Roodenburg Actueel 2014 - week 3

Wie op een willekeurige website van menig club gaat kijken, ziet dat er van alles om het voetbal wordt georganiseerd. Bij de ene club kun je biljarten, bij de andere club is er klaverjassen, darten, bingo en zo kan ik doorgaan.

Veel van die activiteiten zijn ontstaan tijdens het verblijf van de zogenaamde "derde helft". De derde helft is het halfuur na afloop van de wedstrijd, wanneer spelers of kinderen met ouders nog even bij elkaar komen in het clubgebouw.
Kijkt men naar de KNVB lesboeken, dan behoort dat er gewoon bij. De gespeelde wedstrijd wordt samen nog even doorgenomen. De winst wordt gevierd, er zijn opbeurende woorden bij verlies, maar wat belangrijk is dat dit een teamgebeuren is. Samen wordt de gespeelde wedstrijd beleeft. Veel allochtone leden kennen dit gebruik niet. Na de wedstrijd valt een groep uit elkaar en weg is men.
Supporters, die naar hun wedstrijd komen kijken, missen dan na afloop het praatje met de spelers. Op dit punt is er best nog wel een cultuuromslag te maken.

Om elkaar eens op een andere manier te ontmoeten dan voor, tijdens of na de wedstrijd organiseert Bram Florijn op zaterdag 8 maart een Hollandse Feestavond.
Op zo'n avond gaat de man met vrouw/ partner of vrienden de deur uit om eens met elkaar gezellig te feesten. Je komt op die avond je voetbalvrienden en hun partner(s) tegen en het vergroot de onderlinge band en sfeer.

Feestavonden behoren om die reden bij de clubcultuur.
Tegenwoordig is het niet meer zo, dat er om de twee maanden een feestavond wordt gegeven, maar vindt er één plaats, dan wil menigeen er bij zijn.

In deze actueel treft u een poster aan van het feest. Een Hollandse Feestavond.

Wanneer? zaterdag 8 maart aanstaande.
Het begint om 20.00 uur.

Kaarten zijn vanaf heden te koop bij Bram Florijn, tel 06-54761579 of aan de bar bij Roodenburg.
Natuurlijk kan Bram niet alleen deze avond organiseren. Mensen van de sponsorcommissie springen bij.
Zorg dat u op tijd in bezit bent van kaarten, want op = op.

 

DEZE WEEK
Maandagavond zijn de D trainers bezig met hun praktijktraining. Het is een onderdeel van hun opleiding pupillentrainer van de KNVB en telt mee voor het behalen van hun diploma.
De ouders van onze E pupillen doen deze keer de training. Met zijn vieren begeleiden ze deze avond 28 E pupillen.
Dinsdag lopen Frank en Jelle een maatschappelijke stage bij Roodenburg. Zij zijn van de school, die het predicaat excellent heeft ontvangen. Die oorkonde werd uitgereikt door premier Mark Rutte aan het Stedelijk Gymnasium. Frank en Jelle hebben een aantal weken bij trainer Ibrahim Olekli meegelopen. Deze middag mogen ze zelf met de F2 aan de slag en het gaat hen goed af. Ze krijgen de verantwoording over een groep van 10 kinderen en leren er mee om te gaan. Het Stedelijk staat bekend dat ze "leiders"opleiden en dat kan heel goed vlak in de buurt van het Stedelijk.
Dinsdagavond oefent de B1 aan de Boshuizerkade tegen Gol Sport B1. Het is goed weer voor een avondwedstrijd in januari. In een leuke wedstrijd blijkt dat Roodenburg B1 de sterkste is. Ze winnen met 5-3.

Op de website staat nu het logo van Total. Dit logo treft u rechts onderaan op de website aan.

 

Klik dit als u regelmatig tankt bij Total aan en doe mee. Steun Roodenburg met uw gespaarde punten. U wordt er niet armer van.

Donderdagmorgen wordt het roestvrij staal van de ovens en de afzuiginstallatie in de sop gezet. De B heeft dinsdagavond gespeeld, maar zaterdag met het tenue weer beschikbaar zijn. Henk Singeling is deze morgen bezig in de wasserette en neemt intussen ook de overgooiers van de Mini F mee voor een wasbeurt.
Weer anderen zijn deze morgen bezig met een Sok 100. Het is PVC materiaal en wordt besteld. Het alles heeft te maken met het onderhoud van het Oude Praethuys.
Ik kom er op terug.
Zaterdag rolt de bal weer. In januari weet je nooit met welke temperatuur je rekening moet houden. Maar we beginnen met een volledige competitieronde.

 

HET VOETBALGEBEUREN

Het opstarten na de winterstop verliep met name bij de E pupillen niet zonder problemen.
De E2 speelde wel en won wederom met 1-6 bij Noordwijk.
Bij de F2 kruisten twee oud Roodenburg 1 spelers de degens. Bilal Badouri tegen Pascal Homan. Het team van Pascal was duidelijk beter en won met 0-7.
De F1 speelde tegen Oegstgeest F2. Een geduchte tegenstander en goed om te leren voetballen. Een wedstrijd kan beter gelijk op gaan, want is er meer weerstand, dan moet je als speler extra je best doen. De F1 won uiteindelijk met 3-4.
Voor de rust stond de C1 al met 4-0 voor. In de tweede helft was volgens de trainer de concentratie weg. Teveel spelers liepen er voor de bal, de zijkanten kunnen beter bezet worden. De eindstand was uiteindelijk 6-1 voor Roodenburg.

Roodenburg 5 speelde uit bij Quick Boys. Het werd een 3-6 overwinning op Nieuw Zuid.
Zaterdag 2 krijgt een "koekie "en zaterdag 3 begint met een knappe overwinning.
Zaterdag 4 speelt gelijk en zaterdag 6 verliest van het zogenaamde "Jong LSVV ".

Roodenburg B1 doet goede zaken en wint van Meerburg B2. Omdat de naaste concurrent verliest , komt de koppositie in zicht. Echter een zwaluw maakt nog geen lente.

Roodenburg zat 1 start de tweede helft van het seizoen met een goede overwinning bij Sportief. In Noorden ( de Meije) wordt er gewonnen met 1-4.

Op zondag wint de zondag 3 met 5-2 van UVS 5.
De zondag 1 stond 20 minuten na de rust nog met 2-1 voor. Daarna kantelde de wedstrijd en werd het uiteindelijk 2-4

 

© LV Roodenburg 2014. Alle rechten voorbehouden.