negen was dus in het land.

Op zondag wint het derde team van UDO 5 met gedecideerde cijfers. In Oegstgeest wordt het 1-5.
Zondag 1 krijgt 1 doelpunt meer tegen en verliest met 6-1 van UDO.

MAANDAGAVOND 27 JANUARI

OUDERAVOND VOOR ALLE OUDERS van onze E PUPILLEN

Er is dan een ouderavond voor alle ouders van onze E pupillen. De aanvang is 20.00 uur in het jeugdhonk en we hopen om 21.00 uur af te ronden.
Alle ouders hebben zaterdag nog een extra uitnodiging ontvangen tijdens de thuiswedstrijden.

 

KAARTVERKOOP FEESTAVOND LOOPT GESMEERD.

Vorige week schreef ik over de organisator van de feestavond.

Kaarten hiervoor zijn te koop bij Bram Florijn ( 06- 54761579) of aan de bar.

De feestavond is op zaterdag 8 maart en vooral zanger Willem Barth trekt veel publiek
Ik moet u waarschuwen, dat u straks niet achter het net vist, maar het aantal beschikbare kaarten voor deze avond bedraagt 225.
Vorige week waren er 85 verkocht, afgelopen zaterdag staat de teller op 140.
Er zijn dus nog 85 kaarten voor de liefhebbers.

Wees er dus op tijd bij en voorkom teleurstellingen.

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.